142
Megteheti-e, van-e hozzá joga és mi tehetünk-e ellene?
 • Balo
  #142
  Helló!
  Bár régen írtad, de azért leírom, hogy legjobb tudomásom szerint, ha gyerekes a család, akkor nem lehet kilakoltatni. Ha nem, akkor is nehéz elérni, hogy a rendőrség segítsen. Olvastam olyanról, aki trükkösen lecserélte a zárat és kidobálta az albérlő cuccait.
 • Willenbrock
  #141
  Még egy kérdés:Ha esetleg kijelentenék hogy nem adják át a lakást,mit tehet a tulaj szerződés nélkül?Gondolom a lakó önkényes lakásfoglalónak számít,hisz nála semmi nincs,nálam a semmi+egy tulajdoni lap.Szóval milyen jogi lehetőség van ezek után a kitessékelésre?
 • Willenbrock
  #140
  Van egy lakásom amit a rezsi térítése fejében adtam ki egy illetőnek,de sajnos egy óriási hibát követtem el:Nem írattam szerződést a lakáshasználatról,és mivel nem alkalmaztam az azonnali elszámoltatást sem,rendesen át is b*****k,eleinte mutattak bizonylatot,aztán különböző kifogásokkal elhitették hogy megvannak a bizonylatok,majd hozzák is stb.Most év végén kiderült hogy az egyik közüzemi szolgáltató felé 1 éven át SEMMIT nem fizettek,nem kis tartozást halmozva fel nekem.Az értesítési címem oda szólt,így semmit nem tudtam az esetről,csak az év végén derült ki.
  Gondolom szerződés hiányában nincs semilyen eszköz a kezemben amivel fizetésre kötelezhetném?Ki mit gondol erről?
 • Istencsászár
  #139
  Persze ezzel nincs gond, minden vezetve van részletesen.

  Mivel elég érdekes az eset arra is gondoltunk hogy ezek valami bűnöző félék. Ugye jött egy idősebb nő aki ki akarta venni. Elmondta minden bánatát, ami valóságosnak is tünhet, magyarul ugy fest mint egy szegény szerencsétlen ember ( túlságosan is beavatott minket a témába, pl én vagy akárki ilyenekről idegenek előtt nem beszélnék, első találkozásnál ). Aztán a következő találkozáskor jött a nő, lánya és annak a bartája. Már akkor is látszott rajta h egy bunkó ember, nomeg nem az a jó benyomást keltő. No mind1, ma ő hív fel minket, hogy mégse kell ( neki mi köze hozzá, nem ő vette ki? ), nem a nő aki kiveszi hanem a srác és ő kezdi el a fenyegetőzést meg a anyázást, nemfoglalkoztunk vele le lett rakva a telefon egy idő után. Nő is hív az onnan folytatja.

  A legnagyobb baja azvolt hogy a zárat lecseréljük, ezen volt kiakadva, amikor 1 nappal az átvétel után visszmondja... ( a kulcs náluk! )

  Arra jutottunk hogy ez igy egyben elég fura, és az is lehet hogy ezt több helyen már eljátszották, hogy szegény ember ág is huzza, visszmonják, majd a tulaj elfelejti a dolgot és fél év után kipakolja a házakat... mert ezis bennevan, és a mai világban kitudja...

  Szal zárcsere.
 • ZilogR
  #138
  nem első albinkat lakjuk, erre való a bérleti szerződés, ami pontokba szedve tartalmazza a bérlő és bérbeadó személyi adatait, a bérlemény adatait (helyrajzi szám, kiadott szobaszám, helyiségek, stb..., azok berendezési tárgyai, azok állapota), a bérleti díj fizetési módját, a költségek (közös klts, rezsi, stb...) fizetési módját, a foglaló nagyságát, a megállapodást a foglaló visszafizetéséről, vagy arról, hogy az előre befizetett összeg a bérlemény felmondása előtt "lelakható", a felmondási időről (mindkét fél részéről), a bérlemény bérbeadási időtartamáról (ha határozatlan, akkor minimum mennyi idő), a károk esetén ki fizeti a javítási költségeket, a kulcsok darabszámáról, stb, stb... (Még eszembe jutott: a bérleti díj nagyságának változtatásáról (milyen időnként, max mennyit), kik lakhatnak az albérletben, az állattartásról, terheli-e az ingatlant közüzemi tartozás, peres esetben melyik hivatal jár el, ha a közös megállapodás nem jön létre, na, most tényleg nem ugrik be több...)

  A mi bérleti szerződésünk több oldal, én magam írtam, két példányban, aláírták a bérlők, a tulajdonos, plusz két tanú - eddig szerencsére nem kellett előkapni.

  Az ilyesmire nagyon kell figyelni!!!

  Jah, egy jótanács, albérletben lakóknak: a tulajjal meg kell egyezni és szerződésben kell rögzíteni a bérleti díj kifizetésének napját (legkésőbb ekkor és ekkor készpénzben/banki átutalással erre és erre a számlára, stb...) és ha KP-ben megy a dolog, hárompéldányos számlatömbbe tessék írni, ki mikor mennyit fizetett kinek. Tételesen. Egy példány megy a tulajnak, számaltömb marad a bérlőnél. Így mindenki tudja védeni az igazát.
 • Istencsászár
  #137
  Nemtudom hova irjam, de ez talán jó hely:)

  Kiadtunk egy lakást, 1 hete megtörtént a foglaló, majd tegnap megtörtént a kulcs átadása. Ma delelőtt hív az ürge hogy mégse akarják kivenni és adjuk vissza a foglalót. Mivel természetesen a foglaló azért van h ha a vevő visszamondja miután lerakta akkor ő nem kapja vissza. Erre a tag aszondja ügyvédhez fordul:), meg elkezdte a szegény embert játszani, meg a stb ( kultúrálatlan megnyilvánulások ). Aztán hív a másik tag és mivel a kulcs átlett adva, mondtuk nekik hogy ok nem kell akkor nemkell, a kulcs vissza, és a zár le is lesz cserélve, erre a nő elkezdi hogy azt hisszük mi hogy cigányok? stb stb... :))

  Vicces emberkék vannak... remélem ügyvédhez fordulnak azt a pofájuk elé rakják a jogszabályt a foglalóról, azt még ők fizetnek rá:))
 • Dzsega #136
  ööö én úgy tudom hogy ha a ház a telekhatáron van akkor 30cm még az övé, ide joga van árkot vagy bármi mást építeni. szigetelés céljábó akár egy 30cm-es betoncsíkot is csinálhat.
  Ezt nálunk is így van az alsó szomszédnak a kötelessége megcsinálni és karbantartani.
  Szal igen (én legalábbis így tudom) joga van ott kiásni azt a gödröt.
 • Tetsuo
  #135
  Tök 1értelmű:
  1. nem
  2. igen
  3. igen
  4. nem
  5. persze, nem vásárol
  6. jelenleg nem
  7. nincs 1értelmű válasz (szar a kérdés).
 • Chellenger
  #134
  Üdv!
  Egy kérdésem lenne mely szerintem súlyos jogsértés...
  A következő történt:
  A szomszéd engedélyt kért, hogy dolgozhassanak a területünkön, mert szigetelik a házukat.
  Egyik nap arra érkeztünk haza, hogy a mi területünkön, az ő házától kb. 20-25 cm széles és 15m hosszan, 20cm mély árkot ástak, hogy oda betont öntsenek. Ez közvetlenül az ő házuk mellett van,de már ami telkünkön mivel telekhatárra szól az építkezés.
  Semmilyen előzetes engedélyt nem adtunk rá.
  Van-e erre jog?
  Követett-e el valamilyen jogsértést?
  Köszönöm!
 • justin
  #133
  1. Én ránéztem.(elég is volt) 2. szerintem olyan mélyenszántó volt, hogy azóta senki nem mer hozzászólni :)
 • Dragooon #132
  nem találtam jogokkal kapcsolatos témát, ha van akkor pls vki linkelje be!
  lenne egy kérdésem: tényleg van olyan jogom, hogy "útvonal megszakítási jog"? magyarul: ha a buszon megyek és jön az ellenőr, akkor én simán leszállhatok büntetés nélkül erre a jogomra hivatkozva? azt viszont 90%ra tudom biztosan, hogy az ellenőrnek nincs joga elkérni az adataimat. vagyis nekem nem kell megadni, mivel az ellenőr nem hivatalos személy. rendőrt hívhat, de a rendőr meg nem adhatja át az ellenőrnek az adataimat.
  nah szal kérdés: ez a két dolog tényleg így van?
  ilyen jogszabályzatot hol találok, vagy honnan lehet letölteni, mert engem nagyon érdekelnek?
 • Zoli007
  #131
  Egyebkent ez a keses dolog elegge LOL. Nincs nalam kes, csak mordaly, akkor dogoljek meg?
 • ZilogR
  #130
  ott a megoldás, azóta senki rá nem nézett... :)

  -=ZR=-
 • Matthew Prosac
  #129
  simán .:)
 • justin
  #128
  Meg lehet-e tenni, hogy a matek feladatok topicban beígér "valaki" egy megoldást és nem teljesíti? :)
 • blackgamer
  #127
 • ZilogR
  #126
  ;) megteheti-e egy topicnyitó, hogy nem ápolgatja a topicját?

  -=ZR=-
 • Japi
  #125
  ?
 • blackgamer
  #124
  esetleg nyiss egy "Lomtalanítás" nevű topicot, abba nem tudnak belekötni és hasznos is lenne
 • blackgamer
  #123
  én leginkább az autókon látom, pl. első generációs Opel Astra szinte már nincs is, persze Astra Classic van de azokon apróbb újítások vannak és látszik hogy fiatal
  de a többi autómárkánál is lehet látni, régen sok volt belőle most kevés van
  ezeket az autókat viszik keletebbre

  pc-ket/mobilokat használt boltokban eladják, amit pedig nem, megy a bontókba
 • ZilogR
  #122
  :D Nincs ezzel semmi gond, hisz ez a dolga! Ha mindent meg lehet tenni, akkor mindenki akar mindent megtenni. Akkor lészen nagy csőcselék és ember legyen a talpán, ha rendet tud rakni. A moderátor a szabályok szerint járt el én meg megpedzettem a határt, hátha belefér ;) Nem fért. Azért érdekelne, hol a sok régi cumó... (merthogy erről beszélünk ;) "Add már nekem" topic)

  -=ZR=-
 • blackgamer
  #121
  megteheti-e a moderátor hogy bezárjon egy témát? asszem meg
 • soulhunter
  #120
  és h lépte tul? :) ez érdekelne :)
 • ROKICA
  #119
  kicsit leegyszerűsítetted de igen, ilyesmire gondoltam.

  de Borg-nak talán nagypbb mértékben igaza van sajnos:(
 • Borg
  #118
  Azt a valamit gazdasági érdekeknek hívják.
 • Dzsega #117
  mi??? hogy jönnek a marslakók 10 év múlva hogy összeszedjék a szemetet???
 • ROKICA
  #116
  "szerintem van még valami a világ nagyhatalmai mögött amiről nemtudunk és ami miatt nem aggódnak a környezetszenyezésért"

  nemhiszem el hogy ennyire hülyék vagyunk:D
 • Dzsega #115
  azért nem aggódik mert egy *************** és nem lát előrébb mint a másnap. No meg az is, hogy én azt úgysem élem meg mi lesz 200év múlva táhát beleszarok. Ezért nem írják alá...
 • ROKICA
  #114
  Megteheti -e az ember, hogy mérgezi a földet, ahol él?

  Megteheti de nemtűnik racionálisnak..


  Megteheti -e az USA hogy nem írja alá a környezetszennyezés elleni szerződést és továbbra is az elsők között mérgezi a földet?

  megteheti mert megtette... de miért jó ez neki? szerintem van még valami a világ nagyhatalmai mögött amiről nemtudunk és ami miatt nem aggódnak a környezetszenyezésért..
 • Borg
  #113
  Megtette.
 • soulhunter
  #112
  megteheti-e az emberiség,hogy a tudás határait a tudatlanság határtalanságával átlépje ???
 • Vlala #111
  Mivel ez így önvédelemnek minősül - lévén a késes támadás alkalmas az élet kioltására - ezt lazán megteheti. Kérdés, hogy később tudja-e bizonyítani a veszélyeztetettség fennállását.
 • vizes
  #110
  Hm.
  Ezt majd privátban kitárgyalhatjuk.
  Ha van kedved.
  Itt offtopik lenne.
  Viszlát.
 • Trade
  #109
  Bihar akart az lenni
 • Trade
  #108
  Ez mondjuk csak Hajdu-Buhar megyeieknek lesz esetleg erdekes:
  szemet friesland hungaria kft megszunteti a piros(hajdu) zacskos tejet.
  Az utolso meg boltban kaphato amirol el lehetett mondani hogy tej.
  Helyet atveszi az oke tej.
  koszonjuk
 • Vlala #107
  Ha a biciklis nem védekezik... Gyorszáras nyeregcső ki, nyerget beleépíteni a fickó fejébe, azt' egálban vagytok. :)
 • keeper2
  #106
  A magyar autós morál sajnos a legrosszabbak között van, lassan már eljutunk odáig, hogy ha halálra gázol valakit, aki mondjuk szabályosan kel át az úton, még bepereli a családját, mivel a gyalogos teste kárt tett a kocsijában.
  Igen drasztikus, erőszakos változtatások kellenének, ám ez sajna senkinek nem érdeke, mert aki meghozza ezeket a változtatásokat, az egy életre el lesz ásva a fél ország szemében.
 • doubleW
  #105
  Mo.-n sajnos mindegy, mit lehet.Megteszi..
 • CarajoEsp
  #104
  "Megteheti-e egy autóval közlekedő egyén, hogy miután majdnem elüti a szabályosan közlekedő biciklist, még kiszálljon az autójából és testi erőszakhoz folyamodjon(Gyak:Szájba vágja)?"
 • keeper2
  #103
  Igen, de a történetből azt szűrtem le, hogy a fegyverek megvillogtatásánál többre nem került sor, gondolom a tanuló rájött, hogy oktatója mily nagy hatással bír lenni rá és elfogadta az egyest.
  Az, hogy elérje, hogy a diákok ne hordjanak magukkal fegyvert, lényegében szinte kivitelezhetetlen feladat, sajnos az ellenkezőjét sokkal magasabb hatalmak gerjesztik, olyan hatalmak, amiknek a világ legnagyobb részén van igen nagy felügyeleti jogok. Nem bármiféle jogi értelemben értve, hanem a gazdasági világ vezető rétege, ami a gazdasági erejénél fogva gyakorol nyomást kormányokra és a lakosságra. Sajnos ez ellen nem sokat lehet tenni, mert az emberek elég buták, és nem ismerik fel, hogy amire ők vágynak, azok nem a saját vágyaik, hanem egy óriási hatalommal rendelkező laza gazdasági szövetség hiteti el velük, hogy mikre vágynak. A gazdasági érdekek azt diktálják nekik, hogy az embereket fokozatosan el kell hülyíteni, mivel azáltal lesznek jól kontrollálható, egyszerű igényű vásárló és munkaerő. Ennek fontos lépése a jól működő tanítási rendszer szétverése, alacsony szintre süllyesztése, hogy hamarosan aki jobb oktatásban kíván részesülni, az nagyon mélyen a zsebébe kelljen, hogy nyúljon, tehát mindinkább csak az elit engeshesse meg magának a tudást, mivel az nagyon veszélyes dolog, akinek tudása van, azt nem lehet úgy irányítani, mert könnyebben átláthatja, hogy nem ő jönne ki nyertesen az ellene elkövetett húzásokból. A legjobb példa erre kis hazánk, ahogy a 90-es kitűnő szintű oktatás hova a fenébe zuhant le? Próbáltunk felzárkózni a fejlett nyugathoz, de nem vettük észre, hogy csak a csicskájuk lettünk és a felvevőpiacuk, ellenben szinte minden téren csak silányulunk, jó gyorsan pótoljuk be a lemaradásunkat elhülyülést tekintve amerikához. Kíváncsi leszek, hány év kell még ahhoz, hogy érettségizett emberek legalább 10%-a ne tudja megmondani, mi az ország fővárosa, mert sajnos úgy tűnik ez a távlati realizmus.
  Sorry, hogy ennyire erősen átmentem off-ba.