450
  • GABOR16
    vagyis "változhat az ember tudladonsága is" (amegyiben ez lehetséges)
  • GABOR16
    Valóban kissé szerencsétlenül fogalmaztam, de a földönkívüliek általi fejlődést csupán feltételezésnek írtam (egyébbként nemigen hiszem).
    A felsőbb erőt amit meg említettem nemhiszem, hogy lehetne érzékelni jelen tudásunkal, mint fizikai világ része. Szerintem (legalábbis úgy gondolom), hogy amit írtam nem kötődik anyira erre a bizonyos fizikai világra.
    Egyébbként nem lehet, hogy ezek a rejtélyes gyors ide-oda cikázó tárgyak csak részben vannak ebben a dimenzióban és azért ilyen gyorsak? Vagy a dimenzió fizikáját befolyásolják maguk körül? Eselteg a sajátjukat és olyanná válnak mint pl. a fény (nekérdezd hogyan mert fogalmam sincs, csak feltételezés). Hisz ha pl. az ember energia (atomok sokasága) akkor a rezgésszámának növelésével változik a tulajdonága is.

Nah már megint okoskodok
  • oneman
    bocsáss meg... ezen mit és hol kellene látni?
  • rigidus
    http://my-cat-is-a.dyn-o-saur.com/hosted/ufo1156.jpg
  • NEXUS6
    Igen alapvetően és szűkebben valóban azt jelenti. De várom szeretettel a 400 oldalas teljes dokumentumot, jó kis olvasási gyakorlat lesz;) Aztán eldöntöm, hogy a kiragadott mondatok mit is jelentenek valójában.
    PL: "There is no evidence that 'solid' objects exist which could cause a collision hazard."
    Ez valóban azt jelenti, hogy nincs rá bizonyíték, hogy létteznének olyan szilárd tárgyak, amelyek összütközés veszélyével járnának.
    Viszont ha a szövegkörnyezet más azt is jelentheti, hogy nincs rá bizonyíték, hogy azok az objektumok összeütközési veszélyt jelentenének.;)

Másrészt megint jönnek, hogy olyan fizikai jelenséggel magyarázzák a dolgokat, amelyek háttere továbbra sem ismert. Pl gömbvillám, más légköri jelenségek, illetve ezek hatása az agyra.
  • oneman
    meg elég homályos... érdekes módon sohasem tudnak éles képet készíteni az ilyen eseményekről
  • dez
    Csak azt írják, nem ellenségesek (továbbá, jelen idő).
  • dez
    Erről már elég egyértelműen kiderült, hogy távoli olajfúró tornyok tüzeinek félreértett hőkamerás képei.
  • roliika
    Honnét tudják hogy nem ellenségek? Szerintem tudják, hogy honnét valók és mifélék, de ez csak a saját véleményem és a szöveg is ezt sugallja.
  • roliika
    Bizony! És találtak az alanyokban olyan anyagokat amelyek nem földi eredetűek! Hát ha ez nem tárgyi bizonyíték akkor mi az?
  • dez
    Nekem is feltűnt. Lényegében nem sokat mondtak, csak hogy nem szellemek, és nem ellenségesek. Így már nem is kell foglalkozni a témával.(?) :)
  • roliika
    LINK ez jó
  • roliika
    Csak nektek csak ma! :D LINK
  • echo
    Jól van na, tényleg nem szó szerint fordítottam, de a mondatott nyilván úgy kell érteni, hogy a természet erőinek a hatáskörébe tartozik a jelenség és nem valami egyéb, azaz nem valakik irányítják. Legalábbis nem látom, hogy másképp lehetne érteni.
  • NEXUS6
    Köszi!

De ez: "... or under any type of control, other than that of natural physical forces";

nem ezt jelenti: "hogy nem irányítják valami értelmes lények sem, hanem csak a természeti erők!"

Hacsak az értelmet nem tkeíntjük természetfelettinek.

Lehet hogy szarrágásnak tűnik amit írok, de ugyan ezt már az amcsik eljáccották a Condon jelentéssel 1968-ban szal ez nagyon is régi lemez.

Az esetek 90%-át megmagyarázzuk, ami roppant jó statisztikai arány ugye, a többivel nem foglalkozunk, amiket meg leírunk, az valójában igaz is csak, éppen nem úgy kell értelmezni ahogy egy átlegember teszi, magyarul csúsztatunk.

Amúgy tessék szépen megmagyarázni az eltérítéses eseteket.

Az idegen lények hatásait vizsgáló kutatások már 30 éve rég túl vannak ezen a "látott e tűzlabdát traktorosjózsi vagy nem" szinten!
  • Szefmester
    Azért elég bátor és rendkívül ostoba dolog kijelenteni hogy nincs más civilizáció a földin kívől... max nem jártak még itt.. elég belegondolni a galaxisok/csillagok számába.. és csak 0.1%ot adjunk annak hogy ezen csillagoknak vannak bolygóik.. újabb 0.1%hogy jó helyen van.. megin 0.1%hogy elkezdődőtt rajta valamiféle élet...0.1% ot adjunk ismét hogy értelmes élet lesz rajta.. 0.1%ot megint hogy technikai civ. van rajta.. stb... nem kis számot kapunk

ez a "marhaság" amit leírtam azt a TVben láttam amikor egy egyenlettel valószínűsítették a földönkívüli civilizációk számát.. végig szorzások voltak az egyenletben és egy szám sem lehetett 0 mivel akkor az eredmény 0 és a földön pedig van élet... még ha nem is tűnik értelmesnek.. az ember mint tudjuk csak a 3. legértelmesebb lény a földön az egerek és a delfinek után..
  • NEXUS6
    Ez marhára teccett!;)))

gát véder nem rokonod, avagy ez a lefekvés elötti fröccs elött vagy már után volt?
  • echo
    Ez az eredeti mondat:
    "No evidence exists to suggest that the phenomena seen are hostile or under any type of control, other than that of natural physical forces."

Tehát megállapítja, hogy úgy tűnik nem ellenséges és hogy nem irányítják valami értelmes lények sem, hanem csak a természeti erők!

Talán ebből lett fordítva: link
    Egyébként általában a google news-on három másodperc alatt megtalálható az eredeti cikk...
  • oneman
    na SETI... ők meg azt sem tudják hogy mit keresenk... akkor hogyan találnák meg?!
  • Duncan Idaho
    Szóval Menjetek aludni!
    Úgy se bizonyítunk be semmit a másiknak, csak a szánkat tépjük.
    A változás mindig magunkban kezdődik, és csak magunkat tudjuk megváltoztatni, a többiek meg mondhatnak amit akarnak.

Jóéjszakát!
  • dez
    Nem, csak azt, hogy ez a jelentés kilóg a sorból.
  • Su0my
    de nem sokat.. leírni sem így kell. amúgy pont ezért használom az idegen eredetű kifejezést, csak ma már ehhez a betűszóhoz lényegében teljes mértékben hozzákapcsolódott ez a jelentés
  • Mardel
    Nembaj, majd SETIék ráakadnak egyre biztos. Az meg csak a roxy rádiót vagy éppen a sláger rádiót szeretné hallgatni...
  • dez
    Hacsak nincsenek olyan tényezők, amiket nem ismerünk...
  • Su0my
    de ez még nem bizonyít semmit...
  • Su0my
    de azért ez khm mégiscsak sok(k) volt..
  • Duncan Idaho
    Mondasz valami vazze! Az egésznek annyi volt az értelme h kicsit megint összekapjanak az összeesküvéspártiak ( mint jómagam) és a konzervatívok...
    De valójában a tudományos rovat már egy jó ideje pang. Ez tény. Ha a cikk nem is volt nagyon izgi de legalább a közösségi életet próbálták vele szinten tartani.

MANIPULÁLTAK MINKET VAZE!!! :D
  • roliika
    UFO = UNIDENTIFIED FLYING OBJECTS = azonosíthatatlan repülő tárgy! Tehát UFO! Bocs, hogy ilyen hülye vagyok, de én nem így születtem, hanem tanultam! :D
  • Su0my
    mondd csak, megint az van, hogy jaaaj, de kis elmaradott csököttagyú senki vagyok, de mégis, csak nem tudsz mondani semmit, vagy én látom rosszul?:O
  • Cat #101
    A tanulmányt teljes terjedelmében május 15-én hozzák nyilvánosságra a brit védelmi minisztérium honlapján.
  • dez
    Na csak annyit tennék hozzá, hogy más hasonló (más országokbeli) jelentések odáig nem mennek, hogy az észlelések 100%-a beazonosítható, hanem úgy 99%-uk (és a 99-ből is pár %-ban eléggé kacifántosan). Azaz maradnak esetek, amit nem lehet, ill. nagyon erőltetetten lehet ismert dolgokkal magyarázni.

"Az ilyen jellegű mezők orvosilag bizonyítottan reakciót gerjesztenek az emberi agy temporális lebenyében"

Érdekes, erről még valahogy nem hallottam.
  • roliika
    Csak te itt most az álltalunk érzékelhető fizikai világot veszed csak figyelembe! Ez olyan mint 1 számítógépes játék! A figura nem tudja, hogy mi következik a következő másodpercben, de te igen! A figura azt sem tudja, hogy honnét szármaik, el sem tudja képzelni! Gondold át újra.
  • oneman
    nos alapjaiban el vannak baltázva ezek a megfigyelések amikor kis zöld emberkéket lát vki: statisztikailag a béke feneke alatt van annak az esélye hogy hogy ugyanúgy ember alakú emberi lény alakuljon ki máshol, ráadásul mindegyik földönkívülin szemet is felfedezni vélnek, ami még inkább lecsökkenti az esélyét: ugyanis az, hogy van szemünk(meg más földi fajoknak van szeme), egy iszonyú hosszú evolúciós folyamatnak köszönhető. Rengeteg oldalról meg lehet közelíteni a problémát: pl vegyük a kommunikációt: az egy dolog hogy mi így csináljuk, de miért csinálnák ők is így? vagyha pl így csinálják és fogjuk a pure jelüket, abból még nem következik az hogy mi tudjuk hogy az AZ. Másrészt az is valószínűtlern hogy ugyanolyan ütemben fejlődnek mint mi, lehet hogy még csak egysejtűek, vagy teljesen más a felépítésük, esetleg sokkal komplexebbek mint amit valaha is el tudnénk képzelni... az a baj egyszerűen nem tudunk elvonatkoztatni az itteni környezetünktől... mindent az alapján akarunk megmagyarázni, ahogyan itt láttuk, érzékeltük. Lehet társadalmi szempontból is vizsgálni a kérdést: vegyük azt hogy ugynúgy fejlődtek fizikailag mint mi. Kérdés hogy a társadalmuk, az egymáshoz való viszonyuk is ugyanígy alakult-e? lehet hogy nem ismerik pl a háború fogalmát, miért? mert nem volt szükség rá... attól hogy mi így csináltuk nem biztos hogy ők is. Ha a legapróbb részleteket is figyelembe vesszük akkor nagyon-nagyon-nagyon lecsökken az esélye hogy értelmes, emberszerű földönkívüliekkel tárgyaljunk pl. jövő szilveszterkor (:D).
  • Tinman #97
    Ne vesd el rögtön amit mond... tényleg azt hiszed, hogy a világ olyan, mint amilyennek azt látod/érzed?
    Sztem sokkal, de sokkal színesebb, zajosabb, komplexebb.
    Amit látunk az csak egy szürlemény. Ki tudja, hogy hány %-a a tényleges valóságnak...
  • komonyi
    áhh kegyetlenek itt egyesek
    egy szaros fénypontot láttok már egyből asszodnjátok h ufó ufó ufo?
    szánalmasan hülyék egyesek
    annyi minden van a fizikában amit még nem tudunk de ami most van azzal a tudással is meg leeht magyarázni rendesen
    persze nem azt mondom h más bolygon nincs élet szerintem biztos van egy oylan bolygo amin van de akkorse lehet vmi halálfejlett max akkor ha nagyon messze van
    mivel ha már magátol kitalál oan dolgokat amivel "lebeg,cikázik világit...stb" jo sokáig akkor bitto van normális és tudja mi az a hatalomvágy
    és mi lenne az első?hát elfoglalni ezt a szemétgolyot...biztos nem "békés kis zöldek"
    meg a nagy ufob*ziknak üzenném h előbb gondolkodj és utána beszélj...
  • roliika
    Szerintem alacsony volt a látogatottság azért dobták be ezt a cikket! :D A címe elég...gáz.
  • GABOR16
    Akkor kérlek magyarázt el a DNS bali külömbségeket, mert nemtalálok igazi használható magyarázatot ami jelenlegi ismeretek szerint múködhet is. Csak ha valaki belepiszkál tudatosan.
    Jelenleg én nem tudok elképzelni mást csak egy bizonyos "felsőbb" erőt, mert ha idegenek hozták volna létre mondjuk a földi élővilágot akkor őket is létrekellet, hogy hozza valaki és így egy végelen lánc lenne.
  • roliika
    Nem baj, majd ha felnősz, remélem beszélünk még! :DD
  • Su0my
    a nagy bumm csak egy nagyon egyszerű elmélet, aminél jobbat jelenleg nem tudtak felállítani.. és attól még, hogy valamit te nem értesz, már megbocsáss, az csak saját magadra nézve jelent valamit
  • GABOR16
    Istent én nem mint "személyt" értem, hanem egy univerzumot átfogó energiát.
    Ha úgy tetszik az univerzum reá épül, és ő néha módosít.