Nincsenek idegenek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

É s a z t i s cs a k l a ss a n í r o m, h
TÉK 😊 😊

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

L á tt a d -- e a k é p e k e t ?

Én meg lassan mondom, hogy te is értsd:
N e m h is z e k a b b a n, h o g y e z e k e t a g a b o n a k ö r ö k e t n e m-e m b e r e k k é s z í t e n é k.

Kara kánként folytatom tanításom.

Mondom mégegyszer:
nem biztos, h Szt I. éjszakáján!!!
Hanem valamelyik nyári éjszaka.
Nem ez a lényeg, h melyik nap, hanem az, hogy minden évben azon a bizonyos napon gabona-ábra keletkezik Wlyatowoban. És évelk óta próbálják filmre venni a keletkezését nagyon sok százan, de senkinek sem sikerült eddig

helyesen: nyári napforduló!

Link1
Link2

"És minden évben azon az éjszakán😊"

Világos.
Szent Iván éjszakája is minden évben június 24-25-én van. Eredetileg pogány ünnep volt, és a nyári napéjegyenlõséghez köthetõ, de a kereszténység Szt. Iván révén beépítette a saját ünnepei közé. Szent Iván éjjelén mindig is csináltak rendkívülieket az __emberek__, szerintem a Stonehenge-nél nagy buli zajlott már 5000 évvel ezelõtt is azon a napon.

+ egy õrült bemászott a Buckingham palotába és ott sétált. Nem biztonsági õr volt, de miatta állítólag rúgtak ki biztonságiakat a királyi testõrségtõl...

Ez eddigi tudomásom szerint világon egyedülálló jelenség.
Meg az is, h Anglia miniszterelnökének nyári rezidenciája mellett ( a védett , megfigyelt területen belül ) 2004 ben is készült egy gabona-ábra...és nem a szabadnapos bizt. õrök szórakoztak..

Lehe, h elírtam a dátumot 😊 de olyan tájban. És minden évben azon az éjszakán😊

"Amikor zöld a gabona de legfõképpen június 24-25 éjszakáján "

Hát, kedves HumánEmber41st, szerintem igazi emberarcú földönkívüli civilizációval van dolgunk, amely megünnepli Szent Iván éjszakáját. :-))
Bummm!

Ha igazi szkeptikus lennél, akkor utánanéznél, megnyitnád azt nyomorult linket, megnéznéd a mindenki szeme elõtt kialakuló ( ám senki sem látja hogyan) több száz méter hosszú ábrákat.....

Én szkeptikus vagyok. sztem egyszerû reklámfogás a helyiek részérõl, hogy növeljék a turisztikai forgalmat.

Az ábrákkal még nem is lenne baj, de mi a ráknak van ott az a rentgeteg egymást metszõ egyenes, és sok párhuzamos vonal sok kilométer hosszan??? Mik voltak azok elõtanulmányok ????
És egyáltalán hol van az a kultúra, akik építették??? Mivel az egy roppant száraz sivatagos terület, ( nem pár évre tervezték az alkotók) oda minden csepp vizet, minden morzsa kaját szállítani kellett, nem beszélve azokról, akiket munkára bírtak abban a pokoli melegben ( bár lehet, h éjszaka dolgoztak, ki tudja?? )
Mert találgatni, meg valószínû elméleteket én is tudok gyártani...sõt már elõttem nagyon sokan megtették.
De igazi VÁLASZ még nincs.

KIcsit olvass már utána plíz!!
Miért érdekes Wlytowo?
Éppen a lent leírtak miatt. Mert nem tudni, hol bukkan fel ábra a gabonában, de ott régóta minden évben akkor.
Csak ~500 km innét, menj el egyszer, ha nem hiszel azoknak, akik már ott jártak a "piktogramok éjszakáján"

egyszerõ fadeszkákkal a bonyolultabb ábrákat, ne meg van olyan mûvészeti ág, hogy gabonakör-készítés:-)
Másrészt vannak olyan ábrák, melyek talajbeli élõsködõk miatt alakultak ki, megint másokat ilyen-olyan speckó villámok alakítottak ki...

\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant

A gabonakörök léteznek, természetesen, emberek csinálják õket. Hogy milyen merlinis, davidcopperfieldes trükökkel, az már részletkérdés.

http://www.wylatowo.pl/galeria.php?dzial=piktogramy

Igazán nem szoktam linkeket beírni, de azért ezt érdemes csekkolni gabonakör ügyben..
Amikor zöld a gabona de legfõképpen június 24-25 éjszakáján mindig megjelenik egy elég nagyméretû ábra. Olyankor rentgetegen vannak kint, kamerákkkal figyelik éjjel-nappal a területet. Mégis egy kis idõre köd ereszkedik az adott területre, és mire hajnalban felszáll, már kész is az ábra több száz kamera és egyéb mûszer "szeme láttára". Vagyis ( éppen az a helyzet),h nem látnak semmit. Csak reggel a kész piktogrammot..

GutBesserWasser
Osama Bin Ladent egy szimpla szárazföldi barlangrendszerben nem voltak képesek megtalálni. 😊
(Feltéve persze, hogy egyáltalán létezik Osama Bin Laden...)

486DX II-80,32MB RAM, 220MB HDD - igen, így is lehet!

"Azon gondolkodtam, hogy a tengerek baromi nagyok. És barom mélyek. És nagyon keveset tudun arról, hogy mi van odalenn. Szinte semmit."

Azért párszor szétnéztek már odalent. Azt nem lehet mondani, hogy semmit se tudunk róla, bár tény, hogy bõven van még felfedezni való.

"Szóval nem muszáj földön kívüli eredetûnek lennie egy másik fajnak, esetleg a miénknél jóval fejlettebb technikai civilizációjával együtt. Bõven elfér az óceánok mélyén akár 3 olyan világ, mint a miénk!"

Ennyire azért nem ismeretlenek az óceánok.

GutBesserWasser
...és baromi mélyek... 😊

(És amíg a szovjet-ruszki hadi potenciál számottevõ volt, õk is rendszeresen észleltek megfigyelõ "UFO"-kat a katonai létesítményeik közelében.)

GutBesserWasser
Azon gondolkodtam, hogy a tengerek baromi nagyok. És barom mélyek. És nagyon keveset tudun arról, hogy mi van odalenn. Szinte semmit. Szóval nem muszáj földön kívüli eredetûnek lennie egy másik fajnak, esetleg a miénknél jóval fejlettebb technikai civilizációjával együtt. Bõven elfér az óceánok mélyén akár 3 olyan világ, mint a miénk! (Különben ezt támasztja alá az is, hogy az "UFO"-k komoly érdeklõdést mutatnak a (z amerikai) haditechnika iránt. Ha én élnék relatíve rejtõzködve egy bolygón, és kialakulna egy (hozzám képest) nem túl intelligens, de annál militánsabb faj, engem is roppantul érdekelne, hogy mire számíthatok.)

Nem lehet biztosan tudni, hogy nem léteznek. Ez tény. De ebbõl nem következik, hogy biztosan léteznek.
Másrészt a fõ kérdés itt nem az, hogy léteznek-e, hanem az, hogy a Földet látogatják-e, illetve õk okozzák-e az UFO jelenségek egy részét.

Beleolvastam a vitátokba, de nem olvasgattam végig, este van már ahhoz <#alien2>
Szóval azt szeretném mondani, hogy hatalmas az univerzum, és mi emberek még a saját testi felépítésünket sem ismerjük teljesen. Tehát innentõl kezdve szerintem 100% hogy létezik valamilyen idegen létforma, méghozzá értelmes, civilizált (na jó ha a Földön néha akkora banális dolgokat össze tudnak hozni, hogy szûkíti a táguló univerzumot, akkor máshol...<#nevetes1>). Akármennyi az ellenérv, még akkor is, mert nem lehet biztosan kijelenteni, hogy nincsenek. 😊
Üdv, Auryn 😊
"Mintha kifelejtettél volna egy nem-et"

Valóban.

"De egy fehér folt jelent automatikusan ufókat."???
Mintha kifelejtettél volna egy nem-et.:-)

\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant

Menne csak Daniken Pozsonyba, magyarázgatni fizetõs turistáknak (mint ahogy megtette naív nyugati turistákkal számtalan helyen), azonnal lecsuknák a szlovák rendõrök. :-)

"De a Nazca-fennsík rajzait akkor kik és hogyan készítették?"

Akárki elkészítheti, aki tisztában van a geometria alapjaival. Ma is készülnek hasonló ábrák mindössze néhány zsinór, és deszka segítségével. Pl. sok gabonakört emberek csinálnak (valszeg mindet, de ez most lényegtelen), és ezek közül néhány nem egyszerû kör, hanem elég komplex ábra.

"De mutass már egy ókori ( vagy milyen kori) civilizációt, akik ismerték a repülés "titkát" ?"

Miért kellett volna ismerniük? Egyébként, ha nagyon akarták, léghajót elvileg építhettek.

"Vannak még komoly fehér foltok az emberiség történelmében."

Ez tény. De egy fehér folt jelent automatikusan ufókat.

Danniken nem hamisított ilyen dolgokat, csak egyszerûen összeszedte a máig vita témájául szolgáló épületeket, leleteket. Ezeket minden pénzes turista bármikor megtekintheti..
MIért kellett volna nyomokat hagyni? Most sem hagynak..

De tegyük fel, mindenben igazad van. Ezékiel csak hallucinált. Ok.
De a Nazca-fennsík rajzait akkor kik és hogyan készítették?
Jó, nincsnek idegenek. De mutass már egy ókori ( vagy milyen kori) civilizációt, akik ismerték a repülés "titkát" ? Hiszen a '920-as évben fedezte fel egy repülõgép pilota?
Vannak még komoly fehér foltok az emberiség történelmében. Nem csak a mûszerekkel észlelhetõ mikroméretû történések között találni megoldásra váró kérdéseket.. vannak a Föld felszínén is óriási kérdõjelek ...

Nem tom mire írod? De van egy elméletem: megláttad a téma cxímét és gondoltad majd jól megmondod, ki kell ábránditsalak, szerintem egyikünknek sincs tízmillás tragacsa, vagy k jó gépe:-(
De ha mélyebben megnézzük a hsz-ed, rá kell jönnünk, ha esetleg volt vele vmi célod a figyelemfelkeltésen kívül, akkor az az lehetett, hogy elgondolkoztass minket azon, hogy: mi is a jó nekünk?
elárulom: a jó az lenne, ha nem kéne azon aggódni, hogy vannak gyerekek akik éheznek, ill. tudják, hogy meg fognak hamarosan halni, ha nem lennének hajléktalanok, ha szebb lenne a város melyben élünk stb...
de, ha lenne egy k jó gépünk vagy egy tíz millás kocsink, az tagadhatatlanul enyhítené ezirányú magas igényeinket:-(
Na most terjengõsen hozzászóltam a nagy büdös semmihez, ez már tõlem is sok:-)

Ezt most komolyan nem értem, hogy mire írod.

És hermetikusan zár az az autó, a szmog ellen? Széndioxid->oxigén(+szén) konverter is van beépítve? 😊

Ha erre alapozottan érzed magad többnek, kellemetlen lesz a szembesülés a valósággal.

"Ulsz a 10 millios tragacsodban a csucsforgalomban 40 fokban. Ez neked jo?
Vagy csak mondtak ezt is, persze ez neked jo, milyen meno vagy,
Mekkora luuuzerek vagytok...."

Okoska,
Ha nekem 10 millás kocsim lenne, akkor biztos nem lennék lúzer, mert az ilyen kocsikban van légkondi, tehát a 40 fokos melegre fittyet hányok.

"Te itt most arra akarsz kijukadni, hogy milyen könnyû becsapni az embereket."

Aham.

"De valójában csak a hülyébbeket lehet ilyen egyszerûen."

A legtöbb ember hülye. Akkor helyben is vagyunk. :-)

egy szín átmenetet
Azért képezhettél volna az "ufós" kép majdnem fekete és a parlamentes kép egy fokkal kevésbé fekete háttere közt.<#alien2>
Hm, és ez most hogy is jön ide?

Nem inkább a Hold? 😊
Telhetetlen? 😄 Hm.
Miért kellene egy sárga, piros szélû homályos foltot UFÓ-nak néznem?
Azt könnyebben ráfoghatnád, hogy gömbvillám, de azt sem kellene elhinnem.

Te itt most arra akarsz kijukadni, hogy milyen könnyû becsapni az embereket. De valójában csak a hülyébbeket lehet ilyen egyszerûen.

samcarter
Oszinten , van egy iszonyu jo geped a legjobb jatekokkal. Es jol erzed magad?
Nemhiszem.. 😄D Vajon miert? Te akartad ezd, vagy csak beleddumaltak hogy neked ez kell?

Ulsz a 10 millios tragacsodban a csucsforgalomban 40 fokban. Ez neked jo?
Vagy csak mondtak ezt is, persze ez neked jo, milyen meno vagy,
Mekkora luuuzerek vagytok....

samcarter
Ez a duma,
Mindenki idegen akit nem ismersz.

Azért te elég telhetetlen vagy, kedves dez.
Gondolom ilyen szájbarágós fotókra van neked szükséged.

Mert nem lapos, és nincsenek kis ablakai. 😊 (És nincs semmi a háttérben, valami viszonyítási alap.)
De fontosabb, hogy bármi lehetne. (Legalábbis valami fényforrás, este, alacsony expozíciós idõvel, stb.) Ha mögétenne egy csillagos eget (ügyelve, hogy az obj. szélein a homályba vésszenek), akkor egy fokkal érdekesebb lenne. Persze akkor sem lenne egy "meggyõzõ(nek tûnõ) UFÓ-fotó".

mibõl gondolod, hogy egyáltalán nem hasonlít UFO-ra?

Mit állítasz? Egy feltételezést? 😊
Ez az Ezékiel nem volt kora legnagyobb technikai zsenije. Más meg nem látta.
És miért akartak volna itthagyni bármit is (esetleg néhány tanácson, és róluk szóló legendán kívül)? Ezt csak te gondolod.
Egyéb tekintetben lásd #355.

Ez? Már miért nézne ki ez UFÓ-nak? Bármi lehetne. Egy magára valamit is adó UFÓ-s fórumról elhajtanának vele.

Szerintem meg nem szélhámos. És ha megengeded, majd eldöntöm magamnak, mit gondoljak róla. Nem mind, de néhány dolog, amit õ mutat, a szakembereket is elbizonytalanította, sõt, úgy tûnik, lassan elfogadottá válik.

Mikor kotyogtad el?
Egyébként tényleg tök olyan, mint egy UFO.
Volt egy mûsor szombat reggel a Discovery-n (valami Misztikumok nyomában vagy mi?), na ott volt egy olyan, hogy fogott egy fekete léggömböt meg néhány kémiai világítópálcát, bedobta a lufiba, megkötözte fekete huzallal, és ellengette az utcán, egybõl mindenki beszart, vicces volt látni, ahogy mindenki elkezd mutogatni, meg sikoltozva futkosnak szerte-szana:-)

"Nem? Hát szerintem meg igencsak olyan a dolog, mintha egy helikopter-féle lenne, zúgó rotorokkal (24.), pilótaüléssel (26.), belül mesterséges, lámpákból jövõ világítással (27.), stb."

Megnéztem, valóban bele lehet magyarázni, ha nagyon akarjuk, de messze nem egyértelmû. És van egy halom olyan utalás, ami nem illik bele a koncepcióba.

Igen, mondom, sõt (fel)állítom. :-)

Tibike, igen, az volt, bár miután elkotyogtam, könnyû volt kitalálni: egy lézerpointer falra kivetített képe.

Amúgy, aranyos, ugye?
Tök olyan, mint egy UFO, de minimum gömbvillám.
Jól átvertelek, mi?
Én vagyok a Deniken. :-)