Az Apple nyerte a Beatles kiadója elleni pert
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csodálkozom az emberek igazságérzetén... Csak mert az egyik oldalon a csodás Apple computers áll, a másikon meg egy elvbõl útált zenekiadó, máris az elõbbinek van igaza? A kiadó elõbb volt, az Apple computers létre se jöhetett volna, ahogy az eddigi hasonló amerikai eseteket ismerem. De még egy p-vel sem, vagy két ll-el sem. Érdekes, hogy a Dell vs Paul Dell esetben mindenki a fickót támogatta, mert a Dell számítógépeiben nincs semmi extra? Az Apple meg trendi? http://www.sg.hu/cikkek/42920/dell_kontra_dell_per
Az indoklás meg röhelyes... Ezzez az erõvel azt is mondhatták volna, hogy az alma egy gyümölcs, és nem zenélnek vele...
Az indoklás meg röhelyes... Ezzez az erõvel azt is mondhatták volna, hogy az alma egy gyümölcs, és nem zenélnek vele...
Apple Computerst szeretem, a Beatlest nem.
Olyan ostoboságokat beszélsz, hogy az már nekem fáj.
Apple Trademark list. A probléma igazából az, hogy õk megállapodtak és felrúgták. Ráadásul mindkét ország hasonló törvényhozási rend szerint mûködik. Tehát tulajdonképpen már az Apple Corp megalakulásakor akár beszólhattak volna Beatles-ék. Ehelyett azt választották, hogy mindenki használja a nevet, amíg eltérõ területen dolgoznak és nem "zavarják" egymást (értsd sértik egymás érdekeit). Az amerikai Apple ezt rúgta fel. Egyébként nem minden országban ilyen a jogrend, itt van pl. az ausztrál Microsoft esete, aki paplanokat gyárt. Az ausztrál bíróság kimondta, hogy mivel a két cég teljesen eltérõ szektorban dolgozik így a két név nyugodtan megmaradhat, és az amerikai Microsoft keresete alaptalan (eredeti tervük az volt, hogy az ausztrálok változtassanak nevet.)
Egyébként ilyen név overload nálunk is van, pl. Vodafone néven van a nagy holding több céggel, ami foglalkozik távközléssel, vagyonkezeléssel és egyebekkel. Míg létezik egy Vodafone GSM Bt Veszprémben, akik háztartási kisgépeket adnak el.
Egyébként ilyen név overload nálunk is van, pl. Vodafone néven van a nagy holding több céggel, ami foglalkozik távközléssel, vagyonkezeléssel és egyebekkel. Míg létezik egy Vodafone GSM Bt Veszprémben, akik háztartási kisgépeket adnak el.
Igazabol az a baromsag, hogy az eddigi pereket megnyertek. Plane ha belegondolunk, hogy mondjuk 1981-ben mi koze volt az Apple Computersnek a zenehez.. Apple Corps nem egyenlo Apple Computers-el. Ha nem tevedek ilyen hetkoznapi szavakat, mint az apple onmagaban nem lehet levedetni. A logo is tok mas.
Persze igazad van, szerzodes az szerzodes meg ha kapitalis baromsag is az alapja. Dehat ilyenkor kell felulvizsgalni, es ez most meg is tortent: torvenyesen. Es mivel a birosag igy latta, ezuttal a fiatalabb almanak van igaza.
Most nem az apple-t vedem, reszvenyeim sincsenek naluk, csak neha marmar kinyilik a bicska a zsebemben, hogy miket muvel a zene"ipar".
Persze igazad van, szerzodes az szerzodes meg ha kapitalis baromsag is az alapja. Dehat ilyenkor kell felulvizsgalni, es ez most meg is tortent: torvenyesen. Es mivel a birosag igy latta, ezuttal a fiatalabb almanak van igaza.
Most nem az apple-t vedem, reszvenyeim sincsenek naluk, csak neha marmar kinyilik a bicska a zsebemben, hogy miket muvel a zene"ipar".
Csakhogy az Apple hamarabb volt, mint az Apple Computers. Szerzõdésben vállalták, hogy nem adnak ki zenét-megszegték. Ezek után szerintem az öregebb Almának volt igaza, de a bíróság nem így látta...
/*WTF?!*/
Hat eleg gaz egy banda ami ilyet csinal.. Nyitok egy zenekiadot miccrosoft neven aztan mar csak a perekbol is miller leszek mondjuk a ms media playerre hivatkozva 😊 Ez kb hasonlo.
Beatlest szeretem- Apple computert nem.
Baromi ronda ez az új dizájn!
Tapasztalatom szerint a logika és a törvény igen ritkán találkozik. Ez most ritka kivétel.
A logo különbözik, minek kell ez a szerzõdés... Szerintem az Apple computer azt csinálhatna amit akarna akkor is ha felmondaná a szerzõdést. Nem ugyanaz a két cég, és máshogy is különböztetik egymást... Ennyi erõvel az Orange telefontársaság is perelhetné a FIDESZ-t, mert az õ színüket használja... Hülyeség...
Mellesleg, helyes ítélet született!
Mellesleg, helyes ítélet született!
Meglepõ döntés, de elfogadható az indoklás.
Röviden szólva rohadjanak meg. Érdekes, hogy mindig az sír akinek igencsak jól megy.
Szerintem is. 😊
Szerintem helyes itélet született.
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!