16
-
ftomi #16 Csodálkozom az emberek igazságérzetén... Csak mert az egyik oldalon a csodás Apple computers áll, a másikon meg egy elvből útált zenekiadó, máris az előbbinek van igaza? A kiadó előbb volt, az Apple computers létre se jöhetett volna, ahogy az eddigi hasonló amerikai eseteket ismerem. De még egy p-vel sem, vagy két ll-el sem. Érdekes, hogy a Dell vs Paul Dell esetben mindenki a fickót támogatta, mert a Dell számítógépeiben nincs semmi extra? Az Apple meg trendi? http://www.sg.hu/cikkek/42920/dell_kontra_dell_per
Az indoklás meg röhelyes... Ezzez az erővel azt is mondhatták volna, hogy az alma egy gyümölcs, és nem zenélnek vele... -
#15 Merthogy? Írj valami konkrétumot is. -
greekboy #14 Apple Computerst szeretem, a Beatlest nem. -
greekboy #13 Olyan ostoboságokat beszélsz, hogy az már nekem fáj. -
pemga #12 Apple Trademark list. A probléma igazából az, hogy ők megállapodtak és felrúgták. Ráadásul mindkét ország hasonló törvényhozási rend szerint működik. Tehát tulajdonképpen már az Apple Corp megalakulásakor akár beszólhattak volna Beatles-ék. Ehelyett azt választották, hogy mindenki használja a nevet, amíg eltérő területen dolgoznak és nem "zavarják" egymást (értsd sértik egymás érdekeit). Az amerikai Apple ezt rúgta fel. Egyébként nem minden országban ilyen a jogrend, itt van pl. az ausztrál Microsoft esete, aki paplanokat gyárt. Az ausztrál bíróság kimondta, hogy mivel a két cég teljesen eltérő szektorban dolgozik így a két név nyugodtan megmaradhat, és az amerikai Microsoft keresete alaptalan (eredeti tervük az volt, hogy az ausztrálok változtassanak nevet.)
Egyébként ilyen név overload nálunk is van, pl. Vodafone néven van a nagy holding több céggel, ami foglalkozik távközléssel, vagyonkezeléssel és egyebekkel. Míg létezik egy Vodafone GSM Bt Veszprémben, akik háztartási kisgépeket adnak el. -
Anotino #11 Igazabol az a baromsag, hogy az eddigi pereket megnyertek. Plane ha belegondolunk, hogy mondjuk 1981-ben mi koze volt az Apple Computersnek a zenehez.. Apple Corps nem egyenlo Apple Computers-el. Ha nem tevedek ilyen hetkoznapi szavakat, mint az apple onmagaban nem lehet levedetni. A logo is tok mas.
Persze igazad van, szerzodes az szerzodes meg ha kapitalis baromsag is az alapja. Dehat ilyenkor kell felulvizsgalni, es ez most meg is tortent: torvenyesen. Es mivel a birosag igy latta, ezuttal a fiatalabb almanak van igaza.
Most nem az apple-t vedem, reszvenyeim sincsenek naluk, csak neha marmar kinyilik a bicska a zsebemben, hogy miket muvel a zene"ipar". -
#10 Csakhogy az Apple hamarabb volt, mint az Apple Computers. Szerződésben vállalták, hogy nem adnak ki zenét-megszegték. Ezek után szerintem az öregebb Almának volt igaza, de a bíróság nem így látta... -
Anotino #9 Hat eleg gaz egy banda ami ilyet csinal.. Nyitok egy zenekiadot miccrosoft neven aztan mar csak a perekbol is miller leszek mondjuk a ms media playerre hivatkozva :) Ez kb hasonlo. -
#8 A megállapodást akkor is megszegte az Apple.. -
Godefroy #7 Beatlest szeretem- Apple computert nem.
-
fawcet #6 Tapasztalatom szerint a logika és a törvény igen ritkán találkozik. Ez most ritka kivétel. -
#5 A logo különbözik, minek kell ez a szerződés... Szerintem az Apple computer azt csinálhatna amit akarna akkor is ha felmondaná a szerződést. Nem ugyanaz a két cég, és máshogy is különböztetik egymást... Ennyi erővel az Orange telefontársaság is perelhetné a FIDESZ-t, mert az ő színüket használja... Hülyeség...
Mellesleg, helyes ítélet született! -
Praetor #4 Meglepő döntés, de elfogadható az indoklás. -
shusaku #3 Röviden szólva rohadjanak meg. Érdekes, hogy mindig az sír akinek igencsak jól megy. -
chokeerigo #2 Szerintem is. :) -
nedudu #1 Szerintem helyes itélet született.