Búcsúzik a Pentium - jön a Core Duo 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mint a napokban kiderült, az EE változat 2.93GHz-en megy, bár így már szépen fût, egy brutális hûtõvel még húzható.
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
/*WTF?!*/
/*WTF?!*/
"The Socket AM2 generation is certainly not going to outperform comparable Socket 939 (DDR400) processors at DDR2-667 memory speeds-see our benchmarks. This is why AMD decided to wait for DDR2-800 and launch in June."
Conclusion
Hát jó, figyusz, a Celeron 300A-óta csak AMD-t vettem eddig 😊 Gondolom ez már kõkeménynek számít 😊
De attól még, hogy AMD-s vagyok, hiszek a leírt technológiai különbségeknek és a teszteknek. És azt is látom hogy az AM2 gyakorlatilag nem sok változást hoz.
"Nem tudni még a futoszalag számot sem(!!!)"
Nemár, már van blokkvázlat, cache, pipeline, minden adat:
Mindenféle okosságok
A többivel teljes mértékben egyetértek. Én nagyon szurkoljok az Core2-nek hogy majd vehessek egy AthlonX2-eset olcsón 😊
"Szintén kõkemény AMD fan vagyok"
"bár az elõzetes teszteket, és az AM2-eseket elnézve én biztosra veszem hogy az Intel átveszi a vezetést mind technológiában (magasan fejlettebb a Core mint a K8) mind fogyasztásban, mind sebességben,"
Tényleg kõkemény fan vagy 😉)) Nem tudni még a futoszalag számot sem(!!!) a core procikrol, de te már temeted az AMD-t. Amikor intel reklámozta a 9 mikronját, akkor is megirtad, h namost majd kifexik az AMD? 😊
Elõzetes tesztek a mobil core procikrol vannak, ahol igencsak hasonloak az eredmények mhz by mhz.Sõt, játékban az intel minimalisan le is marad... Ha ebbõl indulunk ki, akkor ha az intel képes lesz 3ghz vagy afelett kihozni a core-ját, már gyõzõtt: szimplán a fejlettebb gyártástechnologia (0.065) okán ... ismétlem: a core belsõrõl még tul kevés az info.
Igy hát az intelnek valoban esélye van visszatérni, de a piacnak - nekünk - ez nem tesz majd jot. Visszaállna a régi rend: intel nyomul, drágán, amd kompetitiv termék nélkül zuhan, ismét kinéz nekünk egy intel-only világ - hosszutávon! 😞 Rövidtávon persze vehetünk majd a64 x2-t 20ezerért ... 😉
Forza.
Szoval az adott wafferbol tobb chip keszulhet a kisebb meret miatt.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Amúgy a teljesítménye sztem nem lesz olyan drámaian magasabb az AM2-es AMD-knél. Az Intel benchmarknál pl olyan alaplapban volt az Athlon, ami nem ismerte fel.
/*WTF?!*/
A kisebb waffermeret miatt, olcsobb lehet az eloallitas es ezaltal tobb lehet az eloallitott mennyiseg.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Ezt én inkább úgy mondanám, hogy a korábbi EE chipeknek megfelelõ...
A Core pedig szerintem fõnyeremény. Ma is a core szót használják sokszor a CPU-k ra angolul -> ingyen reklám. Véleményem szerint zseniális döntés.
Mi a ****-ért kell nevet változtatni?(ez még nem is lenne baj) Vagy inkább miért ilyen ****-ra, miért nem vmi hangzatosabbra, bizalomkeltõbbre, fantáziadúsabbra?
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
Blackmail the Universe
Blackmail the Universe
Blackmail the Universe
Corei9-9700K, Giga Z390M Gaming, 32GB DDR4, GeForce RTX 3090
Ez a két kategória az, ami kétvállra fektet egy asztali gépet is.
Desktop masinát vegyél, villámgyorsan, kétmagvas AMD 3800 al és bele egy középkategóriás desktop vidkártyát, mert jáccani azért annyira nem akarnál mint dolgozni.
A megúszós variáns az Intel D805 öse - lásd : tuningbajnok.
Nootebook - neviccelj - 1024x768 pixeles monitor? CADra? - gagyi
Nagyobb felbontás? - dráága - 2 desktop gép kijön belõle amit hálózatbakötve használhatsz renderre.
Ebbõl következik : ha wireless netezésre vennél nootebookot - vegyél velépü szintüt, és egy desktopot mellé.
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
De igen. Azért adják ennyiért, mert már elõrendelésben fél évre le van foglalva a teljes gyártókapacitásuk, és ha másfélszer ennyiért adnák az Athlonokat, akkor is megvennék mindet. Ha az Intel ismét megjelenik a szutyok P4-esek helyett egy jó (sõt jobb) procival, amit még hatalmas gyártókapacitással meg is támogat, mindjárt el kell kezdeni az AMD merketingrészlegének tekerni hogy megõrizzék a piaci részesedésüket: ezt pedig elsõ körben masszív leárazással fogják elérni.
Intel Core Duo (Yonah) Performance Prev
Intel Core versus AMD's K8 architecture
Corei9-9700K, Giga Z390M Gaming, 32GB DDR4, GeForce RTX 3090
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
Videokártyában x700/x1600/gef7xxx Go vonalon érdemes szvsz indulni, ezek jó mobil GPU-k. CAD-re passz ...
Mobil CPU vs CAD benchmarkokat sem találtam 😊
Forza.
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
Blackmail the Universe