22
  • sokadikgab
    #22
    Egyetlen esetben lenne ertelme, ha minen az egyben kartya lenne mar vegre.
    Szemelyi, utlevel, egeszsegugyi kartya stb...
    Ha elveszik/ellopjak elmesz 1 helyre, oszt kiadjak ujra es nem kell 3 (vagy tobb) kulonbozo helyre szaladgalni!
  • rigidus
    #21
    "a fogyasztoi igenyek joval magasabbak."

    pont forditva:

    a fogyasztoi igenyek joval alacsonyabbak.
  • rigidus
    #20
    Az a problema, hogy itt nem lesz forradalom. Evszazadokkal ezelott, ennel hangyanyibb dolgokert is fegyvert ragadtak az emberek, ma mar ez nem igy van.

    1. Az emberek agyat tartosan mossak a mediak es egy hamis biztonsagerzetben vannak ringatva: "nyugalom, minden rendben, mi tudjuk a dolgunkat, ti csak doljetek hatra" Az emberek tobbsege pedig ezt megnyugtatoan erzekeli.

    2. Akar hiszed, akar nem, az emberek (tomegekben merve) BARMIRE kepesek a kenyelmukert. Igen, a kenyelmunkert dolgozunk, a kenyelmunkert megyunk haborukba meszarolni is es ok ezt nagyon jol tudjak.

    3. Van egy bizonyos "tortenelmi spiral" ami periodikusan ismetlodik. Van ket szelso allapota, az egyik egy jol attekintheto, viszonylag szocialis, emberkozeli tarsadalom, a masik pedig a vadkapitalizmus, elnyomas. Ez a spiral evezredek ota mukodik es a szelsoseges helyzetekben fordul vissza, amikor is a tomeg turokepessege elfogy es forradalom lesz, vagy mas allamokkal kielezodnek konfliktushelyzetek es osszecsapnak. Mivel folyamatos globalizacio is tortenik, igy a spiral szelesedik es egyetlen spiral nem csak nehany nepet, orszagot erint, hanem lassan vilagmeretuve szelesedik.

    4. A termelesi mod amit folytatunk az tultermeles. A polcok dagadasig tele, a keresletet pedig meg kell teremteni, mert a fogyasztoi igenyek joval magasabbak. Ezt csak mestersegesen lehet generalni, pl: reklam, egyeb marketing tevekenysegek. A tortenelem mar azt is igazolta, hogy a gigaszi arak, tultermeles, vadkapitalizmus az mindig komoly haborukba torkollik, majd nyomorba es ehinsegbe.

    5. Ebbol nem europai forradalom lesz, hanem vilaghaboru. Zajlik egy csendes fegyverkezes, a nep csak dolgozzon, emelik az arakat es fokozatosan arra kenyszerulnek, hogy megelfoglaltabbak legyenek mint korabban. Minnel elfoglaltabb a nep, annal kisebb a valoszinusege egy forradalom kialakulasanak. Igen, a nep egy jol manipulalhato kozeg es ma mar az eszkozok is meg vannak hozza.
  • aaaaa
    #19
    Akinek meg telik rá, azt lesittelik ???
  • Muad Dib
    #18
    A kurva annyukat!!!!
    Nem elég, hogy lassan már úgy tartanak nyílvántartásban mint egy állatot, de még én fizessek a szabadságjogaim fokozatos csokkentéséért.
    Emberek!
    Európában lassan meg fog érni egy forradalom, amely egész európában egyszerre kell hogy kitörjön.
    Meg kell állítani ezeket az állatokat, mert lassan azt tesznek velnünk amit akarnak.
    Az utóbbi pár évben vagyonokat költöttem már illetékbélyeg címén a különbözö okmányaim cserélgetésén. Személyi, útlevél, jogsi, stb.
    Elég volt. Hagyjanak békén a picsába!
  • atix1
    #17
    Én azt gondolom hogy ez a hír bennünket nem fog izgatni még elég hosszú ideig. Mivel a jelenlegi gazdasági helyzetünkből adódva még 10-15 évet biztos mellőzni fogjuk.
  • CUCLI
    #16
    lool. ezek tényleg komolyan gondolják? D::DASS
  • rigidus
    #15
    Hat eppen ez benne az uzlet. Ha nem erne meg, a kutya sem foglalkozna vele.
  • GABOR16
    #13
    Nem értem mi haszna származik valakinek egy ilyen kártyából.
    De ha ezek is olyan sérülékenyek mint a telefonkártyák akkor jó dárga a tulajdonosnak. Még a víz is tönkrerakhatja az érintkezőket.
  • galocza
    #12
    ó de jó, én is akarok 8(
  • Praetor
    #11
    Ezek megőrültek.
  • Yv@n
    #10
    35 rongy, egy chipkártyás szarért :D Nem semmi vastag bőr van a pofájukon, hogy ezt halálos komlysággal ki merik jelenteni.
  • rigidus
    #9
    Ez mindenhol igy megy. Magyarorszag nem kivetel semmiben, csak a "Nyugati Pelda"-t koveti.
  • Thrawn
    #8
    Lehet, hogy ott is úgy működnek a közbeszerzések, mint nálunk? A reális ár ötszöröse, aminek a 80%-át lenyúlják.
  • NEXUS6
    #7
    Legyél Te is rabszolga!

    Lábbilincsek jutányos áron most akciósan, csak 35 ezer Ft-ért!

    The BigBrother is fuckin' you!

    ;)
  • roliika
    #6
    Képzelem....hát ezek nem normálisak. Ennyiből már majdnem PC-t lehet venni monitor nélkül. És ugye az me, csak 1 chip 1 műanyag kártyán...
  • rigidus
    #5
    "Vagy ez is olyan mint a magyar autópályák, hogy mindenki ennek az árából vaszi meg az Audiát, nyaralóját, stb.?????"

    Igen, itt is errol van szo. Van par nagytokes kocsog akik jobra-balra szabadalmaztattak ezt-azt, nekunk pedig eltartasdijat kell fizetnunk nekik.

    Ami az ugy pikanteriaja, hogy egy 2 gyerekes csaladnak ez £372 jelent, ami errefele egy atlagos havi lakbert jelent. Kepzelheted mekkora "szeretettel" fogadjuk.
  • HUmanEmber41st
    #4
    A bűnözőknek úgyis hamis igazolványa lesz, majd az ártatlan állampolgárt fogják csesztetni megint csak.. Brasile, 1984 rulez lesz nemsokára..
  • roliika
    #3
    Mi a f*xom kerül ebbe a vacakba 35 ropiba??? Hát 1 sima 7 színnyomásos memóriachipes műanyag kártya! Ez így elsőre kb 1000Ft ! Telefonkártyák 64 Kbyte adat tárolására képesek ,ide se kell több 1 kép és 1 ujjlenyomat tárolásához! Mi a bánat kerül benne ennyibe? Vagy ez is olyan mint a magyar autópályák, hogy mindenki ennek az árából vaszi meg az Audiát, nyaralóját, stb.?????
  • Mike
    #2
    35k itthon nagy botrany lenne
  • Andris
    #1
    Nálunk már azt is megoldották, hogy az első személyiért is fizetni kell... ha valakinek van 14 éves en érvényes útlevele, akkor az alkalmas személyazonosításra ezért ki kell fizetni az amúgy nemk kötelező személyit. (ami persze csak papíron nem kötelező)