19
-
falper #19 Sziasztok!
Raynox 250 macro-t használó pana fz7 tulajdonost keresek! :) -
#18 Neked volt igazad ;) -
#17 Inkább ősszel, most tavasszal frissített a Pana, sztem ősz felé várható az FZ30 utód bejelentése. -
#16 Szerintem nyár közepe táján jön az FZ20/30 utód. -
nikkel #15 Köszönöm a segitségeteket.
FZ20 orrnehéz. Lassú beállítást írtak róla. Nekem ez is egy hátrány, maradok a Canon-nál -
#14 Az oké, de az FZ20 egy nagy bridge gép, sokaknak számít a méret. Másrészt meg nincs sokkal zajtalanabb érzékelője szvsz. De tény, hogy per pillanat az a gép jobban megéri, már aki komolyabban szeretne fotózni. Amúgy meg sztem hamarosan kivonják a forgalomból az FZ20-at -
#13 Ha egy gép nehezebb, az csak azt jelenti, hogy kevésbé fog remegni a kezedben (ami ultrzoomnál különösen lényeges, IS ide vagy oda).
Képminőség tekintetében a Canont ajánlom! -
1011001 #12 Nem is értem, miért vezette be ezt a gépet a Panasonic. 25-30e Ft-tal drágább az FZ20-nál, amiben egy komolyabb optika és nagyságrendekkel kisebb zajú érzékelő van. Az FZ20 zaj tekintetében még a Canon S2 IS-t is veri, ráadásul gyűrűvel állítható manuális fókusza van. OK, 1.5" az LCD. De komoly embert az nem érdekli. -
nikkel #11 Hello!
FZ7-et nem érdemes összehasonlítani S2IS-EL?
Kérdésem oka h mit vegyek?
FZ7 könnyü, S2IS jobb de nehezebb.
Túrázni kellene. V vegyek Canon 620-at tanulni?
Nekem ez a hihetetlen dilemmám, csak már unom.
Véleményeiteket köszönöm. -
#10 végülis mondasz valamit :) mondjuk teljesen mindegy, mert nem ilyen gépem van, ha újat veszek akkor a DSRL-ekig meg se állok -
Lateralus #9 Szűrd utólag, szoftverrel!
Ugyanazt csinálják a többiek is, csak még a gépen belül.
Semmivel sem rosszabb ez az érzékelő, mint bármely más vezető gyártóé. A Panasonicok, kevésbé szűrik képet szoftveresen. Cserébe több a részlet. -
#8 nos, ott sem jó :C nézd meg a hősök terés nagylátószögű képet... iso80, és olyan mintás az ég mintha legalábbis iso200-400 lenne -
#7 Ugyan már, alacsony érzékenységnél tök jó. :) -
onimusha #6 kéne bele egy rendes szenzor, mert a képek ordítanak a zajtól -
#5 "Reméljük a későbbiekben a Panasonic a minőséget erősen szem előtt tartó fotósoknak kedvezve jobb szenzorral fogja szerelni a gépeket, és végre mindenki boldog lesz."
jöhetne már, és akkor cserélem is le az FZ30-at. -
#4 Felépítésben és szolgáltatásban nagyon rendben van, a képérzékelő sux (illetve nemtom miért ilyen erős ennél a gépnél a CA, egyéb pana gépeknél nem túnt ez még fel, lásd leguccsó képen pl.) -
#3 Jó kis gép lenne ez, csak a képérzékelő nagyon leviszi... sok helyen kéne az a hosszú záridő és/vagy magas érzékenység, amit ennél a gépnél megse lehet próbálni sajnos.
Ennek (és az FZ30-nak) ellen-alternatívája a Fujifilm S9500-as, csak abban meg képstabilizátor nincsen, bár azt állvánnyal ki lehet pótolni, de az is csak kompakt.. Sazlé 350D rulzik (Y) -
Roli #2 A Canont kezdi megközelíteni :D -
Gabe Dearborne #1 Na végre egy igényes kompakt. Azt hiszem, belevágok.:)