iWiW rémálom és paranoia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerinted nincs nyoma a log fileokban mindennek amit csinálsz?
http://tibor.szasz.hu - Webfüggőség a köbön http://torrentek.hu - Mindenki meg van hívva
Egy helyen személyeskedtem, de csak azért mert korlátolt vagy. Lehet még nem mondta senki, de nem árt rajta elgondolkodni.
winnie: igen, most is ezt teszem: inkább feliratokat fordíts 😊
http://tibor.szasz.hu - Webfüggőség a köbön http://torrentek.hu - Mindenki meg van hívva
és ez egy tök lényegtelen adat. az õ adataikkal nem is lehet visszaélni mivel nincs mivel.Éppenséggel pont õk az a réteg akikre senki se számit, mivel se pozitiv se negativ értelemben nincs róluk adat.
Baliboy: éppenséggel épp tegnap kaptam az iwiwre egy olyan üzenet hogy az msn be fog zárni mert már nincs több szabad cimük és ezért mindenki törölje onnan magát... és az illetõ ezt az üzenetet az összes ismerõsének elküldte természetesen, mivel oda volt irva hogy ezt az üzit mindenkinek küld el. ÉS biztosra veszem hogy volt olyan hülye aki ezt elhitte és törölte magát. Természetesen ez igy ebben a formájában egy mezei körlevél, amit simán emailen keresztül is lehetne terjeszteni és ez egy konkrét ismert cég ellen irányul.DE ebben az üziben az is lehetett volna hogy ez az ember LINK IWIW ID egy korrupt,csaló ügyvéd stb stb és lehetõleg senki ne álljon vele kapcsolatban mert átveri, mellékelten pár dokumentum, és ezt én célzottan elküldöm az õ összes ismerõsének. Ez bizony már tud károkat okozni.
Aki pedig továbbra sem hiszi az gondoljon csak a pár évvel ezelõtti postabankos ügyre amikor azt hiresztelték hogy bank be fog csödõlni, erre mindenki ki akarta venni a pénzét, amitõl aztán tényleg majdnem becsõdölt. Nos ezt internet nélkül is meg lehet tenni. Csaképp a lényeg az hogy most ezt pl az iwiw segitségével, percek alatt, gombnyomásra meg lehet csinálni, anélkül hogy bármikor is elkapnák az elkövetõt.
Szóval nem ártana ha ebben nem nyujtana segédkezet mondjuk például az iwiw azzal hogy olyan az adatvédelmi szabályzata amilyen...
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
a Chat.hu-t mint gyöngyszemet kihagytad 😉
ÜberLoL
Elnézést a Sorokért:)
Anno csináltam körkeresést. Dékánok, profok lazán ott vannak. Közéleti személyiségeket sajnos nem ismerek, de pl. az (az egyik neves portál).hu stábját is sikerült megtalálni benne. És mivel hálóról van szó, ha egy belsõs megvan, az összes megvan... Social hacking (vagy kapcsolatépítés ha így jobban tetszik) pedig azon alapul, hogy ad1. ismerettségen keresztül közelítesz (a Józsi mondta, hogy Te stb-stb. wiw adja magát: legrövidebb út), ad2. személyes hangulatot alakítasz ki (ld. még Cicero): és hogy van pimpike a háziorángutánod, láttam Te is Ibizán nyaraltál, megvan még a... Kár hogy nem vagyok elég jó az ilyesmi öneladásban 😞... De ha valaki kicsit is tápos, ezzel nagyon lehet kaszálni. És nem csak az általad említett politikai rongálásban, az rövid távú cél; beépíteni magad valahová, az már valami 😊.
Az összes paranoiás fórumozónak részben igaza van, DE könyrögöm, egy iylen világban élünk. Mindig is létezett titkosszolgálat, mindig is kémkedtek mindenki után. Ha nagyon parázni akartok akkor inkább a Nemzetbiztonsági hivataltól féljetek, vagy az FBI magyar kirendeltségétõl.
De ha már nagyon veritek magatokat, mégis mit vétettetek hogy ennyire kell fosni attól hogy kiderül melyik suliba jártatok??? Tegnap nem vettetek parkolójegyet?? HÛÛÛÛÛ hát ti nagyon extrém arock vagytok. Börtönben fogjátok végezni.
A másik példádra reagálva röviden. Ha egy üzleti kapcsolatban álló valaki egy másik üzletemberrõl az iwiw-en gyûjt információt, hááát.... ezt inkább nem fejezem be mert annyira nevetséges.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
ez most csak pár ötlet ami hirtelen eszembe jutott,de a tapasztalat az hgoy az emberi leleményesség ennél sokkal határtalanabb.
Na most nyilvánvaló hogy a 15 éves kis pista adataival tulzottan nem lehet visszaélni,de már egy idõsebb,dolgozó ember adataival mi sem könnyebb. (ha vkinek kétségei vannak, csak gondoljanak bele mit müvelethetnek a diákok egy nem tulzottan kedvelt, iwiwen regisztrált tanár adataival...)
persze hogy a félreértéseket elkerüljük ezeket a visszaéléseket eddig is meg lehetett csinálni, csak épp sokkal nehezebb volt. Most minden egy helyen van. Még csak nyomozni sem kell az illetõ ismerõsei után. minden adott. Kis szakértelemmel baromi nagy károkat lehet okozni bizonyos emberek tekintélyében.
Minnél magasabb pocizióban dolgozik valaki, vagy minnél többen ismerik, annál nagyobbakat.
Szóval arra probálok rávilágitani hogy ne a 18 éves középiskolások verjék magukat hogy az õ adataikkal nem lehett visszaélni, miközben kb 15 iskolatársuk van felvéve a partnerlistára, hanem abba gondoljanak bele, hogy mennyrie vissza lehet élni annak az adataival, aki már elért vmit az életben. Komoly poziciót tölt be,elismert ember, stb stb...
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
komplett adatbázisok kerengenek kurva nagy pénzekért mindenfelé!!! hány kibaszott telefont kapunk a családdal idióta ajándékokról, üdülésekrõl miarákfaszáról, a választásoknál pedig egyenesen az volt az érzésünk hogy el vagyunk könyvelve egy bizonyos párt szavazói közé, annyira szívhezszóló és személyes sms-eket kaptunk!
DE EZT MÉGIS HOGY A REDVÁS FASZBA????????????????
a neten nem adok meg semmit max a pokerroomra vagyok regisztrálva, iwiw-rol már leirtottam magam....szoval nem értem.
Az iwiw csak egy csepp a tengerben,a modern marketingnek ennél piszkosabb eszközei vannak! örömmel venném már ha valaki venné a fáradtságot és leírná hogy ez hogy mûködik, pusztán kiváncsiságból ugyanis érdekelne a dolog!!!
A BM meg ne adja már meg senkinek az adataimat!anélkül is tudják😊
punishing since 2000.06.10. Nem mondamám hogy megmondtam. Ha nem mondtam volna meg... kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen...
Holnap már minden iwiw user adataival lesznek kitapétázva az utcák! 😄
Bf2 topic 99K,120K! KisköcsögKör C4
én a t-com-nál dolgozom, mindjárt indulok is, remélem a belsõ rendszerek is lefagytak, úgyhogy pihizhetek egész nap.. köszi iwiw 😉
Pusszantok mindenkit az adataimmal meg nyugodtan cigánykodjanak! <#vigyor>#vigyor>
Örök favorit: Manchester United ||| Erős szimpátia: Chievo, Zaragoza, Rayo Vallecano. ||| Mérsékelt szimpátia: Barcelona |||
Lényegtelen mibõl van cikk, ha olvassák elegen...
Nem kicsit paranoiások itt az emberek! Gondolgodjatok mielõtt hülyeségeket írtok. Mindenki olyan adatot ad meg amit akar. Ha valakinek kinn van a neve meg megadja, hogy hova járt suliba meg az életkorát akkor magyarázza már el valaki, hogy mi a büdös bánattal tudnak visszaélni?
sírok...
😄😄😄😄😄
Túl sok kém és akció filmet nézel!
Szerinted pont téged mezei user-t fognak lenyomozni lehallgatni stb...
Vagy van valami amit titkolsz? Esetleg al-kaida tag vagy? 😉
hagyjátok már ezt a hülyeséget! De leginkább ezzel a jajj mi lesz az adataimmal dologban jön ki a birka effektus.
Aki megadja a címét meg telefonszámát pl.:iwiw-en úgy hogy bárki láthatja az meg is érdemli.
Kurvára nem értem a problémát! Milyen nagyon személyes adatokat tudnak meg az iwiw-rõl rólad? Én pl se a személyi számomat, se a bankkártya pin kódomat stb nem adtam meg. Azt persze lehet hogy megtudják hogyan hívják a kutyádat ami mellet még van két hörcsögöd is. Illetve hogy ismered a Kis Pistát. De akinek ez jó és erre élvezkedik annak egészségére!
Engedtessék már meg, hogy az ember annak adja ki az adatait, akinek õ akarja.
A cikkíró vajon miért nem olyan képet tett be ide amin látszik az adatapja? Ha annyira nem félti õket, akkor igazán kitehetné. Így eléggé vizet pédikál - bort iszik jellegû a cikk.
Minden jog fenntartva!
Az ilyenek sorban jelölgetnek be... én meg utasítgatom vissza. Hát köszönöm. Inkább elzárkózok.
*magábafordultszemélyiség
Az adataim.. parás vagyok az itteni viszonyokat tekintve, nagyon parás 😊. Nema zért mert szakértõ 😊 lennék, de azért elképzeléseim vannak hogy mennyi mindent tudnak rólam, és még igencsak felületes voltam akkor 😊.
Mese nincs.. nem használok már ingyenes webtárhelyet, inkább sajátgéprõl futtatok levelezõszervert, webszervert, amit csak lehet 😊
Ez van. Fikázzatok le hogy hülyevagyok, mert azvagyok 😊
Valami mellett mindenki elsuhant: Miért jelentették be, hogy eladták az egészet? Meg lehetett volna csinálni szép csendben, nyugodtan... majd ha már szépen begyorsult és lehet meghívót küldeni akkor "mellékesen" megemlíteni, hogy az iwiw kft. már a T-márkák közé tartozik.
sonicXX: mik a veszélyforrások? Pontokba szedve kérem ha lehet.
Ha találkozol egy csajjal és a számát nem tudod felírni, csak a nevét megjegyezni, akkor ugye jól jön, hogy van hol keresni... 😊
Ha közzé akarsz tenni valami az általad ismert emberek között mondjuk, hogy Nõsülsz, vagy vettél egy szigetet ugye milyen jól jön... de a sonicXX féle korlátoltak ezt úgysem fogják fel.
Aki parázik, az parázott volna elõbb. Ennyi.
Ami óriási eltérés pl az msnhez képest hogy ott regelsz egy emailcimmel és felveszel vkit partnernek. Az msnennek fogalma sincs hogy ki az akit te felvettél, hogy hivják, hol lakik, honnan ismered stb...
tehát gyakorlatilag a microsfot semmi személyeset nem fog megtudni rólad.
Ezzel ellentétbe az iwiw mindent tud rólad.Hol laksz, hogy hivnak, hogy nézel ki, kik az ismerõseid, õk hol laknak, õk hogy néznek, mikor születtek stb... és ugye mig az msnen tudsz vmi kamu emaillel regelni, itt muszály valós adatokat megadnod hogy az ismerõseid tényleg rádtaláljanak.
Tulajdonképpen azt kell mondanom hogy ennél jobb rendszert a gestapó sem találhatott volna ki.Tulajdonképpen ha az internet a 70es években lett volna igy elterjedve, ennél jobban a kgb sem csinálhatná.
És innentõl jön a para, mivel van egy ilyen kiterjedt adatgyüjtõ rendszer, ami szinte mindent tud rólad,(talán csak azt nem kérdezi meg mit reggeliztél) és ez a rendszer nemhogy nem garantálja hogy az adataid nem kerülhetnek illetéktelen kézbe, hanem még egyenesen ki is jelenti hogy azt gyakorlatilag bárki megkaphatja aki fizet érte... innetõl kezdve nagyon aggályos a dolog mindenféle szempontból, nem is lennék meglepõdve ha a közeljövõben ezer féle visszaélésre derülne sor.
rem > a cikk, egy nagy rakás ...r!
Mi határozta meg az árat?
Szinkronrendező: Dezsőffy Rajz Katalin
ui: egyébként megkaptam privátban a választ, köszönöm.
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Csinálod itt a fesztivált, pedig ha gondolkoztál volna cikkírás elõtt, akkor nem égeted be magad. Ez most a SZAR cikkeid közül való.
A fogyasztói szolgáltatások feltérképezése (smart kártya) hogy jön ahhoz az adat intimitáshoz, amit az iwiw-en csinálsz (kedvenc állatok, munkakör, személyes kapcsolatid, emberek csoportosítása munkatárs/barát/belsõ kör)??
A freemailnek kicsit más az adatkezelési politikája, és ha egyszer egy multi visszaélne egy email szolgáltatással, valószínûleg betörnék az igazgatótanács ablakait a gyújtogató geekek 😊
A conspiration theory-d a konkurenciáról nevetséges.
Az "élni és visszaélni"-rõl meg tanulhatnál az Európa Kiadótól, és rájöhettél volna magadtól: éppen ettõl tartunk, mert egy nagy cég képes a törvényeket a maga kedvére formálni, és az nekünk soha nem jó (most gondolj szépen a Szerencsejáték Rt monopolhelyzetére, amit törvény garantál)
Azt nem nevezném háttérkutatásnak, hogy megkérdezted egy "vidéki megyeszékhelyen élõ fiatal IT szakember"-t 😊 Azt hiszem a Purlitzerrõl van pár könyv, olvasgass...
Összegezve: a pohár kinek kinek az egyéni vérmérséklete szerint csordul ki. Nekem ott, hogy majd fél évig adatrögzítettem a leg személyesem adataim egy részét, és most valaki ezt az adathalmazt megvásárolta, és egyoldalú szabálymodosítások révén azt csinálhat vele amit akar. Ezt hívják kiszolgáltatottságnak.
Érted?
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
Én is küldök körlevelet. 😊)
Egyébként meg akárhogy is nézzük biztos nem véletlen, hogy az iwiw BETA verzióként van még most is feltüntetve. Ez egy igen tudatos történet volt a Cseh Gabiék részérõl. Minden elismerésem. Jövõre lehet megjelenik a "Hogyan keressünk 1 milliárdot igen hamar" c. könyve 😊
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB
igen, az.
a t-online magyarország zrt magyar cég, csak a cég félreérthetõen fogalmaz.
és igen, bár a globalizáció korában kevés a csak magyar cég, de õk nem fedezték fel a lehetõséget.
2. látszik is h. mostmar a freemail a t-noline-é..... pl egyes levelek soha a bdos életbe nemfognak megérkezni... ezért hasznalom mostmar a hotmailt inkabb mert oda biztos h. megjonnek a levelek....
Polesz vagyok ha mond a név valamit ;-) Valaha iwiw tag voltam, de amikor a T-online megvette rögtön dobtam a regisztrációmat. Valóban találtam meg régi embereket és tök jó volt meg happy, de ettõl a T-akonytól nem kell semmi. Ez lehet, hogy hülyeség és paranoia, de a T-csoport semmilyen formában nem szimpi. A másik: lehet, hogy jobb és szebb, gyorsabb lesz az iwiw, de a jelen állapotában egyszerûen katasztrófális volt nem beszélve az üzenõfalon megjelent számtalan agyatlanabbnál agyatlanabb üzenetekrõl ;-)
Majd átreggelek máshová, de ha meg akar valaki találni érdekes módon elérnek a neten ;-)
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!