100
-
#59 koszi, igyexem :) -
teddybear #58 Tavaly néhány ilyen tökfej szervezett egy Szeged elleni rohamot, nem sok sikerrel. A zsaruk kiszúrták őket. -
fako #57 "nem láttam még családi házat összefirkálva (+ létezik kerítés), főleg, olyat nem, ami nem áll romokba, akkor meg mér pofázik mindenki arról, hogy az ő falát firkálják össze, a társasház nem az ő fala"
Egy epulet kozos helyisegei, homlokzata a benne lakok _kozos_ tulajdonaban van. Ha osszefirkaljak akkor az igenis az en karom is. Ja meg a keritest szerinted azert epitik hogy a graffitisek azt firkaljak ossze a haz helyett? szanalmas
-
Kannibal #56 "a társasház nem az ő fala" dehogynem az ővé ahogy az összes többi lakóé is??? ha le kell tisztíttatni akkor az összes lakónak kell bele pénzt adni -
teddybear #55 Egyszer jártam Pompeiben, ott is mutattak pár falfirkát. A tény az, hogy mindíg voltak olyanok, akik mindíg firkálnak a falra. Még ha a többség, és főleg a tulajok nagy része ezt nem kéri.
Az meg, hogy milyen módszerrel firkálnak, ecsettel, sprével, filsztollal, vagy zsirkrétával tökmindegy. Az eredmény, a telifirkált fal, autó, ablak, uram bocsá templomfal. Tulképp ez is olyan, mint a betörés. Sokan csakis az adrenalinért csinálják. Meg azért mert a többi hősnek tekinti őket, néhány kriksz-krakszért.
-
pauly #54 De az biztos hogy graffitivel még rondább...
-
fako #53 "Amúgy én ismerek Grafity-seket és meg kell mondjam igen kemény csávók. Plusz összetartanak mint állat szal álmodozni lehet, hogy megbüntetitek őket."
Enis ismerek parat. Amikor elkaptak oket akkor nem tuntek olyan kemenynek, egyik sem merte vallalni a felelosseget. Ja es akkor az osszetartast sem nagyon lattam.
Persze az olyan emberektol akik anyuci penzen veszik a festekszorot kar ilyesmit elvarni.
-
#52 olyan családi házat nem láttál amit ne ma telekre építettek hanem az a "járda mellé"?
"társasház meg nem érdekel, az ronda mindenhogy" ezzel nem tudok vitatkozni, nekem meg a grafiti ronda
-
close05 #51 családi házhoz illik kerítést állítani, meg kutyát venni [nevetes1]
a társasház meg nem érdekel, az ronda mindenhogy [nevetes1] -
#50 mellesleg meg a középületek főleg a frissen festettek elég kedvelt célpontok, és igen gyakran láttam ilyen helyen is grafitit, és a középületeket pl abból építik, festik amit én meg mások adóba befizetnek -
#49 grat
ihatsz egy kólát, ügyes vagy:) -
#48 "nem láttam még családi házat összefirkálva"
akkor nem jártál mindenhol kisapám
társasház nem az én tulajdonom, de igen mert van közös költség
mellesleg hol az a fórum ahol én megkérhetem őket hogy ne firkáljanak a falunkra? -
close05 #47 lol, miaz, hogy "az én falamat fújják le"?
nem láttam még családi házat összefirkálva (+ létezik kerítés), főleg, olyat nem, ami nem áll romokba, akkor meg mér pofázik mindenki arról, hogy az ő falát firkálják össze, a társasház nem az ő fala -
pauly #46 "De nekem nagyon nem tettszik ez a büntessünk mindnet szigorúan hozzáállás"
Nekem se nagyon,de sajnos csak így lehetne bármit is tenni az ilyenek ellen...
"De az igazság az, hogy a nyomukba nem értek mert amíg ti a számítógép előtt betegeskedtek addig ők Élnek"
Csak azért mert járják a várost hogy hol lehetne összemocskolni a falakat,ezért élnek?ugyanmár...
Én pl azért "betegeskedem" a gép előtt,hogy pénzt keressek(bár lehet hogy ez neked,nekik nem sokat jelent),és így néha eltudok menni szép helyekre,szórakozni stb...
Szóval megnézném hogy ki az aki Él...
-
#45 A csuklyas sracot nem rogziteni kene... hanem tuzet nyitni ra neutronagyuval! -
#43 a baj az hogy nem a kib grafitis csávó pénzéből festik le azt a kib falat.
ez károkozás, mert aztán valakinek pénzébe kerül az hogy eltüntesse onnan.
nem hiszem hogy bármelyik grafitis örülne ha mondjuk elmennék hozzájuk és full összefirkálnám a falukat, persze nem baj ha nem tudok jól rajzolni mert ez művészet -
CsőKujts #42 Amúgy én ismerek Grafity-seket és meg kell mondjam igen kemény csávók. Plusz összetartanak mint állat szal álmodozni lehet, hogy megbüntetitek őket. De az igazság az, hogy a nyomukba nem értek mert amíg ti a számítógép előtt betegeskedtek addig ők Élnek. -
CsőKujts #41 Mondjuk a primitívebbje az idősek közül is. De nekem nagyon nem tettszik ez a büntessünk mindnet szigorúan hozzáállás. Azt ha te csinálsz esetleg olyat akkor meg legyünk elnézőek nem? Szerencse, hogy nyert az mszp. -
CsőKujts #40 Ja azt láttam én is...
Amúgy szerintem így 18 és 25 között te vagy még kis pöcs és elég idegesítő, hogy a mai fiatalok ilyen véresszájúak azt fingjuk nincs az életről... -
#39 Nemtom még megvan-e az a fal, jópár évvel ezelőtt jártam Szentendre felé HÉV-vel és ott az Árpád-híd - Aquincum környékén volt egy hosszú fal tele igényes, valóban művészi graffitikkel. Meg ahol laktam volt egy deszkás bolt, az is gyönyörűen ki volt dekorálva. Az ilyesmit támogatom, de a tagelő kispöcsök mindkét kezét levágnám és tisztára nyalatnám velük a falat. -
CsőKujts #38 Téged kéne pedofolkok közé bedobni. :) -
CsőKujts #37 LOL! Így járnak a feljelentgető rendőrhívogató emberek. Szerintem totál megérdemeltétek. Sőt én a rendőr helyébe még el is faxoltalak volna titeket a gumibotommal. Árulkodni nem szép dolog nem hallottál még erről?
Pofozd fel azt lépj le. Ha pedig kevés vagy ehez akkor fogd be szád.. -
CsőKujts #36 Bírom ezeket a nagyon szigorú hozzáállásokat. Az ilyenek szoktak csak vigyorogni a dolgon ha esetleg egy bandában vagy buliban megcsinálja ezt valaki. De ha hatalmat adnának a kezedbe egyből levágnád mi? ;) -
galocza #35 demolition man...
szvsz van helye a dolognak amúgy, csak sajnos sok tahó nem képes felfogni a különbséget aközött, hogy a szürke külvárosi vasúti kerítésre mázolunk (kőbánya-kispest pl) vagy a vasúti kocsira. a híd alatti szürkeségre vagy a frissen felújított műemlék-épületre. az egyik esetben elszórakoztat, a másikban levágnám az elkövető kezét. -
Dave77 #34 Mennyibe kerülhet egy ilyen szerkezet? Neme ágyúval lövünk verébre? -
fako #33 Amikor vegig megy az ember egy utcan a belvarosban akkor azt a kellemes kozerzetet nehany dolog okozza: szemet, csikk, kutyaszar a foldon, parkolo autok mindenhol, firkak/graffitik/tagek illegalis plakatok es approhirdetesek a falakon, tablakon, villanyoszlopokon, jarmuveken. (remelem nem hagyam ki semmit). Kulon-kulon talan mar eszre sem veszi az ember oket mert hozzaszokott, de ezek miatt van ez a balkani hangulat.
-
echo #32 Haha. Tényleg felháborító, hogy az emberek nem látják a különbséget graffiti és tag között. Szerintem a lényeg tök egyszerű: aki összefirkál bármilyen falat amihez annak tulajdonosa nem járul hozzá, az hiába magyaráz szépségről. Nyilvánvaló, hogy a készítőn és havrjain kívűl másnak nem nagyon tetszik ez, mert ha tetszene akkor lehetne legálisan csinálni. Mindig lehetne találni olyat aki beleegyezik, hogy az ő falát is díszítsék fel olyan nagyon szépen. De ez nem így van. Ezek után lehet festegetni a falakat, csak az a fura ha valaki azt is képzeli, hogy ezzel bármi pozitívat tesz. Be kéne látni neked is, hogy nem ezt teszed . A tevékenységed terhére van csak a közösségnek. Saját kis hóbortod miatt beáldozod a többieket. Persze elkapni jó eséllyel nem fognak, szóval garázdálkodhatsz szabadon, csak mégegyszer: egy percig ne képzeld azt, hogy az ismerőseiden kívüli többségnek, nem fordul föl a gyomra amikor a műveidet látja...(ha rosszul értettem a hsz-edet és nem vagy alanya a mondandómnak bocs és értsd mindezt általános alannyal) -
#31 a matricázás megint más tészta és valóban tag/tegelnek a jó firkászok is a rajzuk mellé de nem kukákra meg buszra stb... -
fako #30 Engem nem erdekel hogy "muveszi alkotas" vagy csak tag, ossze bassza a falat es ne csinalja. Ha annyira muveszkedni akar akkor fogjon egy vasznat es fessen arra. Ha meg annyira mutogatni akarja magat akkor tamassza ki ezt a vasznat a falhoz amit osszebaszott volna. Egyebkent biztos vagyok benne hogy a "muveszek" is tageltek/tagelnek.
A viasznak meg egyeb bevonatnak meg azert nem latom ertelmet mert mindent ugysem lehet bekenni vele, a masik meg hogy ugyis megtalaljak a modszert hogy kijatszak. Pl gyakori hogy a jarmuveknek tablakon nem siman felfirkalnak, hanem felragasztanak egy kis papirt elotte.
Ha pedig megis kezelt feluletre akarja firkalni a szarjat akkor meg a festekboltban vesz egy adag higitot es lemossa a falat grafitizes elott.
-
fawcet #29 Ecsettel meg ujjal kenik szét. -
Béla bácsi #28 Szögesdrót mögé az ilyenekkel. -
Mice #27 lol sprétartási engedély:) -
Mice #26 lábújhegyen és hangtompítóval fújnak majd:) -
#25 Gondoltam beírok már vmi okosságot énis, úgy vettem észre h vmennyire mindenki érintett és hallott olvasott ezt azt, de mégsem volt senki aki " érintett ":)
nos az én véleményem az h egy graffitiről szóló topicba ne írjon olyan ember aki nem tudja megkülönböztetni a Tag-et egy rajztól, komolyan.
Ez a legnagyobb probléma az emberek hozzá nem értése, ezért van ez a hozzáállás minkét oldalon.
Nem azért modnom de a graffiti nem az eszetlen vagánykodó kissrácok rongálásáról szól soha nem is szólt arról. Egy igazi graffitis ugyanolyan művész mint egy szobrász vagy egy "sima" festő.
Ezért nem rongál műemléket hiszen az már egy műalkotás önmagában is, tehát egy igazi, hagyományos értelemben vett firkásznak nagyon nem mindegy h hová fest sztem ezt mindenki beláthatja(ná)..
nos miután kettéválasztottuk a két dolgot mert két különböző dologról van szó érdemes a probléma másik oldalára is átnézni.
az illegalitás után vágy, az adrenalin és a megint szétb*szt*m egy falat érzés nem a művészeknek való és a társadalom ilyen hozzáállása őket hergeli a művész alkotásvágyból teszi, aki ezt nem érti meg.. hát azt tudom sajnálni.
a gyagyizást a toyokat az igénytelenséget kell megszűntetni, ha egy rajz tényleg szép és jó helyen is van akkor sztem érték, lehet értékelni és nem kéen egy lapra venni a szeretlek mari és társai feliratokkal.
Aki meg nem szeretné h újra kelljen festenie a házát nos azt is meg kell érteni teljesen igaza van, ha már mást nem tehet viasszla be lehet vonni az egyszerűen lefolyik a festékkel együtt a melegtől persze attól még ez többeltköltség a tulajnak sajnos
ennyit akartam egyenlőre hozzáfűzni thx. -
virs lee #24 Lenne is annyi eredménye mint most a 18+ feletti alkeszkiszolgálásnak. Legfeljebb beküld maga helyett egy idősebbet megvenni. :) -
pauly #23 Inkább bekéne őket dugni a dutyiba vagy 10 évre,és akkor mindenki kétszer is meggondolná hogy összemocskolja-e a falat...
Persze hogy összefirkáják ha úgysem büntetik meg őket elég keményen...
Ha tudnák hogy jó sokat kaphatnak érte,biztos hogy sokan meggondolnák akkor.
-
cipo000 #22 Sztem meg egyszerűbb lenne betiltani ezt a sprét és akkor a kis faszok nem tudják megvenni. Aki meg ezzel dolgozik legálisan az meg szerez róla egy papírt és ő kaphat.
Egyépként meg sztem nem azt kéne feltalálni hogy hogy lehet a legkönnyebben elkapni a tettest, mert attól még a firka ott marad hanem vmi speckó anyagot ami pillanatok alatt leszedi. És utánna már a tiszta falat lehet védeni. -
#21 Nem lehet mindent bekamerázni, lol ez a cikk! Másrészt meg a röhely hogy a TAG-ek a rondák, amiket filcekkel csinálnak, nem pedig a Graffitik amiket festenek! :) Szóval pont a szép alkotásokat készítőket kapnák el nagyon ritkán (elvégre is nem lehet mindenhol kamera, ők meg úgy is odamennek festeni ahol nincs :D) akik meg szrokat csinálnak azokból meg még több lenne, és mégtöbb ocsmányság! De ez kell Amerikának! :) Mellesleg, ha egy cégvezető megkér pár graffitist hogy fessen már neki egy coca cola vagy t-mobile vagy franctudja miylen reklámot a kis bódéjára, hogy legyen vmi jó kis reklámja, meg pöpecül nézzen ki a bódé, erre meg bevinnék a zsaruk őket.... Huhh, asszem olyan milliókat perkálnának a zsaruk az incidens után, okozott kár címszó alatt, hogy hamar leszerelnék ezeket a kamerákat :D -
Szonár #20 Már elnézést, de a pár betű meg krix-kraxok azok nem igazi graffitik, hanem tagek, amik asszem a festők azonosítására szolgálnának. Csak a sok tizenéves azt hiszi hogy ezzel aztán nagyon menő, és minden üvegbe, meg buszba ilyenekkel kárt csinál. Nekik én is letöretném a kezüket. De láttam már egész szép úgymond igazi graffitiket is, amik (ha jobban megnézi az ember), egész pofásak.
Környékünkön egyik középiskola kűlső falát egy vagy pár odajáró gyerek lefújta, és amikor elkapták őket, csak leszidták őket, és nem kellett letisztítaniuk a falat, mert olyan jót csináltak.
Megjegyzés: Sosem graffitiztem, és nem is fogok. Az infók egy részét újságokból szereztem. -
#19 Amikor a házunk falát elkezdte pofa nélkül egy csávó így festegetni - annak ellenére hogy látta ott vagyunk - elkaptuk. Nagy naívan kihívtuk a zsekákat, akik még minket basztak le, hogy hogyan merészeltük fogvatartani azt a fiatalkorút blablabla... nc.
Egyszerűen az ilyet addig kellene taposni, amíg látszik hogy organikus eredetű.
Azért nem egyszerűbb bevonni a falat anti-graffiti felülettel, mert annak is van egy kihordási ideje, és akkor újra le lehet kenni, meg újra, meg újra... x plusz költség, arról nem is beszélve, hogy mindent a világon azért ne kelljen már bekennem. Igaz lehet olcsób, mint újrafesteni a ház falát, de a legolcsóbb az lenne, ha a tetves rendőrség végezné a dolgát, a rohadt jog meg nem a bűnözőket védené.
Mégha Mona Lisa-t festené ki a ház falára, vagy valami halvány művészi értékű képet, akkor még azt mondom, a fszomat érdekli, de amikor ilyen kis buzi tag-ekkel teleszórják a falat, keritést, utcatáblát, bármit...