Csúcstechnikával a graffitisek ellen

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bld
grat<#eljen>
ihatsz egy kólát, ügyes vagy😊

\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"

norbre
"nem láttam még családi házat összefirkálva"
akkor nem jártál mindenhol kisapám
társasház nem az én tulajdonom, de igen mert van közös költség
mellesleg hol az a fórum ahol én megkérhetem õket hogy ne firkáljanak a falunkra?

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

lol, miaz, hogy "az én falamat fújják le"?
nem láttam még családi házat összefirkálva (+ létezik kerítés), fõleg, olyat nem, ami nem áll romokba, akkor meg mér pofázik mindenki arról, hogy az õ falát firkálják össze, a társasház nem az õ fala <#nevetes1>

"De nekem nagyon nem tettszik ez a büntessünk mindnet szigorúan hozzáállás"
Nekem se nagyon,de sajnos csak így lehetne bármit is tenni az ilyenek ellen...

"De az igazság az, hogy a nyomukba nem értek mert amíg ti a számítógép elõtt betegeskedtek addig õk Élnek"
Csak azért mert járják a várost hogy hol lehetne összemocskolni a falakat,ezért élnek?ugyanmár...
Én pl azért "betegeskedem" a gép elõtt,hogy pénzt keressek(bár lehet hogy ez neked,nekik nem sokat jelent),és így néha eltudok menni szép helyekre,szórakozni stb...
Szóval megnézném hogy ki az aki Él...

uniu
A csuklyas sracot nem rogziteni kene... hanem tuzet nyitni ra neutronagyuval!

\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"

norbre
a baj az hogy nem a kib grafitis csávó pénzébõl festik le azt a kib falat.
ez károkozás, mert aztán valakinek pénzébe kerül az hogy eltüntesse onnan.
nem hiszem hogy bármelyik grafitis örülne ha mondjuk elmennék hozzájuk és full összefirkálnám a falukat, persze nem baj ha nem tudok jól rajzolni mert ez mûvészet

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Amúgy én ismerek Grafity-seket és meg kell mondjam igen kemény csávók. Plusz összetartanak mint állat szal álmodozni lehet, hogy megbüntetitek õket. De az igazság az, hogy a nyomukba nem értek mert amíg ti a számítógép elõtt betegeskedtek addig õk Élnek.

Mondjuk a primitívebbje az idõsek közül is. De nekem nagyon nem tettszik ez a büntessünk mindnet szigorúan hozzáállás. Azt ha te csinálsz esetleg olyat akkor meg legyünk elnézõek nem? Szerencse, hogy nyert az mszp. <#eljen>

Ja azt láttam én is...

Amúgy szerintem így 18 és 25 között te vagy még kis pöcs és elég idegesítõ, hogy a mai fiatalok ilyen véresszájúak azt fingjuk nincs az életrõl...

Gerygrey
Nemtom még megvan-e az a fal, jópár évvel ezelõtt jártam Szentendre felé HÉV-vel és ott az Árpád-híd - Aquincum környékén volt egy hosszú fal tele igényes, valóban mûvészi graffitikkel. Meg ahol laktam volt egy deszkás bolt, az is gyönyörûen ki volt dekorálva. Az ilyesmit támogatom, de a tagelõ kispöcsök mindkét kezét levágnám és tisztára nyalatnám velük a falat.
Téged kéne pedofolkok közé bedobni. 😊

LOL! <#nevetes2> Így járnak a feljelentgetõ rendõrhívogató emberek. Szerintem totál megérdemeltétek. Sõt én a rendõr helyébe még el is faxoltalak volna titeket a gumibotommal. Árulkodni nem szép dolog nem hallottál még errõl? <#ejnye1>
Pofozd fel azt lépj le. Ha pedig kevés vagy ehez akkor fogd be szád..

Bírom ezeket a nagyon szigorú hozzáállásokat. Az ilyenek szoktak csak vigyorogni a dolgon ha esetleg egy bandában vagy buliban megcsinálja ezt valaki. De ha hatalmat adnának a kezedbe egybõl levágnád mi? 😉

demolition man...
szvsz van helye a dolognak amúgy, csak sajnos sok tahó nem képes felfogni a különbséget aközött, hogy a szürke külvárosi vasúti kerítésre mázolunk (kõbánya-kispest pl) vagy a vasúti kocsira. a híd alatti szürkeségre vagy a frissen felújított mûemlék-épületre. az egyik esetben elszórakoztat, a másikban levágnám az elkövetõ kezét.

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

Mennyibe kerülhet egy ilyen szerkezet? Neme ágyúval lövünk verébre?

Amikor vegig megy az ember egy utcan a belvarosban akkor azt a kellemes kozerzetet nehany dolog okozza: szemet, csikk, kutyaszar a foldon, parkolo autok mindenhol, firkak/graffitik/tagek illegalis plakatok es approhirdetesek a falakon, tablakon, villanyoszlopokon, jarmuveken. (remelem nem hagyam ki semmit). Kulon-kulon talan mar eszre sem veszi az ember oket mert hozzaszokott, de ezek miatt van ez a balkani hangulat.
Haha. Tényleg felháborító, hogy az emberek nem látják a különbséget graffiti és tag között. Szerintem a lényeg tök egyszerû: aki összefirkál bármilyen falat amihez annak tulajdonosa nem járul hozzá, az hiába magyaráz szépségrõl. Nyilvánvaló, hogy a készítõn és havrjain kívûl másnak nem nagyon tetszik ez, mert ha tetszene akkor lehetne legálisan csinálni. Mindig lehetne találni olyat aki beleegyezik, hogy az õ falát is díszítsék fel olyan nagyon szépen. De ez nem így van. Ezek után lehet festegetni a falakat, csak az a fura ha valaki azt is képzeli, hogy ezzel bármi pozitívat tesz. Be kéne látni neked is, hogy nem ezt teszed . A tevékenységed terhére van csak a közösségnek. Saját kis hóbortod miatt beáldozod a többieket. Persze elkapni jó eséllyel nem fognak, szóval garázdálkodhatsz szabadon, csak mégegyszer: egy percig ne képzeld azt, hogy az ismerõseiden kívüli többségnek, nem fordul föl a gyomra amikor a mûveidet látja...(ha rosszul értettem a hsz-edet és nem vagy alanya a mondandómnak bocs és értsd mindezt általános alannyal)

bld
a matricázás megint más tészta és valóban tag/tegelnek a jó firkászok is a rajzuk mellé de nem kukákra meg buszra stb...

\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"

Engem nem erdekel hogy "muveszi alkotas" vagy csak tag, ossze bassza a falat es ne csinalja. Ha annyira muveszkedni akar akkor fogjon egy vasznat es fessen arra. Ha meg annyira mutogatni akarja magat akkor tamassza ki ezt a vasznat a falhoz amit osszebaszott volna. Egyebkent biztos vagyok benne hogy a "muveszek" is tageltek/tagelnek.
A viasznak meg egyeb bevonatnak meg azert nem latom ertelmet mert mindent ugysem lehet bekenni vele, a masik meg hogy ugyis megtalaljak a modszert hogy kijatszak. Pl gyakori hogy a jarmuveknek tablakon nem siman felfirkalnak, hanem felragasztanak egy kis papirt elotte.
Ha pedig megis kezelt feluletre akarja firkalni a szarjat akkor meg a festekboltban vesz egy adag higitot es lemossa a falat grafitizes elott.
Ecsettel meg ujjal kenik szét.

Szögesdrót mögé az ilyenekkel.

lol sprétartási engedély😊

Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.

lábújhegyen és hangtompítóval fújnak majd😊

Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.

bld
Gondoltam beírok már vmi okosságot énis, úgy vettem észre h vmennyire mindenki érintett és hallott olvasott ezt azt, de mégsem volt senki aki " érintett "😊
nos az én véleményem az h egy graffitirõl szóló topicba ne írjon olyan ember aki nem tudja megkülönböztetni a Tag-et egy rajztól, komolyan.
Ez a legnagyobb probléma az emberek hozzá nem értése, ezért van ez a hozzáállás minkét oldalon.
Nem azért modnom de a graffiti nem az eszetlen vagánykodó kissrácok rongálásáról szól soha nem is szólt arról. Egy igazi graffitis ugyanolyan mûvész mint egy szobrász vagy egy "sima" festõ.
Ezért nem rongál mûemléket hiszen az már egy mûalkotás önmagában is, tehát egy igazi, hagyományos értelemben vett firkásznak nagyon nem mindegy h hová fest sztem ezt mindenki beláthatja(ná)..
nos miután kettéválasztottuk a két dolgot mert két különbözõ dologról van szó érdemes a probléma másik oldalára is átnézni.
az illegalitás után vágy, az adrenalin és a megint szétb*szt*m egy falat érzés nem a mûvészeknek való és a társadalom ilyen hozzáállása õket hergeli a mûvész alkotásvágyból teszi, aki ezt nem érti meg.. hát azt tudom sajnálni.
a gyagyizást a toyokat az igénytelenséget kell megszûntetni, ha egy rajz tényleg szép és jó helyen is van akkor sztem érték, lehet értékelni és nem kéen egy lapra venni a szeretlek mari és társai feliratokkal.
Aki meg nem szeretné h újra kelljen festenie a házát nos azt is meg kell érteni teljesen igaza van, ha már mást nem tehet viasszla be lehet vonni az egyszerûen lefolyik a festékkel együtt a melegtõl persze attól még ez többeltköltség a tulajnak sajnos
ennyit akartam egyenlõre hozzáfûzni thx.

Lenne is annyi eredménye mint most a 18+ feletti alkeszkiszolgálásnak. Legfeljebb beküld maga helyett egy idõsebbet megvenni. 😊

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

Inkább bekéne õket dugni a dutyiba vagy 10 évre,és akkor mindenki kétszer is meggondolná hogy összemocskolja-e a falat...
Persze hogy összefirkáják ha úgysem büntetik meg õket elég keményen...
Ha tudnák hogy jó sokat kaphatnak érte,biztos hogy sokan meggondolnák akkor.

Sztem meg egyszerûbb lenne betiltani ezt a sprét és akkor a kis faszok nem tudják megvenni. Aki meg ezzel dolgozik legálisan az meg szerez róla egy papírt és õ kaphat.<#felkialtas>
Egyépként meg sztem nem azt kéne feltalálni hogy hogy lehet a legkönnyebben elkapni a tettest, mert attól még a firka ott marad hanem vmi speckó anyagot ami pillanatok alatt leszedi. És utánna már a tiszta falat lehet védeni.<#felkialtas><#felkialtas>
Max Damage
Nem lehet mindent bekamerázni, lol ez a cikk! Másrészt meg a röhely hogy a TAG-ek a rondák, amiket filcekkel csinálnak, nem pedig a Graffitik amiket festenek! 😊 Szóval pont a szép alkotásokat készítõket kapnák el nagyon ritkán (elvégre is nem lehet mindenhol kamera, õk meg úgy is odamennek festeni ahol nincs 😄) akik meg szrokat csinálnak azokból meg még több lenne, és mégtöbb ocsmányság! De ez kell Amerikának! 😊 Mellesleg, ha egy cégvezetõ megkér pár graffitist hogy fessen már neki egy coca cola vagy t-mobile vagy franctudja miylen reklámot a kis bódéjára, hogy legyen vmi jó kis reklámja, meg pöpecül nézzen ki a bódé, erre meg bevinnék a zsaruk õket.... Huhh, asszem olyan milliókat perkálnának a zsaruk az incidens után, okozott kár címszó alatt, hogy hamar leszerelnék ezeket a kamerákat 😄

Már elnézést, de a pár betû meg krix-kraxok azok nem igazi graffitik, hanem tagek, amik asszem a festõk azonosítására szolgálnának. Csak a sok tizenéves <#kocsog> azt hiszi hogy ezzel aztán nagyon menõ, és minden üvegbe, meg buszba ilyenekkel kárt csinál. Nekik én is letöretném a kezüket. De láttam már egész szép úgymond igazi graffitiket is, amik (ha jobban megnézi az ember), egész pofásak.
Környékünkön egyik középiskola kûlsõ falát egy vagy pár odajáró gyerek lefújta, és amikor elkapták õket, csak leszidták õket, és nem kellett letisztítaniuk a falat, mert olyan jót csináltak.
Megjegyzés: Sosem graffitiztem, és nem is fogok. Az infók egy részét újságokból szereztem.

Rettenthető
Amikor a házunk falát elkezdte pofa nélkül egy csávó így festegetni - annak ellenére hogy látta ott vagyunk - elkaptuk. Nagy naívan kihívtuk a zsekákat, akik még minket basztak le, hogy hogyan merészeltük fogvatartani azt a fiatalkorút blablabla... nc.
Egyszerûen az ilyet addig kellene taposni, amíg látszik hogy organikus eredetû.

Azért nem egyszerûbb bevonni a falat anti-graffiti felülettel, mert annak is van egy kihordási ideje, és akkor újra le lehet kenni, meg újra, meg újra... x plusz költség, arról nem is beszélve, hogy mindent a világon azért ne kelljen már bekennem. Igaz lehet olcsób, mint újrafesteni a ház falát, de a legolcsóbb az lenne, ha a tetves rendõrség végezné a dolgát, a rohadt jog meg nem a bûnözõket védené.

Mégha Mona Lisa-t festené ki a ház falára, vagy valami halvány mûvészi értékû képet, akkor még azt mondom, a fszomat érdekli, de amikor ilyen kis buzi tag-ekkel teleszórják a falat, keritést, utcatáblát, bármit...

A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.

Nem egyszerubb bevonni a falakat anti-graffiti felulettel? Errol is olvastunk már...

Tell me if you wanna relive this orgasmic experience!

BaliBoy
Hát az tuti, hogy én össze-vissza törném a kezüket!!! Nem hiszem, hogy ez a rendszer mûködne amit ír a cikk. Nagyon ritkán kapják el a jardok ezeket az ész nélkül létezõ húscafatokat. De ha egyszer elkapják õket akkor kegyetlenül meg kéne büntetni õket. Jó kis pedofilok közé kell az ilyeneket bedobni egy pár hónapra. Az tuti, hogy õk nem firkálnák többé a falat. Az x-dik ilyen bedutyizás után hátha csökenne a falfirkák száma. Lehet nem lenne túl igazságos, hiszen azokra akik csak 1x és azokra akik már hosszabb idelye csinálják ugyanaz vonatkozna, de aki hozzá nyúl egy flakonhoz tudja, hogy mit vállal.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Riszat, amikor csinálják és eltudják õket kapni. De alapból nem kéne ezt a szerkentyût nagydobra verni, hogy ne legyen idejük felkészülni, csak egyszer csak kattan a bilincs.

[Asrock K7VT2][AMD Athlon Xp 2200+][640 DDR][Maxtor 40GB+80GB][Club3D 6600GT AGP][WinFast 2000XP deluxe TV tuner]

Amikor megyek a suliba, egy általános isi téglafalára is ki vannak "rajzolva" a street punkos zenekarok. Én ha megtudnám, hogy ki volt az, akkor a saját házára az éjjel ráfirkálnám nagy betûkkel, hogy "Szent Erzsébet Általános Iskolna".

Visszanyal a fagyi.

[Asrock K7VT2][AMD Athlon Xp 2200+][640 DDR][Maxtor 40GB+80GB][Club3D 6600GT AGP][WinFast 2000XP deluxe TV tuner]

Enkil
amúgy a gyakorlatban ennek is ugyanaz lesz a vége
mint eddig
a rendõr maximum egy napra bezárja õket az õrse majd megmondja a fiatal suhancoknak hogy húzzatok haza a francba , vagy pedig a kölykök szülei kifizetik a kárt
vagy jobb esetben még ennyi sem

bár az usaban néha elõfordul hogy ráizgulnak egy témára és valamék szerencsétlent benyomják vagy 5 évre de azért ez nagyon ritka 😊

NEXUS6
Nekem ez marhára nem világos.

A graffitti eddig is ott maradt bizonyítéknak, és azt lehetett tudni hogy nem a zufók csináták oda.

Mit bizonyít hogy a kamera rögzít egy csuklyás srácot amint dógozik?

Szal LOL.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

kezdõ mûvészeti alkotás... ??? mi..??? hülye vagy??
Az a másik gáz, ha a graffitisek napszemüvegben, vagy kapucniban festenek, ugyan ki mondja meg egy kamerás kép alapján, h ki is volt tulajdonképpen..
Annak meg semmi értelme sincs, ha meg van engedve a graffiti. Hiszen a legtöbbjének a veszélyes, tilos festés okoz élvezetet ( tudjátok adrenalin stb..)Minnél jobban tiltják, annál jobb...

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Enkil
arról a kezdõ alkotásról beszélsz ahol van két fekete csík mondjuk keresztbe, vagy egy szintén egyszerû kis vonalas monogram 0-a kidolgozottsággal ? kösz, de abból senki nem kér
az sem véletlen hogy tipikusan ez nagyvárosokra jellemzõ, ha egy faluban ilyet csinál valaki egybõl kiderül ki volt az a kretén hülyegyerek aki összebazta a falat
akik meg valóban jól nyomják azok nagy része meg legálisan dolgozik
a realitás az hogy a nagyrészük tehetségtelen bugyuta kölyök, csöppet sem bánnám ha egyszer a gyakorlatban is jól megbüntetnék õket

Ezzel csak az a hülyeség, hogy valaki sziszeg mondjuk a fal mellett és bekapcsol😄 Egy utcn anyi hang van, hog vagy össze-vissza bekapcsol(tehát annyit megy mint egy sima kamera), vagy sose. Mert ki tudja csomó hangból kiszõrni melyik a spréj hangja?
U.i: Mi van az alkoholosfilces grefitisekkel?
KM
Kövezz meg! "Tutibb"!

Na ja, mert tényleg sokkal tutibb nézni a hámló vakolatot, mint pl. egy kezdõ mûvészi alkotást. Szerintem ez jó kihatással van némileg, mert legalább lefestik 5 évente azt a szerencsétlen falat...<#felkialtas><#duma><#eljen>

\"Jobb a Linux... De akkor se kell!!! :P :DD\" Írtam egy ingyenes alkalmazást magyar nyelven: http://logout.hu/bejegyzes/deta/egy_hasznos_alkalmazas_tolem_nektek_sok_szeretette/hsz_1-50.html

Enkil
az adatatidat mi nálunk is tudja egy rakás hivatal, a hivatalok és acégek egymás között adják veszik állandóan már nagyon régóta és semmit sem tudsz elenne tenni mivel elve muszály megadni valós adatokat az álammi szerveknél ugyebár

Enkil
a grafittivel az a baj hogy sajnos a grafitizõk 97%
tényleg csak hulladékot fest

meg vannak köztük páran akik a müemlékeket is magasról leszarják

Hát én nem kedvelem a graffitit, de ezt azért túlzásnak érzem. Nem tudom, de valahogy rossz érzésem van ezekkel az amcsikkal kapcsolatban. Szerintem 10-20 év mulva olyan rendõr államban fognak élni, hogy csak néznek. Brutáris szerzõjogi törvények, minden bekamerázva, lemikrofonozva. Minden személyes adat szabadon hozzáférhetõ tetszõleges hivatalnak.

icewolf
LOL... ehhez a hírhez mást nem lehet fûzni.

A grefitivel meg az a baj, hogy ha van egy jó alkotás, akkor a sok idióta kezdõ átfirkálja elõbb utóbb...

Maradok Zsoc! A pajszer legyen veletek! http://www.zsoc.net | www.runatabor.com

én meg letörném a firkászok kezét, utána nem állnának neki mindent összekenni. Odafest három betüt, és azthiszi hogy õ a király, és hatalmas tettet hajtott végre.

ScarY MAN
Nekem pl naon teccenek a kepek...
Getting up!...nagy xar volt😄
Grffiti powa😄

...

← ElőzőOldal 2 / 2