83
-
BiroAndras #83 "Hát én lehet hogy több játékot szívesebben vennék ha kicsit jobban optimalizálnák(és nem csúcsgépen is jól menne)"
A legtöbb játék gond nélkül megy átlagos konfigon. Akinek meg nincs pénze jó gépre, az a játékért se fog fizetni.
"Tehát ha ráfordítanak x összeget az optimalizálásra, lehet hogy többet kaszálnak miatta."
Egyáltalán nem biztos, hogy megéri. Szeritnem ez csak akkor igaz, ha egy egész kategóriával lejjebb megy a gépigény. -
BiroAndras #82 "Arról beszélek, hogy bizonyos dolgok nem jelentenek számottevő többlet időráfordítást, csak némi odafigyelést, és a kellő plusz tudást."
Igen, de ezeket normális helyeken meg is csinálják. Viszont ennél sokkal több nem fér bele a határidőbe. -
#81 Ahhoz képest hogy Ballmer szerint a mac nem igazi számítógép a Microsoft Mac részlegén igen nívós gyüjteményt halmoztak fel. LINK
Én szivesen körbenéznék meg ha már ott vagyok hoznék szuvenírt. -
#80 Hát én lehet hogy több játékot szívesebben vennék ha kicsit jobban optimalizálnák(és nem csúcsgépen is jól menne), és szerintem ezzel nem vagyok egyedül, de akkor ez így pénz. Tehát ha ráfordítanak x összeget az optimalizálásra, lehet hogy többet kaszálnak miatta. -
#79 Az is kiemelkedő bölcsességre utal, hogy itt szídsz egy másik cikket...
Biztos nagy törés lehetett, amikor apuci megvette neked a gépet sulinetre, és nem ment az alapból felinstallált Linux alatt a Need for Speed éppen aktuális része, azóta pszichoszómatikus rosszullét fog el, ha Linuxos gépet látsz, azért szídod állandóan... :)
(bár abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán láttál Linuxot élőben :) -
#78 "Nick: BiroAndras [Üzenet küldés]
Csillagjegy: Oroszlán
Életkor: 25-30 között
Neme: lány"
Persze, hogy nőtlen, mivel férjezett... :D
(B.A.: Bocs, magas labda volt ;) -
dez #77 Oké, mondjuk én leginkább real-time alkalmazásokat fejlesztek fix hardverre (nem PC), ott evidens, hogy bele kell férni az időbe. De úgy vettem észre, PC-n legtöbbször egyátalán nem figyelnek oda, hogy lehetőleg ne a leg-nem-optimálisabb kód szülessen. :) -
dez #76 Hihihi. :)
Foglalkozása: programozó
Hobbija: optimalizáció
Családi állapota: nőtlen ;) (?) -
dez #75 Arról beszélek, hogy bizonyos dolgok nem jelentenek számottevő többlet időráfordítást, csak némi odafigyelést, és a kellő plusz tudást. -
BiroAndras #74 "az optimalizálásnak komoly ellenségei a Win platform zárt forráskodú fejlesztőrendszerei és maga a platform zártsága is"
Ezzel vitatkoznék. Én még sose éreztem úgy, hogy korlátoz a zárt kód. Pedig az optimalizálás a hobbim. -
BiroAndras #73 "Sokszor a programozó hozzáértésén is múlik: eleve úgy írja-e a (magasabb szintű) kódot, amit egy compiler könnyebben tud optimálisabb (gépi) kóddá fordítani."
Persze, de ez időigényes folyamat, és az idő pénz (sok pénz). -
#72 Dez: Minek. A vevő ezt a plusszmunkát nem fizeti meg. Mindig csak azt csináld meg, amire kérnek. -
dez #71 Sokszor a programozó hozzáértésén is múlik: eleve úgy írja-e a (magasabb szintű) kódot, amit egy compiler könnyebben tud optimálisabb (gépi) kóddá fordítani. -
#70 Adam, Zsoltika: A téma kapcsán nem az egérről vagy a billentyűzetről beszélünk mint MS-hardverről, hanem az iPod-hoz vagy a mobilokhoz hasonló eszközökről. A MS már holnap megteheti (mert anyagilag megengedheti magának) hogy saját fejlesztésekbe kezd és - akárcsak más - Kínában felépíti saját gyártósorait. A MS-nak azonban nincs semmi tapasztalata - a zsebét 4 milliárd dollárral megégető - X-Box projecten kívül hasonló vállalkozásokban. Sőt. Az eltelt huszonöt-harminc év történései miatt a MS-nak komoly haragosai, sőt ellenségei vannak a hardveres IT szektorban (IBM, Apple) akiknek évtizedes tapasztalataik vannak. A MS nem szereti a kompromisszumokat sem: egyedül szeret mindenbe fogni, ha voltak is össze-összeborulások (mint a híres IBM-MSDOS vagy a Wintel /MS-Intel/) ezek nem értek meg igazán hosszú kort.
Igazából az összes komoly szereplő szabadulna a MS-tól, elsősorban annak piacára pályázva.
Sanyix: manapság leginkább divatos jelszó a gyorsaság fejlesztések esetén. A programozás ma valahogy úgy néz ki hogy kevés idő alatt, egy minél gyorsabb munkát lehetővé tevő fejlesztői rendszerrel összehegeszt az ember vagy egy team valamit. Egyrészt nincs időnk még a mezei alkalmazások optimalizálására sem (és érthetően mi is úgy gondolkodunk, hogy csak azért dolgozunk, amiért pénzt kapunk. Ha megrendelnek egy százezer forintos munkát, nem fogok félmilliósat csinálni)
Másrészt: az optimalizálásnak komoly ellenségei a Win platform zárt forráskodú fejlesztőrendszerei és maga a platform zártsága is => vegyél hardvert :) -
BiroAndras #69 "és a programozók inkább OPTIMALIZÁLnának"
Ez elméletben szép, de a gyakorlatban nem működik. Kell optimalizálni, de csak mértékkel, mivel hogy költséges, időbe és pénzbe kerül, ami senkinek se jó (neked se). Sokszor olcsóbb a hardvert fejleszteni, mint a kódot tovább optimalizálni.
Egyébként a legtöbb szoftver (a játékok is) remekül megy az olcsó, közepes teljesítményű gépeken is.
"és nem kéne állandóan új alkatrészt venni a géphez"
De, kéne. Mindíg van mire használni a nagyobb teljesítményt. -
#68 De jó lenne ha p2 500mhz-val kéne "szenvednem", és a programozók inkább OPTIMALIZÁLnának, és nem kéne állandóan új alkatrészt venni a géphez, kidobni egy rakás pénzt, hogy menjen valami. -
#67 Én sem csípem az ms-t de tény hogy az intelli mouse 2.0 még most is müxik pedig naponta legalább 5órát használva van kb 5 éve. -
adam012 #66 jah amúgy a hardverek nemvoltak mentesek a hibáktól hisz nincs olyan hogy tökéletes...
Manapság divat szidni a microsoftot, mégis windowsről csinálja a nagytömeg:)(tisztelet a kivételnek) -
adam012 #65 és ezt te honnan veszed? láttál már microsoftos hardware-t? eggyes emberek annyira lámák hogy úgy szidnak dolgokat hogy megse jelent/nincs is -
adam012 #64 win 95, 98 azért nemvolt veszteséges a microsoftnak sőt... -
#63 A hozzászólásommal az 59#-re reagáltam... okoska -
#62 Köszönjük DídzséDanó kimerítő szakmai véleményét...
Amúgy meg milyen "szánalmas SG cikk"? Ezt mind Ballmer mondta, konklúzió: Ballmer a szánalmas. :) -
Ryuuzaki #61 Érdekes cikk, ugyanakkor valóban szánalmas! Ez egy primitív, beszűkült látásmód bizonyítéka. Én azért nem szólnám le az Apple-t, mert nagyon megbízható termékeket gyárt, ráadásul a microfos az egyik vezető részvénytulajdonosa. Ennyire azért ne legyenek már kretének! A tag álláspontját megértem, de a gyerekeire nem szabadna ráerőltetni ezt a demagóg képet...
A microsoft egyetlen terméke, amely képtelen a fagyás jelenségét produkálni az a cég mélyhűtőládája. -
#60 Szánalmas SG cikk és szánalmas kárörvendő nyílt forráskódú Linux buzik... -
#59 Hatalmasat bukott a mikrofos
Ez is mai hír. :) LOL -
bakterrier #58 attól még idiótának néz ki -
#57 Erre csak annyit mondok, hogy évek óta a legjobbak között vannak a microsoft egerei...
A piaci magatartását én is elítélem a microsoftnak, de nem értem mit csodálkoztaok ezen a fickón.
Az itt írók egyike sem fog egész életében annyi pénzt látni, mint amit ő egy hónap alatt megkeres. Azért van ott, mert ez a dolga, azért mondja ezt, mert egy veszett nagy reklám manegment úgy véli, ezt kell, hogy mondja. stb. stb.
Hogy igazából rossz e a microsoft? Nem hiszem. Évek óta ők gerjesztik legjobban a piacot. Lehet kevesebbet idegeskednél, ha nem lenne vindóz a gépen, de ha nem lenne vindóz, lehet hogy egy 500 mhz-es p2-vel szenvednél otthon...
Mindennek meg van az oka és az okozata...
Viszont az elgondolkodtató, hogy huszon éves gyerekek jobban tudják, mit kell egy dollármilliárdos csávónak nyilatkoznia...
-
n3whous3 #56 Idáig legalább a hardverek mentesek voltak a hibáktól. Miután megjönnek a MicroFos cuccok, ezt is elfelejthetjük... -
#55 Mert az Apple találta ki a GUI-t, ugye? Ő is "lenyúlta", akárcsak az egeret, aztán az XP-nek sincs sok köze a DOS-hoz... -
#54 Érdekes ez az ember, hogy szerinte a Mac nem számítógép... Pedig már Windows is lehet rajta. Az meg, hogy a "developers"-es videó után a fegyelmet emlegeti...:)
Mondjuk az iPod tényleg nem egy nagy durranás, de a marketing hatására most ez az "mp3 lejátszó". Szó se róla, egy fekete iPod nanot én is elfogadnék, ha hozzámvágnák, de az a hype ami körülötte megy, az túlzás. -
#53 Cöcöcö... Menj szépen, és nyald le az az izzadságfoltot Ballmer hónaljáról. :p -
ubuntu #52 Kívánom Steve Ballmernek, hogy még nagyon sokáig vezesse a Microsoftot, ilyen "sikeresen" mint az elmúlt években.
Minden cégvezető erről álmodik, hogy egy ilyen "felvilágosult gondolkodó" vezesse a konkurens céget. :-)
-
kbupdate #51 Sok írigy csicska:) -
#50 Azonban szerinte az Apple nem csinált semmi különlegeset, csupán egymásba integrált néhány meglévő technológiát és sikerült nekik egy hordozható zenelejátszóból, egy szoftverből és egy online szolgáltatásból egyetlen jól működő csomagot létrehozniuk.
Hát igen, nekik a vásárolt DOS-ból a lopott grafikus felületből, az innen onnal lopkodott kódokból és a felvásárolt cégekből nem sikerült egy működü csomagot csinálni, de csak szólja le nyugodtan a konkurenciát, ennyi pénzért én is körbeugrálnám a szinpadot. -
pemga #49 Egyszerű PR tevékenység, ugyanis az eredményeik elmaradtak a várakozástól. Ő most így fejezi ki a lojalitását. Ennyi és nem több. -
#48 Nem, ilyen egy túlfizetett PR-stáb szerencsétlenkedése, amikor megpróbálnak egy kicsit már a szépkorban járó emberből médiasztárt faragni.
Képzelj egy meetinget ahol csupa sportos, elegáns huszas-harmincas években járó férfi és nő győzködi Ballmert, hogy a feltűnés nem csak a külső, és lehet egyszerű szavakkal is újat mondani.
Brainstorm :) -
bakterrier #47 mármint nem igazi diktátor csak olyan azé mer ilyen menő öööö, biztos ilyen divatdiktátor, vagy mi:D -
bakterrier #46 ilyen diktátor -
bakterrier #45 van benne egy kis göbbelszes feeling -
bakterrier #44 ez jobban tud izzadni mint kamacssó a vébén:D