13
  • asysoft
    #13
    "...benne van minden ,amit eddig is megkaptál csak sokkal kisebb"
    Azért a PCket nem fogja kiváltani. Pl játszani biztosan nem fogsz rajta, egy nagyteljesítményű VGA hűtése bele sem fér, fogyasztásról nem is beszélve...
  • asysoft
    #12
    Nem tudom, mennyire lesz ez sikeres. Majd az idő eldönti... Végülis egy apró TabletPC, azt meg régebben szerettem volna, csak egy "kicsit" drága ahhoz.
  • AgentKis
    #11
    Nekem PC-ből "bővel elég" ami az asztalon van...
  • codylcran
    #10
    Szerintem ez nem is olyan rossz kütyü. Figyeljétek meg , ha bevezetik a hosszabb üzemidejű aksikat , amik már melleseleg készen vannak , most hirtlen nem tudom meddig bírják ,de nagyon sokáig , akkor mindenki aki megteheti , amíg nem megy le ennek az ára , venni fog egy ilyet. Ha lemegy az ára ,aki csak tud ilyet fog venni. Ez a gép egy csoda ,amiben benne van minden ,amit eddig is megkaptál csak sokkal kisebb. Akik szerint bukta lesz , azok maradiak és ezt most tényleg ki merem jelenteni !!!
  • Extraboy
    #9
    Az szerintem jo is, csak eppen eleg draga, es ezert inkabb mindenki notebook-ot vesz. Amugy tabletPC sok helyzetben elonyosebb lenne mint a notebook, csak az ára lenne alacsonyabb :)
  • Emmegki
    #8
    A tablet PC-nek is sikert jósoltak...
  • BlackVoid
    #7
    Amig nincs normalis aksi, addig ez ertelmetlen. 2,5-3 ora az kb. 3 honapig annyi, utana inkabb fel-1 ora.
  • Ulkesh
    #6
    "Most voltam az extrem digitalban,ak az egyik üvegszekrény tele van ilyen kütyükkel"

    Mivel ezek a gépek még nem igazán vannak forgalomban, főleg nem magyarországon, így maximum csak távolról hasonlító PDA-kat láthattál ott.. (Most nézem a kínálatukat, de nincsen ilyen gépük)..

    "Viszont kb ugyan arra lehet őket használni, mint ezeket itten: médiázásra, talán netezésre, meg néhány játékra. Offiszt, komolyabb programokat azért szerintem el lehet felejteni egér billentyű nélkül ugye.;)"

    PDA-ra is van Office és komoly programok garmadája, így ez kicsit megmosolyogtató kijelentés.
    Másrészről ennek van billentyűzete, egyrészről egy virtuális, ami a képernyő PDA-khoz mérten nagy mérete miatt kényelmesen használható, és van valódi billentyűzete, amivel, mint egy notebook használható (BT, vagy USB csatlakozással)..

    "Mire egy ilyen gép eléri egy jelenlegi notebook képességeit, addigra a laptopok és pláne az asztali gépek megint fényévekre lesznek."

    Mivel gyakorlatilag egy notebook hardverét zsúfolják bele egy A5-ös méretbe, így vicces a kijelentésed, mivel pontosan annyit tudnak, mint egy notebook, csak fele/negyed akkorák és jobban hordozhatók..
    Ne tévesszen meg a felület, amit a képeken látsz, ezeken a gépeken XP fut, és mindaz futtatható rajta, mint egy asztali gépen..
    Az elterjedésük meg pont ennek lesz köszönhető.
    Egy ilyen kütyü fog otthon egy dokkban pihenni, rádugva a nagy monitor, billentyűzet, egér és egyéb külső perifériák. Használod, mint a mostani géped, aztán elmész otthonról, akkor kiemeled a dokkból és viszed magaddal, a cégednél dolgozol tovább pont ugyanazzal a környezettel, mint otthon. Útközben eléred az összes adatodat, tudsz zenét hallgatni, GPS-en keresztül segíti a tájékozódásod stb.
    Az informatikai bázisod leszűkül egyetlen készülékre, többé nem lesz szükséged külön számítógépekre, PDA-kra, MP3 lejátszókra, mobiltelefonokra.. (Mobilként szépen tudod használni BT-s, vagy WiFi-s headsettel, gond nélkül tudsz felépíteni GSM, UMTS, vagy akár Skype hívást)..
    Út közben tudsz jegyzetelni (aki azt mondja, hogy utazás közben kényelmesebb a billentyűzet, mint a kézírás az nagyon téved), zenét hallgatni, videót nézni stb...

    ---

    Erre lesz hivatva ez az eszköz.
    DE ehhez meg kell oldani, hogy kompatibilis legyen (bárhova viszed, ott tudjon kommunikálni a meglévő rendszerekkel, hálózatokkal), fejlett infrastruktúra (kiépített Wifi háló mindenhol), hosszú rendelkezésre állás (legalább 10 óra folyamatos üzemelés), fejlett kézírás és hangfelismerés..
  • Caro
    #5
    Nem akarják belátni, hogy nem mindenhova való x86, de ennek ellenére erőltetik, há' mennyivel ocsóbb már csak 1 platformot (intel) és csak egy platformra(MS) fejleszteni.
    A használhatóság úgy látszik nem lényeges...
  • NEXUS6
    #4
    Most voltam az extrem digitalban,ak az egyik üvegszekrény tele van ilyen kütyükkel, nem igazán csábított vásárlásra, még ha olcsóbbak is voltak ezeknél, bár kevesebbet is tudtak.
    Viszont kb ugyan arra lehet őket használni, mint ezeket itten: médiázásra, talán netezésre, meg néhány játékra. Offiszt, komolyabb programokat azért szerintem el lehet felejteni egér billentyű nélkül ugye.;)

    Mire egy ilyen gép eléri egy jelenlegi notebook képességeit, addigra a laptopok és pláne az asztali gépek megint fényévekre lesznek.

    Akkor már inkább egy PSP.
  • virs lee
    #3
    Ennyiért vesz az ember egy notit vagy 3 pda-t. Mi ebben az újdonság? Ja, az MS márkanév...
  • cselti
    #2
    Szerintem nem lesz nagy piaci részesedése.

    Ugyanis a PDA-k és a mobilok előnye (még ha kevesebbet is tudnak), hogy zsebben elférnek, míg ez ahhoz túl nagy.

    Ha pedig egy komolyabb készülék kell, amit már egy mobil nem tud, akkor viszont egy notebook már nem sokkal nagyobb mint ez, de azzal több mindent lehet kezdeni.

    Bár el tudom képzelni, h lesz egy olyan szűk vásárlói réteg, akinek nem kell se PDA se notebook, azoknak talán jó lesz, de szerintem ez a készülék nem alkalmas azok leváltására, kell egy PDA és egy notebook is.
    Persze lehet h tévedek, és öt év múlva nekem is ilyenem lesz, de az elkövetkező 2-3 évben nem igen jósolok ennek nagy jövőt.
  • maniakuss
    #1
    ennyiért nem éri meg. fele ennyiért sem.