29
-
kiwi2 #29 szuper az oldalatok!
további sok sikert:
gábor -
quentit #28 Nem ártana már szerkesztés funkció... -
quentit #27 A gigát helyet a 60 gigát akartam írni... :) -
quentit #26 A gigát még sose sikerült túllépni, mert az qrva soknak számít... Én is féltem amikor bekötöttem, de tényleg sok, átlag 20-30 gigát forgalmazok, ráadásul tullépés esetén is megy tovább a net csak 512/128-al. Ami jó, mert ezt úgyis ritkán fogom elérni ha fogom egyáltalán... Ha nem töltesz le csupa olyat amire nincs is szükséged akkor ez bőven elég mivel nem kell előre letöltened a dolgokat hanem elég amikor szükség van rá hisz qrva gyors.
Persze a T-Com 150 Gigabyte-ja jobb, de ott 2048 a max. sávszél 5000-el szemben és a feltöltésük is lassabb... -
Szefmester #25 az átlagember átlag netjére gondoltak.. nekem pl csak 512/128asom van... -
#24 hehe 30 vagy 60 giga korlát? 1 ilyen HD film aztán integethetsz a gyorsnetednek a következő hónapban! -
quentit #23 "míg egy átlagos otthoni kapcsolat esetében ez két napot jelentene"
ez ERŐS túlzás. chello plus-on egy HD film kb. 1.5-2 óra, és nem nap!!! (chello plus: 5 mbit/sec) -
#22 Hát itt nem az adsl technólógiai korlát miatt van kis feltöltési sebesség, hanem a szolgáltatók miatt... Elvileg 768 kbitet tud felfelé, ehhez képest max 384-et adnak. -
BiroAndras #21 Az árazás nem csak a technológián múlik, hanem a szolgáltatókon, és az egyéb körülményeken is.
A jelenlegi sávszélességenél nem is a letöltéssel van baj, hanem a feltöltéssel. Egyre több dologhoz kellene (pl. játék, IP telefon, P2P). Ez viszotn sajnos technológiai korlát az ADSL-nél, úgyhogy meg kell várni a következő generációt. -
Akuma #20 A sebességek állandó növelése helyett az árának az állandó csökkentésével kellene foglalkozniuk.. Pofátlanul sok pénzt elkérnek ezért a kiba netért, ami sokszor nem is működik! Ráadásul a kisebb sávszélűá net nem ér semmit, az 5 gigás adatforgalom korlátja miatt!! Nagy 0 az egész, persze jó drágán van ez is!
A jelenlegi 2500Kbites net nekem bőven elég, minden hozzáférhető ezzel a sebességgel.
Havi petabájt forgalom meg kell a fenének... eleinte el lehetne vele hülyülni, de semmi értelme!!
Nameg a tárhely is pénzbe kerül. -
Szefmester #19 áááá nem tudom miért kell hülyének nézni úgy az embert hogy a mondanivalója lényegét nem is érted... ez már gyökérség... említettem egy szóval is hogy kutatói netet akarok a szobámba? NEM! Én azt mondtam kell 10 év mire egy CIVILnek ehhez közeli sebességű nete legyen... -
Mipi #18 Jó jó nagy sebesség meg minden. De ennek az a hátránya hogy hozzászokunk az ilyen gyors minden a nagy sebességhez. Mint pl a víz, gáz villanyhoz is már hozzászoktunk és ha már az egyik nincs akkor már meg akarunk halni. Na ebből meg az lessz ha már nem fog menni a net vagy lassú lessz akkor már a világ fog összedőlni. -
#17 Az 10gbit is sok lenne, mert nincs olyan otthoni gép, ami ami ekkora sávszélességen tudna kommunikálni, tárolni adatokat, sőt 1gbit is sok. -
#16 Nem tudnál vele mit kezdeni, mert a vincsid nem tud olyan gyorsan menteni... -
#15 Pedig pont erre megy ki a "játék". Értelem nélküli, relámok alapján vásároló, 90-es számokon szavazó és játszó, ellenőrizhető, befolyásolható zombikká szertnék átalakítani a társadalmat.
A legnagyobb baj ezzel az, hogy jó úton haladnak ezen cél felé... -
sonicXX #14 Engem ez az egész kb hidegen hagy. Majd akkor érdekel, ha mezei homeuser-ként egyszer lehetőségem lesz arra a 10Gbps-re. Kb gratulálok a fejlesztőknek, hogy sikerült ezt elérniük, meg minden, csak így annyira nagyon meg nem érdekel. -
Duncan Idaho #13 Tudjátok a baj ezzel az egésszel hogy a minél gyorsabb net egyre hatékonyabb tömegszórakoztatást, tömegkultúrát és egyre nagyobb befolyású médiahatalmat hoz. ( A kontroll növekedéséről nem is beszélve) Észre se vesszük és a saját gépünk elé fog láncolni a net.( Már most is ez van, de a sebesség növelése drasztikusan rontja a dolgot...)
Hallottátok már a reklámszlogent? "-Ismerje meg a világot! Vegyen ön is szélessávú internetet!-"
Minél gyorsabb a net, annál valósághűbb.
Az a baj ezzel hogy a világ nem egyenlő internettel.
Szóval nagyon kell vigyázni ha nem akarunk média-vezérelt üres testekké válni, ahelyett hogy emberként élnénk valódi életünket, odakint a valóságban. -
shabba #12 Semmivel nem rosszabb az európai, köztük a magyar kutatói hálózat színvonala, nem kell ezért Soulba menned vagy 10 évet várnod. A GEANT2 gerinc paraméterei hasonlók, sőt szerintem fejlettebb és a jővőbeli fejlesztési pespektívák hasonlóan előremutatók. De a hazai Hungarnet is ott van a GEANT országok élvonalában.
Mivel ez egy kutatói hálózat ezért ilyen az otthonodba nem fog kapcsolódni, arra ott vannak a kereskedelmi szolgáltatók hálózati, amik mellesleg sokkal nagyobb kapacitásúak. Elvégre ezek a kutató hálózatok is a kereskedelmi szolgáltatók hálózatán van kialakíva, jellemzően tűlük bérlik a kapacitást vagy a sötét szálat. -
Golyókapkodó #11 Nyehehe, azért gáz, hogy pont egy film illegális átmásolásával demonstrálják a sebességet... -
Szefmester #10 hát én majd ennek a hírnek akkor kezdek örülni ha a szombámba is hasonló tempóval jön az infó....
de ez sztem 10 éven belül Mo-n nem fog bekövetkezni. Söulban esetleg de semmiképp sem itthon. -
#9 Jah... UPC-nél ha valami elszáll, akkor se net se TV se telcsi. Bár augusztus óta, mióta chellózom, összevissza egyszer volt ilyen leállás (de akkor egész délelőtt süket volt minden)
10 Gb-es sebesség helyett első lépésben 100 Gb-et, majd ennél is jóval többet irányoznak elő
Én szerény vagyok, megelégszem azzal a 10 gbit-el is :) -
JL666 #8 Amiatt ne aggódj, ha vmelyik szerver feladja, se net, se tévé, se telefon meglesz, mert ez már megvan majdnem százéve. Már csak azért is, mert ezek majdnem mindegyike villannyal megy... Ahhoz képest ez egy biztonságos üzem. Nálunk kb. 1 évben van egy. -
#7 ja tényleg jó lenne, ha így lenne már... csak ennek egy hátránya van...ha valamelyik nagyobb szerver feladja valamiért, akkor se net, se tévé, se telefon... UPC-éknél így szokott lenni...tapasztalat :P -
nenad #6 internet TVnek nem sok koze van az egyetemi halozatokhoz... -
Tiberius B #5 És ez mikor jut el hozzánk, emberekhez? -
JTBM #4 Szerintem az Internet TV miatt hajtják a sávszélességet.
Óriási üzlet lesz, ha a nappaliban hagyományos TV helyett Internet TV lesz, annak minden előnyével (interaktivítás).
A mai kábel TV díjak pedig az internet szolgáltatók zsebében landolnak, legalábbis ez jár az eszükben ;-)))
A telefont is le lehet váltani IP telefonnal, valamint lehet majd gyártani IP videophone-t. Mindez óriási pénz hoz majd a IT, elektronikai és telekom cégek konyhájára. -
kbupdate #3 vagy HD-DVD... -
#2 Komolyan mondom megyek én is valami fiztősre azt kibukok ugyis fél év után de legalább volt fél évig hudefasza netem :D -
#1 nem árt ha majd 25 gigás blue-ray filmeket akarok majd töltögetni