48
  • John Cena
    #48
    Irigy Hónaly Mirigy?:)
  • ati2
    #47
    Engem csak az bánt, hogy mi is megtudjuk és valahogy túl kell majd élni .
  • Yurij
    #46
    Na majd minden szoci szavazo meglatja mi jon ebben a 4 evben.Nem hogy az internetet de jo par dologrol lefog majd mondani ha ok is kielemzik Fleto iratait.
    Legyen elleg annyi igen komoly viz-gaz-villany ar emeles varhato jovo januartol.Ilyen drasztikus meg nem volt ami tervbe van veve.
  • Viszpi
    #45
    én mondjuk 2 vinyót megy egy DVD olvasót le tudtam íratni adóból, meg tavaly felét egy 17"-os moncsinak is, azok jók voltak, csak a probléma ott volt, hogy gondoskodtak róla, hogy adózzon az ember bőven (gyakorlatilag elvették a többgyermekes családoktól az adókedvezményt, de neszeneked dupla családi pótlék 6e helyett 7,5e-et kapunk, de az éves adó kedvezmény 100e-es nagyságreddel csökkent ) nem hiszem el, hogy egy ilyen kafa ötletet így el lehet b@szni, ráadásul 3x
  • Viszpi
    #44
    a sulinetet úgy ahogy van elb@szták az elejétől kezdve (nyomtató digit fényképező hangfalak meg ilyenek minek?-jó még talán egy olcsóbb tintasugaras), de nem igaz, hogy 3 "reform" után is mindig csak szarabb lett :(, most ha akarsz venni egy laptopot 60e Ft-ot igényelhetsz vissza belőle , szánalmas, mert a hülye adminisztrációs rendszerük miatt még drágábbak is a cuccok
  • NEXUS6
    #43
    Akinek nem volt adózó jövedelme az hogy igényelte vssza? Vagy igaz hogy rengeteget keresett és szépen átcsúszott a jövedelem határon, viszont 4 gyereke van, akiket esetleg egyíedül tart el. Nabameg az se tudta igénybevenni.

    Viszont örülök, hogy neked bejött, ráadásul úgy hogy neked esetleg tényleg segített.

    Rengeteg viszonylag jól kereső ismerősöm vett pl digitális fényképezőgépet sulinettel féláron. És ha belegondolok ők megengedhették volna a teljes árat is. Sok szegény viszont a féláron se tudta a számítógépet megvenni, gyak tőlük vették el a pénzt.
  • NagyMedve
    #42
    "mert sajna a sulinet nem jöt be"
    "A ciklus alatt közel kétszeresére nőtt a számítógéppel rendelkező háztartások száma (22%-ról 41%-ra)"


    Sok olyan dolgozó(!) ember vett sulinetben számítógépet, aki egyébként ezt valószínűleg önerőből soha, vagy csak végszükség esetén tette volna meg. Asszem nekik bejött a sulinet, ha neked nem is.

    "A számítógépet tudtommal mindenki saját pénzen vette meg"

    Höhöhö... Persze, saját pénzen vette meg, amit aztán visszakapott részben, vagy egészében adó-visszatérítés címén.
  • ati2
    #41
    1. az Eurostat-nak is a KSH küldi az adatokat.
    2. Mellár Tamás (KSH volt elnöke)leváltása után rögtön csökkent az infláció.
    3. Mellár tanította Gyurcsányt.
    4. Gyurcsány rugta ki Mellárt.

    Ezek után mindenki olyan következtetést von le amit akar...

  • snakekiller
    #40
    A postod első részével nem tudok mit kezdeni, én is szóvátettem a 100 nap miatt keletkezett hatalmas adósságállományt. Az egyébként ""apró"" ferdítés, hogy mindannyiunkat milliárdos adósságállomány termel. Nem nekünk kell visszafizetni, hanem a gazdaságnak kitermelni. A két dolog NEM egyenlő.
    A be nem tartott, vagy csak részben teljesített igéretekről meg köszönöm szépen eddig is tudtam; én arra reagáltam, hogy "egyetlen igéretük se vált valóra", aminek cáfolataként soroltam fel a lenti dolgokat.
  • snakekiller
    #39
    bocs, vmit félrenyomtam
  • snakekiller
    #38
    Nyugi, senki sem állította, hogy a KS hazudik. Azt főleg nem, hogy a Fidesz irányítja. Azt hogy érdekesen kezelik" az szerintem arra értette, hogy mit emelnek ki az adathalmazból és mit hallgatnak el belőle. (értelemszerűen pártonként mást)
  • snakekiller
    #37
    Nyugi, senki sem állította, hogy a KS hazudik. Azt főleg nem, hogy a Fidesz irányítja. Azt hogy érdekesen kezelik" az szerintem arra értette, hogy mit emelnek ki az adathalmazból és mit hallgatnak el belőle. (értelemszerűen pártonként mást)
  • snakekiller
    #36
    Nyugi, senki sem állította, hogy a KS hazudik. Azt főleg nem, hogy a Fidesz irányítja. Azt hogy érdekesen kezelik" az szerintem arra értette, hogy mit emelnek ki az adathalmazból és mit hallgatnak el belőle. (értelemszerűen pártonként mást)
  • NEXUS6
    #35
    "Kovács hangsúlyozta, hogy vagy hozzányúlunk érdemben a társadalomhoz vagy úgy hagyjuk ahogy van, de akkor ne hívjuk információs társadalomnak, csupán amerikai módra információs technológiának."

    Bocsesz, de az valamelyik másik rendszer!
    Demokráciában ez fordítva van, a társadalom igényeit szokás a kormányzatnak kielégítenie. Azt lássam meg hogy ez a Kovács Kálmán hozzányúl a társadalomhoz, pl a barátnőmhöz!!!
    ;)

    Amúgy az olyan "apróságok", mint a warez körüli mizéria, a leszakadó rétegek IT-hez juttatása (mert sajna a sulinet nem jöt be), meg hasonlók nem az IHM-hez tartoznak véletlenül? Nem kéne ezek megoldására valami koncepció, és nem csak az ússzunk az árral módszer?

    Gyöngyszem: "A ciklus alatt közel kétszeresére nőtt a számítógéppel rendelkező háztartások száma (22%-ról 41%-ra)."
    Höhöhö és ehhez miköze az IHM-nek, és személy szerint Kovács Kálmánnak? A számítógépet tudtommal mindenki saját pénzen vette meg, ráadásul Magyarországon nem igazán olcsóak az IT/műszaki cuccosok (még Angliában is olcsóbbak pedig az a csúcs nyugat európában) szal az állam inkább csak megsarcolja ezt is!
  • Axon
    #34
    Aggódnunk azért nem kell, mivel egy ilyen remek szakembernek mindig találnak valami jólfizető állást, ahol kamatoztathatja az IHM-nél tökéletesített "tudását".
  • Komolytalan
    #33
    Hát Kovács Kálmán szerint se marad meg, de ez már jópár hónapja eldőlt. Megy a GM alá.
  • Komolytalan
    #32
    "a statisztikát mindenki kénye kedve szerint kezeli :)"
    Háppersze, nyilván nem hamisították volna meg a ksh-s adatokat az elmúlt 4 évben hatalmon lévők, ha meg lehetett volna hamisítani őket. Vannak még független szervek Magyarországon, amiket ha 1 kormány megpróbálna a befolyása alá vonni, páros lábbal rúgnák ki minden nemzetközi szervezetből. Pl ilyen a ksh is. De lehet hogy neked van igazad, csak én vagyok vak meg demagóg, és a háttérben minden szervezetet aki górcső alá veszi az ország pénzügyi ügyeit - legyen az magyar, vagy külföldi - nyilvánvalóan a fidesz irányít, akár hatalmon van akár nem. Figyelj jól és ismételd: "A ksh hazudik, gyurcsány igazat mond. Gyurcsány szerint az államadósság nem nőtt, hovatovább csökkent. Nagy a jólét, lendületben a dübörgés." Most ismételd! .... Úgy van, ügyes, megtanultad a leckét, menjél az óvónénihez, majd kapsz tőle kockacukrot. Anyunak meg magyarázd el otthon, hogy az nem baj, ha veszi fel nyaklóra a hiteleket, csak dübörögjön a család, meg lendüljön 1000-el, mert ilyen frázisok puffogtatásával lehet semlegesíteni a törlesztő részletek csekkjeit. Holnap majd az eurostatos leckét fogjuk venni: tudod, hogy az eurostat hazudik, gyurcsány igazat mond. Minden napra 1 mese. Pfff...
  • Laci73
    #31
    ...Ha megmarad az IHM.
  • Axon
    #30
    Újabb 4 évig rabolhatnak az IHM-nél...
  • arty
    #29
    a statisztikát mindenki kénye kedve szerint kezeli :) a te demagóg hozzászolásodban Te is igy teszel, miért is vagy jobb, mint egy politikus?
  • arty
    #28
    igazad van, a fideszes urak sokkal jobbak voltak ... szüklátókörű vagy eléggé :)

    a legtöbb politikus féreg, ami pedig az IHM nél megy, az vérlázito ...
  • aDannyBoy
    #27
    :)))))))))))))))))))))
  • Komolytalan
    #26
    Waze, ez ütött:-)
  • Anotino
    #25
    azt hittem Irigy HonaljMirigy-es cikk :)
  • Komolytalan
    #24
    Na, azért ott van mszpben medgyessy is. Nem köztudott, hogy miért volt kormányváltás, és miért szúrta hátba a nevelt fia (ugyebár gyurcsány külsős tanácsadója, jóformán a jobbkeze volt, de nem is volt képviselő). Autópálya businessben medgyessy túl sokat akart lenyúlni magának. Konkrétan le volt osztva 1 magyar érdekeltségű konzorciumnál hogy km-enként 1Mrd Ft-ért megcsinálják, 2-2.5Mrd-t meg visszaosztanak, nyilván költségelés után, tehát ez bruttó összeg. Medgyessy meg kiugrott francia országba, és hozott 1 céget onnan, ami csak neki fizetett volna (kimaradt volna belőle gyurcsány, kovács, meg még jópár mszps mufti). Na ezért nyújtották be ellene nyáriszünetben, uborkaszezonban, mindenféle nyilvános botrány és ellenzéki támadás nélkül a bizalmatlansági indítványt vagy mit, amit jóformán egyhangúan meg is szavaztak. Szóval medgyessy is maffiózó, ha bénább is mint gyurcsány.
  • Komolytalan
    #23
    Én is tudok neked sokmindent adni, hogy felvetetek veled hitelt, és azzal megfinanszíroztatom.
    ksh.hu, keresés eredményeképpen (számok millió euroban):
    2001 végén külföldi adósságállomány: 37816 bruttó, 11796 nettó
    2005 végén külföldi adósságállomány: 68002 bruttó, 30289 nettó.
    Ezt nekünk kell visszafizetni. 4 fős családdal számolva ez 1.8MFt hitel/család a D-209-gyurcsányi kormány alatt (nettó növekmény). 4 évre, kamatmentesen (nem az, de mind1) ez családonként 38527Ft. Nem tudom ki hogy van vele, de ha előre megmondták volna hogy ez az ára, akkor inkább ne lett volna semmiféle 100 napos meg lépés program.
    A másik meg hogy ne kiragadott ígéreteket nézzünk. Széchenyi terv folytatása ígéret volt, vége lett. Lakáshitel-támogatás dettó (ne gyere a fészekrakóval, mert tökön szúrom magam, tudom mi a különbség:-) Diákhitel kamatjának megtartása ígéret volt, nem tartották meg. De pl. volt szó 800 km autópályáról meg gyorsforgalmi útról. Ez így igaz is, az alábbi mérési módszerrel: "Autópályánál először lemérjük a belső sávot. Utána lemérjük és hozzáadjuk a külső sávot. Ezután ugyanez visszafelé. Ha még mindig kevés akkor lemérjük a leállósávokat is. Csak nehogy a végén még bontani kelljen belőle:-)"
  • Komolytalan
    #21
    Hát nem tom, nekem vagy minden Budapesti ismerősöm hazudik, vagy azok a felmérések baromira hibásak. Van csomó aki mszp/szdesz szavazó, mégis azt mondta, hogy ha Demszkyt jelölik, akkor tuti az ellenfelére fog szavazni. Elmehetett volna európa parlamenti képviselőnek mint véresszájú kovács lászló, azzal sincs azóta sok baj.
  • Komolytalan
    #20
    Amit írsz azt Barcelonában már közel 10 éve megcsinálták, érzékelők vannak, és AI vezérli a lámpákat. Igaz hogy nem gyenge pénzbe került, de azóta lehet közlekedni.
    Szóval ilyeneknek tényleg volna értelme, és annyira nem is katasztrófa ma már a megvalósítás, ráadásul magyar fejlesztő cégek valszínűleg olcsóbban ki tudnák hozni, és utána lehetne licenszelni a technológiát világszerte. Csakhogy a pdf amit olvastam nem erről szólt - igaz nem olvastam végig, mert hát ugye libsi propaganda, égeti a szemem:-)
  • sonicXX
    #19
    A legjobb lenne, ha egyáltalán nem kerülne a kormány közelébe... persze ezzel sokat kérek, tudom.

    Mindenkinek: meg kell elégedni azzal, ami van. Nem igazán van értelme párt és párt közt különbséget tenni. A rendszerváltás óta egyetlen párt se volt, amelyik nem lopta volna szét az agyát, vagy amelyik minden ígéretét betartotta volna. Ne éljünk már álomvilágba. Az államadósság meg egy olyan dolog, hogy volt már ennél sokkal nagyobb is (Bokros idején majdnem államcsőd volt, amitől végülis pont a róla elnevezett népszerűtlen csomag mentett meg - na akkor lett volna nemulass). Hiába, a poiltika 70% önérdek, 30% népérdek. Sosem volt ez máshogy, egyetlen korban sem. Sőt, ennél talán csak rosszabb arány volt eddig. Mondhat ákárki akármit, az MSZP-ben még mindig kevesebb maffiózó figura van mint a többi pártban (talán az MDF-et leszámítva). Fideszben ott a Mikola, akit szerintem legjobb lenne élve eltemetni, SZDSZ-ben a Demszky meg a Kovács, MSZP-ben hirtelen nem ugrik be senki a Gyurcsányt kivéve, de arra meg az MSZP-nek szüksége van, mint a Fidesznek az Orbánra. Igazából teljesen lényegtelen. Nem a legjobb pártot választotta meg az ország a kormányzásra, hanem a legkisebb rosszat. Régen még ennyi lehetőségünk se volt. Értékelni kell ezt a kicsit, ami van. Túl sok vér folyt már ezért, úgyhogy csak becsüljük meg, ha másért nem, akkor hogy az ükjeink békében nyugodhassanak, hogy nem volt fölösleges az áldozatuk.

    Az IM-re a jelenleg töketlen formájában meg valóban nincs szükség, csak a pénzt szívja el. Jelenleg a költségvetési hiány és az utak, utána az egészség és oktatásügy van a legnagyobb szarban, azokkal kell foglalkozni. A többi már csak hab lenne a tortán.
  • snakekiller
    #18
    upszelnézést, nem az OM, hanem a Gazdasági minszteériumba gondolják integrálni.
  • snakekiller
    #17
    Kovács Kálmán amúgy számomra az egész kormány fekete báránya. Még egy megnyilatkozásakor sem láttam jelét benne politkai vagy szakmai hozzáértésnek, neadjisten tehetségnek. Inkább úgy éreztem, hogy egy kellően jól felkészüt laikust hallgatok. Az animált képes beszólása (amikor az internet kínálta lehetőségek között az animgifeket gondolta példának felhozni) óta meg nagyon komoly önuralmat kell tanúsítanom, hogy ne röhögjek, amikor szóba kerül a neve.
    Az eddigi ténykedése alapján nem látom sok értelmét külön tárcának, nyugodtan visszakerülhetne az OM hatáskörébe az informatika.
  • snakekiller
    #16
    "akiknek egyetlen ígéretük sem vált valóra"

    2*100 napos program? pl. 50%-os fizetésemelés a közalkalmazottaknak? tankönyvsegély? sulinet expressz? (ezt utóbbi kihagyhatták volna) Pont, hogy ellentétben az addigi kormányokkal megpróbálták betartani az igéreteiket... többek között ennek lett a következménye a horriblis áll. hiány és Megyó bukása.
    Én sem vagyok oda a tisztelt kormánypárti urakért, de baromságokkal ne dobálózzunk, ha kérhetem.
  • valaé valaé ná
    #15
    Ja. Még a saját szerverüket se tudták megvédeni.
  • bandee1
    #14
    Már megint megy a MASZOP-SZADESZ PR propaganda. Uncsi ez a folyamatos f*sszopás olyanokért, akiknek egyetlen ígéretük sem vált valóra, s mégis a meghülyített népség rájuk szavazott.
  • valaé valaé ná
    #13
    Úgy tudom van ilyen szolgáltatás a Navigátorral.
  • Capra Ibex #12
    (Érdekes, nekem is a tankönyv szó ugrott be valamiért...
    Csak azt akartam kiemelni, hogy tényleg vannak hozzáértő emberek is /még jó... "külsősök" csinálták az egész "tervet"/, hogy a politikusok meg általában elszabják az más kérdés...)
  • funkybacsi
    #11
    Megígértük...megígérjük...meg fogjuk ígérni...

    Na, kb. ennyit tudnak az elvtársakból átváltozott urak (?) és talpnyaló szadeszeseik...

    Welcome to Gyurcsányisztán
  • NEXUS6
    #10
    Az egyik ismerősöm nemrég vett új kocsit GPS-el miegymással. Mikor jött hazafelé Brüsszelből a kütyü beszólt, hogy elötte 20 percre dugó van és már jelezte is ki az elkerülő utat.

    Magyarország nincs benne az adatbázisban, itt ilyen szolgáltatás nem műkszik.

    Ez Igen, mekkcsináltuk!
  • sonicXX
    #9
    Azt meg végkép remélem, hogy csak a felmérések tévednek, és nem a Demszki lesz újra a főpolgármester. Neki inkább villamosszák kéne mint bőrfotel...
  • sonicXX
    #8
    Ezt meg a Demszkit dobják már ki a pártból a francba. Mindkettő egy rossz vicc. Értelmes ember nem szavaz olyan pártra, ahol ilyen emberek (nem)tevékenykednek. Nem igaz, hogy ezt nem látják a szödöszö-be...

    Egyik budösebb mint lustább.