161
Az X-Com 3 - Apocalypse játékról, és az Ufo játékokról általában.
  • Carmang
    Gugliztam a témában (ha érdekel egyáltalán valakit :D ), ez nem bug. A vállalatoknak egymással szemben is van viszonyuk, illetve van amelyik titkon alien szimpatizáns (Cult mellett). Szóval ha valami miatt valakivel jóban leszek, akkor az ellenségei ellenem fordulnak, illetve ha nagyon irtom az alieneket, akkor van aki berág rám. Amit olvastam, aszerint rendszeresen megesik, hogy a Marsec, Diablo, Transtellar az ellenségem lesz a középjátékban. Hát ez most megint előjött, de így játszok tovább, nem akarom a nem létező bugot javítani.
  • takysoft
    Mármint, h min lenne rajta?

A Cheat Engine bármilyen szoftverhez jó.

Hozzákapcsolódsz vele a processhez (játék.exe ... bár ebben az esetben inkább dosbox.exe :D )

Tegyük fel van 5000 pénzed. Rákeresen a játék memóriájában arra, h 5000. (4byte, esetleg float, de az "all" mindig működik)
    Sok találat lesz.

Visszamész a játékba, költesz picit.. marad mondjuk 4522 aranyad.
    Az előbbi találatok közül kiszűröd azokat, amiknek az értéke most 4522.
    (ha kell ismétled a lépést párszor)
    Ha megvan a cím, akkor szépen átírod a számot, és lehet akár 5 millió aranyad is :)

Van benne egy tutorial is, az első 2-3 lépés minden játékhoz elég kb.

Most nem azt mondom, hogy cheatelni jó, de ha ilyesmi érdekel, akkor ez tényleg egy univerzális ,megoldás :)
  • Carmang
    Nem látom, hogy az Apocalypse rajta lenne. Mindegy is, ez az Apoc'd frankó.
  • takysoft
    Cheat Engine nem megy? az kb mindenhez jó...
  • Carmang
    Tovább kutattam, és azt találtam, hogy a cheat-ek valószínűleg csak valami "debugger" verzióban működnek.
    Mindegy is, találtam egy szerkesztőt: Apoc'd.
    Régimódi, karakteres képernyőn bele lehet nyúlni a játék fájljaiba, vagy mentett játékállásokba, és átírni ami csak szem, szájnak ingere :) Be is módosítottam az egyik mentést, rendeztem a kérdéses vállalatok viszonyát velem, és az idegenekkel, illetve pótoltam az "elveszett" pénzt. Indulhat az invázió!
  • Carmang
    Hogyan lehet a cheat-et engedélyezni? Amit találtam guglival, hogy ALT mellett be kell pötyögni az ufo cheat szavakat, nálam nem működik.
    (Végjátéknál dúúrva bugba futottam: egy halom vállalat valamiért az idegenek haverja lett -pedig nem is kontrollálják az idegenek-, és amikor lelövöm az ufókat, pénzt követelnek a normális viszony helyreállításáért, kb 67k-t alkalmanként. Elég keményen megvágja a költségvetésemet -konkrétan az Annihilator gyártást-, gondoltam pótolom cheat-tel, de hát nem jön össze)
  • Tyucsev
    Kösz az infót!
    A topikot meg megyek, meglesem. :-)
  • Carmang
    Az Apocalypse nálam kb 2 óránként kilépett hibával. Feltelepítettem a legújabb elérhető DOSBox-ot, felülírtam az Apocalypse könyvtárában levő fájljait, azóta gond nélkül fut.
    Ha neked ilyen van/lesz esetleg, akkor tudd mit kell tenni :)

A Firaxis-féle új játéknak van itt saját topikja, követem folyamatosan.
  • Tyucsev
    Én is megvettem tisztelegve a sorozatnak az egész X-Com csomagot 7,5 Euróért. Eddig csak az Enemy Unknown-t próbáltam. Win 7 alatt szaggatott kissé. Mivel a Steam verzió is DosBoxot használ, ezért csak finomhangolás kérdése a zökkenőmentes futás. Ja, ez sajna az a változat, amiben nem olyan szépek a hangok.
    A Firaxis féle kezdeményezésről olvastam, nagyon sok cikk jelent meg a Gameinformer oldalán, szemezgess. Így első hallásra szép, de még túl kevés az infó számomra.
  • Carmang
    Ja, prohardware-n olvastam előbb, hogy a Firaxis remékelni akarja az eredeti Enemy Unknow-t. Hajrá, szurkolok nekik :)
  • Carmang
    Steam-en X-Com részek marha olcsón megvásárolhatók a mai napon (amerikai időzóna szerint, tehát holnap, pénteken, 5-én este 7 óráig). Windows 2000/XP/Vista kompatibilis kiadásban. Akkor gondolom Hetes alatt is működik, holnap kipróbálom.
    Vagy valaki tolja már? :)
  • takysoft
    ha nem, akkor majd pestről feltöltöm
    holnap megyek haza
  • Carmang
    Néhány hozzászólással lejjebb Taky linkelt Dosbox alatt működő verziót mind a 3 játékból.
    Nem tudom éle-e még a link...
  • Soneji
    Sziasztok!
    Az Apocalypse-t akarnám játszani, de nem megy 32 bites windowson. dosbox-al is ugyan azt produkálja. valami tipp?

olvasgattam a hozzászólásokat, de összefolyik a három játék.

ami az érdekes, hogy a sima Ufo: enemy unknown simán megy - a hang nálam is fura, mint itt sokan írták.
  • lammaer
    Nem i lesz sztem. Ez nem az amiért érdemes lenne az 576-nak mozogni, plusz lehet meg se jelent DVDn.

Steam haver, steam.
  • Fugitive
    Még mindig nincs az 576ban...
    Hogy ne mondjak olyanokat...
  • takysoft
    azt hazaviszed, berakod a meghajtóba, telepíted, patcheled.

steamen 2 kattintás XD

na persze én a steam verzióban is update-eltem a dosboxot, mert hangproblémák voltak, de ez mellékes XD
  • Fugitive
    Akkor erre azt mondom, hogy én megszoktam nézni az 576 oldalán,
    és ha látom, hogy van, akkor besétálok az Árkádba.
  • takysoft
    steamnél egyszerűbb? LOL
    elképzelni nem tudnék egyszerűbbet, de komolyan
  • Fugitive
    Egyszerübb módja nincs?
    Most még azt is telepíteni kell...
  • takysoft
    megvettem, köszi:)
  • gandrus
    Már miért kéne Angliába futnod? Magyarországról is megveheted Steamen keresztül, és ott még egy kicsit olcsóbb is, csak 2 € (kb. 500 Ft). Ha ennyit nem ér meg neked öt játék, és inkább warezolnál, akkor szerintem el kéne gondolkoznod a dolgokon...
  • Fugitive
    És megtudod osztani velünk?
    Ugyanis nemfutok hirtelen angliába...
    Engem igazából az első 3 érdekelne.
  • gandrus
    Ikonnal, vagy Steamből el tudod indítani, de a Dosboxot használja amúgy.
  • Carmang
    Windows-ra adaptált verzió?
  • gandrus
    A Steamen 2 €, illetve az Egyesült királyságban 2 font az X-com complete pack, ami az eredeti X-com első öt részét tartalmazza (Enemy Unknown, Terror from the Deep, Apocalypse, Interceptor, Enforcer). Ebből 3 stratégia, ha valaki nem ismerné mind. Gondoltam szólok, hátha mást is érdekel, én most vettem meg.
  • Carmang
    Nem merült fel probléma a telepítés során?
    Mert nagyon úgy tűnik, hogy ott nem sikerült valami.
  • geCCo33
    valóban

probléma: nem lehet menteni

megoldás: a telepítés soran nálam nem hozott létre SAVEGAME könyvtárat, ez kell pótolni
    pl c:\games\xcom3\game\xcoma\SAVEGAME

probléma: kifagy mikor taktikai küldetésre indulsz

megoldás: hiányzik a SCENARIO könyvtár ahová a taktikai küldetés ideiglenes file-ait helyezi el, ezt a könytárat kell létrtehozni
    pl c:\games\xcom3\game\xcoma\SCENARIO

remelem érthetően írtam
  • lammaer
    speciel leirhatod keres nelkul is, ki tudja mikor fog a googleval vki keresni erre a problemara, es akkor egybol meg is van a megoldas :)
  • geCCo33
    megoldva
    ha valakit erdekel irjon
  • geCCo33
    egy gondom van, nem tudok menteni
  • geCCo33
    most szedem a jatekot a linkekrol, remélem jok :)
  • lammaer
    Kicsit off, de nagyon hasonló a Warhammer 40K: Chaos Gate is az xcomhoz. Ugyanúgy körökre osztott csapat alapú taktikai játék, a karakterek fejlődnek, felszerelés konfigurálható.
    Igaz, a stratégiai rész (nagytérkép, gyártás stb) az hiányzik, cserébe viszont Warhammer 40K világban megy.

Elég régi, XP-n nem is megy, és VirtualPCn tolom éppen win98-on :) Kicsit csúnya, de nekem még élvezhető :)
  • Shiwo
    yep, az ufo:extraterrestrials a modokkal nagyon jó kis x-com érzést ad
  • Fugitive
    Én az enforcer-t ismertem negyedik résznek...
  • lammaer
    Hát:
    Van ugye az Altar cég Ufo trilogiája (aftermath, aftershock, afterlight), ami elég erősen kötődik az XComhoz. Van akinek nem tetszett a real time beütés (megállítható), nekem bejött, bár kicsit monoton volt, viszont a történetek klasszra sikerültek.

Aztán van még az Ufo:Extraterrestials, ami kezdetben egy fano által inditott XCom remakeből nőtte ki magát teljesértékű játékká. Sok fan által fejlesztett moddal sokak szerint egész élvezhető is (én nem próbáltam, bár terveztem)
  • lammaer
    Kijött a lövöldözős is, X-Com enforcer néven.

http://www.gamespot.com/pc/action/xcomenforcer/index.html

• Carmang
    Úgy tudom, hogy a negyedik rész egy űrhajó szimulátor volt. Az ötödik lett volna a belsőnézetes lövöldözős, de annak leállították a fejlesztését.
  • Fugitive
    Na nem, a negyedik rész egy ...., már ha láttad.
    Egy doom másolat, csak ufo lényekkel.
    Sajnos a háromnak csak a demoját tudtam kipróbálni,
    így azt tudom mondani, hogy a második a kedvencem.
  • takysoft
    x-com ufo család többi része... mást nem nagyon..