131
-
marcio mela #48 Volt egy kocepciójuk vagy negyedszázada.Talán egyre gondolunk.Lényegében a BMW C1 volt túramotorkategoriában (szteroidon).Ha jól emlékszem abból ingultak ki,hogy balesetek helyszínére előbb ér ki egy motor városban de nagy menetteljesítmény kell a gyors reagálásra.Tehát szolgálati gépnek tervezték.Aki nem hiszi az ásson utána a régi auto motor magazinban. -
Mice #47 állítólag nem is esik ott annyiszor -
#46 a brittek csináltak korábban egy fedett motort oldalt voltak rajta sgeédkerek a kanyarok végett az sokkal jobb volt mint ez és az sem jutott el a sorozatgyártásig.. mondjuk őket lehet h az motiválta h nállunk nem nagy élmény a motorozás mert kb az esetek felében szarráázással végződik:D -
#45 ;)))
Így is van, egyrészt ugye az ember ua pénzből mindíg a nagyobb verdát veszi meg. Másrészt egy buszról viszont már hűvös nyugalommal lehet szemlélni a sok újgazdag városi telepjárós majmot, ahogy egyedül feszít a marhamagas ülésében.
Amúgy vajon milyen jogsi kellene ehhez a gépcsodához. A motor miatt ha jól tudom A-korlátozott elég, de azért ez csak 2 személyes meg nem olyan kicsi szal akkor A, de akkor már miért nem B?
Na mindegy majd a zokosok eldöntik. -
BenceYCE #44 Azért az autósokat sem kell félteni. Buszvezetőként dolgozok a városban a közismert közlekedési társaságnál, így van időm bőven a nálunk elég sokszínű közlekedési kúltúrát. Bár lehet nincs is ilyen. Aki az életben egy tapló az a volán mögött sem lesz jobb. Szűk helyeken, dugóban mindíg odébbteszem a kétkerekűeknek a buszt amennyire csak lehet. Merthát miért tartsam fel?! Én így vagyok vele. Persze engem is bosszant amikor a busz sávot jogtalanul igénybe veszi egy kerékpáros de nem lesz tőle se több se kevesebb a fizetésem. Megelőzni nem fogom mert had ne szabálytalankodjak egy bicajos miatt. Inkább kivárom. Csak az utasok bosszankodnak. Kisértem én már tolókocsit is az Astóriától a Keletiig. :) De azért ezek a szabálytalanságok szerintem elenyészőek ahoz amikor a kétkerekűek előzésére kiírt 1 autónyi oldaltávolság töredékével sávon belül előzik a biciklist. Suhancként rengeteget kétkerekűztem és velem is megesett, hogy mellém sodródott egy piros sportverda szöszivel a volánnál. Sietett a körúton a fene tudja hova. Megelőzött odáig, hogy az első kerekem az autó hátsó kerekénél volt. Aztán úgy döntött, hogy bemegy jobbra. Lepucoltam a koszt a motorháztetőről. Estemben elkértem emlékbe a jobb visszapillantóját. Miutánfeltápászkodtam, láttam, hogy a csaj megszeppenve ül a volán szorításában vagy fordítva. Megesett rajta a szivem és szimetrikussá tettem a csonka autóját lábbal úgy tükörileg. Majd a csuklómra erősített kulccsomómat marokra kapva enyhítettem a volán melletti ablakban rejtőző feszültségeken. A csaj valamiért zavarba jöhetett mert láttam rajta, hogy továbbhajtani készül angol módra az anyósülésről. Olyan édesen nézett a kikerekedett szemeivel, hogy egyből beleszerettem. Emlegettem is a kedves édesanyját, hogy milyen jó bőr kiscsajt eszkábált össze. Azóta persze megbántam tettem. Fontolgatom is, hogy mivel újra 2 kerékre pattantam, miként lehetne hasonló helyzetben maradék életerőnkkel megköszönni az udvariasságot. Eddig csak az jutott eszembe, hogy a pedálom milyen jól mutatna egy szélvédőn. A pedálomon meg a bicikli. Na mindegy, majd a helyzet hozza. -
Picivizipaci #43 Olvasd el légyszives a hozzászólásomat kicsit figyelmesebben, Köszi. -
BiroAndras #42 "1. Költözz oda ahol dolgozol!"
Az nem olyan egyszerű. Oda költözöl, ahol sikerül olcsón lakást szerezni. Ha meg jobban keresel, akkor húzol kifele a külvárosokba, ahol még van egy kis levegő.
Max. albérlettel oldható meg, de ott is probléma, hogy a család többi része szanaszét dolgozik/jár iskolába.
"3. Ha muszály távolabbra menned tömeg közlekedj!"
Macerás, időigényes, kényelmetlen. Én nemrég váltottam BKV-ről kocsira, és rettentően élvezem. -
teddybear #41 Ez lenne az ideális.
Ami pedig a Levegőt! illeti, Én már régóta csak egy pofátlan, zajos, hazudós bandának tekintem őket, azaz kis stílű politikusoknak. -
#40 És szerinted mivel sűrítik a levegőt? -
echo #39 Így van a megoldás városban:
1. Költözz oda ahol dolgozol!
2. Így már általában rövid távokat kell csak megtenned. Használj biciklit!
3. Ha muszály távolabbra menned tömeg közlekedj!
Érdemes elolvasni ezt a cikket: Mi történt szombaton az alagútban? -
Picivizipaci #38 Nem tudom, mit bénáznak, ez csak 1 3 kerekű motor ( verolex :) ). A franciáknál láttam kocsi terveket, ami sűrített levegővel megy, na annak nincs károsanyag kibocsájtása. Apropó jövő tavasszal kezdünk el építeni elektromos autót a haverral, ha esetleg valaki be tudna szállni ( nem anyagilag ) akkor szóljon. -
ssdb #37 unatkoztak... -
roliika #36 Szóval nálam nem kell 1 évnél hamarabb fék csere. Azt akartam írni -
roliika #35 Meg volt valami magyar elektormos, vagy kisköbcentis benzines, Morzsi...ja nem, Puli! :D Lehet ám, hogy fogy a kőolaj, csökken a kitermelés, csak direktbe nem merik benyögni, ezért inkább gyártanak alig evő alig menő vackokat és emelik a benzin árát, hogy 1 részt jó pénzük legyen rajta, másrészt ne fogyjon annyira. Nem? Vagy megint csak este van és zöldségeket látok? :) -
roliika #34 :)) Sok a béna, ez van. Fékbetét nálam hamarabb nem nagyon kopik.:) Tárcsafék. Ezzel tuti,hogy megáll a bringa...én+ megyek tovább. :DD -
HUmanEmber41st #33 Jah meg láttam ( igaz már csak képen) ezt a bőregérnek is csúfolt Velorex-et
Az is ilyen 3 kerekű volt, de annak elöl volt a 2 kerekes része. Igaz, rokkantaknak készült, de nagyon ronda is volt. Ez jutott eszembe az újabb 3 kerekű megoldás kapcsán.. -
teddybear #32 Egyébként ez kísértetiesen emlékeztet az 1950-es években épített nyugati szükségautókra. Pl. a Messersmith kabinrollerre. -
teddybear #30 Inkább józan ész kell! De az több, mint jópár bringásé együtt!
Nemrég, úgy 3-4 hete, pénteken át kellett mennem sötétedés után kocsival Újpestről Csepelre. A XII. kerületi Pozsonyi utcában ketten akartak alámkerülni lámpa nélkül, a Jászai Mari téren egy hülye keresztülvágott előttem, és a híd alatt is ugyanezt csinálta egy másik.
Összesen hat bringás lehetett volna a kocsimon, vagy alatta csak ezen az egy úton, és nem rajtuk múlott, hogy megúszták!
A fékbetéteket meg évente kell cserélni. -
roliika #27 Bringa a leg gyorsabb ezköz városon belül, és kevés karbantartást igényel, olcsó. Ja+ akárhol mehetsz vele, papírforma szerint maximum 20km/h-s sebességgel! -
roliika #26 Nem sok visszapillantós versenybrinást látni.:) Enyémen sincs visszapillantó, ezért nézek hátra.:) Kivilágítás, macskaszem+ ilyenek vannak, 3 éve bringázok, és nem vols semmilyen balesetem. Jó reflexek és jó bicikli kell. Vagy legalább a fék legyen jó! :D -
Zenty #23 Jah bicigli téleg joh talán a legveszélyeseb eszköz budapesten föleg a vezetöik akik vissza pillanto meg ki világitás néélkül közlkedenek+ inbolyogva bizva hogy az autosok meg mindeki vigyázz rájuk azok a legjobbak........
A megoldás bicigli uta8 abbol kevés ) a járda meg gyalogos veszély szal szivás :) -
roliika #22 A hátulja valahogy 1 takarítógépre emlékeztet, vagy üzemi porszívóra. :DD -
roliika #21 2 gondolat.
1: Mi van ha 1 ilyen 100-al ütközik 1 autóval?
2: Városon belül bicikli a legjobb, ha nem tettszik, van elekromos rásegítős is. -
Librarian #20 Baromság... ezen hogy karolná át a barátnőm a derekam, mint a motoron??????
Drága lesz, meg Nálunk tényleg hamar szétesne! De hát ezt már mondtátok ti is...
Azért egye fene, elfogadnám! Elfér a garázsban! -
Capra Ibex #19 Kurva nagy újítás...
Csak két dolgot mondok :
Egy (Carver)
Kettő (Tango : ez marhajó, de nem tudom mi van vele.. lehet behalt a program) -
Zenty #18 Ez az :DD
http://totalbike.hu/motorteszt/c1/ -
irkab1rka #17 kkirrály -
fonak #16 A Brazilban valami propelleres egyszemélyes négykerekű szerkezetre emlékszem, olyasmi mint egy Isetta (csak légcsavarhajtású). De mivel a Brazil szándékosan az 1930-1950-es évek jövőképét idézi a képi világában (technikai eszközök), nem is illene bele egy ilyen gép. -
Zenty #15 Nem rossz ötlet ,de hasonlo már van azthiszem bmw-étol az zárt tetejü motor ablaktörlövel meg bizontásgi övel :D
Ez akkor lenne joh ha mondjuk olyan 1 misi lenne vagy allata!
Ahogy írták lejeb sokan egyedül használják a kocsit, mint pl én is! A nagy családosok meg maradna a régi és ennyi!
Smart valoban joh ,de atom drága szal az inkáb luxus mint megoldás... -
Bohun #14 Busz, vonat, villamos. -
Turmoil #13 Látta valaki a Brazil c. filmet? Na abban is ilyesmit használtak... Készült 1985-ben. -
fonak #12 A segway jut eszembe erről az izéről. Kb. annyira fogja megváltani a világot ez is. Városi autónak meg egy Smart méretű, lehetőleg elektromos meghajtású és olcsóbb cucc lenne a legjobb. Talán egyszer, ha lesznek olcsó, tömegesen előállított tüzelőanyagcellák, lesz is olyan... -
#11 Az hagyján, de ha mindenki venne ilyet akinek van családi autója hova tennétek. Plusz parkolóhelyek honnan lesznek? -
greg971 #10 Talán ha figyeltétek volna a cikket...ezek soha sem kerülnek forgalomba ebben a formában. -
#9 Igen, csak addig nem fognak olyan parkolási rendet kialakítni, amíg nem ilyen az autók 90%-a. Az meg soha nem lesz... -
BenceYCE #8 Szerintem meg az a család amelyik csak egy autót tud fenntartani az nem fog kisautót venni. Így nem éppen megérős. Második autónak jó lehet és csak az a rétek veszi majd amelyik megengedheti magának a 2 autót. Namármost egy középkategóriás motor 1.5-2 misi. Így ennek az ára nem lesz túl kedvező. Arról meg ne is beszéljünk, hogy amelyik család megengedheti magának a 2 autót az ennyi pénzért nem egy nagyméretű motorbiciklit fog venni amin nem fázik. Szóval szerintem halott ötlet. Az autósok pedig a budapesti utak kanyarjaiban elszenvedett hátrányt nem fogják kultiválni. Mivel 4 keréken jobban felveszi az út egyenetlenségeit a karosszéria. Ennek meg csak pattogna az eleje a pesti kanyarokban. Szóval hívjuk csak ezt a kis csúnyaságot egy zárt robogónak. Másra úgyse jó. -
Sith #7 Az árára leszek kiváncsi
egyébként maga az ötlet tetszik nem ázol szét mint motoron -
KisDzso #6 lol ez a járgány
Dehát akinek erre van pénze...az megérdemli hogy egy ilyen guruló izén menjen nem??????? -
#5 nyugi, nem hogy olcsóbb lesz, de szerintem a legolcsóbb ilyen jármű lesz vagy 6 milla!
a másik meg a magyar utakon ha ezzel belemész egy kátyúba, tolhatod is aszervízbe mert lazán kimegy a kerék....temeg a kórházba mehetsz.
-
#4 azt serinted igazi?