21
 • Komolytalan
  #21
  Tényleg kellene agysebész, mégpedig a következők miatt:
  ksh.hu, keresés eredményeképpen (számok millió euroban):
  2001 végén külföldi adósságállomány: 37816 bruttó, 11796 nettó
  2005 végén külföldi adósságállomány: 68002 bruttó, 30289 nettó.
  Annyiban nem mind1 hogy bruttót vagy nettót nézünk, hogy a bruttót csak megduplázta a komcsi-libsi kormány, a nettót meg sikerült megháromszorozni.
  Számok, tények, vagy továbbra is csak parttalan ugatást hallunk tőled? Esetleg elmész ahhoz az agysebészhez (amíg még nem privatizálják az egészségügyet, addig menj el).
 • valaé valaé ná
  #20
  Már sírok is.
  Elkelne ide is egy-két agysebész, az biztos.
  Rákosi alatt annyi minden épült, mégsem ezért szeretjük.
 • Komolytalan
  #19
  Tegyük vele szembe MSZP, vagy szadesz oldalról az IHM-et, fentebb a cikk (csak hogy visszakanyarodjunk a témához:-) Pár 10 milliárd ablakon ki 400ezret kereső yuppie köcsögék digi fényképezőgépére vs Esztergomi Mária Valéria híd. Hát igen, itt a különbség...
 • [email protected]
  #18
  OLVASD ÉS SÍRJ ÉS HA GONDOLOD CSINÁLJ HASONLÓT AZ MSZP-RŐL, LEHET, HOGY ÉRDEKES LENNE AZ ÖSSZEHASONLÍTÁS:

  Orbán műve 1998-2002 közt


  Amúgy kicsit lejjebb kell görgetni a lényegre, a 4. hozzászólás!
 • [email protected]
  #17
  Amíg a média a vörösök kezében van , addig nem kell csodálkozni, hogy ők nyernek. A csapból is ők folynak minden adón, és persze olyanok reklámozzák őket, akikre az ajjanép vevő(Heti hetes, Győzike). Sok ember sajnos csak a kereskedelmi csatornákat nézi,ahol semmit nem tud meg semmiről, aztán jártatja a tudatlan pofáját, hogy így meg úgy, de egy ujságot el nem olvas, ha meg igen, akkor max a Népszabit!

  Elég elkeserítő, hogy egy MSZP uccai összejövetelen az első sorba csíkosmintás szövettáskával csövesek, c*g*ny*k, "panellakó" mamókák és tipikusan párttagfejű bajszos 60éves emberek vannak Bangó Margittal az élen.
  Míg a Fidesz oldalán külföldi tudósok , agysebészek, akadémikusok, híres színészek, olimpiai bajnokok, sportolók és sokkal szimaptikusabb, értelmesebb emberek vannak.

  Az MSZP táblái, léggömbei vörösek, így az összegyűlt tömeg kezében a sok vörös transzparens úgy fest, mint 1964 május elsején.
  Hát nem furcsa?!?! Sajnos még nem hevertük ki azt a közel 40 évet.
  Sokáig gondolkodtam, hogy mi lehet az oka annak, hogy ezek után egy fiatal, értelmesnek tűnő ember mégis a vörös szimpatizáns...rájöttem....AGYMOSÁS!!!
  Ébresztőt kénemár fújni ezeknek az embereknek.
 • Komolytalan
  #16
  250 volt a benzin lélektani határa 2001-ben, amit ugyebár nem nagyon lépett át a benzin. Viszont azt nem nézed, hogy akkoriban az USD is mindig 250 fölött volt. Volt amikor a 280-at is elérte, de számoljunk mondjuk csak 265-el. Aztán volt 1 qrva nagy USD esés 200 környékére meg alá is, amit követett a benzin ára is kb 220-ig. Utána volt kőolaj ár emelkedés. Szóval hogy 1 hordó (TFH hogy 200 liter benzin lesz belől) kőolaj 35 USDról felment 70USDre. Vagyis 1 liter - számok nem pontosak, csak saccra - (35*265)/200-ról - (70*210)/200-ra változott. 46.375Ft-ról 73.5Ft-ra. Ezek a számok reálisak, finomítással együtt is 100-140 között mozog a benzin ára, amire bár százalékként tevődik rá az jövedékiadó, de az adó mértéke maximalizálva van (legalábbis fidesz alatt maximalizálva volt, nem tom mit b.sztak azóta ezek). Ez ugyebár 27 Ft emelkedés, amit a kőolaj világpiaci árváltozás generált a benzin árában, 2001től napjainkig. Vagyis a 250-hez képest 277 volna a reális benzinár - jé a tesconál ennyi is? - nem a 290+, ami a MOL és egyéb MOLtól vásároló kutaknál van. Most lehet mondani, hogy mit verem a nyálam +20 Ft MOL extra profitra, de az ugyebár közel 10%, a kenyértől kezdve a buszbérletig mindenen.
  Nos, ellenszámítás, pontosítás?
 • Komolytalan
  #15
  Azért nem tudom ki az aki tényeket hoz fel itt, és ki az aki pártállásra hívatkozik. Szét kéne nézni, esetleg más országokban is.
  Amit nem értek, vagyis nem tudom őket összeegyeztetni:
  - Árak EU színvonalon, vagy felette.
  - A versenyszférában szinte mindenki külföldi cégeknek dolgozik, közvetlenül vagy közvetetten.
  - Bérek még bruttóban is a béka segge alatt (EU-s negyede max).
  - Adók kb EU duplája. Nem 1 adó abszolút értékét kell nézni, hanem mondjuk azt, hogy ha megírsz 1 progyt, kapsz érte bruttó 1 milát, akkor marad belőle miután tisztességesen leadóztad akár 200-250eFt is.
  Szóval akkor hogy is van ez? Van 1 ország, aki dolgozik/dolgozna rendesen, normális minőségben, normális mennyiséget, és lóvé meg sehol? Ez miből származik? Államadóssága mindenkinek van, na jó, ennyi nincs mint nekünk (legalább valamiben EU elsők vagyunk, lol). De hová tűnik a sok-sok munka? Valami nincsen itt véletlenül nagyon elkefélve?
 • Komolytalan
  #14
  Azért álljunk meg 1 percre. Mindenki EU meg világpiaci, stb olajárakról beszél, holott ez itt Magyarország. Magyarországon egy monopol cég, a MOL finomít olajat. A legközelebbi alternatíva olajfinomítás szempontjából Ausztria. Itt ugyebár osztrák bérekkel finomítanak, meg mennyiség is kevés amit onnan lehet venni. Ahonnan tényleg lehet is venni komoly mennyiséget, az Németország, annak is a keleti része.
  Szóval az van, hogy a MOL Oroszországból veszi a csővezetéken ideszállított kénes, rossz minőségű nyersolajat (nem brent könnyűolaj, sokkal olcsóbb trágya, van ami autóba nem is jó), amit magyar munkabérekért (vagy magyar alvállalkozóknak fizetve) finomít.
  A tesco meg Németországból veszi a német munkabérekkel finomított benzint, amit nem jóformán ingyenes csővezetékkel, hanem vasút/közúton szállítanak ide. Ráadásul ez normális olajból készül, nem kénes ruszki fosból. És olcsóbb a tesconál a benzin mint bárhol máshol. A GVH megállapította miután a MOL feljelentette a tescot hogy biztos árukapcsolást csinál és veszteségesen adja a benyát, hogy a tesco benzinkutak nemhogy nullszaldóak, hanem nyereségesek.
  Akkor ez most hogy is van? A MOL olcsón előállított, rossz minőségű terméket ad drágábban, mint aki Németországból hozza be a jobb minőségűt.
  Ezt jogállamokban úgy hívják, hogy piaci fölénnyel való visszaélés, és elég komolyan szokták szankcionálni. Mindenhol törekszenek a monopóliumok kialakulásának megfékezésére, de ahol ez nem sikerült, ott általában hatósági árat vezetnek be (főleg ha alapellátáshoz tartozó termékről van szó, és a benzin meg a szállítás miatt az). Már megint ott vagyunk, hogy Magyarországon a legdrágább 1 km autópálya (3Mrd Ft), EUban a 2. Svájc, ahol átszámolva 1.5Mrd Ft. De azért fizessük be az adót szorgalmasan, birkák se panaszkodnak nyíráskor. Persze, a nagy büdös lóf.szt a vörösöknek, az én adómból nem sok céget fog venni a gyurcsányi.
  A kőolaj világpiaci ára csökkent az elmúlt héten, ez tény. A forint erősödött a múlt héthez képest, ez is tény. A benzin meg emelkedett 8 Ft-ot (2 hete is emelkedett vagy 6 Ft-ot), és jövő héten is fog emelkedni 6Ft-ot. Ez azt jelenti, hogy a 280 helyett már inkább 295-ről lehet beszélni. Holott a 280 is kb azt jelentette hogy 275 tesconál, 295 molnál, és kicsit lefelé kerekítünk átlagolásnál. Meg levonjuk az autópályát a költségekből, mert ipiapacs van.
  Az OV eposzban meg az a ciki, hogy egy MSZP közeli oldalról (origo.hu) vettem. Direkt nem MNO és hasonló oldalakról idézek, mert az gondolom égetné az egyébként is vörös szemedet. Ha nagyon kell meg is keresem a linkjét.
 • HuAn82
  #13
  -agymosott emberek...
  "velük sajna nem lehet már mit kezdeni. A nyílvánvalót nem látják, mert nem akarják látni.
  "
  Valahogy a fene sem tudja mindig a fideszesekre jellemzőbb ez. Ja bocs ők "nem" fanatikusak, csak lelkesek.
 • valaé valaé ná
  #12
  A benzinár önmagában nem kampányszöveg, csak amit hozzákanyarított az agymosodás.

  "Benzinnél pl tavaly tavasszal tesco kúton 220-ért tankoltam, most meg 280 a benya, mert ugye csökkent az olaj világpiaci ára és erősödött a forint."

  Szóval tény, hogy csökkent a kőolaj világpiaci ára és erősödött a forint ???

  2001-ben a benzin ára volt, hogy elérte a 250 Ft-ot. Ez tény.
  Akkoriban 250 ft sokkal nagyobb pénz volt.
  2001-ben a kőolaj világpiaci ára a fele volt a mostaninak, ez szintén tény.
  Mégse kente rá senki az akkori kormányra.

  Az "Orbán Viktor megkapta a kisnyugdíjas levelét" című eposzt meg már nem is minősíteném.

  Vérciki, ezen a fórumon meg különösen.
 • strogg
  #11
  280 forint :)) ez nem hiszem ,hogy kampány szöveg. Ez egy tényszerű szám. Nah látod? Pont erről beszélt komolytalan. tényekből politikai kérdést csinálni szánalom.:))
 • valaé valaé ná
  #10
  Nagyon vicces vagy amikor agymosásról beszélsz, előtte meg jössz a benzinárakkal.
  Komoly, hiteles. Csak az a baj, hogy vége a kampánynak.
 • Komolytalan
  #9
  Mert te hajlandó volnál az általad megtermelt anyagi javak 2/3..3/4-ét bedobni egy nagy kalapba, amiből semmi más nem jön ki csak lerobbant kórházak, életveszélyes utak, és nevetséges színvonalú oktatás? Adók a csillagos égben, érte meg semmit se nyújtanak. Aki ezt látja, az teljesen természetes hogy adót csal - ez így helyes, emiatt senkinek se kell hogy lelkiismeret furdalása legyen.
 • strogg
  #8
  de még mindíg ez a leg járhatóbb út atrra, hogy valami emberi időn belül felzárkózzunk szvsz
 • HuAn82
  #7
  Pl: papíron sok "szegény" vállalkozó minimálbéren tengődik.
 • Komolytalan
  #6
  Hagyjad, ez az emeszpés meg szadeszos agymosás eredménye.
  Asszem origón volt 1 cikk amiben a Gyurcsány és Orbán 1-1 napját végigkísérték a kampány alatt, és Orbánnal közben, Gyurcsánnyal meg egy későbbi időpontban riportot csináltak. Ott volt 1 momentum, ami eléggé megdöbbentő volt számomra. Orbán kapott 1 nénitől 1 borítékot, hogy majd nézze meg mi van benne. Az autóban 2 város között kibontotta, és a néni rezsije meg nyugdíja volt rajta. Rezsi 24eFt, nyugdíj 33eFt. Viktor erre azt mondta: "Ha jól számolom 9eFt a különbség. És az ilyen nyugdíjasok közül sokan a kormány maradására szavaznak. Na látja: ez a nagy tudomány."
  Szóval vannak agymosott emberek (sok öreg néni, de Cat is) - velük sajna nem lehet már mit kezdeni. A nyílvánvalót nem látják, mert nem akarják látni.
 • strogg
  #5
  cat mi azon a korrupcio, hogy X forint kereset alatt alanyi jogon jar egy ilyen gep?
 • Cat #4
  igen, a fidesz ezt csinálta, hogy adott párezer embernek (tanároknak) gépet. Ez tipikusan a korrupció melegágya.
 • strogg
  #3
  Rendszeresen informatikával foglalkozom ugyebár. (nem meglepő módon:)) Az utóbbi lassan 1 évben pedig rádiózom is. Azt hiszem vanannyi rálátásom a magyar informatikai helyzetre, és hírközlési technikára, hogy megengedjek magamnak egy véleményt. KIBA. MÓDON LE VAGYUNK MARADVAAAA...
  Kb: 10-15 éves a lemaradásunk nyugat európához képest. Egyszerűen félelmetes módon.
  Hogyan raknám helyre a hungarian informatikának nevezett bolhacirkuszt?
  Kiba pénzek vannak az IHM zsebében, amit hülyeségkre költenek. Vennék "elavult" gépeket. Ugyanis senki ne akarja nekem beadni, hogy 1 Ghz-es gépek nem alkalmasak irodai, internet, és hétköznapi feladatokra.Erre ráhúznék egy linuxot, és alanyi jogon kiadnám olyan családoknak, amelyek havi jövedelme X forint alatti. Pik-pakk ki lehetne oszatni 10e gépet kb: 10e családnak. És hopp.Máris sokkal több család rnedlekezne géppel. Erre már a legtöbben rendelnének internetet is, mert lenne mire rádugni. 1-2 év 2/3 ilyen körrel el tudnánk terjeszteni a számítástechinkát, ráadásul legális szoftverrel. Az oprendszer letörlése pedig a törvényben előírt alapból járó fél éves garanciát szüntetné meg. Tehát nem érné meg a legtöbbeknek letörölni az OS-t, hogy warezkodjanak. És kész. Szép jogtiszta, és elterjedt informatika lenne a végeredmény. Csak ugye ekkor nem senki nem ken meg, és nem lehetek jól élő korrput politikus, aki tejben vajban fürdik...
 • Komolytalan
  #2
  Fura hogy a választások után jelent meg a cikk, nem előtte. Végülis mind1, nem ezen múlott. Hadd lendüljön az ország, azt se bánom ha a Margit hídon keresztül lendül, hiányos úszás ismeretekkel. Megcsináltuk, megérdemeljük.
  Egyébként nem a témához kapcsolódik, de informatika területén nem is kellene sírni a szánknak, mert alapvetően nem drágultak a dolgok, csak maradt a kib.szott magas ár. Benzinnél pl tavaly tavasszal tesco kúton 220-ért tankoltam, most meg 280 a benya, mert ugye csökkent az olaj világpiaci ára és erősödött a forint. Ráadásul ebből következően jövő héten is emelnek. Szagértő kormány meg érti hogy a pénznek nincs szaga, még a MOLénak se, ha kicsit olajos is. Szóval informatika meg net területén nincs akkora maffia magyarországon, mint pl az olajbizniszben, vagy más területeken.
 • szombi
  #1
  www.kakaobiztos.hu