27
  • irkab1rka
    de rühellem, amikor egy cikkiro megmondja, hogy mit gondolok.
    nem, nem elég a 2560x1600 és a 32x antialiasing.
    igen, igen gáz, hogy nincs fizikai processzor a gépemben.
    igen, nagyon gáz, hogy még kapni sem lehet AI chippet.

Próbálj már 30 millió buborékot kirakni egy hullámzó vizfelszin alatt, hogy a látvány megközelitse az igazit...

ha nem kéne a fejlesztés, akkor még mindig doom2-t játszanánk 2x4M rammal 320x200-ban, ami tök jó volt, de "f yr f face off", azért a CS:S 2048x1024 akadozás nélkül mégis csak userigény nem? És akkor még a szél egyetlen szaros levelet sem fújt le a fáról, nincs homokvihar a dust2-n, és a viz még mindig úgy fröcsög, mint a tomb raider 1-ben :))))

• vax
    több mint egy milliáért azért nem piskóta ez a cuccos.
  • BiroAndras
    Én azt unnám nagyon, ha nem kéne cserélni.
    Egyébként, ha belegondolsz, hogy 10 éve milyen technológiák voltak, és mi van ma, akkor láthatod, hogy teljesen reménytelen, amit kérsz.
  • fawcet
    Inkább legyen már olyan kari ami 1 évtizedig nem kéne lecserélni. Uncsi hogy mindig csere van.
  • arty
    már várom a 8 és a 256 kártyás SLI rendszereket! talán azokból majd veszek!

nekem a maximális teljesitmény kell ;)
  • Szefmester
    én ezt nagyon jól tudom csak kis példa volt hogy mire lehet értelmesen használni, mivel játkra ez már túl sok...
  • Zsoltika 007
    De mi nem?
  • Emmegki
    fél év alatt elavul ez is...
  • Mice
    valaki postoljon pls ilyen magas képet
    engem érdekelne
  • CSOCSO
    nekem kifolyik a szemem 23xaa es 2560x1600 felbontas alatt.. szal FUCK!
  • Zsoltika 007
    Például ez való oda: LINK
  • Zsoltika 007
    Graf munkára vannak direkt erre hegyezett vga karik. Meg ott már inkább opteronok/itaniumok vannak a gépben. Azon a szinten már nem tétel egyik sem.
  • Szefmester
    valamint 3D-s grafikák gyors renderelésére... mondjuk egy efféle szörnyeteg mert ez már az, jelentősen meg tudja gyorsítani a renderelési időt pláne extrém /24X és felette/ élsimítás mellett. Aki valaha renderelt képet az tudja mire gondolok. mert ugye látványban sokat számít ha pl nem 800x600-32-6x hanem 1920-1080-32-32x lássuk be ez utóbbi már erősen pixelmentes...
  • FecaA
    Egy valamire jó ez!

10k fölötti pontra mark 06-ban...
  • bertino
    felesleges pénzkidobás az egész :)))))))
  • IMYke2.0.0.0
    Az autós analógiára:

Hiába teheted meg, hogy veszel egy kibaszott gyors Maserati-t, ha annak a valódi értékét - értsd: a kibaszott nagy sebességét - csak egy zárt útszakaszon, versenypályán tudod / tudnád élvezni.
    Hiába van egy rohadt drága SLI/Quad-SLI konfigod, hozzá a szükséges körítéssel, ha annak teljesítményét jó esetben egy vagy 2 szar játék használja ki!

Netezésre, zenehallgatásra nem igazán kell 2560*1600 - filmnézésre pláne nem... főképp Mo-n, HDTV műsorszórás hiányában [a kísérleti adások nem mérvadóak - széles publikus nincs]
  • IMYke2.0.0.0
    Jó meglátás!
  • Freemanus
    Ez pontosan olyan mint az autó vásárlás!Tudni kell hogy ki mire használja!
  • dez
    Egyébként ha korábban (összességében) sokaknak volt pénze megvenni a 180-200e-es 19"-eseket, akkor vélhetően ugyanannyian meg tudják venni ma az 1600x1000-1200 körüli 20"-eseket.

Mondjuk a 2560x1600 32x-es AA-val már tényleg túlzás. De ezek ugye a korábbi játékokkal értendők. De pl. egy F.E.A.R. is olyan jól fut ezen?

Különben is, addig úgysem nyugszanak, amíg be nem hajtják az emberiséget a virtuális valóságba. :P
  • dez
    A piacot nem azok jelentik, akiknek nincs pénze valamire (néha a többség, néha egy kisebbség, pl. tévéja majd' mindenkinek van, stb.), hanem akiknek van. :) Az első időkben mindig csak a legtehetősebbek engedhetik meg maguknak az új technológiákat. De legalább biztosítják a további fejlesztéseket, aminek végső soron az olcsóbbá válás a végeredménye. Néha mondjuk a minőség rovására is megy ez valamennyire, néha meg nem. Az LCD esetén pl. nem, mert egyre jobbaknak kell lenniük. (Bár mint tudjuk, két kategória van, egyikbe a közepes tulajdonságokat hordozó TN tartozik, a másikba az S-PVA, S-IPS. De mindegyik egyre jobb, mégis egyre olcsóbb.) Tehát idővel lesz megfizethető árú HD-s tévé (LCD, plazma, és újabb tech.-ek), ill. nagyfelbontású LCD monitor.
  • dez
    A PCI-E-s kártyák általában olcsóbbak, mint az AGP-sek. (Még akkor is, ha nem kell rá híd-chip.)
    Ez nem jelent plusz alkatrészt a kártyán, így nem is drágítja. Kifejleszteni meg csak egyszer kellett (és nem volt különösebben drága), így egyébként sem drágítja a kártyákat.
    A Ferrari, Lamborgini autók a számtechben pl. az Alienware gépeire hasonlítanak.
  • GodBadka
    Mármint 40"-es?
    Ilyenre gondoltál pl: Samsung SyncMaster 403T.
    953.970 Ft(br. 1.144.764 Ft)

10 emberből 9 vesz holnap belőle egyet. Jövőre még kettőt hozzá, hogy három monitorral nyomhassa.

Azt hiszem nekem a következő években bőven elégséges lesz a 19-es TFT-ém és a DVD minőség, különösen, hogy a többség ezt sem engedheti meg magának.
  • szombi
    Nézd!
    Én sem ellenzem, hogy ilyen szörnyetegeket fejlesszenek ki, valószínűleg a milliomos gammerek
    mellett a gyógyászatban is szerepet fog kapni a biológiai folyamatok modellezésében,
    és egyéb kutatási projekteknek is biztosíthat megfelelő hátteret.

Számomra az az elszomorító, hogy az ilyen csúcsvalamik állandó kifejlesztése
    az ,,egységsugarú'' eszközök árcsökkentésének rovására történik.
    Gondoljunk bele: úgy fejlesztik ki/gyártják le a PCI-E kártyákat, hogy képesek legyenek
    SLI-ben is dolgozni, holott a 95%-nak biztosan nem lesz szüksége rá.
    De ezt nekik is ugyanúgy meg kell fizetniük, ha nem a kihalófélben lévő AGP-t akarnak.
    És ne feledjük el azt sem, hogy az informatikában nincsen Forma-1, ezért ne hasonlítsd a kocsikhoz!
  • USam
    "Érdekes módon a négychipes változatnál már nem is a brutális teljesítmény, hanem a 32x-es antialiasing, illetve az óriási, 2560x1600-as felbontás kap kiemelt szerepet, amely a legtöbb felhasználó számára valóban teljességgel felesleges."

Igen, ez valóban nem a "legtöbb felhasználónak" készült, de ha mindenhez ilyen felvogással közelítenénk, akkor nem lennének Lamborgini vagy Ferrari autók...
  • grebber
    Na ezen a gépen már nem akadna nagyon semmi :)
  • Sir Quno Jedi
    Márminthogy 1920*1080.
  • Sir Quno Jedi
    Lassan át kell térni az 1900*1080-as felbontásokra, mert az 1360*768 lassan kevésnek tűnik nekem is. Mostmár megfelelő méretű LCD-ket is lehet kapni, pl. a SONY-nak már van ilyen LCD TV-je a paicon, ami valóban tudja natívban ezt a felbontást. Nos ahhoz pedig már elkel a nagy sebesség és a képméret miatt az AA (mivel a pixelméret is nagyobb így). Egy 40"-es 1900*1080-as nagyfebontású LCD panel a következő években elégségesnek tűnhet (főleg mivel ez a hivatalos HD szabvány jelenlegi teteje).