7
  • Mice
    #7
    hát nem is nagyüzemi alkalmazásra gondoltam:)de os mentes puritán környezetben érintőképernyős gépen vagy ificenterekben költséghatékony megoldás lehet
  • pbes
    #6
    A cégek nyilván nem egy ilyen külső rendszerre bíznák az adatokat, de egy WikiCalc-szerű letölthető és saját hálózaton futtatható rendszerre talán igen. Hátránya, hogy karban kell tartani, de nem harmadik fél tárolja az adatokat. A bizalmon kívül mellette szól, hogy könnyebb kezelni a problémákat (adatok elérhetősége, stb). Más kérdés, hogy esetleg olyan szoftverfunkciókra is szükség lehet, amelyeket az (még) ilyen egyszerű Web 2.0-ás alkalmazások nem tartalmaznak.
  • scooterbr
    #5
    Az adblock megoldja a problémát és nem lesz banner meg reklám közben
  • Le Kurde
    #4
    "az elv nagyszerűsége szerintem itt a lényeg"

    Kérdezz meg egy olyan vállalkozót, akinek volt már legalább egy sikeres vállalkozása, hogy rábízná-e az ügyfélköri, értékesítési és egyéb, amúgy bizalmasan kezelt üzleti adatait egy olyan rendszerre, amibe - ismerjük be - nem rendelkezik semmiféle belátással. Segítek: a válasz alighanem nemleges lesz. Hacsak a vállalkozónak nincs érdekeltsége egy ilyen bizniszben is.

    A webről elérhető irodai alkalmazások nem rossz ötlet, de a tárolás szerintem akkor is elég meredek. Üzleti dolgokat mondjuk még így sem bíznék ilyen megoldásra, legyen bármilyen olcsó is. Meg aztán nem tudom, mennyire felemelő bannerek tömkelegében dolgozni, mennyire lehet munka közben ettől elvonatkoztatni.
  • craesh
    #3
    tuti hogy lesz vmi hátulütöje. nem hiszem el hogy ilyen jo lenne :)
  • craesh
    #2
    jónak hangzik. jelenleg nem tudom megnézni az oldalukat mert under construction van kiirva, de ha ez azt jelenti, hogy online tudunk télleg szerkeszteni Word és Excel dokumentumokat, akkor ez nem teszi feleslegessé az Office megvásárlását? (AJAX-szal meg még kitünöen gyors is lesz a webalkalmazás)
  • Mice
    #1
    jaja annó a net2-es indexes cikk kapcsán én is körbenéztem, hogy milyen live szolgáltatások vannak és nagyon korekt és kezelhető a felületük. egy hdd nélküli csupasz netrekötött gép egy böngivel és már lehet is dolgozni. jójó most tom jön mki azzal, hogy másokra van rábízva a doksi+biztonság, de az elv nagyszerűsége szerintem itt a lényeg. ingyen, csupsz gépre és nem lehet elbarmolni