105
  • dez
    Amit itt kérdezel, az egy kicsit más téma. Minek hozod ide?
  • dez
    Először is, az általad beidézett meghatározás hiányos: a "másikból származó" mellett hiányzik az "vagy másikhoz való".

Másodszor, a meghatározás értelmezhető úgy is, hogy használható futtatására.

Harmadszor, én itt nem tettem mást, mint a szokásos értelmezést kicsit kibővítettem. Végtelenül szánalmas, hogy emiatt te rögtön kétségbe vonod, hogy bármit is tudnék az egész számtechről, az otromba sértésekről nem beszélve. Ezzel csak magadról állítasz ki szegénységi bizonyítványt.

Negyedszer, ez a bővített értelmezés is csak itt merült fel, ebben a topikban, miközben te már a másikban kezdted a pampogást, a saját szövegértelmezési nehézségeidből kifolyólag.
  • [Jakuza]
    "De tudod mit irok neked programot, amit az adott es csak egy konzolokon lehet hasznalni, belebuheralas nelkul. Masik konzolon meg nem, pedig aztan azoknak az alkatresze, memoriamerete megegyezik azonos alaptipusoknal.
    Akkor mert en direkt ugy irtam meg egy programot, hogy csak az adott meghajto firmware checksumjanal fusson le az adott program. A tobbinel nem fog, ezert a tobbi mind inkompatibilis ?"

Ja nagyon.
    Kivancsi vagyok akkor mit szolsz majd a 61-eshez.
    Tuti megmagyarazod, hogy nem tele ezeket a marhasagokat.

"Swap: egyszer próbálj már meg mondjuk 256MB ramon játszani egy olyan játékkal, aminek jóval több kell. Az állandó swappolás miatt annyira leeshet az fps, hogy teljesen játszhatatlan lesz. És még mindig a konfig-variációknál tartunk, te keverted ide a kompatibilitást. Bár, itt már végülis az is kimondható, hogy gyakorlatikag nem kompatibilis egy túl kevés rammal rendelkező konfig azzal a játékkal, hiszen használhatatlan lesz."

Ez szamodra inkompatibilitas.
    Erdekes szamomra el sem indul egy adott program, ha nem kompatibilis valamivel.
    De te majd ezt is megmagyarazod, hogy a teljesitmenykulonbseg egyenlo, az adott program, vagy jatek elinditasanak a lehetetlensegevel.

Megegyszer leirom az inkompatibilitas meghatarozasat, amit nem en irtam le, tehat bele se kothetsz.

http://pcforum.hu/szotar/Inkompatibilis.html

"Jelző olyan rendszerek, hardverek vagy szoftverek leírására, amelyek nem képesek a másikból származó adatok és programok használatára, feldolgozására, futtatására, azaz nem kompatibilisek."
  • dez
    Szerinted mit csináltam az #57-esben (és több más előzőben)?
  • [Jakuza]
    Lol mondom en, hogy te nem tudod meg azt se mit jelent az inkompatibilitas.

Ismet egy aranykopes :
    DEZ:
    "játékprogram esetén inkompatibilitást jelent: az adott konfig (ill. annak egy része) alkalmatlan egy adott játék megfelelő, használható, azaz játszható futtatására, ergo inkompatibilis vele"

Es itt az inkompatibilitas meghatarozasa, hogy vegre leessen neked a tatntusz, hogy a jatek tul lassu futtatasa nem egyenlo az inkompatibilitassal, hiszen ha inkompatibilis akkor a jatek les sem fut, nem hogy 1 FPSel, de sehogyan sem.

Inkompatibilitas:
    Jelző olyan rendszerek, hardverek vagy szoftverek leírására, amelyek nem képesek a másikból származó adatok és programok használatára, feldolgozására, futtatására, azaz nem kompatibilisek.

Tehat levonhatjuk a tanulsagot amit ideirtal szo szerint.
    Szamodra, ami nem jatszhatoi futtatas, az mar inkompatibilitas.
    Szakember. LOL
  • [Jakuza]
    Latom annyira terelni akarsz, hogy inkabb nem valaszoltal a tiszta igazsagra, ami az 55-os hozzaszolas teljes mertekben takar.
  • dez
    Persze ide sorolhatók még egyéb programok is, amiknek megfelelő sebességű, real-time futtatásra van szüksége.
  • dez
    Ne kavarj, játékprogramokról van szó. A 15 fps még elmegy (bár sokan már azt sem tekintik játszhatónak), de pl. az 1 fps-ről mit gondolsz??? Vagy a folyamatos akadozásról???
  • dez
    Ja, beidézed, aztán a kommentedben belemagyarázod a saját fantáziálásodat, kiforgatod. De nem hiszem el, hogy ennyire gyenge lenne a felfogásod, hanem inkább úgy van, amit írtak, hogy rosszindulatúan, direkt csinálod.

A másik topikban a memória változatos mérete, procik változatos sebessége nem mint inkompatibilitás volt említve, hanem mint a pc-s konfigok sok variációja. Először is ezt fogd már fel! Sikerült??? (Ezt 1-2 hozzászólásban már ott kiemeltem.)

A hw-ek közötti alapvető inkompatibilitás pl. a shader-verziók közötti különbség. Stimt?

DE: itt jobban belegondolva (amire te inspiráltál, a kavarásoddal :)) végülis ezek is jelenthetnek inkompatibilitást (azért is! :)), játékprogramok esetén! A felhasználói programok többségének szinte mindegy, milyen sebességgel fut (max. lassabban megy a munka), viszont egy játékprogram használhatóságát alapvetően befolyásolja, hogy nagyjából folyamatosan 25fps fölött marad, vagy össze-vissza akadozik - ez történik, ha folyamatosan swappelni kell, vagy épp túl lassú a konfig, stb. Vagy talán azt mondod, hogy nem így van? Mert az lenne az épületes baromság, ha azt mondanád! Így a túl kevés memória, túl lassú proci, stb. gyakorlatilag, játékprogram esetén inkompatibilitást jelent: az adott konfig (ill. annak egy része) alkalmatlan egy adott játék megfelelő, használható, azaz játszható futtatására, ergo inkompatibilis vele (a játékkal, nem a két konfig egymással, ebből a szempontból). (Tudsz jobb szót erre?)

Tudom, a szó ilyetén használata szokatlan, eltér a sámáktól, de akinek van egy kis esze, az felfogja, miről van szó.
  • [Jakuza]
    Tehat akkor szerinted, azert mert egy Lightwave objektum renderelese egy 1GHzes gepen 2 nap egy 4GHzes gepen 6ora, ezert a lassu gep ezert inkompatibilis a 4Ghzes geppel. LOL
    Tehat azert mert egy 400Mhzes gepen 15FPst ersz el pl a Quake3ban, mert az AI szamolasa teljesitmeny csokkenest okoz, egy mostani 2GHzes processzorral 150Fps-t , ezert a 400MHzes gep inkompatibilis a nagy geppel szemben. LOL

Jo lenne elgondolkoznal azon, hogy a sebessegkulonbseg nem egyenlo az inkompatibilitassal.
  • [Jakuza]
    Hat mit irok le ?
    Talan mast ?
    Loturot, csak es kizarolag beidezem a hozzaszolasaidat.
    De nem is vesztegetek rad tobb szot, aki allitolag 18 eve programozik ilyen epuletes marhasagot nem mondhta, hogy a swap fajl hasznalatat is felfoghatjuk inkompatibilitasnak. Tudod te egyaltalan, hogy mennyi program nem fut swap file nelkul ? De ez a programozo hibaja, nem a szamitogepe.
    De tudod mit irok neked programot, amit az adott es csak egy konzolokon lehet hasznalni, belebuheralas nelkul. Masik konzolon meg nem, pedig aztan azoknak az alkatresze, memoriamerete megegyezik azonos alaptipusoknal.
    Akkor mert en direkt ugy irtam meg egy programot, hogy csak az adott meghajto firmware checksumjanal fusson le az adott program. A tobbinel nem fog, ezert a tobbi mind inkompatibilis ?
    Na ne vicceljunk mar.
  • gz8
    Higgadjatok le egy picit, világnézetbeli eltérés miatt még nem kell átharapni egymás torkát. És ez mindenkire vonatkozik.
  • dez
    Köszönöm a baráti jótanácsot, figyelmeztetést.
  • dez
    Nem azt írod le, amit írtam, hanem szépen átköltöd, kiforgatod, átértelmezed. EZ a csúsztatás.
  • dez
    Hányszor még? Adott A halmaz és B halmaz. Az A halmaz a PC-s konfigok összes variációja (amire egy játékprogramfejlesztőnek fel kell készülnie). B halmaz a komolyabb inkompatibilitások esetei. B halmaz része az A halmaznak. Mi BiroAndrassal az A-ról beszéltünk, és ő mellékesen megemlítette a B-t is (mellesleg tévesen, mivel tagadta, hogy vannak [komoly] inkompatibilitások, pedig vannak, lásd pl. shaderverziók).

Egy játékprogramnál nagyon is oda kell figyelni a sebességre. Az fps lehet kevesebb (bár egy bizonyos szint alatt játszhatatlan lesz, ezért nem lehet piacra dobni olyan játékot, ami mindenen játszahatatlan, kivéve a legcsúcsabb hw-t), de pl. érdekes lenne, ha egy lassabb procin szétesne a vezérlés, végzetesen lelassulna a fizika, vagy épp "butább" lenne az AI, stb. Talán inkább neked kellene megkérdezned egy jétékprogramozót ezekről a dolgokról.

Swap: egyszer próbálj már meg mondjuk 256MB ramon játszani egy olyan játékkal, aminek jóval több kell. Az állandó swappolás miatt annyira leeshet az fps, hogy teljesen játszhatatlan lesz. És még mindig a konfig-variációknál tartunk, te keverted ide a kompatibilitást. Bár, itt már végülis az is kimondható, hogy gyakorlatikag nem kompatibilis egy túl kevés rammal rendelkező konfig azzal a játékkal, hiszen használhatatlan lesz.
  • [Jakuza]
    Csusztatas es ferdites ?
    Leirom amit o irt le, az csusztatas ?
    Ugyan menj mar innen azota gyulolkodsz, emiota megmondtam Januarban , hogy csuszik a Playstation3, aztan amikor kiderult, hogy egyaltalan nincs igazad, elmentel ugyanigy masnak nyalizni.
    Ha hozzaakarsz tenni valamit a kompatibiltashoz csak rajta, vagy beidezzem a te hozzaszolasaidat is, az osszes topicbol, ahol semmivel nem foglalkoztal mint velem?
    A temahoz persz nincs kozod, akkor meg akadj le rolam, raadasul nelkuled is megtudja vedeni magat barki, nem kell hogy csopogo nyallal mas hatsojat fenyezd.
  • [Jakuza]
    Mi koze a sebessegnek a kompatibilitashoz ?
    Magyarazd mar el ?
    Attol, hogy lassabb egy program, attol meg mukodik ugyanugy mint a gyorsabb processzoron. Magyarazd mar el, hogy mi koze a swap filenek a kompatibilitashoz ?
    Ne akarjal mar minden zoldseget megmagyarazni.
  • UNREG
    Én nem vitatkoznék Jakuzával, egy hihetetlen rosszindulatú ember, zsigerből gyűlöli a konzolokat, legfőképpen a Sonyt, foggal-körömmel ragaszkodik a (vélt) igazához, ezért semmiféle csúsztatástól és ferdítéstől nem riad vissza, régóta ismerjük már sajnos.
  • dez
    Aki itt 1000-rel terel, az nem én vagyok. Dehogynem arról volt szó: a pc-s konfigok sok variációjáról. Ebben keveredik az inkompatibilitás (pl. SM1.1-2.0-3.0, stb.), és egyéb dolgok: pl. memóriaméretek, sebességek, stb., amik szintén befolyásolják a programok használhatóságát. Hihetetlen, hogy nem fogod fel. Nyilvánvaló, hogy direkt csinálod.

"Akinel a kompatibilitas a processzorok gyorsasagat es feldolgozokepesseget jelentik"

Fantáziálsz! És utána nekiállsz igen durván személyeskedni, egyenesen hazugsággal vádolni, stb. Eszem megáll. Kapjál már a fejedhez!

Minél magasabb lóról beszélsz, annál nagyobbat fogsz koppanni... Nyilvánosan nem fogom felfedni a személyemet csak a te kedvedért, de pl. az adminok felé megtehetem. Nem csak ilyen versenyeken indulgattam (már 14-15 évvel ezelőtt több jó helyezést értünk el olyan demókkal demóversenyeken, amikben több effektet én kódoltam le), hanem több, mint 12 éve programozásból élek. Céges meló mellett több önálló, saját programom is volt kommersz forgalomban, főleg külföldi vevők számára. Mostani céges névjegykártyámat is beszkennelhetem.
  • [Jakuza]
    Terelj nyugodtan a VGA memoria meretekkel, mikozben nem is arrol volt szo.

"Nem-e? Memória 128MB-tól 1-2GB-ig, CPU 1GHz-től (abból is Celeron) 3.8GHz-ig (ill. annak megfelelő AMD), single-core és dual-core, GPU szempontból lásd alább..."

Akinel a kompatibilitas a processzorok gyorsasagat es feldolgozokepesseget jelentik, az szerintem jobb ha hallgat ilyen temakban, mint ahogy neked kellene tenned.Akinel a swapeles az felfoghato inkompatibilitaskent az annyira nem ert ehhez a temahoz , hogy semennyire,de legalabb kiemelheto ismet egy aranykopesed.

"De pl. egy 1GB-ot használó játékprogram is használhatatlanná válik 256MB-on, az állandó swappelés miatt. Ez is felfogható inkompatibilitásként. És így tovább."

Hiszen egy ilyen fevetesre, mint amit irtam, akkora marhasaggal valaszoltal, hogy aki valamelyest is kicsit melyebben beleveti magat ezekbe a kerdesekbe, a fejet fogja.
    Nezzuk csak meg, a kompatibilitasra adott valaszodat:

Jakuza:
    JUjjjjuj.
    Attol, hogy mas orajelu egy processzor, attol meg X86os utasitassal rendelkezik.
    Az hogy ki van egy-ket kulon utasitaskeszlettel egeszitve az alap utasitasrendszer, attol meg ugyanolyan X86os utasitasokat hiv meg.
    Az hogy a processzor felepiteseben elter nem szamit, ha ugyanugy X86os utasitasrendszerrel dolgozik, mert mindkettore ugyanolyan kompatibilis programot lehet irni, maximum mas teljesitmennyel fogjak az adatokat feldolgozni.
    De a ket processzor szamara, pl az az utasitas, hogy mov ax,-2 ugyanaz lesz....

Dez:
    "Te most miről beszélsz??? Az x86 az x86, ki mondta, hogy nem? Csakhogy egyátalán nem mindegy, milyen teljesítmény áll rendelkezésre! Nem feltétlenül csak az fps-t határozza meg, hanem az AI képességeit, fizikai szimuláció lehetőségeit, stb."

A programozasrol pedig, messzirol jott ember azt mond amit akar, de azt tisztan latszik, hogy neked csak a jatekok korul forog az agyad, kulonben nem csak a jatekprogramokrol, a jatek AIjarol, vagy az FPSerol irkalnal.
    Referenciamunkad van ?
    Mert en felmutathatok neked kulfoldi ASM nemzetkozi verseny elsodijat, gondolom veled ellentetben.
    Szakmai hozzaertesed pedig a 0-val egyenlo, ezert tovabb nem is szanok feled egy szot sem, mert csak a gittet ragod.
    Eleg ha annyit irok le, piros.
  • dez
    Persze ha valamit rosszul írok, javíts ki nyugodtan. Mindenki tévedhet. De a személyeskedésedet tartsd meg magadnak.
  • dez
    Ez az, csak forgasd ki egyre jobban, amit írok. Minél alantasabban, annál jobb. Ez a becsületes vita alapja.

Egy SM3.0-s kód nem fut SM2.0-ás, vagy rosszabb HW-en... Vagy egy 2.0-ás 1.1-esen. Itt valódi, klasszikus inkompatibilitás van, ezért külön mindegyikre le kell kódolni. De pl. egy 1GB-ot használó játékprogram is használhatatlanná válik 256MB-on, az állandó swappelés miatt. Ez is felfogható inkompatibilitásként. És így tovább.

(Mellesleg csak a #39-esben használtam így, képletesen a "kompatibilitás" szót, a memóriamérettel kapcsolatban. De ha elkerülte volna a figyelmedet, ott is ott volt egy "stb.")

És halkan megsúgom, kb. 18 éve programozok (kb. fél évvel kevesebb idő óta ASM-ben is), de ez cseppet se zavarjon.
  • [Jakuza]
    En sulyedek egyre lejjebb ?
    Olyan hulyesegeket irsz, hogy az mar fajdalmas.

Ha nalad a processzor orajeletol, meg a memoria meretetol lep fel a PC mukodeseben inkompatibilitas egy jol megirt programnal, akkor szerintem itt az ideje, hogy nehany fakultativ oktatason essel at, vagy nehany programozoval konzultalj.
    De sebaj ismet az oldalamat foghattam a szakmai zsenialitasodtol. :PPPP
  • dez
    Nem veszed észre, hogy egyre lejjebb süllyedsz? Vagy tényleg nem érted, mire gondolok?

Egykébként így folytatódott volna a sor: fix shaderes GPU vs. programozható (azon belül SM1.1-2.0-3.0), több-kevesebb ram a grafkártyán, gyenge proci-erős proci, most már single-core proci, dual-core proci, stb. stb.
  • [Jakuza]
    Na ismet egy technologiai aranykopes:

"Az egy dolog, hogy elvileg minden mindennel kompatibilis. Csakhogy, 256MB ram nem tud kompatibilis lenni 2GB rammal, és így tovább."

• dez
    Mellesleg lehetett kapni házi gyártású AT-buszos vinyóvezérlőt is párezer forintért, és az ilyen vinyók is jóval olcsóbbak voltak, mint az Amigán szokásos SCSI-k, vagy (később) az éppen bejött PC-s IDE-sek.

Fényceruza csatlakozási lehetőség meg már asszem a VIC20-on is volt, sőt talán már a PET-en is. (De C64-en biztos, még én is csináltam hozzá.)
  • dez
    A 30-as szám 1992 végén jelent meg. Hol van ez már 1987-től??? Én még akkor vettem A500-ast, amikor megjelent, és akkor még bőven 100e fölött volt. Ehhez képest 2-3 évvel később (nem volt még sokkal olcsóbb a gép) kb. 35-40e-ért vettem vinyóvezérlőt+vinyót együtt (Németországban). Az egy dolog, hogy azt a rohadt Rochard vezérlőt olyan rohadt drágán adták itt magyarországon még jópár évvel később is.

Másik téma: csak sajnos nem BiroAndras idézett hozzászólásával kezdődött az a téma, hanem már előbb, és nagyon is a hw-variációk számáról volt szó. Éppen erre vonatkozik a "PC-nél sincs már túl sok variáció.". Az egy dolog, hogy elvileg minden mindennel kompatibilis. Csakhogy, 256MB ram nem tud kompatibilis lenni 2GB rammal, és így tovább.

Én nagyon sok PC-t láttam a 80-as években egér nélkül. Lehet, hogy megoldható volt, de csak lassan terjedt ott el, mivel a karakteres-képernyős DOS-hoz, és a DOS-os programokhoz, ami akkor ott dívott, még nem volt létszükséglet. (Az IBM PC-s, XT-s hírdetésekben sem emlékszem, hogy szerepelt volna az egér, hanem csak a PS/2-es reklámjaiban.)
  • [Jakuza]
    Jaj mar vegre ismerd el, hogy nincs igazad akar megnezheted a 30as szamot is.
    Az alapgepnek majdnem duplaja volt mindig is a HDD vezerlo es a vinchester, a tendencia ugyanaz volt 89ben es 93ban is, majdnem mindig a ket alkatresz egyuttes ara a gep kozel duplaja volt, de legalabbis joval dragabb volt mint az alapgep.
    31es szam:

Commodore A500 37900Ft
    Rochard HD controller A500/A500+ 24990Ft
    Hdd 80MB 26000Ft

A masik temaval kapcsolatban meg jo lenne ha igazat irnal.

Biro Andris
    "PC-nél sincs már túl sok variáció. Nagyjából minden mindennel kompatibilis"

Ez volt a felvetes, de meg olvasni se tudsz mert nehany hozzaszolassal feljebb, mar ezzel takaroztal, amikor azokat a blodsegeket leirtad a hozzaszolasomra.

Jakuza:
    "a kompatibilitasrol volt szo, te meg jottel az idezem "CPU 1GHz-től (abból is Celeron) 3.8GHz-ig"

Dez:
    Idezem: Nem kompatibilitásról volt szó. Hanem hogy milyen konfig-variációkra kell felkészülni egy PC-s játék esetén.

Nos akkor vagy nem tudsz ket mondatot elolvasni, vagy nem tudod ertelmezni a mondatokat, erdekes en eltudtam olvasni a kompatibilitas szot Biro Andris hozzaszolasaban.

Amugy a masik aranykopesed:
    "1988-ban, 18 éve... PC-hez akkoriban még asszem egér sem volt"

Dehogy ismet beleragadjon a tudatodba te kis technologiai zseni ismet leirom neked:

"1963 fejlesztettek ki az elso egeret, de amugy 1970ben kezdett elterjedni a "X-Y Position Indicator For A Display System". Aztan a Xerox meg ebben az evben atvette a megoldast, majd 1973ban az Apple Lisa.
    A szemelyi szamitogepekkel 1983 kornyeken mar majdnem mind volt eger.
    Sot a pl az IBM PC Juniorjaba meg fenyceruza csatlakozasi lehetoseg is volt."

Amugy a piros az piros, hiaba akarod megmagyarazni, hogy ahonnan te nezed a piros az kek, az mas kerdes kicsit szinteveszto vagy, de meg az orvosodnak is megakarod magyarazni.
  • dez
    Aha, 1993-ban. Csakhogy a megjelenéskori állapotokról volt szó (~86)! Nem '93-ról, amikor már kezdett bealkonyulni neki (más okokból), és főleg az A500 már elég elavult volt akkor (nem csoda, hogy "fillérekért" lehetett kapni, és ehhez képest drága volt egy új vinyóvezérlő)! Ezt magyarázom már mióta. Így elég nagy butaság az a kijelentés, hogy ezért nem terjedt el az Amiga.

"Az also hozzaszolast meg a mi Biro Andrissal tett X360vsPs3 felvetesunkre irtad, ahol a technologiarol beszelgettunk, es az eltero utasitaskeszletekre hivatkoztunk"

Valamit nagyon keversz, mert én éppen az ellenkezőjét írtam: "2-3 hw-re még mindig sokkal könnyebb fejleszeni, mint 25000 variációra." itt

Mellesleg kicsit rosszul emlékszel, mert ott én vitatkoztam jópár hozzászóláson át BiroAndrassal arról, hogy a PC-s variációk vs. konzolok fix hardverére jobb fejleszteni, és te nyögtél be oda nem illőt (#195).

"te meg tetted a bugyuta kijelentesedet, ahol a PCs processzorokban max uj strukturalis felepites es max uj utasitaskeszletek jelentek meg, de maga az X86-os elavult architektura megmaradt."

És ez nagyjából igaz is. (Bár nem emlékszem, hogy pontosan ezt írtam volna, szerintem kissé kiforgatod.) Lásd pl. a Cell architektúráját. Mellesleg ez egy másik téma, mert ettől függetlenül a PC-s konfigok variációs száma nagy.

Mindenesetre napnál világosabb a PC-mániád (valaki alább PC-fanboyságnak nevezte), és nem hogy nem tiszteled a vitapartnert, egyenesen utálod, aki más véleményen van, és nem a PC az Isten.
  • [Jakuza]
    Nem akarom szetoffolni a PS3 topicot, de hogy lasd mennyire nincs igazad.
    A vita azon volt, ha jol emlekszem, hogy szerinted a HDD kontroller es egy winchester nem kerult tobbe mint az A500 alapgep.

Nos hat, hogy mindenki lasson egy 1993as arlistat:

http://pcvilag.muskatli.hu/irodalom/CoV/CoV38/cov38.html

Commodore A500 29990Ft
    Rochard HD controller A500/A500+ 17900Ft
    80MB Harddisk 24990Ft vagy 120MB HDD 36990Ft

Nem is akarok tobb szot erre vesztegetni, tehat kozel sem ugy van ahogy te mondod.
    Hiszen szerinted az Amiga meg mindig el (max retro szinten szerintem), csak azt a tenyt felejted el, hogy elbukott a PC-vel szemben, amit mindenki tud, hiaba is kotod az ebet a karohoz.
    Az also hozzaszolast meg a mi Biro Andrissal tett X360vsPs3 felvetesunkre irtad, ahol a technologiarol beszelgettunk, es az eltero utasitaskeszletekre hivatkoztunk, te meg tetted a bugyuta kijelentesedet, ahol a PCs processzorokban max uj strukturalis felepites es max uj utasitaskeszletek jelentek meg, de maga az X86-os elavult architektura megmaradt.
  • dez
    "Hat akkor fajhat tovabbra is, mert te talaltad ki a 87es dolgot, miutan azt en regen kijavitottam a raadasul ertelmezni se tudsz mondatokat, mert szinten te talaltad ki, hogy az adott szamban szereplo arakat nezted, eppen ezert nem is valaszoltam szamodra."

Oké, ott volt egy kis félreértés. De a #205-ösben feltett kérdés attól még jogos. És naná, hogy nem tudsz rá válaszolni. És ahelyett, hogy ezt beismernéd, inkább jössz ezzel a szöveggel. Tehát nem csak hogy élen jársz szitokszavak használatában (na jó, ez túlzás, de nem mellőzöd őket), gerinctelen is vagy. Szerintem ez még rosszabb...

"Kulonben is egy muszaki analfabeta vagy"

Igen, mindenki így ismer. Bújok is a föld alá. (LOL.)

"akinek egy PC-s processzor kulonbseget, az orajelek kulonbsege adja, ezert nem is allok le vitazni veled. :PPP"

Ezt a végtelen butaságot honnan veszed?

"PC-nél sincs már túl sok variáció."

Hol írtam ezt? És főleg mire? Mert (ha én írtam) van egy olyan érzésem, hogy kiemeled a kontextusból.
  • [Jakuza]
    Hat akkor fajhat tovabbra is, mert te talaltad ki a 87es dolgot, miutan azt en regen kijavitottam a raadasul ertelmezni se tudsz mondatokat, mert szinten te talaltad ki, hogy az adott szamban szereplo arakat nezted, eppen ezert nem is valaszoltam szamodra.
    Kulonben is egy muszaki analfabeta vagy, akinek egy PC-s processzor kulonbseget, az orajelek kulonbsege adja, ezert nem is allok le vitazni veled. :PPP

Hogy idezzek toled egy aranykopest. :P

"PC-nél sincs már túl sok variáció."

Nem-e? Memória 128MB-tól 1-2GB-ig, CPU 1GHz-től (abból is Celeron) 3.8GHz-ig (ill. annak megfelelő AMD......
    Te kis genius. :P
  • dez
    Én? Őőő, Jakuza mintha te lennél. Lásd itt. (A #205-ösre azóta is kíváncsian várom a válaszod. Már fáj az oldalam. :))
  • [Jakuza]
    Ezeket a szavakat csak te szoktad hasznalni, igy aztan szerintem siman nem is kell reagalni a multkor mar lejaratott enedre. :P
  • dez
    A "te buzi" talán jobb???? Ejj de álszent (vagyis álkultúrált) itt valaki. :P
  • Sanyix
    Persze az meg feltétlenül jó lenne, hogy egy agyonhype-olt jónak beállított játékot megveszek, és kiderül hogy szar, és kidobtam egy rakás pénzt. Tesztekben meg nem lehet bízni, mert néha oltári baromságokat írnak, és sokszor olyan játékot húznak le, aminek csak a grafikája nem megfelelő, mert általában az a lényeg... Én megveszem azt a játékot amelyik tetszik nekem, warezpróba után kizárólag.
  • Ryo san
    Félreértesz annyi volt csak a gondom hogy sokan még büszkék is arra hogy másolt szoftverrel nyomulnak.Ettől szokott elszállni az agyam...
  • [Jakuza]
    No comment:

"úgy mellesleg annyira elegem van már a warezpimpek ökör beszólásaiból"
    "de dugulj el senkit nem érdekel a barom hozzászólásod..."

Ha 35 eves vagy eleg szegyenletes, hogy ennyire visszamaradott vagy, hogy ezek a "szakszavak" nalad a magyarazat reszei.
    De sebaj vannak olyanok mint te, akik megrekednek a torzsfejlodes also szintjen.
  • Ryo san
    Nos kedves jakuza úr megmagyarázom miért is nem szeretem a warezolós emberkéket,és a védekezésüket,márminthogy drága a játék ára.Tudod én nem 12 évesen megrekedt emberke vagyok,hanem 35 éves rokkantnyugdíjjas aki keservesen összegyűjti az eredeti játékra valót csak hogy ott lehessen a polcomon,mert nekem örömet okoz!Hogy neked mi okoz örömet azt látom a hozzászólásaidból,talán te súrolod alulról azt a 12 karikát?
  • Gabest
    Én csak azokat a szerencsétlen india és pakisztáni programozókat sajnálom, akiknek ezt majd idomítani kell. Drága, nehézkes, késik, de a sony majd lenyomja mindenki torkán akkor is.