645
Autószerelés
-
#85 A turbó nem kapcsol be!Mindíg forog,alapjáraton is! -
#84 A turbo milyen fordulatnál kapcsol be? -
#83 Double overhead camshaft -Dupla felülfekvő vezérműtengely -
#82 Hi
a DOHC mit jelent a motornál? -
#81 Köszi a választ!
Ma elkezdett éles hangot adni a bal első és ez csinálta. -
ZsirosKenyer #80 kopásjelző -
#79 Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: Mi ez az L-alakú lemez a tárcsaféknél amit bekarikáztam a képen?
tárcsafék -
#78 Be van rohadva!
Wd-40 el körbefújod,aztán visszafeszíted a helyére két feszítővassal,koppra vissza kell nyomni.Fékkel kipumpálni,újra vissza feszíteni amíg könnyen nem jár.Ha bennt van a betét,úgy ált. könyebb visszanyomni.
Ha így is ragad,akkor ki kell nyomatni teljesen,meg kell nézni hogy a gumikarmantyú jó-e.A kinyomott dugattyút érdemes finom pasztával felpolírozni,és úgy visszatenni-persze akkor légteleníteni kell utána. -
#77 Üdv mindenkinek!
Van egy Lada Niva 1.7i
a balelső tárcsféknél a fékmunkahengerben lévő 3 dugattyú közül az alsó nem ereszt vissza
na most ez mitől lehet és hogyan lehet orvosolni?
aki tud az segítsen -
burninhell #76 Helló!
Szerinten nincs különbség...
Kormányrásegítő, szervokormány v. kormányszervo ugyanaz, attól függ ki hogy szereti :)
A google keresővel találsz pár leírást a hidraulikus és az elektronikusról is.
Mind2őből van fogasléces és golyósoros változat.
Inkább könyvekben nézz utána, neten sajnos kevés az információ...
-
gabeszcsavo #75 Üdv
Lenne egy fontos kérdésem:
arra lennék kiváncsi hogy valaki tud-e nekem egy leírást adni a kórmányszervóról és a szervókórmányról pontosabban a kettö közötti külömbség érdekelne bőven kifejtve ha van aki ebben tud segíteni azt megköszönném -
Essis #74 www.autocolor.mlap.hu
Ez egy nagyon tuti fényező + szerelő, de sajna nem Pesten, hanem Siófok mellet... De akkor is nagyon profi:D Nézzétek meg a lapot amit beszúrtam... -
toretto r34 #73 Hali nem vágja valaki hogy a XVI. kerület környékén hol foglalkoznak teljesitményméréssel? -
#72 off:
hali, nem tudja valaki, h honnan tudnék kódót szerezni 1 honda civic-ben lévő gyári rádióhoz? 2000 vagy 2001-es évjárat nem tudom ez számít-e. fontos lenne. nem vágom a témát. előre is kössz -
burninhell #71 Helló!
A jó alapjárat az amikor a kocsi sima úton terhelés (megpakolás) nélkül 2-esben még gáz nélkül elindul lassú kuplung kiengedéskor!
Minden kocsinak ilyennek kéne lennie :)
Azaz tökéletes a beállítás!
nézz utána szakkönyvben ha nem hiszed :) de én szerelőként ezt tanultam :)
Tom -
#70 Nem vok szerelő ezért gondolom a használati kell, amelyben vannak információk stb... -
Vlala #69 Használati, vagy szerelési érdekel? -
#68 Honnan lehet beszerezni a mondeom-hoz kézikönyvet? 2000-es 1.8 16v benzines. -
#67 'miután teljesen leléptem róla és nem adok egyáltalán gázt, akkor le kéne fulladnia."
-miért kéne lefulladnia?Ha a kuplungengedésre nem fullad le,akkor mikor már gurul lazán viszi.
Azért arra a dombra kíváncsi lennék,amit 3.-ban alapjáraton vesz!
-
Honecher #66 Hmm erre én is gondoltam, csak az alapvető problémám az, hogy a gépkönyv 800-850es alapjáratot ír. Kb 800körül lehet a fordulatszám alapjáraton. Na most én úgy tudom ha lassan felengedem a kuplungot, akkor ugye egy darabig gurul vele az autó. De miután teljesen leléptem róla és nem adok egyáltalán gázt, akkor le kéne fulladnia. És a furcsa az hogy ez megy, nemcsak hogy megy, hanem felmegy az emelkedőn is. Ugyanezt pl 3masban is. Na most szerintem 3masban alapjáraton nem normáli dolog, hogy egy alap autó felmegy az emelkedőn.
Tehát ezekszerint ha felengedem a kuplungot, teljesen, hozzá se érek és nem nyomok gázt akkor normál alapjáraton az autó nem fullad le??? (mert megemelt alapjáraton még szép, de normálon?) -
#65 Hajókat húzkodtunk sólyán,a két tonnás vitorlásokat az L 200-as alapjáraton húzza ki!
Igaz a rendőrőknek ugyanott sikerült leégetni a niva kuplungját egy gumimotorossal. -
ZsirosKenyer #64 igen psziho jól mondja, egyébként meg 800-900 körüli alapjáratnál simán megy magától.
Mikor tanultam vezetni egy öreg audival azon is éppenhogy minimálisan fel volt pöckölve az alapjárat, így egy béna tanítvány sem tudott lefulladni vele :) ezáltal gáz sem kellett induláskor. -
#63 Nézd,ha finoman engeded a kuplungot,minden kocsival el lehet indulni alapjáraton,nincsen ebben semmi különös.Gondolom ha gyorsabban engeded,lefullad,esetleg rángatózik.
Ha hibátlanul üzemel,akkor meg nincsen probléma!
-
Honecher #62 A szerelő mondta, hogy valószínűtlen, de előfordulhat, hogy mivel nincs középdob (tehát ott nincs folytás) ezért az alapjárat meghülyül. Az átalakítás után ellenőriztem, de nem változott semmi (annyi hogy nagyobb hangja lett, mert ez volt a célom vele), mert indítás után az alapjárat egyenletes, és ugyanannyi mint amennyi a dobcsere előtt volt. -
Honecher #61 Lényeget kihagytam (bár lehet h mégsem annyira lényeg). Az autó nem teljesen gyári: (optikát leszámítva) nem gyári hátsó dob van rajta, hanem egy sportdob, és a középdob ki lett szedve (helyére megfelelő méretű bozal csövet raktunk fel, illetve raktak fel, mert mindent szakemberrel csináltattam, semmi otthoni suffnizás). A katalizátorhoz nem nyúltunk, a leömlők is gyáriak. Nem tudom ez befolyásolhatja-e az egészet. -
Honecher #60 Az a vicces az egészben hogy a fordulatszám végig 800-900 (alapjárat). Ugye gondoltam arra hogy a szivató megy állandóan, de akkor 1100 körül kéne járnia a fordulatnak. Vagy a gázpedál bowdenje akad be, de akkor is magasabbnak kéne lennie a fordulatnak. Ezért nem értem az egészet. -
Vlala #59 A gázpedál körtnyékén nézelődnék, a leírásodból olyan, mintha mindig gázt adnál. Nekem a Láda csinált ilyet, amikor viccből belőttem 1200-ra az alapjáratot... hármas, no gáz, lehet krúzolni. :) -
Honecher #58 Nem tudom. Annyi biztos hogy nem csúszik. (csúszás = rálépek a gázra felpörög a motor de a kocsi "nem megy"?) -
#57 A kuplung hibátlan? -
Honecher #56 Hello mindenkinek! Lenne egy kérdésem, légszives ha tudtok segítsetek. A következő a helyzet.
Van egy Daewoo Lanosom.
A "problémám" az vele, hogy "nem akar lefulladni" Részletesen.
Beteszem 1esbe, NEM ADOK GÁZT, lassan felengedem a kuplungot. Le kéne fulladnia, ez meg megy. Ami mégdurvább, felmegy az emelkedőn (gáz és kuplungjáték nélkül!) és egy igen magas fekvőrendőrre is felmászott "magától". Ugyanezt megcsinálta 2esben és 3masban is. (4est nem próbáltam, 5ösben már lefulladt).
Alapból azt lehetne mondani hogy magas az alapjárat / bedöglött az automata szivató, és ezért megy gáz/kuplungjáték nélkül a kocsi, de ez nem így van, mert 800as (alapjárat) a fordulatszám végig.
Megkérdeztem már egykét embert, foggalmuk sincs mitől lehet. Valaki tudja hogy mi okozta ezt? És hogy ez rossz vagy csak simán nem normális de nem árt?
-
szikxi #55 AZt megköszönném de ott van turbó?Emilem:[email protected]
Minden lehetőség érdekel mert máshogy nem haladok. -
Vlala #54 Vagy az akksid nem jó, vagy a generátorod ment tönkre. De az valószínűbb, hogy a néhány ezer Ft-os feszültségszabályzód gallyas, ezt viszont érdemes minél előbb kicserélni, mert tönkreteheti az akksit.
MaSzKa: Nono! Én is szívesen nevelgetnék egyet, nosztalgiából... (de élőben, reklám nélkül. :) ) -
burninhell #53 töltésjelzőre gondolsz? :)
korrodált csatlakozások, rossz generátor v. zárlat.
mérd meg mennyi a töltés és az akku fesz. -
#52 a trabantot a MÉH-telep nevelgesse!!!!!!!!!!! -
ZsirosKenyer #51 *sniff* *sniff*
smells like ban. -
#50 http://trabinevelde.hu/latog.php?id=955558
katt ide!!! -
#49 HELP!!!
Az akksi kijelző állandóan ég, még akkoris, ha jár a motor. Mi tévő legyek? Lada 2105-öm van. -
#48 én viharsarki, de ha gondolod, tudok adni egy telszámot... -
szikxi #47 SZabolcsi vok tudnál segíteni? -
#46 Totalcar Autódoktor összes javítás:-)