3993
Fizika 2006
-
exy1 #223 Vannak fekete lyukak? Vannak féreglyukak? Szerinte vannak.
Kekeckedők kíméljenek! -
exy1 #222 Vannak dogmák, vagy nincsenek? Olvassátok! -
exy1 #221 Ismét megkérdezem, erről mi a véleményetek?
Kekeckedők kíméljenek!!! -
#220 Ha akarnál...
Kekec. -
exy1 #219 "További jó fórumozást!"
ha hagynátok -
#218 Ja, az ilyenek, mint te, 600 éve ezt csinálják.
Észre kéne venni, hogy éppen te vagy az, aki azt állítja, hogy lapos, bár a te esetedben inkább forgási hiperboloid... -
#217 " Egybe azért biztos vagyok, egyikőtök sem volt a diákom"
Hál'istennek nem vagyok se bölcsész, se pap... :P Mást nagyon nem tudok elképzelni... El meg még nem árultad. Én a BMEre jártam, ha ez segít. Taníthattál? (Kötve hiszem, bár volt egy-két faszkalap tanárom.)
És igen, még mindig itt vagy, a témához a topic megnyitása óta még nem szóltál hozzá értelmesen, csak ordító baromságot, hát nem marad más, a személyedbe fogok belekötni.
Nem értem, mi olyan nehezen érthető abban, hogy ha provokálsz, akkor bizony meg fogod kapni a magadét?
Nekem van egy bátyám, én ezt körülbelül öt éves koromra megtanultam. Szomorú, hogy neked ötven évesen kell.
Egyszerűen ha fasz vagy (és ezt a megtisztelő jelzőt az itteni viselkedéseddel ezt többszörösen kiérdemelted), akkor kapsz egy tockost.
De az is messziről süt rólad, hogy te bizony bebetonozódtál a tekintélyelvűségbe.
Egyrészt ezt _egyedül_te_ hoztad szóba ezt egyáltalán. Cseppet árulkodó.
Másrészt míg mi oldalakon keresztül _érveltünk_, példákat hoztunk, összefüggésekre világítottunk rá, te közölted, hogy az nem úgy van, mert csak, és ezt most higgyük el azonnal, mert te vagy a nagy exy1, minden tudás tárháza, és kész.
Hát ez bizony nem így működik, itt egyenrangú felek vagyunk, bármennyire is kényelmetlen ez neked.
Csak a viselkedés számít, és a tiszteletet ki kell érdemelni.
Te ezen elbuktál, nagyon sokszor.
Azon is elbuktál, hogy bebizonyítsd, hogy egyáltalán képes vagy normális vitára.
Még az elején közöltem veled, hogy amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten.
Amíg folytatod a pöcs viselkedést, addig jutalmad a fikázás és az alpári stílus.
További jó fórumozást! -
exy1 #216 "További kellemes és hasznos eszmecserét, akár itt, akár máshol."
Neked is. Én megyek vissza utcát söpörni. -
exy1 #215 "Annyira, de annyira nem érted a mérnöki szemléletet, hogy az már fáj.
Nem csalás, baszki, hanem mérhetőség és kezelhetőség."
Bizony, a mérnök mi mástól lenne mérnök, ha nem pont attól hogy mér? Hümmmm, ennyi elég is egy emberből...
Ezt fejtsd meg magadnak mérnökúr:
"Az igazságnak melyet kimondasz, múltja s jövője sincs. Létezik, s nincs is több dolga ennél." /Richard Bach/ -
Garga Pitic #214 /OFF
Hmmm.
Evohívőzés, butuskázás, "megvezetett tömeg", "beszoptátok a propagandát", a magas lóról való megmondás velem főiskolán nem fordult elő. Az egyetem sajátja volna? Nem hinném. Vagy a tied? Vagy a netes fórum adta anonimitásé?
Ha valaki komolyan érdeklődött a szerinted helyes magyarázatról, a válaszod túl gyakran egy "veled nem érdemes beszélni" vagy "erre én nem érek rá" volt. (Ez utóbbi egy chatszobában értelmezhető, itt nem. Itt van időd.)
Megbocsáss, de ennyire a Commodore 64-időszak Eliza című beszélgetőprogramja is képes volt.
Ha annyi információ van a birtokodban a tudomány meghamisításáról és valóban komoly veszélyt érzel, miért nem vagy türelmesebb? Normális felvezetéssel és a nép számára érthető magyarázattal nem lenne "sok lúd disznót győz" stílusú bandában leugatás, ahogy nehezményezted.
További kellemes és hasznos eszmecserét, akár itt, akár máshol.
/ON -
exy1 #213 "Remélem ezek az antitálentumok nem végeznek mérnöki / fejlesztői munkát sehol, mert akkor jaj nekünk..."
Énrám gondolsz? Egyetemi tanár vagyok több mint 30 éve. Két állami kitüntetésem van, szeretnek a kollégák és a diákjaim? Hát te? Mert itt utálnak az fix.
Mi visz rá titeket, hogy értelmes információcsere hellyett ezt a szemétkedés hadjáratot folytatjátok? Mi? Sok dolgot értek a világban, de még többet nem. Például ezt sem. Hogy lehet embereknek így viselkedni? Nemhogy kihasználnátok az anonimitás adta lehetőséget, hogy tekintélytisztelet nélkül beszélgethettek például velem is, nem ti csak a bruszt, csak a bruszt. Hogyan lehettek ennyire frusztráltak? Egybe azért biztos vagyok, egyikőtök sem volt a diákom. Nem emlékszem ilyen viselkedésre. Még a halvány csírájára sem. De akkor is, én szégyellem magam helyettetek is, hogy nem voltam képes rábírni itt senkit sem az értelmes beszélgetésre. Sajnos az én hibám is. Másképpen nem tudom elképzelni... :((( -
másikisvan #212 Kb hatszáz éve:
Hogy lenne már gömbölyű a Föld... Látom hogy nem az... Megégetni felgyújtani... -
exy1 #211 "A főcsapás tehát a letanulatlanozás."
...hát nem megmondtam? -
#210 Remélem ezek az antitálentumok nem végeznek mérnöki / fejlesztői munkát sehol, mert akkor jaj nekünk... -
#209 Az "én képtelen vagyok rá" és a "nem lehet" nem összekeverendő.
Rád egyértelműen az első passzol. -
exy1 #208 Nem lehet itt normálisan beszélgetni. Tönkreteszi a sok kekec alak az összes fórumot. Elmentem. -
#207 Ja,igen, ezt meg akartam köszönni.
Remélem megfelelően rádirányitottam.
...
:) :P -
másikisvan #206 Bagoly mondja verébnek hogy üres a feje ? -
#205 Mondod ezt egy sorban, egy egyoldalas hozzászólásomra.
Hogy is van az a közmondás a bagollyal meg a verébbel? -
exy1 #204 Replikázol, szemétkedsz. Nem való vagy értelmes emberek közé. Rombolod csak a topikot. Tünés innen! -
másikisvan #203 "Okosságnak álcázott együgyűségükre a tudás kontrasztja ráirányítja az értelem reflektorfényét." Kisfaludy György -
másikisvan #202 RENDBEN LENYOMTATOK LENYOMTÁTOK A TORKOMON AZ IGAZATOKAT ! MOST AZTÁN HÁNYOM KELL ! -
#201 "Általában a józan őszinte paraszt ész ünneplőbe öltöztetve zsenialitás."
Nagy bölcsességnek hangzik, fogadjuk el igazként. (Híres idézet esetleg? Nem ismerem)
Értelmezzük:
"józan paraszti ész" = racionális gondolkozás
"ünneplőbe öltöztetve" = megfelelő mennyiségű tárgyi tudás
Mari néninek nincs meg a tudása ahhoz, hogy zseniálisat alkosson. Ő bizony nincs ünneplőbe öltöztetve.
Valóban sok újat ki fog találni, csak annak nem sok köze lesz a valósághoz. Így keletkezett az asztrológia, homeopátia, akupunktúra, meg a többi ilyen, amit évszázadok óta művelnek(vagy egy épp elnyomott jótudós eltussolt találmánya), mégse működik.
"Hiányos ismeretek ? Mivel kapcsolatban ? "
Mondjuk a témával kapcsolatban, amihez hozzászólsz?
"A szájbaxxxxszot fizikatankönyvekben még mindig a rohadt bogyócskákkal szédítik a gyerekeket, akik a már megismertnek, feltártnak, pofon egyszerűnek hitt"
Nem, az két dolog miatt "pofon egyszerű":
Egyrészt te az életed során ennél a pofon egyszerű dologtól különbözőt _nem_fogsz_megtapasztalni_. (Nem csak te, egyetlen más ember sem. Még év...ezredekig.)
Másrészt meg lehet nézni, hogy az SG (informatikai és tudományos hírmagazin) tudományos eszmecsere fizika topikjában hányan értik azokat a kibaszott golyókat... Nézd meg bazmeg a higanyhelikoptert pár sorral lejjebb, például... Még ezt a tényleg egyszerű dolgot sem értitek, nem tudjátok használni, mégis mi a faszt vársz, mi legyen a fizika tankönyvben?
Ugye tudod, hogy fizikával _NEM_ csak tankönyvek foglalkoznak? Vehetsz ám nyugodtan konkrétan gravitációról szóló könyvet is, ha érdekel a téma...
"(közben meg csak csalással leegyszerűsített)"
Annyira, de annyira nem érted a mérnöki szemléletet, hogy az már fáj.
Nem csalás, baszki, hanem mérhetőség és kezelhetőség. Mindegy, asszem hiába magyaráznám el. Ha érdekel, szólj, bár asszem már konkrétan neked is elmondtam egyszer...
"világgal kapcsolatban nem is óhajtja megerőltetni az agyát, mondván már megismertük azt... 2008."
Halkan megsúgnám, hogy azt a szájbatekert részecskegyorsítót is pont azért építik, hogy -többek között- a gravitáció működését vizsgálják. 2008.
De nem lepődöm meg a tájékozatlanságodon, főleg hogy még büszke is vagy rá. -
Garga Pitic #200 Butaságokat beszélsz. Ebben csak csúsztatás van. Bárki, aki kellően lusta, csúnyán félreérti és továbbadja. Kérlek, ne tedd.
Mari néni és Pista bácsi nem a tudomány előmeneteléért van. Tőlük akár még ma is a Nap vágtathatna a lapos Föld égboltján.
Az viszont tény, hogy a suliban néha a pattintott kőkorszaki módon egyszerű numerikus+grafikus megoldásokkal sokkal szemléletesebb feladatmegoldások kaphatók, mint az "erőltetett" analitikus+végeredmény típusú megoldások.
Ha látod, hogyan változik a szemed előtt papír-cereuza+számológép vagy pár soros program segítségével egy folyamat valamilyen paramétere, sokat segíthet a természettudományos szemlélet kialakulásában. -
#199 És ezzel most mit akarsz mondani? Hogy van egy kísérleted, amit elvégezni nem tudsz, és fogalmad sincs, mi lesz az eredménye? Éljen. Ilyet bárki tud.
Szerintem meg olyan kísérletet kéne elvégezni, hogy megfogsz egy csúzlit, én rakok bele tehénszart, szemből kihúzom, és elengedem. Vajon mi fog történni? Van egy olyan sejtésem, hogy dimenziókaput nyit, és démonok árasztják el a Földet. De az is lehet, hogy csak telemegy a szád szarral, meg eltörik az orrod.
"A toroid alá pedig mágneseket kell szerelni, amelyek képesek nagyon gyors pörgő mozgásba hozni ezt a szupernehéz folyadékot."
1. A vas úszik a higany tetején. Nem oldódik, nem olvad össze, nem "szupernehéz folyadék". Higany, aminek a tetején vaspor úszkál.
2. Rajzold már le, kérlek! Hogy forgatsz meg rettenetes sebességre több(száz?) kilónyi vasport? Milyen anyagból van a toroid?
"Én arra tippelek, az egy helyre koncentrált nagy, és ngyon gyorsan pörgő tömeg talán felemelkedik egy kicsit... "
És már mégis mitől csinálna ilyet?
Ez egyébként eléggé középsulis fizika, Newton bá hátásköre. Még az emberi civilizáció kezdete óta nem termeltünk annyi energiát, amivel makroszkópikus méretű anyagot (pl a vaspor _egyetlen_ szemcséje) relativisztikus sebességre gyorsítsunk. De tényleg, _mennyire_ gyors forgásra gondoltál? Ugye nem ilyen fénysebesség közelire?
Amennyiben viszont a newtoni fizika érvényes, úgy szerinted miben különbözne ez egy hullahoppkarika forgatásától? Mert szerintem össz-vissz annyiban, hogy a vaskarika forgatása mellett még a higany közegellenállását, és a toroidhoz surlódást is le kell küzdeni.
"Drága tudományunk nagyon pontosan kiszámítja a bárhol fellépő gravitációs erőhatásokat."
Drága tudományunk ebben a példában a gravitációt mint függőlegesen lefelé mutató, 9.81m/s^2 gravitációs gyorsulást veszi figyelembe.
Hacsak nem a mélyűrben akarod elvégezni a kísérletet, mert ott akkor elhanyagoljuk. (Bizony.) Viszont ott össze lehet keverni a higanyt a vasporral. Eredetileg is az űrbe szántad? Viszont akkor honnan is "emelkedik el"?
"De azt, h mi okozza a gravitációt... csak találgatások mennek..."
Hát, ebben a kísérletben az a naaagy golyóforma, ott a lábad alatt.
"Itt van ez a szép nagy LHC. Vajon mit találtak ott, mit kutatnak?
Olvastam a hivatalos magyarázatokat.
A fele biztos igaz."
Még előtted a lehetőség, hogy megtanuld a részecskefizikát, kvantummechanikát, relativitáselméletet, standard modelt, és az összes ehhez kapcsolódó anyagot, természetesen a matematikai levezetésükkel, és akkor majd érteni fogod. Kritizálni is akkor tudsz majd...
Ezt az "olvastam a hivatalos magyarázatokat" dolgot ugye csak viccnek szántad? Olvasd el a (kell hogy hozzátegyem:tudományos?) publikációkat, ne csak a bulvárszintet, és akkor talán megérted. Lehet, hogy egy kis tudásalap hiányozni fog hozzá...
Ezek híjján miről akarsz beszélni? El lehet nekik hinni, hogy tényleg azt csinálják, amit a médiának mondanak(egyébként nemigen van lehetőségük mást csinálni), vagy lehet segget csinálni a szájból. A döntés a tiéd...
Hozzátenném, hogy én is csak bulvárszinten ismerem a témát, ellenben én nem vagyok hobbiból paranoiás. Ja, meg ismerek "tudósokat" is(igen, olyanokat, akik részecskegyórsítóval dolgoznak), és nem olyan összeesküvős fajták...
"Az is biztos igaz, ennyi munkát békés célokra sohasem áldoztak..."
Hát, ööö, azért vannak olyan emberek a világban, akiknek a korlátlan olcsó energia kifejlesztése azért megérne egy kis pénzt...
Egyébként -nem emlékszem pontosan- vagy ennek, vagy a fúziós erőműnek a honlapján voltak mindenféle álláslehetőségek. Úgyhogy ha képes vagy rá, mehetsz oda dolgozni, és akkor kiderül a nagy titok... -
másikisvan #198 Általában a józan őszinte paraszt ész ünneplőbe öltöztetve zsenialitás. Így aztán egy Mari néni vagy egy Pista bácsi nem korlátolt gondolkodásmódjából kifolyólag sokkal nagyobb eséllyel fog új és új dolgokat kitalálni mint azok akik folyton csak a már megismert dolgokat szajkózzák. Hiányos ismeretek ? Mivel kapcsolatban ?
A szájbaxxxxszot fizikatankönyvekben még mindig a rohadt bogyócskákkal szédítik a gyerekeket, akik a már megismertnek, feltártnak, pofon egyszerűnek hitt (közben meg csak csalással leegyszerűsített) világgal kapcsolatban nem is óhajtja megerőltetni az agyát, mondván már megismertük azt... 2008.
Jó ebben van némi csúsztatás de aki akarja megérti.
-
#197 Mi vazzeg mit mondjak arra aki ekkora sötét? Nézzen már meg nagy ipari befeketéseket és terveke a világban. Ennél jóval többet feccöltek bele fejlesztésekbe. Ennyi. Lehet, hogy a viselkedésem nem tolerálható, de én legalább gondolkozom mielőtt kijelentek valamit.
Ti folyamatosan tagadtok mindent, de bizonyítékot azt még nem láttam. Így még a sarki Mari néni is tud jósolgatni, meg kritizálgatni. -
#196 ám-ám... Jó hülyén hangzik. Késő van már... -
#195 " Mit kerestek ti a tudomány topikjaiban, ha eszetek ágában sincs a tudományról, a tudományos témákról, tudományos módon beszélgetni?"
Igen nehéz ám ezt megtenni egy teljesen laikussal ám... Majd ha meglesz hozzá a megfelelő tudásod... és meg is mutatod. -
exy1 #194 "Ebből látszik hiányos tudásod..."
És a te mondtodból, a te viselkedésedből más, -például én-, mégis mit vezessek le? -
#193 "Az is biztos igaz, ennyi munkát békés célokra sohasem áldoztak..."
Ebből látszik hiányos tudásod... -
exy1 #192 Nincs honlapja? -
exy1 #191 "Hagyd, kikezdhetetlen.
Mindent csak tagad, saját világképéről konkrétumot vagy kulcsszót ki nem mond."
Téged ismerlek. Kekecmekec vagy te is. Sokan azok itt. Miért? Mit kerestek ti a tudomány topikjaiban, ha eszetek ágában sincs a tudományról, a tudományos témákról, tudományos módon beszélgetni? -
exy1 #190 Te miről beszélsz? -
HUmanEmber41st #189 Mivel ez itten fizika ( vagy fikázós??? ) topic, volna egy kérdésem a nagytudású fizikus urakhoz:
valaki elvégezte-e ezt a kísérletet:
Végy egy 15-20 m átmérőjű toroidot, aminek üres a belseje.
Ez fel van töltve higannyal és bizonyos mennyiségű vasporral.
A toroid alá pedig mágneseket kell szerelni, amelyek képesek nagyon gyors pörgő mozgásba hozni ezt a szupernehéz folyadékot.
Tudományunk mit is mondana erre?
Hogy ott pörögni fog ez a k*sok higany.
Én arra tippelek, az egy helyre koncentrált nagy, és ngyon gyorsan pörgő tömeg talán felemelkedik egy kicsit...
Drága tudományunk nagyon pontosan kiszámítja a bárhol fellépő gravitációs erőhatásokat.
De azt, h mi okozza a gravitációt... csak találgatások mennek...
Itt van ez a szép nagy LHC. Vajon mit találtak ott, mit kutatnak?
Olvastam a hivatalos magyarázatokat.
A fele biztos igaz. Az is biztos igaz, ennyi munkát békés célokra sohasem áldoztak...
-
Garga Pitic #188 Hagyd, kikezdhetetlen.
Mindent csak tagad, saját világképéről konkrétumot vagy kulcsszót ki nem mond.
Ha Columbo nyomozna utánam, én csak ezt a taktikát folytatnám és megúsznák bármit.
Az a baj ezzel (többek közt), hogy ha a sokat emlegetett "zsidó elméletgyártó tudósok" a végső lépésekhez készülnek majd, nem lesz elég "igazi" tudós elme, hogy a világot a helyes útra terelje, méghozzá azért nem, mert exy1 elefántcsont tornyából nem hullajt akármilyen tizedművelt proli (legyen az akármily tiszta tekintetű és érdeklődő) elé tudásmorzsákat, nem lesz utánpótlás.
Aztán majd (akkor is) csak reklamál, hogy nem hallgat rá senki.
Már csak arra lennék kiváncsi, miről írta a két könyvét? -
patiang #187 Meg © exy1, a hitetleneket meg kell téríteni.
Köszi!! -
patiang #186 Hogy tudnék azzal kérkedni, amivel nem vagyok tisztában?????
Mégegyszer: ne azt mondd, hogy abö, hanem vagy "a" vagy "bé"
És akkor fogom tudni értelmezni felfogásod.
Köszi!!! -
exy1 #185 "Hát Te mondtad, hogy a tudomány számodra fika, meg akik azzal foglalkoznak."
Semmit sem értesz abból amit leírtam. Sajnos tényleg nem tudsz olvasni. És még kérkedsz is vele. Mit keresel egyáltalán egy tudományos topikban? -
patiang #184 © exy1 , © exy1!
Hát Te mondtad, hogy a tudomány számodra fika, meg akik azzal foglalkoznak. S még hogy nem foglalkozol velem. Akkor mit tettél épp az előbb, bár értelem nélkül.
Amit bepötyögtél, azt elintézhetted volna három szóval: patiang a picsába.
Miért nem mered vállalni önmagad?