22
  • Komolytalan
    Ja-ja, máglyára minden HRest, azok teszik tönkre a gazdaságot.
  • Normal
    "Nem találnak elég megfelelő ITs szakembert."
    Azért tudjátok, ez a mondat igaz akkor is, ha nem jól keresik őket/nem tudják mit kell keresni.

Nincs is igazi HRes. :P
  • kobaltaelezo
    Azt figyeltem meg hogy az önéletrajzban feltüntetett valós tapasztalat, és a gyakorlati nyelvtudás sokkal nagyobb súllyal esik a latba mint a papír.
  • kobaltaelezo
    A távmunkát kéne elősegíteni. Rengetegen vannak akik nem akarnak vidékről felköltözni vagy mindennap ingázni pestre, és ezért sokkal "lepukkantabb" melót vállalnak a vidéki kereslet-kínálat szerint.
  • Lame
    Ez nalunk mar most is igy van.
    Nem tudnak annyi embert felvenni mint kene ...
  • AgentKis
    Mindenképpen találsz, de nem mindegy hogy mennyiért...
  • AgentKis
    Szerintem a papirhalmozás csak az egyik út. Rengeteg emberről tudok, akik alap vagy középfokú végzettséggel "sokra" vitték.
    Ezt a sokat úgy értem, hogy mondjuk egy tanárhoz, orvoshoz, vagy középszerű ügyvédhez képest és kizárólag anyagilag. Ami mondjuk a mai világban szerintem pont elég.
  • budacsikattila
    Sziasztok!

Én most végzek, lesz egy emelt szintű rendszerinfós OKJ papírom valamint egy Cisco CCNA minősítésem. Pesten keresek állást csak. Remélem találni is fogok. :)
  • BlackRose
    Még egy jó reklám a minősítések és a semmirevaló IT tanfolyamok kiváló értékesítésére. De sajnos ettől nem lesz több szakember a piacon. Az IT szakemberhiányt kimondottan úgy lehet enyhíteni, hogy a jobb szakembereket arra ösztönözzék, hogy amennyire csak lehet automatizálják a dolgokat, ugyanis nem lehet mindenki IT-s, egyszerűen nem képes mindenki erre, akármennyire is elhitetik vele a tanfolyamokon és a különböző iskolákban. A legnagyobb hiba, hogy itt sem a minőségre összpontosítanak, hanem a mennyiségre, és a rossz minőség nagy mennyiség ahhoz vezet, hogy a fele IT-s nem, hogy képtelen megoldani a problémákat, hanem a problémák nagy részét éppen ők gerjesztik, hozzánemélrtésükkel és gyors tanfolyamokon betanult lépésekkel. Szóval aki az IT-ben keresi a helyét, fel kell készülnie, hogy nem lesz éppen künnyű kenyér. Érdekes amikor ezek a szakemberek akikért egyébként olyan nagy a tolongás, két int összeadására 5 MB memóriát zabálnak fel... na de nem kezdeném, mert hosszúra sikerülne.
  • benczurzs
    #6, #5 - De mellette nekem lesz (ha minden jól megy) egy közgázos papírom gazdinfo szakról.
    Szóval szerintem egy papírral még nem lehet mindent korlátlanul, de ha az embernek van 2-3 papírja, az már ok. :)
  • b10
    Nem látom a profession.hu-n vagy a jobline.hu-t, hogy hegyekben állnának az informatikust kereső hirdetések. Ha hinni lehetne a cikknek, akkor Magyarországon is két kézzel kapdosnának az diplomás, 2-3 szakmai papirral rendelkező informatikusokért. Hát én ezt nem tapasztalom.

• pemga
    Szerintem ehhez hozzá kell még gondolni azt is, hogy a mozgás brutális manapság. Tehát, amit mond, hogy adott országokban ilyen meg olyan hiány fog felmerülni; egyszerűen megoldja máshonnan. Azzal, hogy elköltözteti azt a tevékenységét másik országba, ahol viszont túlkínálat van (pl Oroszország, India). Nem tudom, hogy mely cégek azok, amik úgymond sírnak a szakemberhiány miatt mert neveket nem írtak, de ha valaki megnézi akkor a "nagyok" ott tolonganak ahol sok képzett ember van. Tesztnek javaslom a nagy neveket ellátni .ru illetve .in országkódokkal és megnézni hányan is vannak és kiket is keresnek... A fejlesztés, üzemeltetés vagy épp a helpdesk tevékenységre egyaránt van működő példa. (Bár az utóbbi kicsit necces dolog, de csak megtanulják a nyelvet idővel :))
  • Skynet85
    Tádá meg van mire szakosodok ez a cikk pont jókor jött köszi!:D
  • strogg
    egyetértek :)
  • Komolytalan
    Biztosan szerezhetnék cisco meg MS okleveleket, de minek? Főnök nélkül szabadon, azt csinálom amit szeretek, ráadásul még pénzt is kapok érte. Külföldön/multinál biztosan kaphatnék egy csomó pénzt, cserébe átalakulnék cisco/ms/oracle zombivá, vagy a főnök talpnyalójává, meg kihullana az összes hajam a sok stressz miatt. Hát nekem köszi, de ez nem kell, ha össze is omlik a gazdaság, akkor se:-)
  • Capra Ibex #7
    Ez jó, épp kérdezni akartam, hogy szerintetek CCNA vagy CCNP képesítéssel mit lehet kezdeni ha infos téren semmi más papírod nincs?
  • Mice
    nem tom, a sajátom szerintem a falon max porfogónak lesz jó attól félek...:(
  • RealPhoenixx
    Hat igen.

Vegre egy olyan teruletrol irnak, amivel foglalkozom, s amely teruleten egyszeruen nem tudok elhelyezkedni, mert folyamatosan olyan infoval utkozik az ember, hogy ilyen emberekre nincs szukseg, nem kell, etc.

Amik visszajonnek:
    -Sokkal inkabb adatrogzito emberek kellenek
    -Olyan emberek, akik adatbazisokkal foglalkoznak
    (ideertve megintcsak az adatbazis feltoltoket,
    illetve azokat, akik a mar korabban irt kodokat
    bovitik es utana olvasnak az ujabb beepitett
    fuggvenyeknek, es azokat hasznaljak, "javitva
    vagy eppen rontva" a regebbi kodokat)
    -Olyanokat, akik fejleszto es kutato jellegu
    munkakat elvegeznek netto 90e forintert, s
    sorolhatnam a dolgokat, majd aki szinte semmit
    sem csinal, az meg majd kapja a 300 meg
    hasonszoru netto osszegeket

Na en a fenntiek miatt nem is banom, hogy most meg hianyokrol kezdenek sirdogalni.
    De ezt a hianyt meg nem is igazan erzik, ami nem baj, s szamomra az sem lesz baj, meg remelhetoleg hasonszoru kollegaknak sem, ha innen inkabb elmennek az ilyen emberek, bovitve vagy kielegitve, vagy enyhitve a kulfoldi kinalatban levo munkavallalok koret, illetve enyhitve azok ilyen jellegu munkaero hianyat.
    Ezzel meg csak meginkabb hatranyba szorulnak az itthoniak, egeszen addig, amig majd az EU reven rajuk nem vasalnak olyan osszegeket adatvedelmi szempontokbol adodo hianyok vegett, hogy majd osszezuhannak.

Szval nyugodtan packazzanak az itthoni ertelmiseggel azon szemelyek, akik azt hiszik hogy ok az agyasok, a tobbi meg hulye.
  • benczurzs
    A Cisco-s képzésem asszem sokat fog érni :)
  • craesh
    ez nekünk sztem jo hir :) én legalábbis pont ilyen területen fogok végezni egy pár év mulva, amikorra már elvileg az EU-n belül tényleg lehet korlátlanul munkát vállalni.
  • Lacc
    Na, ennek örülök, előreláthatólag lesz rám kereslet :)
  • Supremo
    Hihi, ezért jó ha pl. MCP okleveleid vannak :-)