3671
DIESEL vs BENZIN
-
az hagyján hogy egy középkategóriáshoz hasonlítasz egy puttonyos öszvért de hogy még többet is fogyaszt ami a partnernak a 150 az a mondeonak a 200 akkor nézd meg mennyit kortyol
-
jajjj
az egy full kiélezett PDTDi motor volt egy teljesen kinullázott kispók kaszniban. bele se merek gondolni mennyire jön ott ki a LE/súly arány.
ilyen sarkított példát sztem ne erőltess... -
Pedig de. Emlékszel az 1.9es PDTDI kispolákra? legyorsult mindenkit, mint a szar, még az m3asokat is.
Unokatesóm 2.5-ös Volvo s60 tdije is elég kegyetlen nyomatékot produkál, igaz chiptuningolva. -
Én kettő éve vezetek Diesel autót mint ahgy már írtam. Ez amit te irsz az nem igaz. Nekünk itthon van egy 1800cm3 Ford Mondeo-nk és egy 1600cm3 Toyota Carina
mind kettő benzines.
Az az autó amit két éve vezetek az egy HDI Peugeot Partner, Ja és egy fél évig használtam egy 406-os HDI Peugeotot na most a Toyota ugy odaveri mind a kettőt mint a szart. Azon kívűl ha kimegyek a Carinával vagy a Mondeoval a pályára 140-150kmh körül mindegyik kb 10l bezint eszik. A HDI 406-os evet 9l, a Partner HDI pedig 8,5l. ÉS NEM MEGY EGYIK SEM JOBBAN!!!!!!!
Egyébként az üzemanyag árát meg nézd meg van közte 1ft.
Viszont vétel árba 300000ft. Akkor számold ki melyik éri meg jobban!!!! -
Ennél csak drágább + szebb Audi van,de jobb nincs :) -
Cvd #63 Ez így veszélyesen nagy baromság. Hozhatsz nekem bármilyen 100 lovas benzinest (átlagautót persze, nem egy féltonnás csöppséget), az utóbbi két diesel amit sokat hajtok/hajtottam (1,9PDTDI Caddy 105 lóval, 1,9TDI Golf 110 lóval, tehát bőven a 130-as határod alatt) könnyedén megeszi. Nagyon szép azt emlegetni hogy a Diesel szűk tartományban erős a benzineshez képest nem forog annyit, csak épp abban a szűkebb tartományban jelentősen erősebb, éppen ezért úgy áttételezik alá a váltót hogy ezt a tartományt használják ki. Ugyanannyit kell váltogatni ha állóhelyből kell gyorsulni. Ráadásul egyik fenti autó se szabályoz le 4-5ezernél, a Caddy asszem 5500-nál ér a pirosba, a Golf meg 5ezernél. Más kérdés hogy a fentiek miatt teljesen lényegtelen hogy mennyit forog a motor, és valóban nincs is értelme leszabályzásig forgatni. Az mondjuk nagyon durva túlzás hogy úgy fogyna el az erő hogy a sofőr kibólintja a szélvédőt, semmivel sem durvább mint egy benzinesnél csak az magasabb fordulatnál játssza meg ugyanezt. Az a felvetés is helyes hogy rövidebb váltóáttételezés kell csak a benzineshez hogy jobban gyorsuljon, de ez elmélet, gyakorlatban egyéb szempontok miatt nem fogják egy autóban sem megjátszani. És itt uge nem elméletben kellene eldönteni hanem gyakorlatban. -
ha már audit akar és diesel-t akkor még egy kis segítség a választásban 
-
a polos az polski te lámi
-
Borg #60 Nehogy azt hidd.
A gyorsulás a kg/LE-től függ, illetve a váltótól.
Az Audi80 nehezebb lesz mint a pólód, tehát ugyanakkora (semekkora) gyorsuláshoz is erősebb motor kell bele. -
eddig polosom volt/van -hozzá képest bármi jobban gyorsul -
ez igaz
(ha az autóra gondolsz) -
50-nél nem kapcsolnék vissza, ha alattam lenne 320Nm... -
akkor zabáld a benzint... -
Borg #55 Legalábbis te a dízellel. Én 50-nél bedobom kettesbe, és míg te a harmadikat keresed, én 7000-nél 100on vagyok. -
Nekem volt egy 1.6-os (benzines), 1995-os Audi 80-asom. Kivalo auto, remekul ossze volt rakva, kenyelmes volt, de iszonyatosan lomha. A nagy sulyhoz baromi keves a korszerutlen 1.6-os motor. Jo sokat is zabalt. A 11 literes atlag szinte mindig meg volt.
Nagy fogyasztasa, a lomhasaga, és a 'lélektelensége' miatt sose szerettem.
Totalcar népítéletem -
a lényeg a lényeg ilyent akar a kölök 
-
késöbb meg el kell adni a picsába :D -
a túrót, a benzines csak akkor fürge, ha 2500-3000-től kezded kipörgetni 4-5000-ig, amúgy ha 90-nel megy előtted valaki, 5. (6.) fokozatban sokkal könnyebben elmész mellette, mintha benzines lenne, nem kellvisszakapcsolgatni, és kényelmesebb, rugalmasabb. Ha valaki sportolni akar, meg kapcsolgatni, vegyen benzinest, de aki sokat megy, hosszú távokat, a kényelem mellett dönt, meg az alacsonyabb fogyasztás mellett. -
Ez igaz de ha nem egy teherautód van a akkor minek???
Egy autó legyen fürge, egy Diesel autó meg sajnos pont nem az.
Ha turbós akkor is csak akkor jön ki az ereje ha van egy 100-km es autópálya.
Tudom az utcára nem versenyautokat vesznek az emberek, de egy benzines gyors fürge, persze ha nem 1.6-os. És ráadásul kevesebb is a hiba lehetőség. -
én látalába erröl a nyomaték dologrol csak azt hallom, hogy a benzines jol gyorsul, de a dieselel szántani lehet a nyomaték miatt:) -
A turbódízel nyomatékban izmos. 0-100-ra gyorsulásban nem lesz jobb, de pl. 4. fokozatban 50-ről 100-ra egy azonos lóerejű benzinest keresztbe lenyeli. És ez számít, mert a valóságban így közlekedünk, nem 5-6000-es fordulatok között... -
új autónál alsó-középtől és attól felfelé egyértelműen dízel, de ha valaki keveset használja, akkor alsó-közép kategóriás autónál nincs semmi értelme a dízelnek, sztem dízel kisautókat nagyon sokat kell hajtani ahhoz, hogy az árát visszahozza. Használtnál sztem típustól függ, állapottól, meg lutri sztem :DD -
jah, igaz -
Borg #45 Ez csak az utolsó gang áttételétől függ. Attól még az első 4(5) lehet bőven rövidebb.
Ráadásul míg a dízel 4-5000-nél le fog szabályozni, a benzines lepörög legrosszabb esetben is 6000-ig (de inkább 7ig). Nem nehéz kiszámolni, hogy azonos végáttételnél melyik fut meg többet majd. -
jol gondolom, hogy ebben az esetben a dieselnek viszont (azonos légelenállás, és súly) nagyobb lenne a végsebessége? -
Borg #43 Dehogynem, ugyanabban az autóban.
100LE benzin, vs 130LE dízel.
Csak egy rövidebb váltó kell a benzines alá, és máris legyorsulta. És még jobb is lesz vezetni (városban), mert nem kell folyton elváltani 3500-nál. Mondjuk 1-2 literrel többet eszik majd, ez biztos. Csak annyival olcsóbban meg is kapod ma már, hogy ezt a különbséget 10 év alatt se hozza vissza a dízel, főleg a mai üzemanyag árak mellett. -
hogy érted, hogy kasztniban teljesiteni?
nekem van egy tippem de az nem ebbe a topikba való -
ugyan abban a kocsiban
most ne hasonlíts egy dízel accord-hoz egy 1.6 16v-s astrat bár szerintem még a méretek ellenére is az accord verné
ugyan akkor kasztniban mi t teljesítenének
-
szerintem nincs igazad -
Borg #39 Milyen érdekes, hogy a 130 lovas 1.9 pdtditurbohipercsodát egy 100 lovas benzines is legyorsulja.
Ja várj, nem is csoda, csak (nyomaték-)váltó kérdése... ja, hogy akkor a dízeles a hajára kenheti a nyomatékát? Mik vannak :)
Egykét alapvető műszaki dologgal kéne tisztába jönni, aztán írni ilyeneket... Meg aztán 100ig válthatsz jóval többet is a dízelben, mert van kb 1500 fordulatszámtartomány, amiben húzza a turbó. A benzienst meg leforgatod 2000-9000-ig akár. Na persze nem a pözsót, de... -
donoki #38 sokat offoltok :D -
Ez a srác mindenhol csak kötözködik, ne foglalkozatok vele. -
-
ilyen logoval nem is vártam tőle többet -
csak nem ti is a felület után adóztok a löket térfogat helyett
-
Hihetetlen gyökér vagy :D Tisztára mintha defektes lennél :P -
Hát ign a Hummvee nagyon szar motorikusan :D -
de csak ha pinzgauer
-
Pont, hogy jobban gyorsulnak a nagy nyomaték miatt. Max szarabbúl mennek utána :P -
Városba inkább diesel...