3671
DIESEL vs BENZIN
-
#108 hát onnan, hogy van benne turbo (nem a rágó) -
#107 a nagyobb meghibásodási lehetőséget melyik idióta írta mert attól hogy TD még nem több a meghibásodási lehetőség mint egy modern benyás (VVTI,VTEC,stb persze ezek japánok ) stb ha meg 8 szelepes szarról beszélnek akkor mit hasonlítgatják a TDI-hez -
#106 KB!!!
(ez nagyon jó)
"-lehet szántani vele" -
#105 -
#104 -lehet szántani vele
áááááááááá
ez jó:))))) -
#103 tehát akkor összefoglalom az eddigieket:
BENZINES:
elöny:
-olcsó megvenni
-kevesebb alaktrész -kevesebb a meghibásodás lehetősége
-olcsóbb alkatrészek -természetesen ami a motort illeti
-sportosabb
DIESEL:
elöny:
-értékállób
-olcsóbb a "menetköltség"
-lehet szántani vele -
#102 A szutyok 4-es golfot ami 1.9-es PDTDI-volt agyonaláztam egy 1.5-ös Honda Civiccel.
Ennyit erről....
A szutyok dízelek csak azért erősek mert turbó van rajtuk.
Rakjál már egy azonos köbcentis benzines autóra turbót aztán meg lehet nézni,hogy mit lép!
Full a gázolajas autókra van berendezkedve európa.Ezért fog jóval többe is kerülni pár év múlva az olaj mint a benzin.
Hiába fog kevesebbet fogyasztani ha drágább lesz az olajos verda. -
Borg #101 Pontosan. Autópályára dízelt kell venni, hajókázni. 3000-res fordulaton be lehet lökni a tempomatot, aztán csucsukálni egyet hazáig. Szimplán azért, mert nem kell neki akkora fordulat a sebességhez, kényelmesebb lesz vele leautózni.
Ha egyszer annyira vérszegény leszek, hogy családi autó kell ami komfortos meg kényelmes, akkor veszek valami 2 tonnás luxus kerregőt. Abban lesz elég hangszigetelés hozzá úgyis, és a két tonnát is megmozgatja relatíve alacsony fogyasztással. -
#100 Semmi értelme ennek az egész vitának!!!
A benzines autóknak 110000 előnyük van a Dieseleknek van legalább ennyi, mind kettő jó hiszen az autó 100éve létezik és mind kettőt használjuk egy ideje, döntse el mindenki milyet akar és azt vegyen.
Én benzines párti vagyok mert szeretem a spotos vezetést, és abban(ezen nincs értelme vitatkozni) a benzines jobb. Nem véletlen hogy a versenyautók nagy többsége benzines.
Ha valaki sportos vezetést akar a benzines a jó,de ez több pénzbe kerül amikor üzemelteted, de megvenni drágább a másikat.
Egyébként az én apukám taxis a multkor amikor vettük a mondeot kiszámoltuk a dolgot.
Ő napi 200km vezet az a Ford amit kinéztünk(és meg is vettük) 1800cm3 benzines ára(akkor) 4900000ft a Diesel 5200000ft.
Ez a különbség árban neki kb kellene 6 év amire visszahozza a különbséget, csak az a baj hogy 6év múlva már 400000km lesz benne és kb már két éve el lesz adva. Akkor megéri? -
Borg #99 Tévedsz, nem negatívum az, hogy nem forog. Csak éppen pont ez kompenzálja a marhanagy nyomatékát. Nem fog semmivel sem jobban menni, mint a benzines, mert annak meg van fordulatszámtartománya. És nem 1000-res tartományban fogja a csúcsnyomatékát leadni, körülötte meg semennyit szinte, hanem a teljes tartományban rendelkezésre áll legalább a csúcsnyomaték 90%-a. És ez a különbség, ami kompenzálja a két teljesítményt.
Az meg elég nagy baromság, hogy alapjáratról jobban elindul a dízel. Nézz meg egy nyomatékgörbét két fajta autóról. A dízelnek hiába lesz 400nm csúcsnyomatéka, alapjáraton ad neked 30-at, 2000-3000-ig csúcsot, aztán 4500-ig megint lemegy a béka segge alá. A benzinesnek meg legyen 150nm-e, ad neked 60-at alapjáraton, és utána 1500-7000-ig megvan végig legalább 130nm. (saccra) De ebből most legyen elég annyi, hogy alapjáraton a benzinesnek nagyobb a nyomatéka. A váltója meg hosszabb 1-esben. Ennyi. A dízel is, meg a benzines is ugyanúgy fog neked elindulni alapjáratról, mindamellett, hogy a dízel ecu még meg is emeli majd neked az alapjáratot 1200 köré, ahol már elég a nyomatéka. A benzines meg nem, mert nem szempont vele ez az üzemmód.
De próbálj ki mást. Fogj egy benzienst, és 5-ben ereszd le alapjáratra. Majd gyorsíts ki. Fel fog gyorsulni 30-ról is, mégha nem is erőből. A dízel meg szépen elkezd neked fulladozni már 50-nel is. De ezen eleve baromság vitatkozni, mert nem üzemszerű körülmény. Egyszerűen csak annyit mutat, hogy melyik erősebb alapjáraton. -
#98 Azért te is nagyot túlozol :D
Vezettél már turbós benzines autót? -
#97 Tényleg, ez a 7 mps golf pontosan milyen is? -
Cvd #96 "Miért kellene leereszteni a fordulatszámot? Van kuplung. A kanyar után a benzinessel is olyan fordulatról gyorsítasz ki, amilyenről akarsz." - Oké, tehát kuplung kanyar előtt be, fordulatot tartod mondjuk 5ezren (habár az előbb fejtetted ki hogy alacsony fordulaton jobb a benzines, most ennek ellentmondasz de hagyjuk), lelassítasz 40-re, kanyarból kifelé jövet elengeded a kuplungot, és neked az autó egy szempillantás alatt felgyorsul az 5ezres fordulathoz tartozó sebességre, és nem a fordulat esik le inkább a 40-es tempóhoz (jó persze az autó is gyorsul valamennyit)? Azonnal szabadalmaztasd azt a technikát, egy vagyont fogsz keresni vele. Ellenkező esetben meg (ha mégis leesne a fordulat) mi értelme van üresben pörgetni?
"50-60-nál a dízelben már a 3.at keresgéled" - áruld már el milyen dízeleket vezettél eddig? Mert ebből a szövegből traktorra vagy teherautóra tippelnék. De egye fene, hogy a másik oldalt is megnézzük: ha én 50-60-nál harmadikba rakom a dízelemet akkor úgy meglódul harmadikban hogy a benzineseddel álva maradsz mellette, akárhova váltogatsz.
-
#95 Minek gyorsulni dízellel? Ezek olyan hülyeségek! Szerintem az emberek azért vesznek Diesel-t mert gazdaságosabb a benzinesnél! A városi dugókban pedig tök mindegy hogy gyorsul jobban!
Autópályára pedig a Dieselben is van elég kakaó! -
#94 már megint 7 mp-ezel -
Cvd #93 Nyomaték szempontjábol mindenképpen gyenge a benzines (ugyanazon térfogatnál úgy 50%-ot ver oda neki egy diesel), ráadásul a fordulatszámtartomány vége felé éri azt el, míg egy mai normális dízel a teljes nyomatékának döntő részét már 1500-as fordulat körül leadja. Ebből következik hogy a legtöbb diesellel akár 3.-ban is el lehet indulni majdnem alapjárattal, míg egy bezines elsőben is lefullad ha nem forgatják kicsit. Egy diesel tehát majdnem alapjáratról is lő, míg egy benzinesnél meg kell várni hogy felpörögjön. Nem véletlen hogy ahová erős és tartós motor kell (teherautók pl., ahol nagyon nem jó ha csak 5ezres fordulat felett tudja magát vonszolni), mindenhol dízelt használnak. Asszem normális ember nem is nagyon merné kijelenteni hogy alacsony fordulaton jobb egy benzines.
Azonfelül folyamatosan hátrányként hozod fel hogy a dízelek nem forognak annyit mint egy benzines. Könyörgöm, francért, ha egyszer két külön motor, és a dízel is ugyanúgy megy/ugyanannyit gyorsul ugyanazokban a sebességi fokozatokban? Oké, egy benzines autótulaj mondhatja hogy szar dízel, nem forog - akkor viszont a dízeles is mondhatja hogy szar benzines, szét kell forgatni hogy menjen. Az éremnek két oldala van. Meghát egyébként is lógtok egy olyan 100 lovas, benzines, 1200kg körüli átlagautóval, ami 7 másodpercnél rövidebb idő alatt van 100-on. Ha annyival jobb a benzines akkor biztosan nem okoz gondot mondani pár típust nem?:) -
#92 hét másodperc alatt százon diesel golf lll-lV hazudós -
Borg #91 Tévedsz. Miért kellene leereszteni a fordulatszámot? Van kuplung. A kanyar után a benzinessel is olyan fordulatról gyorsítasz ki, amilyenről akarsz. Ráadásul amíg 50-60-nál a dízelben már a 3.at keresgéled (mert kiértél a "húzó" tartományból), addig a benzines 100-ig elhúz melletted kettesben. -
#90 Én személy szerint vezetek egy 1.6 benzines bravat és egy 2.0 DTi Vectrát, és mindekttőt csípem.. Szal nem vagyok egyik mellett sem.. Sztem mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya.. -
#89 Pusztán arra gondoltam, h a legtöbb autó nem szereti venni az egyest mondjuk 30-40 körül, szóljatok ha tévedek.. Rgo a kanyarból kifelé a diesel úgy otthagyja a benzinset h csak pislog mivel szegénynek fel kell pörögnie.. Extrém rövid váltóval lehet h ez nem így történik, csak tapasztalatból beszélek.. -
#88 igen, a dieselnek gyorsabban kell pakolni, és nem illik kihuzatni -
#87 nem fogom fárasztani vele magamat.
hiszen TE úgyis megmondod, hogyan KELL benzinest vezetni... -
#86 milyen autót vezecc? -
#85 Mondjuk megnéznék egy tíz éves benzinest amit az alább leírt stílusban használtak (váltás 3500 felett).. -
Borg #84 A jobb sofőr.
A benzinest magas fordulaton kell tartani, és sokkal kevesebbet váltogatni, mint a dízelben. A benzines 2-esben végig gyűrheti a várost, míg a dízelnek a 3. gangra is szüksége lesz folyton.
De ha mást gondolsz, akkor majd meséld el a streetracingeseknek is :DD -
Borg #83 Ezt a rendkívül okos megjegyzést meg is tudod magyarázni? -
#82 Képzeljétek el a következőt: Városi verseny, sok 90 fokos szűk kanyarral, ahol vissza kell lassítani mondjuk 40 alá. Azonos lóerővel versenyez egy dízel meg egy benzines... Szerintetek ki fog nyerni? -
#81 "A benzienst meg nem így kell vezetni. Én 3500-nál kezdek gyorsítani, nemhogy ott váltsak el."
ezúton is gratulálunk. egy egész ország tévedett eddig a vezetésben, de mától követjük a technikádat... -
#80 100% ban egyet értek ezzel. Elkell dönteni ha az ember ugy akar menni mint egy tata vegyen dieselt, ha sportossan akarsz menni akor benzinest!!! -
Borg #79 Persze, hogy nagyon húzott, mert mint minden dízel, egy szűk fordulatszámtartományba van kihegyezve a nyomatékcsúcsa. Egy ilyen turbódízel a max nyomatékot csúcsban adja le, míg egy benziens a max nyomatékának 90%-át a teljes fordulatszámtartományban végig le tudja adni.
Igy lehet az, hogy alapjárat közelében pl jobban megy a benzines, akármennyire is a dízel van alacsony fordulatra kitalálva.
Az átlagember, aki elvált 3000-nél, de inkább már 2500-nál, sokkal jobbnak érzi a dízelt. A benzienst meg nem így kell vezetni. Én 3500-nál kezdek gyorsítani, nemhogy ott váltsak el. Márpedig a sportos érzetet nem a koromfelhő meg a kerregés adja, hanem a fordulatszám. -
#78 de az nemigazán széria -
#77 1,9es golf3ason (110LE) idomitottak vezetni, és benzin v dizel ide v oda az nagyon huzott!! -
#76 csak ebbe szar a gyári empháromlejácco -
#75 ebben igazad van -
#74 Igaz hogy a kisteher nemjó hasonlítási alap. És mivan a 406-os Monde csatával???
Azonkivül pedig a gázolaj milyen 10-15 ftvel olcsóbb? Volt már drágább is!!! Ne a Tesco árait nézd!!! Mol Omv stb. Én most pénteken tankoltam a partnerbe 272ft-ért Shell kútnál hol az a 10ft? -
Cvd #73 Node Borg kiragadta a dieselt a szokásos körítéséből. Egy diesel mellett arra tervezett váltó van, minek ilyen hülyeségekkel jönni hogy ő 7000-nél vált? Dieselnél váltok 3500-4000-nél, közben meg sebességben ugyanott vagyok, akkor miért menő az hogy többet forog a benzines?
"ha kell 100-as tempónál visszaszúrom 3ba és 140ig nevetve elmegyek, és gyorsabban mint a sok nyútonméter 5.be ..." - ez jó, én meg a Golfot tudtam 5.-ben hajtani 60-210 között. Nem volt pörgős, de másodikból 90-re még könnyedén rántott, harmadikban 130-ig, tehát attól hogy nem forgott, még ment. Sőt 7s körül volt százon, melyik benzines csinálja ezt meg 110 lóval és 1200kg-mal?
-
#72 épp ezért írtam, unokatesóm s60-át. -
#71 Na látom szépen elvagytok :D!! Szerintem DÍZEL! Márcsak az árak miatt is! Én személyszerint egy E220 vagy E230 -as Merdzsára pályázok, azok megállnak 7-8 literbe és viszik a 200at +!! Jól gyorsulnak (KATEGÓRIÁBAN), nagy és kényelmes belső terük van! Szal valami ilyesmi! De ha valaki benzinest akar kényelmeset nagyot kis fogyasztással a motorhoz képest akkor LEXUS RX400h!! Nálam az viszi a pálmát!!! Na sok siker a választáshoz!! -
Cvd #70 Mondjuk kistehert személyautóhoz hasonlítani teljesen értelmetlen. Előbbinél huszadrangú feltétel a gyorsulás/végsebesség, ezért egy kistehernél váltogatni kell rendesen mert rövidek az áttételek (az egyes jellemzően csak az autó meglódítására való, ha bármilyen lassan is de gurul akkor kettes alá nem is illik váltani), plusz 130-140-es végsebbeség a maximum amit tudni szoktak. Cserébe egy tonna rakománnyal is majdnem ugyanúgy mennek (merthogy az elsődleges szempont az hogy ne haljon meg teherrel se). Miért nem dobsz egy tonnát a Mondeóba meg a Carinába is és nézed meg hogy melyik gyorsul jobban?:)
Az üzemanyag sem 1 forinttal olcsóbb, hanem 10-15-tel átlagban, plusz kevesebbet is eszik belőle. Nagyon durván számolva átlagos használat mellett is tízezreket lehet spórolni egy dieselen éves szinten, tehát előbb utóbb visszahozza a pluszt, habár tényleg nem 1-2 év alatt. -
#69 Pont erről van szó, a gyakorlatról. A dízel az alacsonyabb "szűkebb tartományban jelentősen erősebb" ezért vezetik így. Szerinted a benzinest miért kell jobban pörgetni? Nyilván a saját tulajdonságaik figyelembe vételével a leghatékonyabbak.
Kivételesen egyet értek Borggal ha kell 100-as tempónál visszaszúrom 3ba és 140ig nevetve elmegyek, és gyorsabban mint a sok nyútonméter 5.be ...
Nekem csak az nem tetszik hogy egy sima benzinest hasonlítgattok egy "pdtditurbohipercsodával"
Egy turbos benzines mellett elbújhatnak ezek a csodák ...