3671
DIESEL vs BENZIN
  • Motoroj
    Azt mondják most már a fizetéseket fogják emelgetni, mert mást már mindent megemeltek.
  • SötétBarom
    EPIC WIN, once again..

Vicc, ma tankoltam itthon, mert kifogytam ( :/ ), hát bazmeg nem 390 az a szaros benzin!? Anyád. Kint még mindig olyan 360 környéke..
  • Willi Betz
    Ügyes...
  • Motoroj
    Nem feltétlen szoftverkérdés, a keskeny sávú lambda-szondák eleve nem nagyon képesek abban a tartományban mérni, amiben az etanolos motorok üzemelnek.

Egyébként tényleg nem nagyon éri meg a dolog. Viszont egész jól el lehet vele szórakozni.
  • pszihopata
  • pszihopata
    ez a tanktisztítás egy faszság,eleve hogyan tisztítasz tankot?

valami ökör elkezdte pár éve hogy az etanoltól kioldódnak a szennyek,azóta mindenki kórusban ezt szavalja

más gond van az etanollal,pl.a lambda szonda speckó program nélkül nem tudja értelmezni a gázértékeket-na ez a gond átalakító nélkül
    ilyenkor szegénykeveréket érzékel és addig dúsítja a keveréket amíg tudja,és amitől már kurvára sokat fog fogyasztani,ahelyett hogy az előgyújtást növelné

ilyen árkülönbségnél rohadtul nem éri meg,pláne hogy átalakító nélkül a műszerfalon állandóan jönnek a hibaüzenetek
  • Motoroj
  • Motoroj
    Megéri-e?
  • n003
    elvileg igen
    hallottam azt hogy a tankot viszont mindenképpen érdemes megtisztítani a lerakódott szennyeződésektől
  • SrAta
    Sziasztok!
    Egy olyan kérdésem lenne, hogy 1985ös 1,6-os benzines 626os Mazdába szabad fele-fele arányban bioetanol-benzint tankolni???
    Ez okoz a motornak extra károsodást?
    Köszönettel
    SrAta
  • Motoroj
    Ebben az esetben igazat adok, szimplán kiegyensúlyozatlan.
    Pedig van benne egy szimpla kiegyensúlyozó tengely.

Azt nem tudom hogy kéttömegű lendkereket kapott-e, de ezek után csodálkoznék rajta.
  • fifi
    rosszul hitted...
  • Motoroj
    Én azt hittem, hogy a többnyire alacsony fordulaton jellemző berezonálásról beszélünk.
  • fifi
    "4 nél tobb henger kell egy motor kiegyensúlyozására"

vagy kiegyensúlyozótengely...
  • Borg
    Balansz tengellyel meg lehet azt oldani.
  • szekelyland
    Mire, a remegésre? Sztem épp elég indok a 3 hengeres motor,tudtommal 4 nél tobb henger kell egy motor kiegyensúlyozására. A cégflottában van vagy 10 ilyen kocsi, mindegyik remeg, főleg kis fordulaton
  • Motoroj
    Szerintem az nem elég indok.
  • szekelyland
    ja, kispóroltak a nyavalyások egy hengert a kávéőrlőből...
  • FOXX supreme
    nyald ki a forrást...:)
  • pszihopata
    ugyanmár,vannak megbízhatóbb források:)
  • desigo
    A magyar diesel szörnyű titka

• pszihopata
    vagy 3 hengeres:)
  • Motoroj
    Új korában is annyira remegett alacsony fordulaton?

Vagy a motortartó gyenge, vagy a konstrukcióból adódóan ilyen alacsony frekvencián gerjesztett rezgés jön létre. Vagy nem tudom.
  • szekelyland
    Kicsit feltámasztva a topic-ot.
    Szerencsésen lecserélték a szolgálati vasamat, 200e km hűséges teljesítése után ( Skoda Fabia combi 1,4 PDTDI 80 le) Még írtam róla, dióhélyban: alapjárattól 1500-1600/min ig totál nulla, abszolút semmi erő, utána felébred, 2000 től húz mint a barom, 3500 nál kampec mintha levettem volna a gyújtást. És igen, ha leengedtem alapjáratra 5 ben meg 4 ben, ha ráléptem olyan éktelen zakatolás és remegést produkál, hogy nem mertem tovább tartani. 5 ben már 50-nél zakatol az egész vacak. Szerintem a PDtdi re jellemző ez a kis fordulaton totál erőtlenség, majd a töltési foldulatszám után egyből brutál erő, majd utána megint semmi.

Az új kocsi: Fabia 2 facelift 1,6 CrTDI 90 le
    Ég és föld!!! nincs remegés, ha gyengén is, de 1000 től már egyenletesen húz, nincs vulkánkitörés 2000 nél, 4000 ig simán húz, egyszóval totál kultúrált, szinte benzinmotor jellegű, 10m ről már nem hallszik a dízelkereplés, a régi, főleg téli hidegben olyan kellettlen kerregéssel indult hogy a negyedik szomszédban lakó öreg nénike már indult a pincébe, azt gondolván újra itt vannak az oroszok....
  • Palinko
    nah fail én autó motorban gondolkodtam :D
  • pszihopata
    3479-ig azt hittem értelmes emberrel van dolgom,gondoltam ha már tudod miről van szó nem fogsz belehalni egy kis guglizásba

de nem,csak a hülyeség megy,az én hibám hogy minden parasztot komolyan veszek
  • Gabor1990
    Ha megnézed a kép URL-jét, az sokat segít.
  • Palinko
    kioktatni meg egyszerűbb mint rendesen elmagyarázni, színvonal...
  • pszihopata
    itt elég szórni a :D-t aztán mindenki olyan kurvára vicces mi?
    ahhoz poén kéne,de te azt hiszed elég baromságokat kérdezni

szinvonal
  • Palinko
    nah de most komolyan, nem akarok lemaradni :D
  • pszihopata
    kifelejtették biztosan:P
  • Palinko
    jah arra a fogaskerékre gondoltam. de akkor mi van a kuplunggal? :D
  • pszihopata
    ez motor főtengely,ha a fogaskerékre gondolsz akkor az hajtja a váltót

tök mindegy hol van,éppen oda teszik ahová a váltó kívánja
    itt a ledkerék nincsen rajta,az motoroknál súlycsökkentésből mindíg a generátor mágnese is egyben
  • Palinko
    de a lendkerék miért van bent?
  • pszihopata
    én azt nem értem hogy miért nem ezt használják mindenhol

régen oké,egyszerűbb a gyújtás egy szimmetrikus motoron,de mióta elektronika csinál mindent azóta már rég elfokolhatták volna az összes négyhengerest,sokkal finomabban járnának
  • Palinko
    fura
  • Motoroj
    Ez hogy tetszik? :)

• Motoroj
    Igen. Úgy néz ki hogy az etanolosok is lehúzhatják a rolót. Legalábbis határon innen.
  • pszihopata
    pont ahogy az etanol járt
  • Motoroj
    Ha mindenki gázt tankolna, akkor kétlem hogy olcsó lenne.