20
  • BiroAndras
    #20
    "Eddig minden alkalommal, amikor gépet fejlesztettem az AMD csúcsprocija volt a drágább."

    Én akkor váltottam AMD-re, amikor a P4 kijött. Eszembe se volt AMD-t venni, de a P4 olyan iszonyat drága volt, hogy egyszerűen nem volt annyi pénzem. Szóval kértem egy AMD-s árajánlatot is, és amikor láttam, hogy sokkal olcsóbb, meg is vettem. 3 évig szolgált az a gép (1.4 Tbird), és még ma is megy szerverként. Azóta is ahányszor gépet veszek, megnézem az AMD és Intel árakat, azonos teljesítmény mellett, és eddig minden alkalommal az AMD nyert fölényesen. Legutóbb az Intel ki is esett a versenyből, mert nem volt az X2-höz mérhető procija.
  • arty
    #19
    egen, olcso volt, de a gyár veszteséggel adta olyan olcson :( nekünk persze jo volt, de nem tarthatott örökké :)

    ár/teljesitményben még mindig jobb az AMD ... majd ha az intel előrébb kerül akkor lesz verseny ...
  • Omegared
    #18
    Hát ez kész...
    Több híradás is arról nyilatkozik hogy az amd alig tudja teljesíteni megrendeléseket, elvisznek tőle minden egyes darab procit. Ha mindent visznek valószínű hogy vinnének többet is, főleg ha az AMD tudna gyártani (mellesleg hamarosan ez is megoldódni látszik). Hatalmas a kereslet, bizonyos típusokból meg hiány van.
    Egy piacon mit indukál a hiány? Áremelkedést. Úgyis megveszik. Esetünkben nem feltétlen az AMD a hunyó a dologban... Ha egy kereskedő biztos a dolgában hogy biztos el tud adni pl egy X2-t legalább 50 embernek, de vinnének többet is, akkor biztos árat emel. Simán megveszik 2x-es áron is az emberek... Nem védem az AMD-t ezzel a kis irományommal, de nem teljesen ő a hunyó.
    Viszont a termelés felfutásával (az új fab, meg a szerződéses gyártók) ez az árképzés stabilizálódhat, és újra beindulhat az árverseny.
    Yoda: azt nem mondtad miért füstölt el a procid...
  • Yoda2005
    #17
    bocs merül az elem a biilentyűzetbe
  • Yoda2005
    #16
    neem vot már ilyen is oyan is d miko az ember keze alatt LEFÜSTÖL EGY AMD a semmihez se fogható! füstölt lángolt! a 3000res thloról van szó! Pedig csak zenét hallgattam:D
  • Evil Merodak
    #15
    Kedves AsySoft és dez! Majd hiszem ha látom.
  • asysoft
    #14
    Nem tudom mit vártál:) Szerinted ha eladják az összes processzorukat ezen az áron, akkor majd árat csökkentenek? Ez is cég, ahogy az Intel is az, első a profit. Majd, ha beindulnak az újabb gyárak, és megérkezik az asztali CoreDuo, lesz árverseny...
  • M0RN1NGST4R
    #13
    Nem tudom, hogy kinek mi a stratégiája gépfejlesztés terén de én azt szoktam csinálni, hogy megveszem a lehető legjobb konfigurációt (na persze azt, ami elérhető áron van), és akkor hosszú időre le van tudva minden, nem kell havonta cserélgetni ezt-azt. Procin és alaplapon nem szoktam spórolni. Eddig minden alkalommal, amikor gépet fejlesztettem az AMD csúcsprocija volt a drágább. Tény, hogy az alsóbb szegmensbe mindig olcsóbb volt. Arra leszek kíváncsi, hogy a sok AMD rajongó továbbra is kitart-e az AMD mellett.
  • MerlinW
    #12
    Intel párti vagyok (bevallom nemtom mér) de volt már AMD-m is. Mindkét cég procija jó, lényeg hogy felhasználás specifikus. Ki mire használja. Egyik ebben arősebb másik abban. Értelmetlen a vita:)
  • quentit
    #11
    Igaz, hogy az AMD drága, de a minőséget meg kell fizetni... Az intel core duo meg még MINDIG NINCS SEHOL... Mármint nem kapható desktop PC-k be. Van Mac, van Mobile, de desktopba nincs.
  • dez
    #10
    Csakhogy most sem volt verseny, mert az AMD jobb volt. Majd (elvileg) a Core sorozattal egyenlítődik ki a dolog.
  • dez
    #9
    Kicsit kevered a dolgokat. Most feljövőben van az AMD eladásokban is. Itt elsősorban nem a jelen helyzetről van szó (bár ma is vannak visszásságok, pl. Dell, kormányzati tenderek, stb.), hanem az utóbbi évekről, amikor annak ellenére nem tudott nagyobb piacrészt szerezni, hogy jobb volt.
  • Evil Merodak
    #8
    BTW pont mostanában gyárt az Intel olcsó tuningolható procit.
  • Evil Merodak
    #7
    Ti pedig azt hittétek hogy milyen jó a piaci verseny nekünk vevőknek és majd lejjebb mennek az árak meg minden. Erre mi történt? Felerősödött az AMD és megemelte az árait gratula!
  • kukac78
    #6
    Te pedig hasonlítsd össze a teljesítményüket...
    Lásd itt!
  • JohnnyFirpo
    #5
    Mindent elad az AMD
  • Visor
    #4
    Ez valóban így van! Ha egyszer árat emelnek, akkor számítsanak arra, hogy (egy kicsit) vissza fognak esni, és nem az Intelt ba**ogatni, különböző perekkel.
    Nézd meg az árát, hogy milyen drága az új AMD Athlon 64 X2 duplamagos proci, és nézd meg az Intel Pentium 4 3 GHz-s, duplamagos proci árát. Hasonlítsd össze a különbséget és a minőséget!Lásd itt!
  • asysoft
    #3
    Én úgy tudom, minden eddiginél jobban megy most az AMD-nek. A drágaságról meg: minek adjanak egy processzort x egységért, ha 1.5x-ért is elkel mind? Amúgy azon elgondolkozhatnátok, a Dell pl miért nem árusít AMD-alapú konfigurációt. Biztosan nem amiatt, mert antipatikus nekik a gyártó...:) Japánban is bebizonyosodott, hogy tisztességtelen eszközökhöz folyamodott az Intel. Ezek után érthető, hogy perelnek...
  • M0RN1NGST4R
    #2
    Az AMD eddig az olcsó processzorainak köszönhette a hírnevét. Ez mostanában megfordult, és kicsit elszaladt velük a ló, és kezdtek drága cuccokat gyártani. Talán az ebből eredő piaci veszteségeket akarják az intel számlájára írni?
  • Visor
    #1
    A Microsoftnak van elég gondja az EB perrel is. Az AMD meg így akar a csúcsra jutni, hogy az Intelt támadja perekkel. Ahh. Bele fognak ezek bukni!