Indul a fúziós erőmű építése Franciaországban
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
Napelem...áááá.. A fajlagosan messze a legdrágább és leggyengéb hatásfokú és megbízhatóságú dolog. Hányszor kell még leírni, hogy ezeket a hálózatba szinte lehetetlen normálisan bekötni!?
Arról nem is beszélve, hogy megbízhatatlanságuk miatt hagyományos erõmûvi kapacitásban is meg kell építeni ezek, hogy pótolják a hiányt ha nem süt a nap vagy nem fúj a szél. Egyéként is e tuljdonság miatt 10-15%-nál nem lehet több az összenergiatermelésben az arány. Ja és ezeket nem én találtam ki, hanem energetikus szakemberek álláspontja ez.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ezért kell a mágneses tér, ami csak a gyûrû iránya mentén engedi mozogni a töltött részecskéket.
Az eddigi reaktorok sima réztekercseket használtak, de az ITER-ben szupravezetõk lesznek.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
A hülye ötletek valósulnak meg a leggyorsabban...
Az hogy ahová a végtermékekeket eddig benyomtuk, nevezetesen a légkör, valójában nem képes végtelenül elnyelni azokat.
Kb ennyi.
A nukleáris /fissziós és fúziós/ technológiáknak ugyan úgy vannak a környezettel aktív kölcsönhatásban álló melléktermékei, csak viszonylag kevesebb mennyiségben. Viszont teljesen nem lehet átállni a nukleáris technológiára, mert egy csomó dolog nincs kidolgozva (pl hosszú felezési idejû anyagok kezelése)
A megoldás egy olcsó és a mellléktermékeiben maximálisan semleges technológia lenne.
Az a vicc, hogy létezik ilyen. Ráadásul nem is valami egelista sci-fi, de azért viszonylag hájtek, szal a tudományos establishment felé is elfogadható.
Szal úgy tûnik a jelenlegi környezeti katasztrófa közeli helyzetet már nem ez a fúziós erõmû fogja megoldani.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
"1997-ben fél másodpercre már sikerült 16,1 megawatt energiát kinyerni, igaz, ehhez 25 megawatt villamos energiát használtak fel."
4.7 milliárd Euro = 1175 milliárd FT
Hát ezen csak röhögni lehet.
Ebbõl azért qrva sok napelemet, biztonságos atomerõmûveket, vízerõmûvet lehetne szerte az EU-ban szétszórni.
Ez a szar nem más mint egy pénznyelõ sci-fi, honnan a francból állítanak elõ olyan anyagot amely csak mp-ig is képes lesz kibírni a Nap hõjének ötszörösét?
Hogy a francba voltak képesek ezt a tervet megetetni az EU-val?
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy le a fejlõdéssel, hanem azt, hogy tessék kérem visszatakarodni a laborokba és megoldani ezt az alapvetõ problémát... barmok.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
A hülye ötletek valósulnak meg a leggyorsabban...
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Nem akarok riogatni, de a környezetszennyezési válság megoldására (ezen belül a szennyezõ energiatermelési technológiák kiváltására) viszont még van max 20 évünk, utána télleg meszeltek!!!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]