129
Dimmu - Black Metal
  • Cash Money
    azért nem hiszem hogy a darkthrone vagy a mayhem azért csinált/csinálta a black metált mert az volt a menő
    és aki igazán hiteles volt a black színtéren az euronymous
    mellesleg a cradle is death/grind bandaként kezdte és szánalom hogy mi lett belőlük a 90-es évek végére
    én nem vagyok ellene a fejlődésnek csak az ilyenfajta divatzenéknek mint pl a cradle vagy a dimmu
    ha meg a darkthrone nyomta a menőt akkor a dimmu ma mit csinál?
    és ahoz hogy az ember megismerje ezeket a zenéket nem kellene ekkora fos irányba váltani, mert ezzel minden kis pöcs megismeri és azt hiszik hogy ez a black metál, holott baromira nem
  • McFrost
    őket is imádom, Blakheim tuti zenész
    Dimmu is zsír
  • stp4trick
    Én még adnék hozzá egy kis Diabolical Masquared-666ot oszt cső.

Mellesleg 30 vaok és 20 éve hallgatok kemény zenét. Mindig is az igényes, vagy egyedihangzású, de értelmes zenét hallgattam, de bele-belekóstoltam azért a sűrűjébe is. A Dimmu az egyik kedvencem a nagyon jó hangzásáért, és alapvetően stílustól függetlenül a hangzás-megszólalás-technika a fő szempont.
  • McFrost
    figy ez van , aki true blackernek tartja magát , azt beraknám egy gumiszobába és Impaled Nazarene- Tol Cromp norz norz, Immortal 1. , Marduk 1. , Gorgoroth összes, Beherit albumot nyomnák neki 24 órán keresztül , magamit is szintén de én Cradle-Sear Bliss,Finntroll-Ensiferum-Trollfestet kérnék:P
  • Lammer
    evjarat majdnem detto, en osszel toltom a 28at :P btw nalam a metalosodas ugy kb 86-87 korul volt, akkor nagyon tetszett az Iron maiden-Halloween stb :DDDD cicanadrag+pumacipo kor :DDDDDDDDDDDDDD kb enis 90 korul lettem black rajongo, dehat mai szemmel azok mar nagyon paganos stylet nyomnak (pontosan 1etertek avval a kijelenteseddel, hogy profi banda lett sok regi jo bandabol, ami nem is baj... ma mar nem is tetszik a pagan stilus, megmondom oszinten, jobban bejonnek mar ezek a letisztultabb formak... call me trendyman :DDDDDDDD) felnottem, elnezest :DDDD
  • McFrost
    akkor én már 8 éve gyűrtem:P
    na de ez Dimmu topik!
  • Cash Money
    én 98 körül kezdtem
    nálam is death,sodom,kreator,napalm death
    aztán black metál és grind irányzat jött
  • McFrost
    semmi ,
    vagyis látszik:)
    én 28,5 és általános 7-be lettem metálos, DEATH- scream bloody gore és spiritual healing ami lenyűgözött és elhozott ebbe az irányba a Pokolgéptől és a Metallicatól...az pedig nem ma volt
  • Cash Money
    hülye vagyok 22
  • Cash Money
    23
    mért?
  • McFrost
    hány éves vagy?
  • Cash Money
    a deathcrush meg a régi mayhemek nekem nem jönnek be meg az újak se
    sose tartottam a régi mayhemet blacknek
    a de mysteriis az black bár nekem az sem jön be
    amikor dead volt benne akkor volt jó
    a lipcsei koncert is zajhalmaz nem black de fasza

én az első színtiszta black zenére ami kijött azt mondom hogy beherit-seventh blasphemy 1990
  • Cash Money
    na ja
    az impaled ma is megállja a helyét a régiek közül, akik nem kezdtek el változni populáris irányba
  • Cash Money
    a darkthrone albumai sztem mind más
    mondjuk én a ravishing grimnessig hallottam
  • McFrost
    Dimmu igazi profi banda lett, ennyi , sok lóvé ,sok rajongó, tuti lemezek
  • stp4trick
    ott a pont, csak msot értem ide, de ne hagyjuk ki a klasszikus Dissectiont és az Immortalt meg pláne, és még sorolhatnánk...(Old man's Child, Impaled Nazarene mind-mind más kicsit, de black)
  • McFrost
    a black metal a Tormentornál, Mayhemnél kezdődik.
    Emberek 2006 van , mit vártok a mai metaltól?
    Darkthrone death metal banda volt ,aztán Euronymus mondta Fenriznek nyomjá Blacket mert most az a menő és úgy lett. Anélkül hogy leszolnám a Darkthronet, most adták ki a 8. lemezük ami tök ugyanolyan mint az 1.
    Ma már kevés az erdeti banda és vegyük tudomásul , ha valamelyik csapat meg akar találni valamejőnket , tehát rajongót akar , annak bizony újítani kell....black metal ma már inkább hitvallás, de azért van jó banda: MArduk,Satyricon,Khold,Armagedda , Bornholm, Ahriman!!!!!
  • McFrost
    Modern szimfónikus black metal
  • Cash Money
    szintis metál, black elemekkel
    a black metál a beherit, judas iscariot meg a darkthrone-al kezdődött és a hozzájuk hasonló zenék nevezhetők black metálnak
    nem a cradle féle fos
  • stp4trick
    Igaz, hogy a hivatalos oldalukon is a meghatározás melodic black metal (néhol symphonic), de legyen igazad. Azért felvilágosíthatnál, hogy szerinted mi a helyes meghatározás.
  • Cash Money
    a dimmu sose volt black metal
    attól függetlenül hogy a for all tid meg a stormblast fasza
  • Voltan
    Mondjuk túl sok eredetiség nincs a zenéjükben, de nagyon bika hangzást tudnak kölcsönözni az albumaiknak.
  • Lammer
  • stp4trick
    tessék fogd
  • McFrost
    hogyan?
  • Küldönc
    VALAKI
  • Küldönc
    Valaki tudna albumot adni a Dimmu Borgir-től
  • Lammer
    Kedvencem!!!
    nekem az Enthrone Darkness Triumphant a kedvenc a Spiritual Black Dimensions albummal egyetemben!
    amugy szep es jo, hogy kiadtak ujra a stormblastot, de johetnenek mar valami uj anyaggal... :D
  • zero the hero
    a cardle meg nem black hanem extrém ghotic, ha már valaki felhozta ezt a bandanevet ebben a topicban
  • zero the hero
    ez így van, sajnos ma már ők is eldallamosodtak nagyon, sőt inkább a dallam alá van betéve 1-2 black elem
  • stp4trick
    magyar dimmu borgir fansite
    nem túl friss, nem túl sokminden van benne, de legalább adtam pár linket, amit nézegethettek
    Szerk.:na még egy
  • stp4trick
    http://www.dimmu-borgir.com/
    e-szerint igen
    http://en.wikipedia.org/wiki/Dimmu_Borgir#Current_members
    de e-szerint már nem, a lényeg az elejében volt végülis, a COF-DB témához kapcsolódás és a hovatartozás
  • McFrost
    már nem Ő a dobos
  • Krezga
    pont Borgirt hallgatok:)
  • stp4trick
    Ezt jól elcseszted. Honnan vetted ezt a finn marhaságot? Ha már annyira szereted, leglább utána néznél a norvég black egyik éllovasának. A cradle témához meg annyit, hogy a jelenlegi dobosuk Nicholas, aki a Principle-től a Cruelty-ig a COF-ban dobolt.
  • Sland
    Ha ide írsz, mért nem vagy MSN-en?
  • Bachstein
    Pont így gondolom! Az volt még a hamisíthatatlan finn muzsika. Mondjuk most a DCArmageddon-on is van 1-2 finn nyelven megszólaló szám, de már ez sem az igazi No nem baj, azért még így is remek együttes.
  • McFrost
    blackből indult, ma már inkább blackes elemeket is tartalmaz , igazi profi csapat, de a For All Tid-Stromblast-Enthrone albumok szóltak 100%-ig a zenéről
  • Herr Lehrer
    pedig de:P
  • Dying Soul
    Hogy én miért gondolom mindig azt róluk , hogy oroszok?!
    Na mindegy, én pont az ellentábor vagyok, Cradle megelőzi szvsz.. (igazából nem is vagyok benne annyira ebben a témában, szal, nem igazán mérvadó a véleményem :D )