129
Dimmu - Black Metal
-
Cash Money #49 azért nem hiszem hogy a darkthrone vagy a mayhem azért csinált/csinálta a black metált mert az volt a menő
és aki igazán hiteles volt a black színtéren az euronymous
mellesleg a cradle is death/grind bandaként kezdte és szánalom hogy mi lett belőlük a 90-es évek végére
én nem vagyok ellene a fejlődésnek csak az ilyenfajta divatzenéknek mint pl a cradle vagy a dimmu
ha meg a darkthrone nyomta a menőt akkor a dimmu ma mit csinál?
és ahoz hogy az ember megismerje ezeket a zenéket nem kellene ekkora fos irányba váltani, mert ezzel minden kis pöcs megismeri és azt hiszik hogy ez a black metál, holott baromira nem -
#48 őket is imádom, Blakheim tuti zenész
Dimmu is zsír -
#47 Én még adnék hozzá egy kis Diabolical Masquared-666ot oszt cső.
Mellesleg 30 vaok és 20 éve hallgatok kemény zenét. Mindig is az igényes, vagy egyedihangzású, de értelmes zenét hallgattam, de bele-belekóstoltam azért a sűrűjébe is. A Dimmu az egyik kedvencem a nagyon jó hangzásáért, és alapvetően stílustól függetlenül a hangzás-megszólalás-technika a fő szempont. -
#46 figy ez van , aki true blackernek tartja magát , azt beraknám egy gumiszobába és Impaled Nazarene- Tol Cromp norz norz, Immortal 1. , Marduk 1. , Gorgoroth összes, Beherit albumot nyomnák neki 24 órán keresztül , magamit is szintén de én Cradle-Sear Bliss,Finntroll-Ensiferum-Trollfestet kérnék:P -
#45 evjarat majdnem detto, en osszel toltom a 28at :P btw nalam a metalosodas ugy kb 86-87 korul volt, akkor nagyon tetszett az Iron maiden-Halloween stb :DDDD cicanadrag+pumacipo kor :DDDDDDDDDDDDDD kb enis 90 korul lettem black rajongo, dehat mai szemmel azok mar nagyon paganos stylet nyomnak (pontosan 1etertek avval a kijelenteseddel, hogy profi banda lett sok regi jo bandabol, ami nem is baj... ma mar nem is tetszik a pagan stilus, megmondom oszinten, jobban bejonnek mar ezek a letisztultabb formak... call me trendyman :DDDDDDDD) felnottem, elnezest :DDDD -
#44 akkor én már 8 éve gyűrtem:P
na de ez Dimmu topik! -
Cash Money #43 én 98 körül kezdtem
nálam is death,sodom,kreator,napalm death
aztán black metál és grind irányzat jött -
#42 semmi ,
vagyis látszik:)
én 28,5 és általános 7-be lettem metálos, DEATH- scream bloody gore és spiritual healing ami lenyűgözött és elhozott ebbe az irányba a Pokolgéptől és a Metallicatól...az pedig nem ma volt -
Cash Money #41 hülye vagyok 22 -
Cash Money #40 23
mért? -
#39 hány éves vagy? -
Cash Money #38 a deathcrush meg a régi mayhemek nekem nem jönnek be meg az újak se
sose tartottam a régi mayhemet blacknek
a de mysteriis az black bár nekem az sem jön be
amikor dead volt benne akkor volt jó
a lipcsei koncert is zajhalmaz nem black de fasza
én az első színtiszta black zenére ami kijött azt mondom hogy beherit-seventh blasphemy 1990 -
Cash Money #37 na ja
az impaled ma is megállja a helyét a régiek közül, akik nem kezdtek el változni populáris irányba
-
Cash Money #36 a darkthrone albumai sztem mind más
mondjuk én a ravishing grimnessig hallottam
-
#35 Dimmu igazi profi banda lett, ennyi , sok lóvé ,sok rajongó, tuti lemezek -
#34 ott a pont, csak msot értem ide, de ne hagyjuk ki a klasszikus Dissectiont és az Immortalt meg pláne, és még sorolhatnánk...(Old man's Child, Impaled Nazarene mind-mind más kicsit, de black) -
#33 a black metal a Tormentornál, Mayhemnél kezdődik.
Emberek 2006 van , mit vártok a mai metaltól?
Darkthrone death metal banda volt ,aztán Euronymus mondta Fenriznek nyomjá Blacket mert most az a menő és úgy lett. Anélkül hogy leszolnám a Darkthronet, most adták ki a 8. lemezük ami tök ugyanolyan mint az 1.
Ma már kevés az erdeti banda és vegyük tudomásul , ha valamelyik csapat meg akar találni valamejőnket , tehát rajongót akar , annak bizony újítani kell....black metal ma már inkább hitvallás, de azért van jó banda: MArduk,Satyricon,Khold,Armagedda , Bornholm, Ahriman!!!!! -
#32 Modern szimfónikus black metal -
Cash Money #31 szintis metál, black elemekkel
a black metál a beherit, judas iscariot meg a darkthrone-al kezdődött és a hozzájuk hasonló zenék nevezhetők black metálnak
nem a cradle féle fos -
#30 Igaz, hogy a hivatalos oldalukon is a meghatározás melodic black metal (néhol symphonic), de legyen igazad. Azért felvilágosíthatnál, hogy szerinted mi a helyes meghatározás. -
Cash Money #29 a dimmu sose volt black metal
attól függetlenül hogy a for all tid meg a stormblast fasza -
#28 Mondjuk túl sok eredetiség nincs a zenéjükben, de nagyon bika hangzást tudnak kölcsönözni az albumaiknak. -
#27 -
#26 tessék fogd -
#25 hogyan? -
#24 VALAKI
-
#23 Valaki tudna albumot adni a Dimmu Borgir-től -
#22 Kedvencem!!!
nekem az Enthrone Darkness Triumphant a kedvenc a Spiritual Black Dimensions albummal egyetemben!
amugy szep es jo, hogy kiadtak ujra a stormblastot, de johetnenek mar valami uj anyaggal... :D -
#21 a cardle meg nem black hanem extrém ghotic, ha már valaki felhozta ezt a bandanevet ebben a topicban -
#20 ez így van, sajnos ma már ők is eldallamosodtak nagyon, sőt inkább a dallam alá van betéve 1-2 black elem
-
#19 magyar dimmu borgir fansite
nem túl friss, nem túl sokminden van benne, de legalább adtam pár linket, amit nézegethettek
Szerk.:na még egy -
#18 http://www.dimmu-borgir.com/
e-szerint igen
http://en.wikipedia.org/wiki/Dimmu_Borgir#Current_members
de e-szerint már nem, a lényeg az elejében volt végülis, a COF-DB témához kapcsolódás és a hovatartozás -
#17 már nem Ő a dobos -
#16 pont Borgirt hallgatok:) -
#15 Ezt jól elcseszted. Honnan vetted ezt a finn marhaságot? Ha már annyira szereted, leglább utána néznél a norvég black egyik éllovasának. A cradle témához meg annyit, hogy a jelenlegi dobosuk Nicholas, aki a Principle-től a Cruelty-ig a COF-ban dobolt. -
#14 Ha ide írsz, mért nem vagy MSN-en? -
#13 Pont így gondolom! Az volt még a hamisíthatatlan finn muzsika. Mondjuk most a DCArmageddon-on is van 1-2 finn nyelven megszólaló szám, de már ez sem az igazi No nem baj, azért még így is remek együttes.
-
#12 blackből indult, ma már inkább blackes elemeket is tartalmaz , igazi profi csapat, de a For All Tid-Stromblast-Enthrone albumok szóltak 100%-ig a zenéről -
#11 pedig de:P -
#10 Hogy én miért gondolom mindig azt róluk , hogy oroszok?!
Na mindegy, én pont az ellentábor vagyok, Cradle megelőzi szvsz.. (igazából nem is vagyok benne annyira ebben a témában, szal, nem igazán mérvadó a véleményem :D )