62
  • roliika
    És itt jön képbe a NASA kísérlete, mely szerint 1 erős e-mágneses mezőt hoznak létre az űrhajó körül, és így a hajó "függetlenedik" a külső világtól részben= qwantum szintű effektusok elő idézhetők=lassaban telik benne az idő, vagy "meghajlik" a téridő stb...igen, nem álmodok, van ilyen NASA kísérlet is.
  • roliika
    :-DDD Na jó, de még akár lehet ilyen is! Nekem fura volt, hogy a japán fickó múltkor a teleportációs kriptográfiai eljárásokat ecsetelgette, de ezek szerint csak nekem tűnt fel.
  • jalsomm
    Nem ertem, miert bántod őt. Nyilvanvaló, hogy a q mezős adások az igaziak, én is Q mezős antennával nézem a Galactical Geographic TV adásait, kedvencem pld. kedd esténként a barbár preteleportációs civilizációkat bemutató sorozat.:)
  • rohadt alma
    Nem értek a fizikához de ugy emlékszem minnél nagyobb sebességre gyorsítunk egy tárgyat annál nagyobb energiára van szükség.Hiába nincs légellenállás.Ha van x tömeged amit v sebességre gyorsítasz ahhoz E energiát felhasználsz.Ha v sebességről 2v-re gyorsítod akkor ahhoz nem E energiát kell ismét befektetni hanem többet.A részecskegyorsítókban is nagyon nagy energia kell ahhoz,hogy azokat a pici részecskéket a fény sebességéhez közelire gyorsítsák.Egy szputnyik tömegü testnél ez szinte végtelen nagy energiát jelent.Ha van fizikus akkor majd kijavít ha tévedek.Remélem lesz megjegyzése mert nem vagyok biztos.Nagy sebességnél nem akkoránál amivel most haladnak az űrhajóink olyan furcsa lesz a fizika.
  • norbre
    amúgy meg nem hiszem hogy a fény a leggyorsabb vagy a -273°C a leghidegebb. ez csak azért van mert nem ismerünk még ennél gyorsabbat, hidegebbet vagy nem tudjuk mérni ezeket (de ez csak magánvélemény nem tudományos megállapítás)
  • norbre
    meg a másik h szerintem kockázatos a nyílt űrben (is) a nagy sebesség, mert egy határ fölött már lehet hogy túl későn észlel az űrhajó akár egy kis méretű kaicsot is ahhoz hogy kitérő manőverbe kezdjen, ami ugye megint csak energia
  • norbre
    na ok, de a gyorsításhoz energia kell, sztem nem véletlenül van ez a sebesség feltüntetve. Az üzemanyag az rakomány, ergo tömeg. Így minnél többet rax bele annál nagyobb erő kell a gyorsításhoz, tehát sztem ez a sebesség egy optimális üzemanyag ellátottság mellett értendő
  • Sanyix
    Ez a leggyorsabb űrhajó szöveg ez így nem valami jó. Ezek nem repülők, itt nincs légellenállás, a korlát a fénysebesség. Tehát elég nagy sebességekre lehet gyorsítani űrhajót, csak idő kell hozzá. És pénz...
  • norbre
    egyébként meg szerintem az élet olyan nagy számú variációja létezhet a világegyetemben, hogy sztem csak egy igen szűk keresztmetszetét vagyunk képesek felismerni. Értem ezalatt azt hogy a más civilizációk által leadott fényjeleket kutatva azt tekintik értelmesnek ami valamilyen rendszert mutat. Na de milyen rendszert? Hát amilyet az ember annak talál. Jó persze mást nem is tudunk kutatni, de mi van ha pl az általunk használt matematika csak nekünk értelmes (kicsit elrugaszkodva a talajtól).
  • roliika
    Egy távoli, messzi-messzi galaxisban 25 fényév távolságban:"Hállóóó van ott valakiiiiii? - 50 év múlva - Tessék?" :-DD
  • roliika
    ITT tessék nézelődni.:-)) Jó, egy része magán kézben van, de hát az USA-ban mi nincs?:-))
  • norbre
    egyetértek. találnak valami véletlenül felénk bocsájtott fényjelet tegyük fel hogy a Naphoz legközelebbi csillag mellől (4.2 fényévre lévő Proxima Centauri),először is nem biztos hogy ők is figyelik a más civilizációk fényjeleit, de tegyük fel hogy igen, és megértik a "helló ki van ott" fényjelünket, akkor még legkevesebb 4 év mire visszajön a válasz. ok mostmár tudunk velük chat-elni igaz kicsit lassan.

A másik h a Nasa leggyorsabb űrhajója 58.400km/h sebességre képes (leszámítva persze tanult kollégáim által is felvázolt térugrás, térgörbítés és teleportációs lehetőségeket). 1 fényév 9 460 500 000 000 kilométer, tehát ezzel a hajóval is 18500 év lenne a legközelebbi csillagig elérni, és ha már ott vagyunk akkor persze még 4 év mire visszajön az infó hogy "NE GYERTEK IDE EZ ENEMY.. .. ááááááá..."

• roliika
    Mondjuk, hogy eredetileg a NASA programja volt a SETI amúgy semmi.:-D
  • TommyC
    Az a szó h "világ", télleg csak illúzió, hisz csak egy szó...melynek értelmét próbálták ráhúzni mindarra, ami minket körülvesz...de ezek a dolgok melyek körölvesznek remélhetőleg léteznek, és a világ szót használjuk, hogy jellemezzük....
    értelmetlen ilyen dolgokon gondolkodni, h létezik-e az h "világ" vagy sem...sztem csak azoknak nem létezik, akik boldogulnak saját magukban, és nincs szükségük olyan szavakra mint pl a "világ" ahhoz hogy magukkal komunikáljanak, hisz saját magunkat a saját gondolatainkból megértjük...éspedig a másokkal való komunikálás során igenis szükséges a "világ" szó, akármennyire is fiktív, hogy kifejezzük a sajátmagunkat...

[okoskodik];)
  • RangeR
    Arról is mesélj, hogy mi köze a NASA-nak a SETI-hez! Tudtommal nem sok, de szerinted biztos sok, simisimike
  • sonicXX
    Mindenki másik világban él, a saját szubjeciójából szemléli a többi ember világát és fog fel/utasít el belőle részeket. A világ mint egész épp ezért nem létezik, ez egy általánosítás így, egy illúzió. Nem kerek, hanem megszámlálhatatlan szögből összeállított epicentrális hazugság - ez a világ.
  • rohadt alma
    Most ha találnak valamit akkor mi van?Kommunikálni nem fogunk.Ők nem jönnek ide mi se megyünk oda.
  • roliika
    Ráadásul te is olvasol ezekről, vagy legalább hallottál róluk, szóval nem kéne úgy beállítani, mintha kamu lenne, vagy én lennék hülye, mert azt nagyon nem szeretem!
  • roliika
    "Ha a teleportáció tudományos lehetőségéről akarsz olvasni, akkor a kulcsszavak: Kvantumteleportáció, EPR paradoxon" ... nem értelek. Miért külön világ az ha valaki tájékozott?
  • BiroAndras
    Nem érdekes, ő egy külön világban él.

Ha a teleportáció tudományos lehetőségéről akarsz olvasni, akkor a kulcsszavak: Kvantumteleportáció, EPR paradoxon
  • Anteris
    erről a teleportációs dologról írhatnál bövebben, mert nekem ez új
  • roliika
    Na jól van simisimi a NASA-nak.:-D Fejlődő képesek, cska kicsit lassan megy nekik. Még azért a teleportációs /q mezős/ adások befogásával is próbálkozhatának, szerintem arra van a legnagyobb esély. Hiszen ha 2 civilizáció egymástól 50 fényév távolságra van, nem valószínű, hogy fénnyel, vagy rádió hullámokkal kommunikáklnának...szerintem. Ez olyan, mint 2-300 éve füst jelekkel és tükrökkel kommunikáltak pl Francia országban a tartományokon belül.:-) Aztán megjelent a távíró.:-) /szikra távíró/