2850
Paksi SE
  • McFrost
    Sipi emlékei megmaradtak

Klubunk egykori játékosa, Sipeki István távozása óta először játszik a Diósgyőr ellen a szombati bajnokin. A Paks középpályását többek között erről kérdeztük.
    2008-08-27 13:28

Hogy érzed magad Pakson?

Köszönöm, jól vagyok. Jó a közeg, a játékosok elfogadtak, nem voltak beilleszkedési gondjaim. Az eredmények is jöttek az elmúlt öt fordulóban, igaz, hazai pályán még nem sikerült nyernünk. Most mindent megteszünk majd azért, hogy ezen változtassunk.

Az előző fordulóban, az MTK otthonában az utolsó percben kapott góllal szenvedtetek vereséget. Hogyan éltétek meg?

Nehezen éltük meg, nyerni mentünk a kék-fehérekhez, aztán vereség lett a vége. A második félidőben a mi kezünkben volt a mérkőzés, de nem figyeltünk oda eléggé és ezt az MTK kihasználta.

Milyen érzésekkel készülsz a Diósgyőr ellen?

Ugyanúgy készülök mint bármely más csapat ellen, de biztosan furcsa lesz kifutni a pályára, hiszen mióta eljöttem Miskolcról, még nem játszottam a DVTK ellen. Szép éveket töltöttem a Diósgyőrnél, az emlékeket már senki nem tudja elvenni tőlem, de most a Paks sikeréért kell megtennem mindent.

Mennyire ismered a jelenlegi csapatunkat?

Alaposan kicserélődött a gárda a távozásom óta, a kezdőcsapatból csak Kötelessel játszottam együtt és Tóth Misivel még Görögországban. Masszív együttesnek tartom a Diósgyőrt, jó meccseket játszottak a bajnokságban, de vannak hibáik is. Misi személyében egy ragyogó csatára van a csapatnak, rá különösen figyelnünk kell majd.
  • McFrost
    MTK-PSE képek, nb1ponthu
  • McFrost
    Angelo bá' , igen , próbatúra
  • Dzselo
    Pilu bá, jössz holnap meccsre?
  • McFrost
    szuper jó és a hangulat is ütött
  • Csesza
    sajna nem tudtam kimenni, nem volt senki aki jött volna vele :S

amúgy milyen volt a meccs?
  • McFrost
    hosszú
  • Dzselo
    Kik?
  • McFrost
    szánamlasak vagytok....
  • McFrost
  • McFrost
    Paks-Kispest fotók:
    itten,faszák,és nem paksi készítette őket
  • McFrost
    7végén?
    álltólag lesz valamiféle kaja meccs után
  • Dzselo
    Hefi az u21-es keretben Montenegró ellen! Ingyé beugró az Albertbe, nagy kár, hogy már más programom van aznapra.
  • McFrost
    pedig a Honvéd ellen jó lenne egy siker
  • EOX
    úgy látszik csak idegenben megy:)
  • Dzselo
    Nb1.hun még ennyi van az elején:

- Szeretnénk megköszönni a sportszerű mérkőzést követő tapsot a paksi szurkolók részéről, illetve a baráti fogadtatást a vezetők és Gellei Imre úr részéről - mondta Kutasi Róbert, a REAC menedzsere. - Mindez egyébként szót sem érdemelne, mert Pakson a REAC-ot mindig megillette az ellenfélnek járó tisztelet, bármi legyen az eredmény, amúgy a két, csak magyar játékosokból álló csapat a fair play tekintetében is példát mutat. Most mégis szeretnénk külön köszönetet mondani a Paks vezetőinek...

Respect!
  • McFrost
    pepsifoci.hu - Kutasi Róbert, a REAC klubigazgatója közleményben fejezte ki háláját a doktornak. - Szeretnénk köszönetet mondani a Paks vezetőinek, elsősorban Kismiki András doktor úrnak. Nyerges Krisztián a szünet előtt egy véletlen mozdulat következtében a karján olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy ha a Paks orvosa nem látja el azonnal, példás szakszerűséggel, nem állítja el a nagyon erős vérzést, akkor csatárunkat azonnal kórházba kellett volna szállítani, nem játszhatott volna a második félidőben - és nem rúghatta volna a harmadik, mindent eldöntő gólt – fogalmaz a klubvezető.

• McFrost
    és viszont Gáborom!
  • gabber_saviola
    Tiszteletem István
  • McFrost
    :ASaasdddddd
  • McFrost
  • gabber_saviola
    " a paksi teletubbi" hát ezen bek@kiltam :Dddddd
  • Dzselo
    Ja, télleg, elfelejtettem, hogy itt nem elég csak benyomni a linket.
    Ez ilyen lejárató meccs volt, úgy látszik. Nincs lámpafény, bemutatkozik nyürge, a paksi teletubbi, majd a csapat is bemutat egy szívmelengető félidőt
  • McFrost
    normálisan linkelj:D
    ez egy vicc szerintem, a neve Nyürge, ezért mindenki nyulazta:D
    ez olyan mintha a város kabalája lenne, ugyanis a város színeiben díszeleg, szegény ember aki benne volt
  • Dzselo
    http://www.paksifc.hu/e107_plugins/gallery2/gallery2.php?g2_itemId=2951
    Ez mi a büdös faszom?
    Néha az az érzésem, hogy valami hatalmas vicc résztvevői vagyunk...
  • Csesza
    remélem a Honvéd ellen jobbak lesznek :)

jah amugy meg kellemesen csalódtam a REAC szurkerekben
  • Csesza
    jah, persze :S
  • McFrost
    legvégén,már csak mi (AS) voltunk, aztán a piától sokan okosk lesznek
  • Csesza
    végén volt még valami? :O

vagy meccs közben amikor a srác cigányozott?
  • McFrost
    Ezt megusztad, a majd nem harc is volt egymásközt....megint beittak
  • Dzselo
    Most nagyon örülök, hogy nem voltam itthon, egy szar estét megspóroltam. Részvétem!
  • McFrost
    ez kibaszott nagy bukta volt...
    Kovács te balfasz
  • Csesza
    hááát, nemkicsit csalódtam :S

azthittem az elején már hogy nem lesz meccs, így volt egy 3 félidős mérkőzés
  • McFrost
    KTE-PSE képek
  • McFrost
    Az élvonal egyik újonca örülhetett, a másik legfeljebb azért, mert végül infúziós kezelések után nem maradt el az idénynyitója.

Kezdjük akkor az első forduló válogatottjával, amelynek kapuját Németh Gábor védi, aki amellett, hogy végig tartotta a lelkét csapatában, döntő pillanatban büntetőt is védett. Négy gólerős védő kapott helyet előtte, hiszen Sütő László, Kuttor Attila, Zahorecz Krisztián és Tóth Péter amellett, hogy tökéletesen ellátták védőmunkájukat, a támadásokat is igen hatékonyan segítették.

Bár a Kecskemét kikapott, két középpályása, Csordás Csaba és Vladan Szavics egyaránt kiváló teljesítményt nyújtott. Csakúgy, mint a velük szemben álló paksi Böde Dániel, aki védekezésben, rombolásban átlagon felülit produkált. A támadójátékosok terén nem voltunk híján a jó teljesítményeknek. A csapatban egyértelműen ott a helye a kaposvári Farkas Krisztiánnak, aki az NB II-ből érkezett, és gólpasszt adott, valamint kiharcolt két 11-est. Előtte pedig érvényesült a papírforma: a két duplázónak is ott a helye a forduló álom tizenegyében: a debreceni Rudolf Gergely és a paksi Tököli Attila két góljával három pontot szerzett csapatának.

Az 1. forduló ...:

válogatottja:
    Németh G. (Vasas) – Sütő (Siófok), Zahorecz (Kaposvár), Kuttor (Haladás), Tóth P. (Haladás) – Böde (Paks), Csordás (Kecskemét), Szavics (Kecskemét) – Farkas K. (Kaposvár), Rudolf (DVSC), Tököli (Paks)

nyertese: Kaposvár

Sokan aligha hittek a szemüknek, amikor 35 percnyi játék után 3-0-ra vezetett a Kaposvár az idénynyitón. Ez még akkor is szép teljesítmény lenne, ha egy kiesés ellen küzdő csapat lett volna az ellenfél, ám a Rákóczival a bajnoki címvédő nézett szembe. A Kaposvárt előre leírta mindenki, hiszen ismét kulcsembereit vesztette, Prukner László azonban megint összekapta csapatát. A szezon hosszú még, bármi előfordulhat, akár az is, hogy alaposan megérzi a távozók hiányát a Rákóczi, de ezzel a sikerrel azt biztosan elérte, hogy a következő hetekben óvatos várakozásokkal mehetnek a csapatok Kaposvárra.

vesztese: Kecskemét

Fájó vereség, és ez minden értelemben igaz. Újoncként hazai pályán vereséggel rajtolni kicsit lélekromboló lehet, az előtte lévő órák pedig alighanem testileg is padlóra küldték a kecskemétieket. A KTE vezetői, játékosai, szurkolói heteket készültek a város első NB I-es meccsére, néhány szelet torta azonban keresztülhúzta mindezt.

játékosa: Tököli Attila

Ott folytatta, ahol tavasszal abbahagyta. Lőtt egy gólt a meccs elején majd a végén, és ezzel ebben az évben sokadszor három pontot szerzett csapatának. Teljesítményének értékét növeli, hogy a meccs előtti napokban sérüléssel bajlódott, hasfalhúzódása miatt edzeni sem tudott rendesen, így csak a mérkőzés előtt dőlt el, hogy játszhat. A tavalyi szezonban a meccsek egy jelentős részét ilyen-olyan okok miatt kihagyta, de így is versenyben volt a gólkirályi címért. Ha semmi nem jön közbe, akkor idén is az elismerés egyik fő várományosa.

gólja: Tóth Mihály

A rutinos támadó remekül mutatkozott be, hiszen első meccsén 17 méterről remek mozdulattal védhetetlenül talált a REAC hálójába. Nem csak ragyogó találat volt, hanem igazán fontos is: egy pontot ért ez csapatának, de azért is rúgta nagyon jókor, mert a legjobbkor - rögtön a REAC vezető gólja után - egyenlített ki a Diósgyőr.

edzője: Gellei Imre

A kategória győztese lehetett volna a Siófokon győzelemmel debütáló Détári Lajos, akinek csapata szervezett játékkal verte a Fehérvárt, vagy a már forduló nyertese címet kiérdemlő Kaposvár edzője, Prukner László, aki még mindig meg tud újulni csapatával, de egy konkrét edzői húzása miatt Gellei Imre lett a befutó. A rutinos mester gyorsan felismerte, hogy le kell cserélnie Kriston Attilát, mert játékosát szinte biztosan ki fogják állítani. A Paks végigjátszotta a meccset 11 emberrel, és nyert…

meccse: Haladás-Győr

A nyugat-magyarországi rangadónak mindig nagy presztízse van, pláne igaz ez akkor, ha az első fordulóban kerül rá sor, a vendéglátó pedig az élvonal újonca. A csapatok minden dicséretet megérdemelnek, hiszen hatalmas iramban futballoztak, végig lüktetett a játék, ráadásul az izgalmak sem maradtak el a 2-1-es hazai sikerrel végződő meccsen.

botránya: Bajzát Péter és ifj. Kovács István dulakodása

Bajzát Péter, a Győri ETO futballistája csapata Haladás otthonában megvívott találkozója után előbb szóváltásba, majd dulakodásba keveredett ifj. Kovács István győri törzs-szurkolóval, aki névvel is vállalta a Kisalföldben a tetteit. Szomorú, hogy már egy meccs után elfogyott a türelem a tavalyi év egyik legjobb gólvágójával, de az is, hogy Bajzát egyből felült a bekiabálásoknak. A történet vége mégis happy end (lehet): a felek ugyanis várhatóan ünnepélyesen kibékülnek majd a Debrecen hazai találkozó előtt.

visszatérője: Kabát Péter

Igaz, nem korábbi klubjainak valamelyikéhez tért vissza, ám az élvonalban hosszú idő után láthattuk újra. Ennek a jelek szerint kezdhetnek örülni Újpesten, hiszen a sokáig Ausztriában légióskodó támadó rögtön az első meccsén egy jól eltalált lövéssel juttatta győzelemhez Szentes Lázár csapatát.

szurkolótábora: Szombathely

Cseppet sem meglepő, hogy a legtöbben Szombathelyen voltak az első fordulóban, hiszen az újonc Haladás első meccsére 7000 néző látogatott ki. Nem bánták meg: remek, élvezetes találkozót láthattak a nézők, és ami nekik a legfontosabb: hazai győzelmet. Az már csak mellékes adalék, hogy a Hali-drukkerek pár nappal korábban még az Arsenalt is megtekinthették élőben…

játékvezetője: Iványi Zoltán

Maradjunk annyiban, hogy a bíróknál is előfordulhat idény eleji forma. Alig volt meccs, amelyen ne kavartak volna indulatokat a játékvezető döntések, talán a Siófok-Fehérvár találkozón közreműködő Iványi Zoltán nyújtotta a legelfogadhatóbb teljesítményt, hiszen különösebb hiba nélkül vezette le a találkozót.
  • EOX
    remek szezonkezdet, remélem kitart a lendület:)
  • Csesza
    köszönöm szépen :)

akkor ott leszek
  • McFrost
    pontosan!

szeretnek minket utálni, mert így eccerű
  • McFrost
    jegy mindig van bőven , nincs korlátozás, mert sok az állóhely is
  • Dzselo
    Hát aki ezekből a felvételekből meg tudja állapítani hogy kéz volt-e, az hazudik, és bekaphassa
    És persze mindenhol dícsérik a meccset, hogy milyen fasza volt, csak mi nem érzékeltünk ebből semmit. Megint elszórakokztunk 3-4 ziccert, és csak a bírónak köszönhetjük, hogy nyertünk. A döntetlen igazságosabb lett volna, de ez van, néha előnyünk is származhat a balfasz fújásból... szánalom ez a magyar bíráskodás.

Csesza, még nem volt olyan pakson, hogy nem engedtek be vkit meccsre, mert minden jegy elfogyott. Szóval az esélyed 100%