2850
Paksi SE
  • Gil1975
    Én is szeretem ha van ellendrukker,és az nem baj ha értelmes hozzászólással próbálsz jelen lenni egy fórumon.De csak azért beszolni,fikázni az ellenfelet ill. a szurkolóit hogy lássák te milyen ügyes gyerek vagy,szerintem erre nincs szükség.De ha már idáig elfáradtál,meghallgatnám a véleményedet a vasárnapi mérkőzésről,a csapatod játékáról,ill. az ellenfélről.
    Előre is köszi.
    (Én örültem volna ha tovább jut a Fehérvár a nemzetközi kupában)
  • csum666
    Én szeretem ha van ellendrukker és a vereséget meg ellehet viselni nem értem most mi a probléma...
  • kék
    Sziasztok! Affelől érdeklődök, hogy a focimeccseken jelen van valamilyen ultra csoport a részetekről? A kosáron van, azt tudom.
  • laslandes
  • Zsuzsy
    HAJRÁ PSE!!!!!!
  • Zsuzsy
    HAJRÁ PSE!!!!!!
  • Zsuzsy
    Kössz az eddigi részvételt és az "építő jellegű hozzászólásokat" de mostantól kezdve nem leszünk szomorúak ha nem látogatsz be hozzánk!
  • Zsuzsy
    A híres mondás úgy szól : Ha jót cselekedni nem tudsz,akkor rosszat se tegyél!
    Én most azt mondom neked ha jót szólni nem tudsz akkor inkább fogd be a szád!!!
    Senki nem mondta hogy kötelező ide belépni.Sőt! Szurkolói oldal és nem fikázóknak való!

• NaNoKuTyA
    na lesz itt flém...
  • csum666
    Szép volt fiúk otthon kikapni:D jó hogy van a paks így a vidinek lesz 6 pontja minimum:D
  • NaNoKuTyA
    wow...új dizájn...rég voltam erre!:)
  • Gil1975
    Találtam pár képet a tegnapi meccsről
  • McFrost
    egyedül Kokó és Tejes érdemli meg a 6-os osztályzatot , egy-két 4-est is be mertem volna rántani és Montvai hogy kapott 6-ost ,nem értem.....
    PSE-Kecskemét edző meccsen ott volt a lelátón Montvai és ő óva intett mindekit: NB'-ben vigyázni kell , más a ritmus és a hibákat könyörtelenül kihasználják....a hozzáállásával nincs is baj ,csak nem gólveszélyes
    4 meccsen a csatárok 0 gólt lőttek , siralmas , Api beáll 20 percre és úgy pörög mint XY 90 alatt
  • Zsuzsy
    Először győzött a Csertői-csapat
    2006-08-27 19:38 Utolsó módosítás: 2006-08-28 00:09

A labdarúgó bajnokság 4. fordulójának egyetlen vasárnapi mérkőzésén az újonc Paks, a tavalyi bajnokság bronzérmesét, az UEFA-kupából a héten kieső Fehérvárt fogadták, amely az idei bajnokság három fordulója alatt mindössze egy pontot szerzett.

De vajon most melyik arcukat mutatják a vendégek? A tavalyit, mert akkor a paksiaknak esélyük sem lehet, vagy az ideit, mert akkor akár még győzhet is az újonc csapat.

Az első percekben mindenesetre a vendégek előtt adódott lehetőség. Először Bozics, majd Sitku veszélyeztetett, azonban még az első tíz percben válaszoltak erre a hazaiak Montvai révén, aki kétszer is kevéssel vétette el a kaput.

Az első negyed óra végéig még egy-egy helyzet adódott mindkét kapu előtt, ám ezt követően kicsit visszább vettek a csapatok az iramból, többnyire mezőnyben folyt a játék. S bár ebben egyenrangú ellenfél volt az újonc, a félidő hajrájában a vendégek előtt adódott többször is gólszerzési lehetőség.

Fölényüket azonban csak a második játékrész elején váltották gólra, amikor a Bozics szabadrúgása után a kapufáról kipattanó labdát Csizmadia kotorta a hálóba.

Ez egy kicsit felpaprikázta a hazaiakat, s Montvai – kétszer is -, majd Báló és Zováth is nagy helyzetet hagyott ki. Persze azzal, hogy nyíltan támadni kezdtek a hazaiak, felvállalták annak a kockázatát, hogy hátul fellazulnak. Bozics lövését még védte a kapus, ám Sitkut már csak szabálytalanul tudta megállítani Horváth Sándor, amiért 11-eshez jutottak a vendégek.

Ezt aztán a sértettnek háromszor kellett elvégeznie, mert Kassai kétszer is ismétlést rendelt el. Először belőtte, másodszor védett a kapus, harmadszor viszont nem hibázott, s így két gólosra nőtt a fehérváriak előnye. A mérkőzés krónikájához tartozik még, hogy a második és a harmadik büntető között a hazaiak hevesen reklamáló trénerét a játékvezető a lelátóra küldte.

A góllal többé kevésbé el is dőlt a találkozó, a hazaiak már nem tudtak újítani, sőt még a fehérváriak előtt adódott lehetőség. A hajrában azért még próbálkoztak a paksiak, de Sebők kapuson ma nem tudtak kifogni.

Összességében megérdemelten győzött a több helyzetet kidolgozó fehérvári csapat, amely rá tudta kényszeríteni akaratát az elfáradó paksiakra. A vendégek erőnléttel is jobban bírták, ami azért meglepő, mert ők hétközben fárasztó kupameccset is játszottak Svájcban. De most jobban akarták a győzelmet, s megkezdték a felzárkózást az élmezőnyhöz.

A bajnokság állása:
    1. ZTE FC 4 3 1 - 10-5 +5 10
    2. Debreceni VSC 4 3 1 - 7-2 +5 10
    3. MTK Budapest 4 3 - 1 9-2 +7 9
    4. Tatabánya FC 3 2 1 - 8-3 +5 7
    5. Újpest FC 4 2 1 1 5-3 +2 7
    6. Diósgyőri VTK 4 2 - 2 4-5 -1 6
    7. FC Sopron 4 2 - 2 4-7 -3 6
    8. Győri ETO 4 1 2 1 6-6 0 5
    9. FC Fehérvár 4 1 1 2 7-7 0 4
    10. Dunakanyar-Vác 4 1 1 2 5-6 -1 4
    11. Kaposvári RFC 4 1 1 2 4-5 -1 4
    12. Vasas 3 1 1 1 3-5 -2 4
    13. Paksi SE 4 1 1 2 2-5 -3 4
    14. Pécsi MFC 4 - 2 2 6-8 -2 2
    15. Budapest Honvéd 4 - 2 2 4-8 -4 2
    16. REAC 4 - 1 3 3-10 -7 1
  • McFrost
    2006. 08. 27. 17.30
    Paks, 3000 néző
    Vezeti: Kassai 6
    Asszisztensek: Erős, Szalai
    Gól: Csizmadia (46.), Sitku (66., 11-esből)
    Sárga: Schwacz (22.), Belényesi (36.), Kóczián (88.)

Összeállítás:
    Kovács A. 6

Molnár Z. 5
    Benedeczki 5
    Horváth S. 5
    Kóczián 5

Kiss T. 6
    Zováth 5
    Mészáros 5
    (Varga, 73.)
    Báló 5
    (Buzás, 79.)

Montvai 6
    Belényesi 5
    (Heffler, 59.)
    Vezetőedző:
    Lengyel Ferenc

Összeállítás:

Sebők Zs. 0

Csizmadia 6
    Kuttor 6
    Horváth G. 6
    Mohl 5

Bozic 6
    Schwarcz 6
    Farkas B. 6

Alumona 5
    (Györök, 84.)
    Sitku 6
    Dajic 4
    (Lattenstein 5, 60.)
    Vezetőedző:
    Csertői Aurél
  • Zsuzsy
    Paks, augusztus 27., 19.40 A tudatosabb, szervezettebb csapat begyűjtötte a három pontot

Némi meglepetésre az újonc Paks jobban kezdte az idényt, mint az előző szezonban bronzérmet szerző Fehérvár, így az összecsapásnak az volt a tétje, hogy a kupakudarcból kilábalni igyekvő "Vidi" be tudja-e érni vendéglátóját a tabellán.
    A hazaiak mestere, Lengyel Ferenc a 4-4-2-es felállás mellett tette le a voksát, míg a Fehérvár a szokásos, 4-3-3-as hadrendben vette fel a harcot. A Paks igyekezett minél jobban lezárni a területet, nem hagyta kibontakozni a vendégek gyors támadóit. A Fejér megyeiek elsősorban a hosszú indításokra hagyatkoztak, elsősorban Sitku felé ívelgették fel a labdákat, az első félidőben csekélynek mondható hatékonysággal. Helyzetet mindezekből következően keveset láthatott a nagyérdemű, ezek nagyjából egyenlően oszlottak el a két csapat között.
    A második félidő gyors fehérvári góllal kezdődött, Csizmadia Csaba találata pedig meghatározta a félidő képét. A vendégek az eredmény tartására rendezkedtek be, az újoncban meg nem volt meg a kellő lendület és kreativitás, hogy fordítani tudjon. A játékrész közepén Sitku büntetőt harcolt ki, majd megküzdött Kassai Viktorral, aki kétszer is visszafújta a tizenegyest. A fehérvári támadó először belőtte, másodjára hibázott, harmadszor ismét belőtte, így hosszas fáradozás után sikerült beállítania a 2-0-s végeredményt. A hátralévő időben a Fehérvár a lefújást várta, tördelte a játékot, a hazaiak meg beletörődtek az elkerülhetetlenbe, így mindkét csapat 4 szerzett ponttal ért el a válogatott mérkőzések miatt esedékes szünetig.

Lengyel Ferenc (Paks): - Azért kaptunk ki, mert több nagy helyzetet is kihagytunk, bosszantó, hogy egy olyan szabadrúgásból kaptunk gólt, amelyekre egész héten készültünk. A játékvezető a büntető megítélésével alaposan belenyúlt a mérkőzésbe.

Csertői Aurél (Fehérvár): - Nagyon fontos győzelmet arattunk, játékban feltétlenül felülmúltuk a Paksot. Örülök neki, hogy megszereztük idénybeli első sikerünket, ám sokat kell még dolgoznunk ahhoz, hogy úgy futballozzunk, ahogy tavaly tettük.

• Zolcsi01
    ez a 3 büntető nekem kicsit betett, de mekkora poén volt amikor Kuttor az egyik sráv műesése után, elkezdte osztani, eltöri a lábát, és ezt a közönség java halotta, mekkora ordítozás volt:D Dr.Kuttor 5 méterről is tud diagnózist felállítani:D
  • McFrost
    külömben majdnem szét durrant az agyam....ilyen gyenge játékot még nem láttam itt!
    hogy mi volt a taktika? grundfoci , előre vágjunk mindent , csak előre....mindenkit lehetne kritizálni: játékost és edzőt egyaránt!
    így csak el lesz kúrva a 3000 néző!
  • McFrost
    hát nem ezt....sirlmas volt és f@sz bíró ismét ,aki megint elvett valamit ...
  • EOX
    hát nem ezt vártam:( egyre közelebb a kiesőzóna, és van egy olyan érzésem, hogy az MTK ellen idegenben se terem majd sok babér!:(
  • Gil1975
    Ki mit vár, a mai mérkőzéstől?
  • McFrost
    Az NB I állása
    1.
    DEBRECEN 10
    2.
    ZTE FC 10
    3.
    MTK 9
    4.
    TATABÁNYA 7
    5.
    ÚJPEST FC 7
    6.
    DIÓSGYŐR 6
    7.
    SOPRON 6
    8.
    GYŐRI ETO 5
    9.
    Vác 4
    10.
    KAPOSVÁR
    4
    11.

VASAS
    4
    12.
    PAKS 4
    13.
    PMFC 2
    14.
    HONVÉD 2
    15.
    FEHÉRVÁR FC 1
    16.
    REAC 1
  • McFrost
    Paks, vasárnap 17.30

Lengyel Ferenc (Paks): - Akaratos, győzelemre törő játékot várok a csapatomtól. Nem foglalkoztat minket a Vidi gyengélkedése. Reméljük, hogy nagy közönség mellett pontot, pontokat tudunk szerezni.

Csertői Aurél (Fehérvár): - A Vác elleni mérkőzésen láttuk a holnapi ellenfelünket. Masszív, lelkes, hajtós csapat Lengyel Ferenc együttese és vélhetően hazai pályán duplázott erővel igyekszik bizonyítani. A rajt nekünk sem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, így természetesen a győzelem reményében utazunk Paksra.

Várható összeállítások
    Paks: Kovács - Molnár, Horváth, Benedeczki, Kóczián - Kiss, Zováth, Báló, Buzás - Ambrus, Montvai
    Fehérvár: Sebők - Csizmadia, Kuttor, Horváth G., Mohl - Bozic, Farkas, Schwarcz - Alumona, Sitku, Dajic
  • McFrost
    FEHÁRVÁRIRA MINDENKI!!!!!!!!!
  • EOX
    Ma meccs! Mindenki jöjjön! Hajrá PSE!!!
  • Gil1975
    BORSODI LIGA, 4. FORDULÓ. Molnár Zoltán és Farkas Balázs ugyanazt mondja: győzünk!
    Talán a játék is olyan lesz, mint a fogadkozás
    Paks-Fehérvá

A Borsodi Liga negyedik fordulója négy játéknapot ölel fel: a harmadik körben következik az élvonalbeli újonc Paks és az UEFA-kupától csütörtökön búcsúzó FC Fehérvár összecsapása.
    Farkas Balázsnak van javítanivalója, hiszen sem ő, sem a Fehérvár nem alkotott nagyot eddig a most zajló bajnokságban. Molnár Zoltán rutinja sokat ér a Paksnak, feltéve, ha a kemény védő éppen nincs eltiltva…

Futball-lexikon
    Az élvonalból kiesett (igaz, később az visszasorolt) Vasastól érkezett az újonc Pakshoz a nyáron Molnár Zoltán. A rutinos védőtől egyértelműen a csapat védelmének stabilizálását várják a zöld-fehéreknél, márpedig a papíron jóval esélyesebb FC Fehérvár ellen szükség is lesz a bekk tapasztalatára. Molnár Zoltánt a Debrecen ellen a második fordulóban kiállította a játékvezető, de azóta letöltötte egymeccses eltiltását, és ismét a kezdőcsapatban kap helyet.

„Nagyszerűen érzem magam Pakson, noha előzetesen nem voltam tisztában azzal, milyen körülmények közé csöppenek – mondta Molnár Zoltán. – Szerencsére kellemesen csalódtam, hiszen a klubnál adottak a feltételek a jó munkához, és nekem szimpatikus, hogy a csapatnál családias a hangulat. A város ugyan kicsi, de az itt élők nagyon szeretik a labdarúgást, ami azért sokat számít egy játékosnak. Örülök, hogy új csapattársaim hamar befogadtak, a beilleszkedéssel így semmi problémám nem volt.”

Molnár Zoltán szerint a Paks nem kezdte rosszul a bajnokságot (három forduló alatt egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség a mérleg), de még mindig bosszantja, hogy a Tatabányát nem sikerült megverni hazai pályán (ezt a találkozót hagyta ki eltiltása miatt a hátvéd).

„Talán jókor jött az a pofon az előző fordulóban– mondta még Molnár Zoltán. – Arra kell törekednünk, hogy tanuljunk a hibákból. Az első idényben természetesen az a lényeg, hogy ne essünk ki az első osztályból, de nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a középmezőnyben végzünk majd a bajnokság végén.”

Ami pedig a Fehérvár elleni bajnokit illeti: a vasárnapi mérkőzés Molnár Zoltán szerint cseppet sem lesz könnyű a Paks számára, mert a védő elismeri, hogy a Fehérvár jobb csapat.

„Egy pontot mindenképpen szerezni akarunk, de én abban bízom, hogy meglepetést szerezve legyőzzük a fehérváriakat – szögezte le. – Nagy élmény lenne a szurkolóinknak és persze nekünk is, ha az UEFA-kupából most kiesett ellenfelet felül tudnánk múlni. Van esélyünk, győznünk kell!”

Kétség sem férhet hozzá, a Fehérvár hullámvölgyben van.

Csertői Aurél csapata rosszul kezdte a bajnokságot, és habár az UEFA-kupa első selejtező körén túljutottak, a második fordulóban a Grasshoppers már megálljt parancsolt a Fehérvárnak.

Vajon mi mozdíthatja ki a hullámvölgyből az FC Fehérvárt? Vajon az elmúlt évben szinte az egész szezonban remekül futballozó csapat az őszi idényben miért futballozik gyengébben?

Farkas Balázs amondó, mostanában sem tesznek kevesebbet a sikerekért, és ha Pakson végre megszereznék azt a bizonyos első, sorsfordító győzelmet, akkor utána minden a legnagyobb rendben menne tovább.

„Át kell lendülnünk a holtponton – mondta Farkas Balázs. – Elismerem, az eredmények az utóbbi időben nem úgy alakultak, ahogy azt elterveztük, de nincs mese, előbb-utóbb el kell kapnunk a fonalat. Tudomásul kell vennünk, hogy a futball ilyen, nem lehet mindig a csúcson az ember. A Grasshoppers elleni UEFA-kupa-mérkőzést el kell felejtenünk. Tisztában vagyunk vele, hogy Pakson sem számíthatunk könnyű mérkőzésre, hiszen Lengyel Ferenc csapata a Debrecen ellen bizonyította, hazai környezetben bármelyik gárdával szemben felveszi a versenyt, ám nekünk ezzel nem szabad foglalkoznunk. Győznünk kell!”

• McFrost
    mint legutóbb ,most is egy nemzetközi kupából kiesett csalódott gárda jön hozzánk , ebből lehet profitálni
  • Zséé
    kötelező győzelem :)
  • McFrost
    PSE-Fehérvár várható kezdők:

megint van benne egy kis érdekesség...
  • sütis
    PSE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • McFrost
    kell is a jó utánpótlás!
  • Zsuzsy
    Két győzelemmel áll a ligacsapat

Három fordulón van túl ligacsapatunk. Szellák Sándor együttese két győzelemmel és egy vereséggel áll a 2006/2007-es bajnokságban. A nyitófordulóban Vácon elszenvedett 3–1-es kudarcot követően a DVSC és a Tatabánya ellen is meggyőző futballt mutatott be a gárda, amelyben Balogh László négy gólt szerzett eddig.
    Ligabajnokság

I. forduló: Vác–Paks 3–1 (2–0). Vác, 100 néző. V: Oláh. Paks: Csoknyai– Ambrus (Széles), Fenyősi, Kőkúti, Meleg– Pákai (Balogh), Heffler, Lógó, Horváth Balázs (Sipos)– Farkas (Jenei), Böde D.
    Gól: Böde D.
    II. forduló: Paks–Debrecen 5–0 (0–0). Paks, 100 néző. V: Kovács Z. Paks: Csoknyai (Knap)– Sipos (Széles), Lógó (Varga T.), Meleg (Jenei)– Ambrus, Pákai (Schulteisz N.), Heffler, Csiki, Barics (Horváth B.)– Farkas (Balogh L.), Böde D.
    Gól: Balogh L. (3), Heffler, Böde D.
    III. forduló: Tatabánya–Paks 1–2 (1–1). Tatabánya, 100 néző. Paks: Csoknyai– Sipos (Fenyősi), Kőkúti, Meleg– Csiki (Schulteisz N.), Lógó, Heffler, Pákai, Horváth (Jenei)– Balogh L. (Farkas), Böde D. (Széles).
    Gól: Balogh L., Heffler.
  • laslandes
    jahhh, a T.bánya meze elég gagyi:DD
  • McFrost

Az újonc Paks az idei bajnokságban három forduló után szerzett 4 pontjával a tabella 10. helyét foglalja el. Lengyel Ferenc együttese a Vác otthonában győzelemmel debütált az élvonalban, majd odahaza a Debrecennel gól nélküli döntetlent ért el, a hétvégén Tatabányán pedig elszenvedte első vereségét.
    - A három mérkőzésen megszerzett pontjaink száma és az elfoglalt helyezésünk összességében nem rossz - mondta Lengyel -, főleg ha figyelembe vesszük, hogy két idegenbeli mérkőzés mellett itthon a bajnokkal játszottunk. A tatabányai mérkőzés kicsit fájó pont az életünkben, hiszen az első félidőben bátortalanul és motiválatlanul futballoztunk, ennek köszönhetően súlyos vereséget szenvedtünk. Ez a kudarc annyiból jól jött nekünk, hogy a Fehérvár elleni hazai találkozón más felfogásban játszunk majd. Szeretnénk feledtetni a kudarcot, már csak azért is, mert a hazai mérkőzéseink minden esetben kiemeltnek számítanak.

nb1.hu

mindenki meccsre!
  • McFrost
    jó képek , csúnya mezzel:)
  • Zsuzsy
    mert nálam csak az első 2kép látható.Azt hittem akkor nem is rakta be.Ezért :)
  • laslandes
    jók a képek, de miért tetted be kétszer? :)
  • Zsuzsy
  • Zsuzsy
  • Zsuzsy