522
  • Jeff Gordon
    Igen remélem én is, hogy egy bajnoki címmel lesz gazdagabb a csapat...
    legjobban Gordonnak örülnék, de ha Jimmie nyer akkor se leszek szomorú, de azért annyira nem fogok örülni neki...
  • Jeff Gordon
    nagyon szép és jól kidolgozott statisztika. nagyon köszi. hálas vagyok érte és az ilyenek viszik előlre a topicot... (sajna én most nem nagyon tudok fordítani egyéb elfoglaltság miatt), de egy statisztikára tőlem is számíthattok... remélem a 7végén sikerül befejeznem...
  • gordon 24
    Tehát elkészült a Statisztika. Én ugy gondoltam a dolgot ,hogy 2004-ben történt ez az ominózus eset, ezért kettő évet gondoltam ide-oda, igaz a 2006-év negyedénél járunk csak. Az eredmények az adott év versenyzőire vannak kiszámolva, és minden Hendrickes Winston/Nextel-es versenyzőt tartalmaz.(Busch és Craftsman-t Nem)

2002: Top 5: 20 Top 10: 46 Pol: 7 Win: 6
    2003: Top 5: 33 Top 10: 49 Pol: 8 Win: 8
    2004: A Tragikus eseményig:
    Top 5: 28 Top 10: 50 Pol: 9 Win: 11
    2004: Oktoberétől:
    Top 5: 8 Top 10: 8 Pol: 0 Win: 2
    2004: Top 5: 36 Top 10: 58 Pol: 9 Win: 6
    2005: Top 5: 34 Top 10: 60 Pol: 5 Win 10
    2006: Top 5: 9 Top 10: 14 Pol: 1 Win: 2 (Texas Utáni Eredmények)

Tehát ha ezt nézzük akkor a multkor nem volt igazam, nagyábol a csapat évről évre hasonló eredményekkel zárja az idényt. Ez alatt 4,5 év alatt nem volt bajnoki címük, de elég sok első helyel büszkélkedthet a csapat.

Szerintem ebböl az látszik hogy a versenyen elért helyezésekre nem hatott ki ez a Tragédia, csak a versenyzők és a csapat lelkére .

Az 5 év alatt ezek a versenyzők érték el ezeket az eredményeket:

Jimmie Johnson, Jeff Gordon, Terry Labonte, Jerry Nadeau, Joe Nemechek,Kyle Busch.

Persze a kiemelkedő versenyzők: Jimmie Johnson és Jeff Gordon, az eredmények jó részt tőlük ilyen jó.
    A 4,5 év alatt a két éllovas eredménylistája:

Jeff Gordon: Top 5: 55, Top 10: 72, Pol: 15, Win: 15
    Jimmie Johson: Top 5: 57, Top 10: 91, Pol: 9, Win: 20

Reméljük idén hasonló eredmények várhatóak+ egy bajnoki cím.

• gordon 24
    Megnézem mit tehetek!! Remélem sikerül, de a többiek is irhatnak a témával kapcsolatban!

Jó a cikk!!
  • Totya000
    Természetes, hogy kihatott mindenkire ez a tragédia. Kellene egy jó statisztika a témában. Vállalod?

Közben ide, sok Hendrick Motorsports hír közé bepréselnék én is egy Phoenix előtti interjút Vickers-szel:

"Bármennyire is élvezem a szabadidőt, elön egy idő után az a pont, amikor elég lesz belőle. Egy szabad hétvégével a hátunk mögött, én már készen állok újra a hétvégi Nextel Cup versenyre a Phoenix International Racewayen."

"Már két éve a verseny késő délután kezdődik és villanyfény alatt ér véget, ami tulajdonképpen jó dolog, mert úgy hallottam, hogy a hőmérséklet a hétvégén 90F-t (32C) is elérheti majd."

"A nappali órákban elkezdett és az éjszakába nyúló versenyek jó néhány kihívással szembesítik a csapatokat. A versenyzők jobban örülnek a hűvösebb időjárásnak, hiszen nem szokatlan, hogy a cockpitben (pilótafülke) a hőmérséklet eléri a 140-150K-t (60-65C)."

"Az elegendő folyadékpótlás a verseny egyik kulcsa. Ha azt gondolod, hogy a folyadékpótlást csak egy napra érvényes, akkor rosszul csinálod. Már korábban el kell kezdeni a héten, hogy a lehető legjobb állapotban állhass rajthoz."

"A pilóták akár 5-10 fontnyit (2,2-4,5 kg) is kiizzadhatnak. Az autók fel vannak szerelve folyadékpótló berendezéssel, amelybe mindenki a saját maga által kedvelt italt töltheti."

"Néhányan azt szeretik, ha egy vizespalack van a kezük közelében, amelyből a kiállások alatt ihat és az autón belül egy tartóba teszik bele. Másoknak, köztük nekem is, van egy folyadékpótló berendezése, amely egy hűtőtáskához hasonló szerkezetből és egy csőből áll. A cső a bukósisakom elejébe fúrt lyukon keresztül jut el hozzám, lehetővé téve azt, hogy ihassak, amikor szükségem van rá."

"A versenyzőknek a látási viszonyokkal is meg kell küzdeniük, amint lemegy a Nap. A lenyugvó nap ragyogása nagyon nehézzé teszi a dolgunkat mindaddig, amíg teljesen le nem megy. Az egyetlen fegyverünk ellene a színezett búkósisak plexi és a szélvédő tetejének leragasztószalagozása kivülről, hogy útját álljuk a ragyogásnak. Néhányan a napszemüveget is bevetik, de egyik megoldás sem garantálja a pálya egészén a szabadlátást, ami veszélyes is lehet. El tudod képzelni, milyen lehet majdnem vakon vezetni 160 mérföldes (~250 km/h)sebesség körül?"

"A nappalbólból éjszakába való átmenet a verseny alatt a csapat főnököknek sem egyszerű feladat, ha tartani szeretnék a lépést a pálya folyamatosan változó körülményeivel. A pálya felülete a kezdetben sima, majd közeledve a napnyugtához egyre göröngyösebb. Amennyiben sikerül a kedvező beállítás ezek kompenzálására, megvan az esély a jó formára a verseny végére."

"Tavaly a GMAC Racing Team ötödik lett az áprilisi versenyen Phoenix-ben. remélem, sikerül egy hasonló eredmény ezen a hétvégén is!"
  • gordon 24
    Egyébként (ez csak egy privát vélemény!!!) nagyon betett ez a csapatnak.
    És szerintem sajnos látszik az eredményességükön is igaz ennek két éve, de nézd meg mennyit nyertek elötte, és mennyit nyernek most!!
    Tavaly a Gordon még a chase-be se jutott be.
    Jó lehet csak bebeszélem magamnak, de szerintem sajnos sokat számított.

John Hendrick, a Hendrick Motorsports elnöke;
    John Hendrick 22 éves ikerlányai, Kimberly és Jennifer Hendrick;
    Ricky Hendrick, Rick Hendrick fia, valamint már visszavonult versenyző;
    Jeff Turner, általános menedzser;
    Joe Jackson, DuPont;
    Randy Dorton, a Hendrick csapat vezető motorépítője;
    Scott Latham, Tony Stewart pilótája;
    Dick Tracy és Liz Morrison pilóták.

Nyugodjatok békében!!!!!

• ChevyG #76
    a NASCAR.com-on:
    http://www.nascar.com/2004/news/opinion/10/28/hendrick_tears/

Kicsi Busch kocsiján, az áldozatoknak a képe:
  • gordon 24
    Betett az egész sg-nek a húsvét! Majd talán holnaptól lesz egykis élet.
  • ChevyG #74
    ne bántsd Őket, még csak hétfő van/volt
  • Totya000
    Merre jár a sok Hendrick-fan? A heti 2-3 cikk nem lesz így meg.
    Másik fórumról:

A Hendrick-család keresztet emelt a repülőszerencsétlenség helyszínén

A család tagjai egy több, mint 4 méter magas keresztet állítottak a Bull Mountain-en annak a 10 embernek az emlékére, akik 2004-ben elhunytak a repülőgép balesetben.

A 2,5 méter széles fém keresztet egy magánterületen helyezték el két héttel ezelőtt. Egy kisebb helyére tették, amit 2004. október 25-én, nem sokkal a baleset után helyeztek el.

A vizsgálatok szerint a legénység tévesen olvasta le a műszerek adatait és rossz útvonalon közelítették meg a Blue Ridge Repülőteret és a Beech King Air 200-as nekiütközött a köddel eltakart hegynek.

Életüket vesztették:

John Hendrick, a Hendrick Motorsports elnöke;
    John Hendrick 22 éves ikerlányai, Kimberly és Jennifer Hendrick;
    Ricky Hendrick, Rick Hendrick fia, valamint már visszavonult versenyző;
    Jeff Turner, általános menedzser;
    Joe Jackson, DuPont;
    Randy Dorton, a Hendrick csapat vezető motorépítője;
    Scott Latham, Tony Stewart pilótája;
    Dick Tracy és Liz Morrison pilóták.
  • gordon 24
    Igaz beraktam a NASCARhoz is, de ugye Hendrick Motorsportról van szó.

Itt van a fél Hendrick Motorsports::

J.Johnson autója:2003-as Winston Cup (Revel)
    J.Gordon autója:2005-ös Nextel Cup (AMT)

• Jeff Gordon
    kössz. meglesz... igyekszem szinessé tenni a topicot majd lesz banner is. bár néhány helyen útólag visszaolvasva elírtam egy pár dolgot, de azért alapjában jó lett. lesznek még, úgyhogy nyugodtan nézzetek be, egyébként bárki írhat...
    ohh igen. nascar.com-on volt egy olyan cikk hogy gordont és stewartot hasonlították össze... nincs meg véletlenül a linkje??
  • Totya000
    Köszi! Az ilyen fordításokat hiányoltam eddig. Csak így tovább!
  • gordon 24
    Elég szimpatikus arc volt idáig is!

Gondoljatok bele csodáltok egy versenyzőt (mint ahogy mi csodáljuk Gordon-t)
    És egyszercsak a csapattársad lesz. Nem is tudom mit kezdenék ezzel a helyzettel. Bár lenne ilyen!!!

Na jo felébredtemm!!!!!!!!
  • Jeff Gordon
    a statisztikák is hamarosan jönnek majd.
    Gordon Vickers Busch és Johnson
  • Jeff Gordon
    valóban nem. 35 lesz... remélem még sokáig versenyzik...
  • ChevyG #66
    gondótam
  • MrSpock
    Jólett,és szimpi a srác amúgy is.
    Jeff Gordon a példaképe:-)
    Belegondolunk ,hogy Jeff sem valami"öreg"még.
  • Jeff Gordon
    a fordítás előfordulhat, hogy néhány helyen nem tökéletes, mert Brian általam kevésbé fordítható magasabb fokú angolt használt. de azért megtettem mindent. ilyenre sikerült...
  • Jeff Gordon
    hogy ne csak Jeff Gordonról essen szó, itt van a csapat másik versenyzője:
    10 kérdés Brian Vickershez:
    "Hendrick Motorsport fiatal tehetségei egyike Brian Vickers, aki egyike lehet a NEXTEL Chase jövő generációjának. Ám egyenlőre Vickers nem tartozik a leggyorsabb versenyzők közé. A Texasi pályán tettük fel neki 10kérdést, amelyek nem feltétlenül a karrierjáhez kötődnek....

1.kérdés: Mi a kedvenc szabadidős tevékenységed?
    Brian: Hmm, igazábóól nemtudom, talán a lehűtés, de tetszik a Golf és a Búvárkodás is és épp tegnap lovagoltam itt Texasban,de a tengerparton a hűsölés a legjobb. Sajnos azonban a NASCAR naptára ezt nem nagyon engedi...

2.kérdés: Melyik a kedvenc útvonalad/utad az USA-ban?
    Brian: Talán az ahol leggyorsabban lehet menni és kevés a kanyar. Igazából nemtudom, mert nemsokszor látom a sebesség limit táblát...

3.kérdés: Ha egynapra az USA elnöke lehetnél mit tennél?
    Brian: 2dologban változtatnék mindenképpen: az oktatásban és az ország olaj függőségében. Korábban etanol rajongó voltam, de nem hiszem hogy ez hosszútávon kifezetődő lenne, ugyanis az olajban most nagy üzlet van.

4.kérdés: Van neked a mai napok legelterjetebb műszaki eszköze, az IPod?
    Brian: Természetesen van. Frank Sinatratól kezdve Eminemen át Jack Jackson számain át minden van rajta. A hangulatom attól függ mit hallgatok éppen, de a Jack Jackson-i számok állnak hozzám a legközelebb...

5.kérdés: A versenyen kivül, van olyan sportoló akit csodálsz?
    Brian: Wow, Lance Amstrong mindenképpen nagyszerű sportoló úgyhiszem. egy szörnyű betegséget kellett legyőznie. eredményei ezért is fantasztikusak...

6.kérdés: Melyik az a TV programm amit semmiesetre sem hagysz ki?
    Brian: Azthiszem a "Family Guy", mert szeretem a rajzfilmeket és ez olyan túláradóan vidám. Ez a rajzfilm tulajdonképpen egy karikatúra (felnőttek számára is), amely napunk problémáival és a politikával foglalkozik, én nagyon élvezem...

7.kérdés: Általában mikor fekszel le, és reggelente mikor kelsz?
    Brian: Ez változó, esténként van olyan hogy már 10-kor lefekszem, de olyan is van, hogy csak 4-kor kerülök ágyaba. Ami a reggeleket illeti: van amikor 7-kor kelek és van olyan is hogy csak 10-kor. Én úgy gondolom, hogy ez az én variációs területem, tehát elintézek minden fontos dolgot és aztán fekszem. Nincsen meghatározott napirendem,de a 10és 2 közötti fekvés illetve a 7 és 10 közötti kelés normálisnak mondható, úgy hiszem.

8.kérdés: Mi számodra az elsőszámú bűnös öröm/kéj?
    Brian: Nem vagyok benne biztos, de talán a cukorka. És azok közül is a Smarties.

9.kérdés: Ki volt a legnagyobb leghatásosabb személy vagy híresség akivel valaha is találkoztál?
    Brian: Engedd meg hogy ezen egy kicsit gondolkozzak. A nevekben nem vagyok túl jó,de egy másik esetre gondolva...:
    lehetsz NASCAR versenyző,de én olyan akartam lenni, mint Jeff Gordon. Én őt hírességnek tekintem és úgy gondolom, hogy nagyszerű Ő egy nagyon nagyon ügyes versenyző. Ha hírességet kell megnevezni, akkor is őt nevezném meg és büszke vagyok rá, hogy a barátomnak tudhatom...
    Rengeteg barátom van a NASCAR háza tájáról, de Jeff a legnagyszerűbb barát.
    Mindaddig amíg nem találkozol egy hírességgel másként fogsz róla gondolkozni, kedvelheted vagy nem, de amikor találkozol vele (nekem az a tapasztalatom), biztosan közös nevezőre jutsz vele. Nemhiszem hogy rossz dolog lenne,(mikor a hírességekről olvasunk az újságban vagy látjuk őket a TV-ben) ogy van előítéletünk a hírességekekkel szemben.
    Végül, úgyis rájönnék arra, hogy nekik is van személyes problémáik és tulajdonképpen nekik is vannak rengeteg gondjaik amivel tudnak foglalkozni.

10.kérdés: Ha visszatudnál menni az időbe, akkor a történelem melyik korszakában élnél és miért?
    Brian: Nemtudom, talán az 1940es évek. Nem csak a 2vh miatt, hanem az előtte és az utánna lévő időszak miatt. Arról a korról és a arról a generációról mindig lehet hallani, és az emberek úgy gondolják egyike az generáció és az a kor egyike volt a legnagyobb generációknak. Én úgyhiszem hogy szép lenne, ha valamelyikünk képe fel lenne függesztve a falra valamelyik híres történelmi személyiség mellé és az emberek azt mondanák, igen ők azok akik minden idők egyik legnagyobb nemzedékéből valók..."

• gordon 24
    Na sziasztok!!
  • ChevyG #61
    oksa, nagyon várjuk!
  • Jeff Gordon
    rendben. utánanézek majd neki. meg a többi pilótáról (Hendrick team) igyekszem ilyen cikkeket megjelentetni magyar nyelven
  • ChevyG #59
    kiváncsi lennék arra a statisztikára (Gordon hol sikeresebb és hol kevésbé)
  • ChevyG #58
    erröl van szó! képet linkelni bárki tud!
  • gordon 24
    Remélem!!!!
  • MrSpock
    Természetesen igen!
    És szerintem meglesz a következő 2 futam valamelyikén a győzelem!
  • gordon 24
    Jó Cikk!! Hát ha még egy kicsit fejlődnének akkor talán még az első hely is meglehetne. Egyébként elég jól ment most hétvégén is(a defektig)
  • Jeff Gordon
    Igen én is így gondolom. Egyébként a cikket olvastad? :S
  • MrSpock
    Igen igazad van,így részletesebben lehet tárgyalni,nehogy szóérje a ház elejét,bár nálunk nagyon nincs ellenségeskedés.Bár akad egy-egy verseny amikor öklötrázunk,de aztán már elmúlik.:-)
    Szóval csak így tovább,népszerűsíteni a szériát!
    Go Jeff Go!
  • Jeff Gordon
    egy texasi Gordon hír:
    "Gordon , a négyszeres NASCAR Nextel Cup bajnok,korábban itt Texasban találkozott az Amerikai Egyesült Államok elnökével. De ezen Vasárnapon ő lesz a Texasi főszereplő, és talán megszerzi karrierje 74dik győzelmét, a 1,5 mérföldes pályán.
    A texasi speedway az egyik azon 4pályának ahol Jeff Gordon még sohasem tudott nyerni. A négyszeres bajnok eddigi 10startból összesen 4db top5ös helyezést számol. Ezek a top5 eredmények rendre 2001 és 2004 között születtek, de Gordon 2005ben csak botladozott, bizonyítja ezt a 14. és 15. helyezése.

Texas egy fontos pálya számunkra. -így Gordon. Tavaly csak küzködtünk itt és ezért a pálya azon pontjaira fókuszáltunk ahol fejlődést kell mutatnunk.(Gordon)
    Valójában mi előlre tekintünk mert vannak olyan dolgok amik nem passzolnak, de remélem az akaraterő átsegít minket ezen a hullámvölgyön, amibe itt kerültünk.(Gordon)
    Kiváncsian várjuk hogy hogyan fog alakulni a hétvégénk. Azt hiszem ez a verseny választ adhat azon kérdésünkre, hogy vajon jó irányba haladunk-e? (Gordon)

A Daytona 500-i 26. helyezés óta, Jeff a 26. helyről a 7.re küzdötte fel magát a pontversenyben. Háromszor végzett a top5be idén beleértve a múlthét vasárnapi Martinsville-i 2.helyezést is.

A Kaliforniai eredményemmel nem voltam elégedett (13.)viszont boldog voltam, hogy a csapatom mindenütt és mindent megtesz a jobb eredmény elérésért. Az autó igazán jó volt a verseny alatt, de a verseny alatt nem áltunk túl jól és erőt kellett vennem magamon, hogy egy tisztességes eremény tudhassak a nevem mellett.(Gordon)

A jó szereplásre törekedtünk Las Vegas-ban és Atlanta-ban, amit bizonyít a top5ös eredményünk is, továbbá jól teljesítettünk Martinsville-ben és Bristol-ban. A Martinsville-i versenyen túl korán elhasználódtak a kerek, nem jó keveréket választottunk, ezért nemtudtunk kiegyensúlyozottan menni, de végülis a 2. pozicíóban sikerült befejezni a versenyt.
    A képességünk arra, hogy a verseny végén elől végezzünk a szerencsétlenségek ellenére is megmarad. Két dolog van amit soha nem szabad elfelejteni egy sportban: a magabiztosság és a lendület. (Gordon)"
  • Jeff Gordon
    nem hiába. igyekszem, de más Hendrick drukkerek is nyugodtan írhatnak bármit amit tudnak
  • Dougie
    remélem nem hiába...
  • Dougie
    én is csak beköszönni jöttem,
    elvileg ez a topik csak a Hendrick Motorsportsról kellene hogy szóljon, személy szerint Gordont (és az egész Hendrick Motorsportsot) nem annyira birom, de cikkekre, képekre, érdekességekre számítok a témával kapcsolatban...
    (lehet hogy hiába?...)
  • Jeff Gordon
    köszönöm az építő jellegű hozzászólást ill. a jókívánságot. igen én is bízom benne, hogy hosszú életű lesz... egyébként szerintem éppen azért jó ez a topic, mert a NASCAR topicban szerintem sokan nehezmányeznék, hogyha állandóan Gordon ill a Hendrickes pilótákat dicsőítjük. így legalább itt van ez a topic, ahol ezt meg lehet tenni...
  • MrSpock
    Látom nyílt ez a topic..én mint Hendrickes tiszteletemet teszem.
    Kicsit "feleslegesnek" érzem ezt a topicot,bár ezt így botorság kijelenteni de..
    Hisz a NASCAR-ban minden benne van.Ott is ellehetet volna beszélgetni,és most nemazért mert azt én nyitottam és hogy jaaj majd ott elfog laposodni minden.
    Először 2 szándék vezérelt,hogy nagyon szeretem e versenyzési formát,a másik,megfelelő alternatívát adjak az egyedurlakodó F1-nek.
    Részben sikerül,hisz sokan rátaláltak,és jó kis közösség gyűlt össze,tippversenyekkel meg minden.Ezt a több mint 6000 hozzászólás is bizonyitja,viszonylag rövididőn belül és 20 körüli létszámmal.
    Persze igazatok van,hogy ha fociban lehet minden csapatnak topic miért ne?
    De a mienk egy viszonylag kis közösség,és mondjuk mindenki nyitna egyet akkor szétesne a dolog.
    Dehát mondjuk az a szép,hogy mindenki nyithat topikot,és amjd az idő megmutatja hogy mennyire válik be.Én sem nagyon reménykedtem,hisz voltunk vagy 3-4-en az elején.Sok sikert hozzá!
    Na ez hosszú lett!
    A lényeg Go Hendrick's!Go Gordon!
  • ChevyG #46
    Kyle-t (ahogy a testvérét se) birom, de a "régi 5öst" szeretem. nagyon szimpik a a Labonte -fivérek!
  • Jeff Gordon
    a régi és a mostani 5ös kocsi...
  • Jeff Gordon
  • Jeff Gordon