Vírusirtás helyett újratelepítést ajánl a Microsoft

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tinman
Én erre csak azt tudom mondani, hogy qrva nagy felelõsség, munka, innováció egy olyan oprendszert megalkotni ami ezt a 1000000 hardvert jól összefogja. Amúgy akinek eredeti XP-je van az jó eséllyel nem tapasztal túl sok problémát -a frissítéseknek hála.

roliika: Dehogynem... biztos a NOD is átenged valamit és ez sem 100%-os védelem. Nekem mellette egy Spy Emergency van -állandóan frissíti magát- és se trójai, se vírus.
Az meg ugye alapszabály, hogy ismeretlen címrõl gyanús melléklettel érkezõ levelekre azonnal delete.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

ja hogy nem is arrol a geprol netezel ..... 😊
már ha van olyan láma az ember és a vírust😊 Nekem eddig az 10 év alatt sose kellett Windows-t újratelepítenem. Jah, hogy vírust se kaptam?😄😄

Hello mindenkinek ! Nem veszitek eszre a lenyeget ? Annyira szemet, szutyok az un. oprendszer hogy a sajat szulo anyja se tud kiigazodni benne es nem tudja szavatolni hogy rendbe lehet rakni 😊 Ezzel most hala istannek hatalmas ongolt rugtak maguknak. Azert szep lehet egy 2000 gepes halot ujrainstalalni, ugy hogy a melosok kedvencei, beallitasai stb. megmaradjon, meg akkor is ha kozponti helyrol adminisztraljak. Nem lennek rendszergazda mikor ilyen reinstall utan percenkent csorog a telefon, hogy nem talalom ezt vagy azt az ikont 😊. Vki emlegette hogy a Spyboots nem tudta leirtani a trojait, hat nem is egyszeru mikor ebben a szemetben 100 helyrol lehet progit inditani, es akkor meg hol vannak a nem publikus trukkok 😊, nembaj csak igy tovabb vagjak csak magyuk alatt a fat....
TothLaci
Pontosan.
Én például rendszeresen végzek adatmentést, és formatálást, akkor is, ha gépemet nem fertõzte meg semmi.
Kémprogikra is van hitelesítése, de abban még nem 100%-os. Arra inkább a MS megoldását ajánlanám, vagy a Spysweepert. Olyan nincs, hogy tuti nem enged át valami valamit. Minden esetre nekem eddig semmi nem jött át. Diákkal meg egy évre 5850 FT.
Azért érdemes átgondolni, hogy otthon egyszerû dolog újrahúzni a rendszert, de egy irodában, ahol van mondjuk min. 50 gép, arról lementeni a dolgozók munkáit, majd újratelepíteni, akár ghostal is elég nagy meló. Márpedig a cikk vállalatokról szól.
Itthon énis újratelepítek, de mindig az ahavi frissítésekig egybeintegrálva. Bár kártevõk miatt még nem kellett, inkább amolyan szokásos winkarbantartó reinstallok voltak.

NOD32 nálam is a favorit, és ha azokat a gépeket lefogja, akkor ott valami bibi van, esetleg valami más progit nem szeret, de 1,8 celeronon processzorhasználat 0, memóriahasználat 10 MB alatt. Ezzel szemben Norton mellett megebédeltem, mire felállt a rendszer normálisan...nomeg az az 5 trójai is vígan éldegélt.
Na...asszem kezdesz meggyõzni! :-)) Tuti nem enged át semmit? :-) Igazából az Avast is megfelel...leginkább olyan progi kéne ami leszedi pl a FastClick-et és az XXX trackert. Bár nem csinálnak semmi rosszat, de zavar, hogy a gépen vannak. Van diákom.:-) Mipénzt kóstál?:-) Kém progikat is le tudja szedni?

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Windows rendszergazda feladatai:
Kishiba újraindítás.
Nagyhiba újrainstallálás.
Tinman
Igazából lehet, hogy csatoltként valamilyen formában bejuthat, de mihelyst fertõzne fájlokat vagy csinálna valami csúnya dolgot azonnal "blokkónám-e" esete forog fent :-)
Még azért +pötty a Nod-nak mert ha van diákod kedvezményesen megveheted és a NAV-hoz képest szinte egyáltalán nem lassítja a masinát. Nálam Nod32-vel u.a. FPS-t produkál pl Oblivion, mint anélkül... (amúgy NOD pajzsa csak össz-vissz 20 MB körül eszik)

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Ezért mondom: Ghost.
Nod32 nálam is <#eljen>

Nod 32 sok teszteredménye jó, sok tesztet megnyert, de szerintem nagyon lefogja a gépet. :-((( Narmális P4-nél lehet hogy nem, de nekem csak Celeronom van, 2-es 2.6-on.:-(( Intel P4 2 GHz-es lenyomja. De az 1.6-os is.

Beszereztük a Melissa vírust. Teszt céljából a Freemailen, Zelkán, Zalaszámon és Nod 32-n átküldtük. Csont nélkül átment!!! Tbav, F-Prot, F-secure, Norton... mindegyiken átment! Sima csatolt file volt tehát, nem is kódolt ZIP. CSAK az Avast és a az a linuxos piros..nem jut eszembe...az találta csak meg!

Enkil
az a helyzet hogy alapból nem szabadna ezeket használnod
az egyetlen virusírtó ami nálam hiba nélkül müködött az a nod 32 ez zsigerbõl azonnal lebokolta az összes virust ami valahonnan jönni akart volna

Enkil
na ez már kezd szánalom lenni, újra tenni mindent v phü
ujratenni egy rakás progit amivel dogozok
3d max 8 +sp1+sp2, dreamweaver, photoshop, kódekek , lejátszók, egy pár segéd program, internet cimek, kinézet beállítása, plusz egy rakás plugin amelyek ezekhez a programokhoz használok

na elég fárasztó lenne mindezt ujra szépen feltenni meg beállítgatni

de szerencsére a nod32 eddíg minden virust és kémprogramot megfogot és nem tudod eljutni a gépre akár netrõl akár dvd-rõl jött volna.

Valamit nem értek.
1 : Tudják hogy támadások érik a gépeket, de nincs ellene jól mûködõ frissítés...miért?
2 : Az EULA-ban található infó szerint újra meg kell vásárolni a wint ha OEM-et vettem csak akkor telepíthetem újra. Ezt ugye nem gondolják komolyan?
3 : Nem lehet, hogy a MS érdekében is áll a támadások és vírusok meg nem fékezése?
4 : Õk a "szakemberek" kéne írni 1 progit ami az izomorf kódokat is kíszûri lehetõleg még a hálozatból, de erre nincsenek erõfeszítések.
5 : Használom a SpyBot Search & Destroyt progit, jó is szép is, frissíteni is lehet, de annyit ér mint a halottnak a csók. Vahyis 3* nézettem át vele a gépet, mind a 3* ugyanazokat,megtalálta,leszedte , aztán újra megtalálta és ment ez a végtelenségig. Na most ha a vírust TÖRLÖM a géprõl, akkor hogy is rakja újra magát a semmibõl? Vagy telán nem is olyan alaposak a vírusölõk? Most akkor mi a helyzet?

Tinman
Valóban nem tökéletes -ahogy semmi sem az- de azért annyira nem rossz. Másik kisgépemen (2-es cerka) az uptime fél év... ez azért nem rossz szerintem. Ok, tudom a linux szerver xy helyen meg 2 éve megy gond nélkül, el is ismerem és riszpekt.

Na de az 5 perces visszaállítás itt is megvan ám... max egy Ghost kell hozzá. Aki kicsit is járatosabb a témában, már régen iso-ban tárolja a szûz XP telepítését, csak a <#lama>k reinstallálnak egy vírus után ;-)

Beteg.

Tinman
Mi köze a tûzfalnak a vírusokhoz?
A tûzfal a direktbe menõ IP alapú támadások ellen véd tudtommal... tudod, gonosz hackerek.
Nekem 3Com routerem van + a szutyok wines firewall mégis találtam már vírust.

Anno mikor ezzel a hulladékkal foglalkoztam volt egy mentésem linux alatt. Ha összeomlott akkor bementem linuxba és 5 perc alatt visszaállítottam egy sima másolással. Mi ebben az ujdonság ?
Én mindig is így cselekedtem: ha jött valami vírus vagy kémprogram (szerencsére elég ritkán), rendszer reinstall, aztán minden jó lett...A másik meg, hogy amióta nem használok vírusirtót, egy darab fertõzésem nem volt... a tapasztalatom: egy jó router kell - hardware tûzfal, + SP2-es wines tûzfal (amennyiben windowst használ az ember), nekem semmi sem mászott át ezeken.
bertino
vkinél ez így alap...

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

← ElőzőOldal 2 / 2