72
-
zsotee #32 Ramot zabál rendesen.
Szerintem nod vagy kaspersky ha vírusírtóról van szó. -
derwer #31 Ha már vírusírtó: 5000Ft alatt van a magyar VirusBuster (Personal)... ;) -
Tiberius B #30 Ha már vírusírtó: McAffee milyen? -
roliika #29 Én téged ismerlek? Nem együtt bontogattunk eulás Microfostot? :-D Tényleg zsákbamacska... -
roliika #28 Köszi szépen! :-) -
"Az elhárításra ingyenes szoftverek használatát javasolja: a Microsoft saját Windows Defenderét, a RootKitRevealert, valamint SpyBot Search & Destroyt, amely szintén igen népszerű a felhasználók körében."
Az utóbbi kettő kalap szart nem ér... bár érthető ,hogy a MS nem akarja a konkurencia jó termékeit ajánlani :) -
A legeredményesebb virusírtók közül egyértelműen a nod32 a leggyorsabb és a legkevésbé gyengíti a gép erőforrásait. Ez tény. Az meg külön öröm hogy gyakorlatilag a leghatékonyabb is.
A multhétten körbe jártam az ismertebb és kevésbő ismertebb warez oldalakat. Kb több mint 12 féle vírus meg kmprogi akart volna lejönni automatikusan az oldal még be sem töltött de ezek már jöttek volna lefele és a nod 32 mindent megfogta. Lehet hogy előfordult a nod32 nem vett észre egy kártevőt ha épp nettezett vagy telepített mondjuk valaki valamit de nálam még mindent megfogott és nem is ismerek olyat akinél hibázott volna. Meg támogatása is megvan rendesen. Ritka az olyan nap amikor nem frissíti az adatbázis készletet.
-
jzombi #25 "És akkor Win 3.11-el milyen a net?"
Valószínűleg az új windows telepítését nem újratelepítésnek számolja. De ez szerintem még így sem igaz... -
tucsilg #24 az biztos hogy hatalamas mu, nem egyszeru volt megcsinalni ilyenre is amilyen, hatalmas felellosseg megalkotni, de joval hatalmasabb felelosseg ilyen allapotban kemeny penzekert eladni, es raadasul qrvara pofatlanul olyan EULA-t irni hozza amit a boritek felbontasanak pillanataban elfogadsz (tehat magyarul zsakbamacskat veszel) es gyakorlatilag minden felelosseget levesz a gyarto vallarol..... -
"Nekem eddig az 10 év alatt sose kellett Windows-t újratelepítenem."
És akkor Win 3.11-el milyen a net?
"Jah, hogy vírust se kaptam?"
Vagy nem tudsz róla :-) -
Én erre csak azt tudom mondani, hogy qrva nagy felelősség, munka, innováció egy olyan oprendszert megalkotni ami ezt a 1000000 hardvert jól összefogja. Amúgy akinek eredeti XP-je van az jó eséllyel nem tapasztal túl sok problémát -a frissítéseknek hála.
roliika: Dehogynem... biztos a NOD is átenged valamit és ez sem 100%-os védelem. Nekem mellette egy Spy Emergency van -állandóan frissíti magát- és se trójai, se vírus.
Az meg ugye alapszabály, hogy ismeretlen címről gyanús melléklettel érkező levelekre azonnal delete. -
tucsilg #21 ja hogy nem is arrol a geprol netezel ..... :)
-
kbupdate #20 már ha van olyan láma az ember és a vírust:) Nekem eddig az 10 év alatt sose kellett Windows-t újratelepítenem. Jah, hogy vírust se kaptam?:D:D -
tucsilg #19 Hello mindenkinek ! Nem veszitek eszre a lenyeget ? Annyira szemet, szutyok az un. oprendszer hogy a sajat szulo anyja se tud kiigazodni benne es nem tudja szavatolni hogy rendbe lehet rakni :) Ezzel most hala istannek hatalmas ongolt rugtak maguknak. Azert szep lehet egy 2000 gepes halot ujrainstalalni, ugy hogy a melosok kedvencei, beallitasai stb. megmaradjon, meg akkor is ha kozponti helyrol adminisztraljak. Nem lennek rendszergazda mikor ilyen reinstall utan percenkent csorog a telefon, hogy nem talalom ezt vagy azt az ikont :). Vki emlegette hogy a Spyboots nem tudta leirtani a trojait, hat nem is egyszeru mikor ebben a szemetben 100 helyrol lehet progit inditani, es akkor meg hol vannak a nem publikus trukkok :), nembaj csak igy tovabb vagjak csak magyuk alatt a fat.... -
Pontosan.
Én például rendszeresen végzek adatmentést, és formatálást, akkor is, ha gépemet [látszólag vagy tényleg] nem fertőzte meg semmi. -
HuHa #17 Kémprogikra is van hitelesítése, de abban még nem 100%-os. Arra inkább a MS megoldását ajánlanám, vagy a Spysweepert. Olyan nincs, hogy tuti nem enged át valami valamit. Minden esetre nekem eddig semmi nem jött át. Diákkal meg egy évre 5850 FT. -
HuHa #16 Azért érdemes átgondolni, hogy otthon egyszerű dolog újrahúzni a rendszert, de egy irodában, ahol van mondjuk min. 50 gép, arról lementeni a dolgozók munkáit, majd újratelepíteni, akár ghostal is elég nagy meló. Márpedig a cikk vállalatokról szól.
Itthon énis újratelepítek, de mindig az ahavi frissítésekig egybeintegrálva. Bár kártevők miatt még nem kellett, inkább amolyan szokásos winkarbantartó reinstallok voltak.
NOD32 nálam is a favorit, és ha azokat a gépeket lefogja, akkor ott valami bibi van, esetleg valami más progit nem szeret, de 1,8 celeronon processzorhasználat 0, memóriahasználat 10 MB alatt. Ezzel szemben Norton mellett megebédeltem, mire felállt a rendszer normálisan...nomeg az az 5 trójai is vígan éldegélt. -
roliika #15 Na...asszem kezdesz meggyőzni! :-)) Tuti nem enged át semmit? :-) Igazából az Avast is megfelel...leginkább olyan progi kéne ami leszedi pl a FastClick-et és az XXX trackert. Bár nem csinálnak semmi rosszat, de zavar, hogy a gépen vannak. Van diákom.:-) Mipénzt kóstál?:-) Kém progikat is le tudja szedni? -
juhand #14 Windows rendszergazda feladatai:
Kishiba újraindítás.
Nagyhiba újrainstallálás. -
Igazából lehet, hogy csatoltként valamilyen formában bejuthat, de mihelyst fertőzne fájlokat vagy csinálna valami csúnya dolgot azonnal "blokkónám-e" esete forog fent :-)
Még azért +pötty a Nod-nak mert ha van diákod kedvezményesen megveheted és a NAV-hoz képest szinte egyáltalán nem lassítja a masinát. Nálam Nod32-vel u.a. FPS-t produkál pl Oblivion, mint anélkül... (amúgy NOD pajzsa csak össz-vissz 20 MB körül eszik) -
Ezért mondom: Ghost.
Nod32 nálam is
-
roliika #11 Nod 32 sok teszteredménye jó, sok tesztet megnyert, de szerintem nagyon lefogja a gépet. :-((( Narmális P4-nél lehet hogy nem, de nekem csak Celeronom van, 2-es 2.6-on.:-(( Intel P4 2 GHz-es lenyomja. De az 1.6-os is. -
roliika #10 Beszereztük a Melissa vírust. Teszt céljából a Freemailen, Zelkán, Zalaszámon és Nod 32-n átküldtük. Csont nélkül átment!!! Tbav, F-Prot, F-secure, Norton... mindegyiken átment! Sima csatolt file volt tehát, nem is kódolt ZIP. CSAK az Avast és a az a linuxos piros..nem jut eszembe...az találta csak meg! -
az a helyzet hogy alapból nem szabadna ezeket használnod
az egyetlen virusírtó ami nálam hiba nélkül müködött az a nod 32 ez zsigerből azonnal lebokolta az összes virust ami valahonnan jönni akart volna -
na ez már kezd szánalom lenni, újra tenni mindent v phü
ujratenni egy rakás progit amivel dogozok
3d max 8 +sp1+sp2, dreamweaver, photoshop, kódekek , lejátszók, egy pár segéd program, internet cimek, kinézet beállítása, plusz egy rakás plugin amelyek ezekhez a programokhoz használok
na elég fárasztó lenne mindezt ujra szépen feltenni meg beállítgatni
de szerencsére a nod32 eddíg minden virust és kémprogramot megfogot és nem tudod eljutni a gépre akár netről akár dvd-ről jött volna. -
roliika #7 Valamit nem értek.
1 : Tudják hogy támadások érik a gépeket, de nincs ellene jól működő frissítés...miért?
2 : Az EULA-ban található infó szerint újra meg kell vásárolni a wint ha OEM-et vettem csak akkor telepíthetem újra. Ezt ugye nem gondolják komolyan?
3 : Nem lehet, hogy a MS érdekében is áll a támadások és vírusok meg nem fékezése?
4 : Ők a "szakemberek" kéne írni 1 progit ami az izomorf kódokat is kíszűri lehetőleg még a hálozatból, de erre nincsenek erőfeszítések.
5 : Használom a SpyBot Search & Destroyt progit, jó is szép is, frissíteni is lehet, de annyit ér mint a halottnak a csók. Vahyis 3* nézettem át vele a gépet, mind a 3* ugyanazokat,megtalálta,leszedte , aztán újra megtalálta és ment ez a végtelenségig. Na most ha a vírust TÖRLÖM a gépről, akkor hogy is rakja újra magát a semmiből? Vagy telán nem is olyan alaposak a vírusölők? Most akkor mi a helyzet? -
Valóban nem tökéletes -ahogy semmi sem az- de azért annyira nem rossz. Másik kisgépemen (2-es cerka) az uptime fél év... ez azért nem rossz szerintem. Ok, tudom a linux szerver xy helyen meg 2 éve megy gond nélkül, el is ismerem és riszpekt.
Na de az 5 perces visszaállítás itt is megvan ám... max egy Ghost kell hozzá. Aki kicsit is járatosabb a témában, már régen iso-ban tárolja a szűz XP telepítését, csak a
k reinstallálnak egy vírus után ;-)
-
risp #5 Beteg. -
Mi köze a tűzfalnak a vírusokhoz?
A tűzfal a direktbe menő IP alapú támadások ellen véd tudtommal... tudod, gonosz hackerek.
Nekem 3Com routerem van + a szutyok wines firewall mégis találtam már vírust. -
blackeagle #3 Anno mikor ezzel a hulladékkal foglalkoztam volt egy mentésem linux alatt. Ha összeomlott akkor bementem linuxba és 5 perc alatt visszaállítottam egy sima másolással. Mi ebben az ujdonság ? -
Enlight #2 Én mindig is így cselekedtem: ha jött valami vírus vagy kémprogram (szerencsére elég ritkán), rendszer reinstall, aztán minden jó lett...A másik meg, hogy amióta nem használok vírusirtót, egy darab fertőzésem nem volt... a tapasztalatom: egy jó router kell - hardware tűzfal, + SP2-es wines tűzfal (amennyiben windowst használ az ember), nekem semmi sem mászott át ezeken. -
vkinél ez így alap...