10
  • strogg
    #10
    Ezt nem hiszitek el. Nem ide tartozik, de muszáj megírnom. Ezen bexartok emberek!!!
    http://euroastra.info/cgi-bin/index.cgi?page=showart&sid=AQQMCYEFIWBFLQGV&id=6538
  • strogg
    #9
    Asszem pár nappal ezelött tárgyaltuk ki, hogy awinek ár/értkék aránya rendkívül rossz. És valóban az EULA miatt az OEM méginkább az.
    Ezért nem vettem egyet sem sosem az m$-től, mégis legális a szoftverem. :))
  • sokadikgab
    #8
    "Az EULA miatt az oem windows rosszabb befektetés, mintha valaki lehúzza a pénzét a WC-n."

    Lehet, de sokkal olcsobb mint a doboz verzio. Nalunk majdnem 3 OEMet veszel, 1 dozobozos araert (pontosabban 2.5)!
  • MacrosTheBlack
    #7
    Az új Ms Eula értelmében már új alaplap esetében is új win licensz kell.
    Akkor le is obbanthat az MS, nehogymár többször fizessek azért amit 1 példányban használok. Ennyi erővel ha engedek beszállni valakit az autómba, annak is ki kell majd fizetnie a vételárat? Ez csak a warezolás terjedését segíti, értelmetlenül senki nem fog sokszorosan fizetni.
  • z5oTtu
    #6
    én eladnám az 98SE és WINXP/SP1 Licenszeimet.
    nincs többet rájuk szükségem. üdv a Micro$ostnak.
  • ubuntu
    #5
    Az OEM windowsokat nem lehet eladni, még azzal a Pc-vel sem, amihez licenszelve eladták. Ezt sokan unfairnek és jogilag megalapozatlannak tartják, de több esetben kaptak felszólítást használt Pc-ket árusító ill. adományozó szervezetek a Microsoft ügyvédeitől, hogy ez ebben az esetben újra meg kell venni a windows licenszet. Az új Ms Eula értelmében már új alaplap esetében is új win licensz kell.
    Dobozos windows esetében ugyanakkor nincs akadálya, hogy a Pc lecserélésével új számítógépre telepítsék azt, akármennyi csere lehetséges. A számítógép mellett a tulajdonos cseréje is a domozos windows esetében, már nem egyértelmű. Ugyanakkor a Microsoft jogászai is tudják, hogy teljesen bizonyíthatatlan, hogy valaki "újonnan vásárolt" dobozos windowst vagy "használtan vásároltat" használ. Főleg ha az első windows vásárló nem is regisztrálta a példányát. Hiszen eredeti példánnyal hologramos licensztanúsítvánnyal éppúgy rendelkezik, és a licensz sem tartalmazza a vásárló nevét.
    Az EULA miatt az oem windows rosszabb befektetés, mintha valaki lehúzza a pénzét a WC-n.
  • Akuma
    #4
    Az eladása meg másodlagos dolog. Ugyanúgy el lehet adni a licencet, mint bármi mást, persze észnél kell lennie a vevőnek és a licenceet el kell kérni!!
  • Akuma
    #3
    El vagy tévedve. A szoftver csak ott és csak azon a gépen használható, ahol a lincence kézzel foghatóan megtalálható! A lemeznek nem is kell feltétlen eredetinek lennie, viszont a licencenek igen! Ugyanis nyugodtan mondhatja a tulajdonos, hogy az biztonsági másolat, viszont ezt bizonyítani csak a licence meglétével tudja!
    Kivételt képezhetnek intézmények, ahol egy licencel több gépen használható a szoftver, de ebben az esetben is az intézményben megtalálhatónak kell lennie annak az egy szem licencenek.

    Tehát ha elviszed a barátodhoz a licencet, akkor csak a barátodnak van joga használnia a szoftvert. Te pl nem. stb.
  • silanor
    #2
    Ez nem auto, hogy elromojon ha hasznalod. Nem mind1, hogy elotte mas neven volt? Amugy en ugy tudtam, hogy hasznalt software nem igazan letezik. Azaz tovabb nem ertekesitheto. Ha jol ertem a cikkbol akkor csak ezzel a ceggel tesznek kivetelt?
    Vagy el vagyok tevedve?
  • DrFantastikus
    #1
    Marhasag !!! Inkabb vennek egy "uj" licence-t. Mar-ha vennek !!! ???