44
-
dez #44 Oké, de Epikurosz is pont ezt írta. A kérdésem a hogyanra vonatkozott. (Plusz hozzátettem, hogy vannak más lehetőségek is.) -
Supperadi #43 A véralvadás csak elállítja a vérzést, de egyértelműen lassítja a regenerációt, tehát a véralvadásgátló mérsékelt használata kis mértékben segíthet a felépülésben és a vérrögök kialakulásának megakadályozásában is (tudtommal).
A szilíciumchip nem is hülyeség, de szerintem nem sokan gondolnának rá szívesen, hogy robotok vannak az agyában... -
dez #42 Azt hiszem, csak a kisebb agyvérzéseket nevezik szélütésnek, amikor egy kisebb ér reped meg. Egyékbként hogy segíti a véralvadás-gátló a regenerációt? Nem csak a véralvadást gátolja (ami pl. levegővel érintkezve következik be [tényleg, testen belül mitől?]), hanem folyékonyabbá is teszi a vért, ami által fokozódik a keringés (több oxigént juttatva a rosszul ellátott területre)? (Miközben esetleg tovább szivárog kifelé a vér.) Hát, máshogy is lehet fokozni az agyi vérkeringést, ill. növelni a vér oxigén-szintjét. -
Epikurosz #41 Köszi! Utólag leesett nekem is.
Már azt hittem, hogy a zsidó orvosok agy(rész)átültetéssel is foglalkoznak.
A szélütés (=agyvérzés) utáni véralvadásgátló adásban van logika, ugyanis segíthet a felépülésben, a sérült terület regenerációjában. Persze óvatosan kell adagolni, ezt Saronnál elmulasztották, nem lőtték be jól az adagot.
A nanobotok itt csodákat tudnának művelni, de hun vannak ők még? -
Tiberius B #40 Ezt nem is tudtam, köszi. -
dez #39 Szerintem koponyacsont-darabról van szó. Az átmetszett agyi kapcsolatok nem állnak helyre túl könnyen.
Tegnap volt róla pár hír, hogy igen nagyot hibáztak az orvosai (pontosabban, hogy ezt beismerték): először csak egy kisebb szélütése volt, ami nem lett volna túl nagy gond. Erre véralvadás-gátlót adtak neki (ezt már akkor sokan kifogásolták), aminek hatására egy jóval nagyobb agyvérzés alakult ki... Aztán neki annyi. -
Epikurosz #38 Valaki magyarázza ezt meg nekem:
"Április 5-én sikeres koponyaműtétet hajtottak végre Saronon, ennek során visszahelyezték koponyájának egy korábbi beavatkozás során eltávolított részét. A súlyos szélütést követően január 4-e óta eszméletlen állapotban lévő miniszterelnököt a műtét után visszavitték az intenzív osztályra. " -
kvp #37 "Hát egen, a minden, hupsz, meg kéne tanulnom más fejével gondolkodni, de azt is mondtam vhol később, hogy csak alapot ad, mondjuk ha elképzelsz egy olyan embert, akit egész életében nem ért semmiféle külső inger, annak is lesz személyisége, ..."
Sajnos ez nem igaz. A tartos ingerhiany meg felnott embereknel is az idegrendszer osszeomlasahoz majd halalhoz vezet. A genek csak az alapveto strukturakat irjak le, de csak neuron es nem kapcsolati szinten. Ha egy embriot tartosan ingermentes kornyezetben tartunk, akkor nem fejlodik ki az idegrendszere. -
Tiberius B #36 Hát egen, a minden, hupsz, meg kéne tanulnom más fejével gondolkodni, de azt is mondtam vhol később, hogy csak alapot ad, mondjuk ha elképzelsz egy olyan embert, akit egész életében nem ért semmiféle külső inger, annak is lesz személyisége, ... -
dez #35 Ez a te elképzelésed, ami sok ténnyel szemben áll. Manapság éppen az kezd egyre jobban kiderülni, hogy kevesebb dolgot határoz meg a DNS, mint eddig gondolták. (Persze marad még épp elég, de a "minden"-től egyre messzebb van.) Korábban a genetikusok igencsak "hazabeszéltek", próbálták a saját szakterületük fontosságát kiemelni, és hogy ők majd mindenről megmondják a tutit. -
dez #34 "Mondtam én egy szóval is, hogy a személyiségedet az írja le???????????????????????"
Ezt írtad: "mindent a DNS határoz meg, előre!". A mindenben az is benne van...
Nagyban segíti a kommunikációt, ha miután leírsz valamit, utána még1x elolvasod, és közben arra gondolsz, mit gondolhat majd, aki olvassa. :) -
Tiberius B #33 köszönöm -
rotaboy #32 Nagyon jól gondolja Tiberius B.
Szerintem a DNS a világ legjobb tömörítő algoritmusa, hogy maradjunk a számítástechnikai hasonlatnál, mert nem csak egy egész oprendszer van vele letömörítve, hanem az azt futtató hardver is.
Egyébként szerintem még messze nincs úgy feltérképezve a DNS, mint azt gondoljuk, mert biztos vagyok benne, hogy később be fog bizonyosodni, hogy atomi szintű összefüggéseket is figyelembe kell vennünk a működésének megértéséhez. Akkor majd kezdhetjük, előröl a feltérképezését.
-
Tiberius B #31 Mondtam én egy szóval is, hogy a személyiségedet az írja le???????????????????????
Egyébként azt se tudjuk mit ír le, még éppencsak odáig jutottunk, hogy tudjuk a nyers kódot. Meg néhány dolgot, amit csinál, de hogy mi, hol, meddig?
Az agy egy érdekes dolog, attól függ mit értesz nagy vonalakon, mert szerintem még csak nem is olyan szintű a meghatározás, hogy ez a sejt ide, amaz meg oda, hanem kb. így kéne kinéznie, meg össz. ennyinek kell lennie, meg hasonlók. Nem mondtam, hogy milyen szinten, csak folyamatosan rosszul fogalmazok, szerintem a hasonlatom is kicsit sántít, de nagyrészt stimmel. Egyébként mikor mondtam én olyat, hogy az egész sorsodat a DNS határozza meg, alapot ad.
Szerintem a legnagyobb baj az, hogy nekem teljesen egyértelmű mire gondolok, csak nem tudom elmondani úgy, hog te is arra gondolj, amire én. Ez van, emberek vagyunk. -
dez #30 Értsd meg, hogy nem igaz, hogy a DNS határoz meg mindent. Mint írtam, az agy kifejlődését csak nagy vonalakban írja le. Az ember személyiségét sokkal inkább tanult dolgok, érzelmi behatások, saját gondolatok, elhatározások, stb. határozzák meg.
Korábban a genetikusok erősen túlértékelték a gének szerepét, utóbb el kellett ismerniük ezt.
Az meg ma is vita tárgya, van-e szabad akarat. -
Tiberius B #29 Lehet félreértettél, nem mondtam, hogy egyfojtában "csak DNS olvasgatással vannak elfoglalva", bár nagyrészt ez is megy a háttérben, mindössze azt mondtam, hogy mindent a DNS határoz meg, előre! Ha nem is kérdezgetik meg a DNS-től mindíg, hogy, na ba meg egy medve van a pofám előtt, most fussak? De rajta alapul a reagálás, bár az élet tapasztalatai is jócskán besegítenek (bár ha nem is tudod mi az a medve, ha meglátod, elkezdesz félni, ha nem is mindenképp azonnal, bár a mai társadalomban ez már nem annyira egyértelmű). Rosszul fogalmaztam megint, azzal az irányít szóval, mondjuk inkább azt, hogy az élet létrejöttét, a tudat létrejöttét, a testi működéseket... mind-mind a DNS határozza meg, te se telepíted folyton újra a Windows-t(Linuxot, Mac OS-t vagy más oprendszert), hanem a lemásolt információk alapján dolgozol (pontosabban a géped), minden-minden le van programozva a DNS-ben, az egsézet vmiféle nehezen tanuló programhoz hasonlítanám, mivelhogy, duplán letárolt, többszörösen hibaellenőrzött íráskor..., a szaporodáskor meg jól megmixeljük a "kompatibilis" DNS-darabokat, hogy kapjunk egy új DNS-állományt.
Remélem most végre sikerült jól kifejezni, hogy mit is akartam mondani.
Spinoza írja asszem a Geomatrikailag megszerkeztett etika c. könyvében, hogy nincs is olyan ,hogy szabad akarat, csak hisszük, hogy van, valójában mindent Isten=természeti törvények irányítanak, mindössze nem mindig látjuk az összefüggéseket. Elég érdekes elmélet, egy másik topicban már volt róla szó, de most épp aktuális a Frei miatt: ha vki materialista, ateista akkor nem lesz célja? Nem lesz erkölcsös? Nem lesz jó ember? Mert nem fog félni, hogy a "pokol"-ra jut, vagy a "mennyország"-ba?
Az ember alapvetően jó? Nem várok igazából válaszokat, ezek költői kérdések. -
dez #28 Hát, a jelek fogadása és a reagálás között eltelő x ms idő túl sok mindenre nem elég a DNS-sel kapcsolatban. A másik, hogy a sokmilliárdnyi idegsejt nem hiszem, hogy pusztán DNS olvasgatással van elfoglalva. Ők közösen azért mégiscsak létrehoznak egy (többszörös) intelligenciát, amit felhasználnak a problémák megoldásában, és a szervezet irányításában. Önszerveződés, és más effélék is vannak itt, nem csak a DNS diktatúrája. [Olyan apróságokról most nem beszélve, mint a tudat.]
(Ja, az előbb nem írtam, de természetesen a szervezet nagy része folyamatosan megújul, és persze abban is részt vesz a DNS.) -
Tiberius B #27 Ok-ok, én asszem arra gondoltam, hogy pl. a DNS adja meg a fehérjék felépítését, vezérli az összes sejtünkben azok felhasználását (különböző módon, mivel más-más szakaszok aktívak) a különböző kémiai-fizikai behatásokra, nameg még ott vannak a saját DNS-sel rendelkező sejtalkotók (pl.: mitokondriumok), mind-mind a DNS-ben tárolt információtól függenek, az alapján működnek. Aztán a sejtek a különböző kémiai anyagok (pl.: fehérjék) segítségével, továbbra is a DNS-ben tárolt információ alapján, elkezdenek együttműködni...Ha egyetlen sejtből indulunk ki: zigóta-osztódás-szedercsíra-hólyagcsíra, ezeknél még őssejtek, aztán a DNS-kód alapján az őssejtek elkezdenek differenciálódni, és a különböző, továbbra is a DNS-ben tárolt utasítások alapján elkezdenek kialakítani egy embriót. Egy többsejtű állat "keletkezik", majd elkezd interakcióba lépni a környezetével, itt, már elég komplex a dolog, mert ugyebár itt már nemcsak szimpla behatások vannak, hanem elkezd működni az idegrendszer is, ami persze a DNS-ben levő információk alapján működik úgy, ahogy. Ha valamelyik idegszálat inger ér, a DNS-ében tárolt információ alapján reagál, pl. impulzust küld a többieknek, azok (szintén a DNS-ben tárolt információk és utasítások alapján) fogadják, feldolgozzák és továbbítják az információt (a kódolásról/dekódolásról már nem is beszélve), nem emlékszem ki mondta már: az élet nem más, mint fehér (nem emlékszem mik) végeérhetetlen tánca. És mivel a fehérjéket és működésüket, előállításukat, feldolgozásukat is a DNS hatatározza meg, ergo az életformák felépítése, működése a DNS által meghatározott, aztán ott vannak a külső behatások, amik bezavarnak a rendszernek. Ha beteg, vagy a szervezet akkor is a DNS-t kérdezi, hogy mit tegyen. Ill. az előre a DNS által felvázolt terv alapján tesznek egyet, s mást.
Kicsit leegyszerűsítettem, a komplett központi idegrendszer működése már jócskán bonyolultabb, de továbbra is a DNS információin alapszik.
Mindezen hosszú okfejtésből az következik, hogy nem emeltem ki eléggé a közvetetten szót. Ezért is a telepítőlemezt hoztam fel hasonlatnak. Mondjuk, azzal a különbséggel, hogy a DNS az évek során megváltozik, mégha kis mértékben is.
[remélem most nem szúrtam el a fogalmazást és nem kevertem össze semmit] -
#26 Mindenesetre egy nagyonhatékony adattárolási mód a kettős spirál. Az RNS meg soxorosítja.
Viszont a 'bio'-paraméterek télleg nehezen fenntarthatók félvezetők mellett. -
Alfa Of NS #25 Neha vannak olyan dolgok az ember eleteben, amire jobb ha nem emlekszik -
sathinel #24 Valahol írták hogy a számolásért felelős agyterületbe beépítve egy kis számológép, és a legbonyolultabb számításra is ránézve rögtön tudod az eredményt) nem kell rögtön abban gondolkodni hogy memória + ilyesmi. Azt még nem is vágják hogy miképp raktározódik az információ. Ja és az is elég fura, hogy a gép benned kilát a látóidegeden) A számolásért felelős központba sem futnak be más infók csak ami kell. Lehet hogy tévedek, de a szervezetünk elég jólszervezetten működik. -
dez #23 Enélkül is szinte mindent megjegyzünk, inkább az akaratlagos visszaidézéssel van "gond". Hipnózisban sikerül. De vannak emberek, akik mindig mindenre visszaemlékeznek, és ez cseppet sem jó nekik. -
dez #22 A test szerkezetének kialakulását irányítja, és utána még bizonyos dolgokat. Pl. az idegrendszer szerkezetét csak vázlatosan írja le, a személyiség kifejlődésében csak kisebb szerepe van (kisebb, mint korábban hitték). Az élő szervezetben a már kialakult idegrendszer irányít szinte mindent, a gének ezt maximum befolyásolják némileg. -
Librarian #21 Igen... szemre szerelhető implant!!! És mivel az osztályban én vagyok az ISTEN puskák írásában (azt egész osztálynak én írom...) hát ez azt jelenti, hogy én leszek az első, akinek a szemébe implantként egy puskát ültetnek be! JEEE!!!
(Még ha akkor már 70 éves is leszek...)
Vagy tényleg, visszajátszom vizsgán az órák anyagát és megvan a kitűnő... :))))) -
#20 "© Luciferke
Durva dolgot képzeltem el :D
Elolvasol, látsz valamit, egyből megjegyzed 100%-ra (implant), és ha nem kell törlöd.
És mi van ha bekapsz 1 vírust? :D"
Ez a meglátás elég durva de vicces is!:D....mondjuk hasznát venném egy ilyen 100% megjegyzésnek!:D....csak néha tényleg ne felejtsük el törölni a lomtárat!:D -
Tiberius B #19 mit? Hogy az (eddig ismert) élő szervezetekben mindent a DNS irányít, mégha közvetetten is, hasonlattal élve: a DNS olyan, mint a sejt oprendszerének+minden szükséges programjának telepítőlemeze.(?) -
dez #18 Azt nem mondanám. -
Tiberius B #17 Nem, viszont mindent ők irányítanak.
Ez a memória dolog nekem új, RNS-es memóriatárolási elméletről már hallottam, de soha semmi eredményt nem láttam-hallottam -
dez #16 Miért, a számításokat a gének végzik? -
#15 lehet, hogy ezzel a megoldással egyszer kiküszöbölik az agyhalált ;) -
Vers #14 igy van, de az 100% hogy a memoria nem a génekbe van :D
-
HUmanEmber41st #13 "A gének azok, ahonnan a memória származik, nélkülük nincs se memória, sem pedig számítás."
De okos ez a professzor bácsi!
Már tudja is, h hol található a memória!
Legalább 2 Nobel-díj lenne... -
davos80 #12 Biodroidok lesznek.Sok.Nagyon sok.Vá. -
#11 és ki mondta hogy windóz lesz az implantokon? :D dos rulzzz -
#10 Mi lesz, ha lefagy az implantátumomban a windows?
Lesz egy reset gomb a tarkómon, és ha valaki látja, hogy mozdulatlanul állok az utcán, odajön hozzám és megnyomja?
Ez eddig jó is, de mi van, ha az autópályán döngetek 200-al mikor beugrik egy kékhalál?
Jön a real nem virtuális halál. :(( -
#9 megölj vkit -
Aspirin #8 Á, csak Benq :D -
Vers #7 20 év mulva sony szemem lesz , és ibm implantom
:D -
#6 En annak orulnek ha vegre megjelennek a retinara szerelheto cuccok.
Ora, naptar, monitor -
Marchus #5 például hogy belődd magad? :p