18
  • HUmanEmber41st
    Ezt csak úgy kérdeztem , de nagyobb könyvekre gondoltam ( pl: Harrypotter). Azt már tényleg nem nagyon éri meg otthon kinyomtatni..
  • Cleawer
    én speciel kb 3 könyvet szeretnék kinyomtatni itthonami kb 200 oldal,és nemkapható a boltokban,(tudomásom szerint).Mellesleg 3 hónapja nézegetam a nyomtatókat minőség\ár\patron ára\mennyit bír a patron- alapján és kb az utolsó 2 szerint válogatok...
    Papíron jogdíj????hmmm
    Ez a kis táblázat meg jó dolog.Tudom hogy mennyit takarítok meg ha nem boltban veszem a dvd-ket:)
  • HUmanEmber41st
    Itt már a nyomtatókon is van jogdíj és a fénymásoló eszközökön. + a tinták is tartalmaznak bizonyos %jogdíjat...
    Csak azt nem tudom, ki akar kinyomtatni egész könyveket otthon? Mire kész van, majdnem annyiért meg is veheti a boltban ( mert a papíron is van jogdíj, kérdezzétek csak meg! )
    Szal húzzák rólunk a bőrt ezerrel!!!
    Utána meg sírnak, h a szar filmekre nem tolonganak a nézők , nem veszik a méregdrága jegyeket... nem beszélve a manapság zenének titulált ritmusos zajokról.. hát aki ezekért pénzt ad ki...(háát)
  • strogg
    Csak szólok nem így van:)) Az a jogdíj "kompenzációs díj"-ként van megállapítva. Nem jogosít illegális tartalom tárolására. :)) Egy dologra jogosít, ezért a díjért biztonsági mentést készíthetsz a lemezre. de ismétlem: Ekkor is fel kell tudnod mutatni az eredetit, amit rámásoltál. Ez minden.
    Mondom, hogy tiszta lehúzás. :)
  • AgentKis
    "vagyis háromszor-négyszer fizeti meg annak az egyetlen esetleges illegális másolásnak a díját."

Ha megfizeti akkor nem illegális, vagy nem jól gondolom? Tehát a jogdíjas lemezeken és tárolókon tárolt tartalom sehogy nem lehet kalóz. Erre van ugye az üres adathordozót terhelő jogdíj.

Tanulság: illegális másolatokat jogdíjas meghajtókra és adathordozókra kell tenni, hogy legálisak legyenek, legális (pl. saját vagy ingyenes) tartalmakat lehet tárolni jogdíj nélküli eszközökön, adathordozókon.
  • strogg
    Jaja. Azt érték el vele, hogy a legális piac súlyos helyzetbe került. Csodálkoznak, hogy máshol veszik a lemezt? MEllesleg ezek az 2illeáglis" lemezek csak attól illegálisak, hogy néhány civil(!!!) szervezetnek nem fizettél. Tehát ha jól megkenek pár politikust, akkor elérhetem, hogy a "tiszta sajtot" civil szervezetem matricája nélkül a trappista illegális legyen.

Ez nagyon szánalmas. Ezért szoktak el az emberek a legális boltban vásárolt Cd-ről. (mellesleg szvsz sokkal több CD lenmez kel el, mint amiről tudnak. Pontosan azért, mert a "legális" helyek adatait veszik)
  • BiroAndras
    Lehet vásárolni matrica nélküli DVD-ket. 120Ft-ért már márkás 16x lemezt kapsz.
  • Sliders
    mikor wc-re mentek képzeljétek azt h az Artisjus és a többi pincsi egy nagy wc csésze, és higyjétek el, olyan jól fog esni a megkönnyebbülés, hogy ezentúl mindig erre fogtok gondolni :)

Annyira rühellem ezt az "ál" jogvédést.
  • mixam
    Abból a pénzből baszogatnak téget, ami te fizetsz nekik a hordozók után jogdíj-matricákkal.
    Ha okosan átgondolod inkább vásárolsz olyan külföldi EU tagállamból ahol nincs matrica. Lehet rendelni is, és EU szabályok miatt teljesen legális.
  • intrex
    Osztom Mixam véleményét, nem szabad moziba menni, és nem szabad eredeti DVD filmet vásárolni, így nem lesz bajunk az artisjus nevű maffiávl. Az már csak kellemes plusz, hogy így még a maffiaadót sem fizetjük. A filmkészítő cégeket sajnálom, így elesnek a bevételtől (nem veszteségük lesz, ahogy az artiskjus félreértelmezi). Ha az artisjus ezt akarja, akkor ez lesz. Egyre kevesebben mennek moziba.
  • sirtomi
    Elmennek a francba! Jogdíjat fizethetünk lassan a levegő után is.
    Fizessen az embera dvd leezek után 300Ft-ot mikor lehet hogy a saját home videóit írja rá. Ez rablás!

Ez az Artisjus meg egyébként is milyen jogon vet ki jogdíjat valamire? Én most alapítok egy másik szervezetet és kivethetek még jogdíjakat és meggazdagodok, vagymi?
  • mad mind
    Én fizetek a hordozók után jogdíjat, de akkor ne baszogassanak a letöltések miatt.
  • Rathor
    Vámpír banda...
  • MaciBácsi
    Röhej!
    Éppen venni katam egy 512-es vagy nagyobb MP3 lejátszót, de mostnézem, hogy 2500 Ft jogdíjat tartalmaz. Elmennek ezek.... A saját eredeti CD-im MP3-ait hallgatnám rajta és még ezért is fizessek...

Aprópopó, valaki matrica nélküli forrásból nem tud szerezni ilyeneket olcsón?
    Írjon a zotyoking at freemail dot hu-ra. Thx...
  • mixam
    Így van, a pénzt amit műsoros DVD-re, mozijegyre vagy CD-re fordítassz egy olyan maffiaszervezetnek megy, ami azután téged fog szivatni a ügyvédeivel, üres DVD-matricákkal és egyéb jogdíjakkal. Vagy beperel gestapós pribékjeivel, ha talál egy letöltött mp3-mat a lejátszódon.
    Ezért jobb ha be se tesszük a lábunkat egy moziba sem, nem veszünk gyári DVD-ket CD-ket, sőt még üres írható DVD-t is csak szlovákiából, matrica és 90 Ft egy üres DVD.
  • Seaweed
    Kivancsi lennek milyen alapon van jogdijj ebben a ruhes orszagban pl egy DVD lemezen amire a sajat ketkezu keszitesu videot masolom ra (pl homevideo), a kamerarol...es a MiniDV kazettan amire a rogzitem a felvetelt?!
  • AquirLord
    150 forint 1 egyrétegű DVD-re, kétrétegűre meg 300Ft LOL....mennyi lesz a Blu-ray 2 rétegűn? 3000Ft? Ezért nem szabad boltban vásárolni lemezt.
  • MrTressy
    elmennek a francba hogy a memóriakártyákra is jogdijat tesznek