36
-
#36 A címszavas keresés a címsorból Firefoxnál is hasonlóan működik, én is gyakran használom. Megcsinálni viszont valamivel egyszerűbb, mint Operában, ha jól emlékszem. -
#35 Érthető, hogy explorert használ a nép nagy része. Miért? Azért, mert matematikailag többen vannak az "egyszerű" userek, akik örülnek annak is, hogy egyáltalán valamivel tudnak barangolni a világhálón. És ugyebár ott van nekik a kicsi "e" betű, amire ha ráklikkelnek, már megy is a dolog. Sokuk azt sem tudja, hogy létezik olyan, hogy firefox, vagy opera. A külön telepítésükről már nem is beszélek... -
#34 Mondanál 1-2 példát?
Talán azok az oldalak annyit is érnek. Az olyan oldalak nem szokták betartnai a szabványokat (IE-re optimalizálják őket). -
#33 Énis kb egy éve használom az operát, és ZSÍR. Má nemkell se irc kliens, se levelőkliens, mer szinte minden bennevan :) kíváncsi vagyok miko raknak bele azonnali üzenetküldő klienset is :)
Na meg az se rossz, hogy akárhogy összevissza lehet állítani, minden oldalt jól jelenít meg.
De nembaj hogy kevés %-ot kapott(bár szerintem sokkal többen használják :\), mert legalább nem foglalkoznak vele a spyware írók. A firefoxal meg már kezdenek foglalkozni :) -
#32 Maxthon is rúlz.
Kinek a pap, kinek a paplan. -
tproli #31 Nem akartam az Operát emlegetni de fogom :)
quentit: érdemes lenne áttanulmányoznod jobban az Operát. Ha beírsz egy pontot (.), majd írod a keresőszót, akkor már keres is az oldalon.
A vesszővel meg linkekre tudsz keresni.
Ezen kívül szinte bármilyen keresési funkciót tudsz készíteni vele. Én jelenleg kb 30-at csináltam, pl. beírva, hogy "a house" megkeresi a sztaki angol szótárában a house szót (vagy "n fenster" - német szótárban keres). Menetrendtől kezdve torrentoldalakig nagyon sokmindent így keresek, feliratokat, imdb-t, időjárást, stb. Google-ben nem kell macskakörmök közé tenni a keresendő több szavas kifejezést, csak beírom, hogy "ge xxxx" (azaz exact words), és már jön is az eredmény). A 9-esben pedig már ki is emeli szépen az eredményeket.
Sokat fordítok, az Opera igencsak megkönnyíti a dolgomat. -
#30 Érdekes, hogy ilyen kevés %-ot kapott az Opera, nekem a kedvencem már több mint 1 éve. A kezdeti betegségeit is kinőtte már többnyire, nem szokott már olyan gond lenni vele, legalábbis nekem. Megvan benne minden, teljesen testreszabható. -
quentit #29 Persze ez főleg akkor hasznos, ha keresünk valamit és a sok szemét között meg kell találni a gyémántot... És ott nem mindegy a sebesség amikor több tíz vagy száz keresésre is szükség lehet. Meg a másik "fantasztikus" IE/Opera "ötlet": legyen a kereső ablak a képernyő közepén jó nagyban, hogy minél többet takarjon... "Gratula" Ha eltűnik, nyithatom meg újra. Ha ott marad akkor meg takar vagy ugrálgat össze-vissza hogy ne takarjon... Szánalmasan kezdő megoldások... -
quentit #28 Én a fülek és az operánál és IE-nél mérföldekkel fejlettebb keresés miatt döntöttem a FireFox mellett. Olyan tevékenységet, mint pl. a research egyszerűen iszonyatosan hátráltatta a buta IE...
A google-el rákeresek valamire, megnyitom a találatokat tab-okban majd a kereséssel rögtön odaugrok ami érdekel. Ha sok a találat akkor meg jól jön az "összes kiemelése" funkció. Meg persze ahogy írom a szöveget úgy keres. Az IE-ben (és operában) meg vakon csapkodom az Enter-t és vagy talál, vagy nem. Ha nem írhatom be előről, míg a firefox már írás közben azonnal szól ha olyan szó amit írni akarok biztos, hogy nem lesz, így nem kell fölöslegesen végig írnom a szót. Ha IE-ben meg nem írom végig hanem megnyomom a keresést jó eséllyel valami egészen mást hoz be így írhatom még tovább... A firefox-al pontosan addig kell beírni a keresőszót amíg muszály, mert azonnal észreveszi az ember ha a találat az amire gondol.
Stb. -
Midas #27 Én nem telepitek még egy böngészőt föl fölöslegesen ráadásul ezekkel az elternativ böngészőkkel sok helyre nem lehet regelni. -
Su0my #26 nekem letisztultabb, egyszerűbb ez a böngésző(Tűzróka). És legalább a kicsit is támogathatom evvel. Ennyi. -
viktro #25 Én meghalnék a füles böngészés és a Web Developer Toolbar nélkül. Nomeg persze a Foxtrick nélkül is :D
Nomeg a Potrable Browser sem egy rossz ötlet, meg mivel egyre inkább ugyanannyit ülök különböző Linuxok előtt mint Windows előtt, így inkább olyan progikat választok amilyet minél több rendszer alatt megtalálok.
Amúgy fölösleges más böngészőket ócsárolni, mindenki azt használ amit akar, engem egyáltalán nem tud érdekelni hogy más mit és hogyan. Az mondjuk tényleg nem túl vidám hogy a felületes gépismerők között az IE egyenlő az internettel, de mint látjuk ez is szép lassan de változik. -
#24 Opera rulz, már évek óta -
SYB #23 Bocs a félreérthetőségét. Én azokra az emberekre gondoltam, akik weblapokat csinálnak. Remélem ez így világos:-(
Persze, a nagy oldalak általában a legtöbb böngésző alatt mennek, én a azokra az oldalakra gondolok, amik alján látható: 'ajánlott böngésző IE...' -
#22 Látjátok! Ezért menő a FF-el netezni. Megmutathatod másnak, hogy te jobb vagy az átlag usernél, mert ismersz ilyen jó progit is.
Menőbb szörfözni egy nem olyan könnyen beszerezhető szörffel, mint egy olyanal, amit a sarki boltban is meg tudsz venni. -
Cat 02 #21 az nem értem hogy miért használ mind1 ki IE-t :D jó stabilabb de sztem ha annak a 80 % -nak megmutatnák mást az IE-n kívül 1ből nem azzal nyomná
haver is akart vmi neten én meg menyitom a foxot erreő "mé nem a neted indítod ?" "mit ?" "tudod azt a kék E betűt" na mondom vazze :D -
#20 Akkor olvasd sokat majd a weblabor.hu-t -
#19 Én még nem döntöttem el kicsit mind2 vagyok de inkább webes leszek én is:D -
#18 Bocs, de SYB hozzászólására reagáltam, ami elégé félreérthető.
Annyira azért nem vagyok hülye, hogy összetéveszem a szoftver és a webfejlesztőt. Egyébként én webfejlesztő vagyok. -
#17 Bocs kötekedős hangulatban vagyok sajan nem a web fejlesztők hanem a szoftver fejlesztők fogalkoznak vele a webfejlesztőnek homlok egyenest más a profilja oké szörszál hasogatás de akkor is:P:D -
#16 Csak félig van igazad. A webfejéesztők elitje foglalkozik vele. -
#15 Minden bizonnyal nem lesz auto update az új IE-ben. Azért nem lesz, mert már be van építve a windows-ba. Mivel az MS nagy cégeknek is frissít, nem lenne jó ha elapkodnák a frissítés. Az IE nagyon sok helyre be van épűlven. Nem jó lenne, ha egy elhibázott frissítés bevétel kiesést produkálna valami nagy cégnél. Sok fajta környezetben kel tesztelniük. Ezért nem tudnak és akarnak gyorsan frissíteni.
Sajnos az IE-t a Windows-ba való beépítésével, visszaélt monopol helyzetével MS.
-
SYB #14 A legjobb az lenne, ha annyira elterjedne, hogy foglalkoznának vele a webfejlesztők, de nem támadnák nagyon. De ez nem hiszem , hogy megvalósul:-( -
#13 Én is már kb fél éve FF-t használok :)
Nem hinném ,hogy gyorsabb ,mint az IE de a tudása felülmúlhatatlan.Már rosszul vagyok ha IE előtt kell ülnöm:fölöslegesen nyomkodom a ctrl+balklikket :) -
quentit #12 Mivel a cikk az alternatív böngészők erősödéséről szól, nem csoda ha a kapcsolódó cikkek is a legelterjetebb alternatív bögészőről szólnak... -
tproli #11 Érdekes módon a kapcsolódó cikkek mindegyikében ott a Firefox (ill. Mozilla) szócska...
Pártatlanság rulez :) -
Mice #10 ctrl+o i mean...:) -
Mice #9 alt+t
alt+o... -
#8 "Ilyen sok kuka még IE-t használ? /Bocs/"
Aliug várom a teljes elterjedést, hogy a legtöbb szaar mostantól erre jelenjen meg, és így azok lesznek már a kukák :)
ÉN KOMOLYAN DRUKKOLOK! Ezért... -
#7 yep meg hogy olyan marha biztonságos volt az átutalás kezdeményezése is oké tudom már orvosolták jah meg ott volt a buffer mizéria is stb stb:) persze mindeki azt használ amit szeret... -
seaedge #6 Mekkora csunya huzas volt a reszukrol, hogy normalisan implementalni tudtak a css-t, html-t, javascriptet. -
#5 hát sztem is várjuk meg mit hoz az uj IE...
valszeg abba is belesz már épitve ez azutomata update, azaz most már könnyedén fogják az MS-nél is ontani az updateket, hisz csak 1 gombnyomás és már fel is van rakva az uj. kiváncsi leszek mi lesz a statisztika ezután...
Az FF azért van elönybe most, mert jelenleg az IE a vista megjelenéséig áll. Azaz semmi ujitást nem kapunk bele. FF-t pedig szinte havonta ujitják.
Én már egy joideje FF-t használok, de azaz érzésem jo sokan vissza fogunk állni IE-re... integrált böngészö mindig 10x gyorsabb, sokkal jobban kompatibilis a rendszerrel is, valszeg hazavágja egy jo idöre a többi konkurenst. Bár ez majd csak 2007ben derül ki ugye. -
#4 yep sok kuka mint pl én is I.E-t használok és fogok is persze nem az alapot hanem megbolondítva egy kis avant browserel nem akarok flémet de a rókáéknak volt néhány nagyon csúnya húzásuk... -
adam012 #3 82%? hát nemsokat enged...
meg nemsokára itt az ie 7 is -
roliika #2 Jó is a Firefox.:-) Bár az 1.0 mintha stabilabb lett volna. Ilyen sok kuka még IE-t használ? /Bocs/ -
#1 Hiányolom a winamp minibrózerjét...