17056
A letöltésekhez ajánlott segédprogram: JDownloader
automatán tud letölteni minden szolgáltatótól, nem kell foglalkozni azzal, hogy betelt vagy lassan jön.
A feltöltők munkáját nem kritizálni, hanem megköszönni illik!
Mediafire mappák!
Ikovacs:
Új feltöltések
BUÉK
Comedy Central
Filmek
Hofi
Humorfesztivál
Kabaréklub
Meggyűrűztek
Kabarématiné
Poén Péntek
Rádiókabaré
Rádiókabaré 2012
Showder Klub
Showder Klub 2012
Poén Péntek - Van képünk hozzá
Vegyes
Varga Ferenc József
Válogatások
Lajos9920:
Sas-kabaré
Vkaroly:
Balázs Péter kabaré
Hogy volt?!...
Telepódium
Szilveszter Anno
Poén Péntek - Retro Kabaré
SirTomax:
Archívum
automatán tud letölteni minden szolgáltatótól, nem kell foglalkozni azzal, hogy betelt vagy lassan jön.
A feltöltők munkáját nem kritizálni, hanem megköszönni illik!
Mediafire mappák!
Ikovacs:
Új feltöltések
BUÉK
Comedy Central
Filmek
Hofi
Humorfesztivál
Kabaréklub
Meggyűrűztek
Kabarématiné
Poén Péntek
Rádiókabaré
Rádiókabaré 2012
Showder Klub
Showder Klub 2012
Poén Péntek - Van képünk hozzá
Vegyes
Varga Ferenc József
Válogatások
Lajos9920:
Sas-kabaré
Vkaroly:
Balázs Péter kabaré
Hogy volt?!...
Telepódium
Szilveszter Anno
Poén Péntek - Retro Kabaré
SirTomax:
Archívum
-
VKaroly #15558 Rádiókabaré - A Thália Színház Télikertjéből (2022.09.03.)
itt
VK
-
VKaroly #15557 Rádiókabaré - Kabarématiné - 982. rész
itt
VK
-
VKaroly #15556 Rádiókabaré - Kabarématiné - 981. rész
itt
VK
-
VKaroly #15555 Rádiókabaré - Kabarélexikon - 95. rész - Szászi Móni
itt
VK
Utoljára szerkesztette: VKaroly, 2022.11.06. 12:51:43 -
VKaroly #15554 Rádiókabaré - A Thália Színház Arizona Stúdiójából (2022.08.27.)
itt
VK
-
VKaroly #15553 Rádiókabaré - Kabarématiné - 980. rész
itt
VK
-
Mithrandir86 #15552 Hmm, online előadásaid is vannak a dumatv-ről? -
altermanus #15551 (elolvastam végig) a végére: úgy lesz :)
Szerintem abból nagyobb balhé lenne, ha ,,online előadásokat" tennék közzé, mielőtt véget érne a ,,premier"
Utoljára szerkesztette: altermanus, 2022.11.06. 09:27:54 -
#15550 "Régen a humorista nem annak örült, hogy jogdíjat kapott a Kabarécsütörtöktől, mert kérték a számait, hanem annak örült, hogy minden alkalommal szerepelt benne, így népszerű lett és sűrűbben hívták "haknizni", mert abban volt a pénz."
Kinek mi a régen, de anno többnyire színészeket kértek fel a kabaréba, így nekik nem is annyira azt ott kapott honorárium számított, mint inkább a hírnév és a népszerűség, amit aztán színházban vagy filmekben kamatoztattak.
Hiányoznak ezek a jó hangorkánomú színészek által előadott jelenetek. -
#15549 Azért mást csinálunk. Én egy már rádióban lement (free) anyaghoz adtam képet, tehát bárki ingyenesen hozzáfért a poénokhoz korábban, én csak képet adtam hozzá az adás után. Te egy fizetős tartalmat teszel közzé ingyenesen.
A Duna is ingyenesen fogható, tehát ha azt adja tovább valaki, kevésbé bűn. Régen a rádióban is volt magnósoknak műsor (Csak fiataloknak, Vasárnapi koktél), azt is lehetett rögzíteni öncélra. A terjesztés egy bocsánatos bűn, de ha pénzért terjesztenék, az lenne balhés, vagy a fizetőst ingyen.
Az, hogy logó nélkül megy valami... Vagy a nyers anyagot vitte haza valaki, vagy szimplán átméretezte a képet és levágódott a széle a karikával és logóval.
Ez a fórum csak fórum, ahogy a torrent oldalak is csak oldalak. Nem tárolnak médiát, így az oldal nem perelhető, mi sem saját gépeinkről osztjuk meg az anyagokat, hanem külföldi táron, ami hazai jogokkal nehezen lesz szankcionálható.
Tehát én anyagi kárt nem okozok azzal, ha jobb minőségben letölthetőek a kabarék (mint a médiaklikk oldaláról) és nem kell egyesével mindenkinek rögzítenie. A jogdíj kérdés... zenével kapcsolatban tudnék mesélni, hogy DJ-ként majdnem 20 év alatt hányszor fizettem jogdíjat és ennyi idő alatt nulla ellenőrzés volt (törvény szerint joguk sincs, akinek lenne, nem állapíthatja meg a CD-ről, hogy másolt-e, mert ő max rendőr, nem szakértő, ... több oldalnyi védőbeszédem van előkészítve egy esetleges ellenőrzésre). Szóval a jogdíjak nem a magánemberektől vannak beszedve, hanem a hanghordozó árába vannak beépítve. Hazai üres CD is azért nem 50Ft, mint a szlovákoktól, hanem 200Ft, mert rányomtak 1 matricát a csomagolásra.
Régen a humorista nem annak örült, hogy jogdíjat kapott a Kabarécsütörtöktől, mert kérték a számait, hanem annak örült, hogy minden alkalommal szerepelt benne, így népszerű lett és sűrűbben hívták "haknizni", mert abban volt a pénz.
Sajnos változott a világ. Most néztem egy holnapi Janklovics előadást, 6eFt pillanatnyilag, az eladott jegyek meg kb. a terem 20%-át teszik ki, ráadásul minél több jegyet vesznek, annyival drágább lesz (dinamikus árképzés, csak pont rossz irányba). Hát lehet, hogy érdekelne, de mire odamennék 7-8eFt lenne a vége. Ennyit 1,5 órára nem vagyok hajlandó kiadni, 1 éven belül ha lefutott a fellépés, eladja a tévének és ott ingyen is láthatom. A humor is elment a pénzhajhászás felé. Már a RK felvétele is drágább, nincs ingyenes márványtermi sem, de ahhoz képest, hogy drágább, az extendedben hallható lesz, hogy kikapcsolt hangszórókkal tisztábban érthető a beszéd, mint hangosítva, ami azért egy elég nagy színvonalromlás, ha már egy színháztermet sem tudnak behangosítani.
Szóval illegális és illegális között is van különbség. A biztonsági öv és a piroson áthatás is szabálysértés, de az övvel mást nem veszélyeztetsz.
Ezzel persze nem akarlak lebeszélni a munkádról, hiszen mi kispénzűek mindennek örülünk, ami ingyen van, csak jelzem; óvatosan! -
altermanus #15548 Zöld stand-up - Est a fenntarthatóságról: Litkai Gergely, Janklovics Péter, Szabó Balázs Máté 720p - HD
Utoljára szerkesztette: altermanus, 2022.11.05. 20:32:24 -
altermanus #15547 Az első felvételemet Bödöcs tiltotta a csatornámmal együtt, mint a végén kiderült, szegény bödöcs azt se tudja eszik vagy isszák a youtube-ot (Valamelyik interjúba hallottam - talán a Gulyás Marcinál) évekig haragudtam rá, bár valakinek nagy kedvence :) Azóta hallgatom újra az előadást. Akkor abból miért nem csinálnak balhét, hogy már a DumaTV felvételeivel tele az nCore? :D Ha akarnak akkor, így is, úgy is megtalálnak. rendőrség, aztán kopogtatnak az ajtón, hogy ,,na mutassa mit csinál?" Azt tudom, hogy az RTL kiverte a balhét 2019-ben, hogy mi az, hogy a showder klub fent van minden torrent oldalon (logo nélkül) Besz.rok! Logóval lehet, logó nélkül nem? :D szerintem nem árulok el nagy titkot, hogy Litkaiék engedélye nélkül van fent a duma aktuál. Őszinte legyek? Én múltkor voltam egy stand up esten (nem duma aktuál) az asszony nem szereti. De ott jól érezte magát. De visszatérve, sok előadást láttam TV-ből vettem fel, de mégis úgy érzem, hogy ameddig nem a teljes videós anyagot teszem fel, szerintem nem lesz belőle gond. Viszont az Állj ki és Dumálj facebook oldal egyszer csak eltűnt... (minket kért meg, hogy reklámozzuk egy kicsit) aztán a reklámnak az lett a vége, hogy a facebooknak írtak, és letiltották az oldalt :D Ennyit a jogdíjakról. Meg ha azt veszed, ezt a fórumot talán nézik 5k-n. a facebookon 5M ember van. Talán ezért is. Szerintem csináljuk ameddig az sg.hu megengedi. Ha nem engedi, onnantól lesz baj Aki nagyon szereti őket, az úgy is vesz jegyet az előadásra, vagy előfizet a Duma TV-re.
Utoljára szerkesztette: altermanus, 2022.11.05. 20:31:42 -
#15546 Hát ezt kicsit furcsállom, mert a korábbi kalózvideókat itt folyamatosan tettem közzé és nem volt belőle balhé, de amint az egész a tube-ra is felkerült, onnantól kezdve igen, azóta nem videózom. Vagy akkor a "fanatikusok" között lehet, csak a nagy nyilvánosság előtt nem? Bár ha jól emlékszem talán Aranyosi vagy Dombi szólt a vezetőségnek, hogy megtalálta az anyagát és balhét akart csinálni. Ezért töröltem onnan mindent egyből, mert akkor éppen Aradiék engedélyével csak őket rögíztettem, de előttem egy folyton mocorgó ember volt, így magasra kellett emelnem a kamerát, amit meg Vida jelzett a szerkesztőknek. Tehát nem egyértelmű... mert utánam pár adással volt, aki vakuval vett fel valakit a Stefánián és rá nem szólt senki. Mindegy, én már csak így virtuálisan kalózkodom, videókat mellőzöm. -
grekon #15545 Rádiókabaré 2022.11.05. Házigazda Maksa Zoltán
Móricz Tamás : 5 másodpercesek - Hernádi Judit , Vida Péter , Kerekes József
Trunkó Barnabás : Fenn és lent - Bezerédi Zoltán , Vida Péter
Lorán Barnabás (Trabarna) - röntgen , zabkeksz
Falugyűlés - Ihos József , Hernádi Judit , Reviczky Gábor , Kerekes József , Nádas György , Vida Péter
Kacinszki Gábor : VAR szoba - Varga Ferenc József , Vida Péter , Aradi Tibor , Kerekes József
Horváth Tibor : Élménybeszámoló - Bezerédi Zoltán , Görög László
AradiVarga : Celeb gépjármü oktató
-
altermanus #15544 Az adáslebonyolító készíti (megérdeklődtem) és nézik a fórumot -
#15543 Azért ez a formátum kevésbé elterjedt, én is azért alakítottam át.
Viszont elképzelhető, hogy nézik ezt a fórumot, mert amint leírtam, hogy hogyan menthető jó minőségben, ma már nem volt opus változat (lejátszó a műsoroldalon), csak link az egésznapos mp3 mentéshez. Vagy szabin van, aki ezt készíti... talán az éjszakai után lesz. -
altermanus #15542 Felbátorodva és megtalálva feltettem opusba is az összes idei rádiókabarét. A fáljok végén látható a dátum ÉÉÉÉHHNN stílusban.
Szeptemberben 1 volt ami MP3-as, a többi OPUS.
Utoljára szerkesztette: altermanus, 2022.11.05. 15:36:09 -
kerek1234 #15541 Comedy Club-Csenki Attila, Benk Dénes: Agressziókezelés bauxitcementtel
https://workupload.com/file/u57pMDAukVx
-
#15540 Köszi! Hát ha sokáig ragaszkodom a hírekhez kapcsolódó tematikához, akkor előbb-utóbb elfogynak a számok, hiszen a szegénység, megélhetési válság, rezsiproblémák a kabarészámok talán 5-10%-ában szerepelnek, de úgy tűnik, hogy ez egy tartós téma lenne, ahogy a legfrisebb árstoppot elnézem és a rezsiszámlák kifizethetőségét. Épp ezért tervezek majd egyéb tematikát is, mint pl. mesék (mesével kapcsolatos kabarészámok, pl Hófehérke és a 7 elgyötört törpe, vagy műsorokkal kapcsolatosat, ahol riportok/közvetítések lennének (Hugyosjózsi, A valóság ütőerén, Nyúlszáj, Kokbásztöltő verseny, Kőművesolimpia, stb.). De hát nem ezért hallgatják, hanem a Hetihetes forma miatt, azaz az aktuális hírek kifigurázása tetszik a hallgatónak (ahogy valaki írta is; nevetni azon, amin sírni kéne), így ez csak végső eset lesz, vagy különszám.
Valaha rádióztam (rendes FM és webrádióban is), de inkább zenei téren, kb. ennyi dumával, mint itt az összekötők... ezért van egy kis beszélőkém, de magam is érzem visszahallgatva, hogy egy beszédtanár sokat tudna fejleszteni rajtam.
Az összeállítás kb. csütörtök délután áll össze témákban, az akkori hír az utolsó, akkor jön egy röpke (1-2 órás) válogatás, ahol nagyjából 40 kabarészám lesz összeválogatva a témákhoz. Ebből válogatom tovább azt, ami határeset, így az kiesik. A végeredmény most is 20 lett, a kiesettek görgetve lesznek 1-2 hétig, hátha oda jó, ha nem, mennek a levesbe. A számokat felcimkézem az adott témához, ha ismerem, már írom is hozzá a felkonfot, ha csak futólag hallottam, akkor belehallgatok és utána írom.
Az itt elérhető anyagokból dolgozom, elsősorban a régiekből durván 2010-ig, 1-2 újabb kerül csak bele. A többi frissebb kabaré már nem Farkasházy-s típus (ő még benne hagyta a bakikat és a szókimondó dolgokat), így egyrészt ezért sem válogatok újabbakat, másrészt meg volt egy HDD problémám pár éve és kb. 30GB-nyi humor anyag szállt el, leginkább 2010 utániakkal. A Mediafire (vágatlan verzió) meg nagy meló lenne újravágni, hogy ha keresek 1 számot, azt hamar meg is találjam és ne kelljen annyit végighallgatni. A vágottak meg Osztott-on voltak, ami már évek óta nincs.
Tehát van meló vele, de látom, hogy már ma a megjelenés napján elég szép számmal hallgatták/töltötték, így ez motivál a folytatásra. Azért arra a szintre nem szeretnék eljutni, mint a mai esetében az Apa segít számnál, hogy pl. csak egy mondatért kapcsoljam egy hírhez. Ezt 2 hírhez csatoltam, így még szerintem belefért a filmünnephez kapcsolás is. (Tudom, ott van a Moziban felejtett mikrofon, ami a múlt alkalommal csak említve lett, ide elfért volna, de az mozi és nem film... a filmkészítést meg Hofi már elmesélte szintén múltkor, ami ide is illett volna. Szóval nem egyszerű.)
Csinálom, amíg lesz közönség, akit érdekel, csinálom, amíg lesz időm és lehetőségem és persze alapanyagom. -
Tomoo44 #15539 Kedves MisterV!
Nem tudom hányan hallgatják a műsoraidat, de én csak ajánlani tudom bárkinek! Nagyon jók! Igazi színvonalas összekötőszöveg, jól felépített műsor! Remélem, hogy még sok "van" Benned!
Köszönöm! -
altermanus #15538 Világos! Köszi! -
#15537 Humoróra 2022. 05 rész
Tartalom témában, azaz az aktuális hírek:
01 A tanártüntetésen elhangzó Slam nyelvezete verte ki egyeseknél a biztosítékot
02 Fűtési megoldások, alternatívák (gáz, fa, szén, légkondi, ...), melyikkel érdemes fűteni?
03 Energia és rezsi, azaz érkeznek a megemelt rezsiszámlák
04 Szén, mint fűtőeszköz, ami pillanatnyilag alternatívaként sem jelenik meg a fával fűtők között
05 Az erdészetek nem győzik teljesíteni a megrendelt famennyiségeket
06 Kiderült, hogy korábban a gázmennyiség 60-, most csak 40%-át szerzi be az ország az oroszoktól, azaz van és volt alternatív beszerzési forma
07-08 Egyes fővárosi kerületekben az önkormányzati lakásokban a közületi gázárral számláztak, ahol csak 1 kazán volt az épületben
09-10-11-12 Elszegényedés és szegénységi megélhetési praktikák, mert már az ételek nagy része kifizethetetlen
13 Az állatkertek fűtése kigazdálkodhatatlan feladatnak látszik
14-15-16 Elszálltak a hiteldíjak és százalékok, sokan már nem mernek felvenni hitelt a mai helyzetben
17-18 Többeknél üres már a hűtő, amin a beígért újabb fixáras termékek sem fognak segíteni (főként, mert a fixárasak most is hiánycikkek)
18 Filmünnep is van, így olcsóbbak a mozijegyek (Ez csak egy mondatban jön fel a szám elején, a többi a válság.)
19 Az állam ki akar lépni a szociális ellátási láncból
20 Vicc ez az egész, ami itt folyik
Online is hallgatható és letölthető a következő linken (az előző részekkel együtt): +
01 02 03 04 05 -
#15536 Mert te NEM a műsorolddalról töltöd le.
Itt van fent OPUS formátumban (a konkrét fájl: https://cdn.connectmedia.hu/4638/_demand/42NETWEB_V1117304.opus ) és a KM pedig itt van az általad említett gyenge még vágandó mp4/mp3 formátumban (a konkrét fájl: https://hangtar-cdn.connectmedia.hu/hangtar/2022/10/30/mr1.mp4?start=36291&end=38331 ).
Amikor van műsoroldala a KM-nak is, akkor az is elérhető OPUS-ban, rendesen vágva:
08. 21. Amerika messze van, 08. 27. A tíz legrondább állatfaj, 09. 04. Aranyosi Péter saját világvége elméletét tárta a nyilvánosság elé ...
De a rádiókabaré minden esetben műsoroldallal rendelkezik, tehát jó minőségűen elérhető. -
altermanus #15535 Nekem nem jött össze! Lejött egy mp4 és abban az (media audio layer 3 - 64kbps bitráta) ugyan az a silány minőség. Nekem marad az AAC+ felvevése, abból wav, utána olyan formátumot csinálok, amilyet akarok. De köszi. -
#15534 Köszi!!! -
Obsitosur #15533 Sziasztok!
Egyszer Vkaroly megosztott egy nagyon nagy hanganyagot, több giga volt. Valaki meg tudná valahogy osztani?
Köszi:
Miki -
#15532 Opus-ban van fent a műsor !!! HA !!! van saját műsoroldala (médiaklikk). A RK-nak van, a Kabarématinénak csak néha. Onnan az oldalról mentem le. A Kabarématiné most hétvégén is gyenge minőség volt, mert műsoroldal nélkül vágatlanul az előző végével és következő műsor elejével együtt 64kbps minőségben menthető csak le. (Ezért volt hiányos is az egyik KM, mert vagy csúszott a műsor, vagy rosszul vágták.)
Az Opus egy aránylag jó minőségű 30MB-os anyag, azt átrakom WAV-ba, normalizálom (kb. +3dB - +3,6dB), levágom az elejét és mentem a legjobb minőségű VBR-be (a mai 223kbps átlagú), ami így a 30MB-os eredeti anyagból 80MB-ot csinál, de ezt már minden lejátsza. (Az Opus még aránylag új formátum, kevés eszköz ismeri, de pl. VLC lejátszó játsza.) -
altermanus #15531 @MisterV! Ezeket hogyan csináljátok, hogy tisztán szól 192kbps-ben?
Igen, nem foglalkoztam vele, mert túl sok volt a családi program. -
#15530 Én már leálltam vele, mert Altermanus folytatta... de megnéztem az "aláírását" és a mostani még nem szerepelt benne.
2022. 10. 29.
Utoljára szerkesztette: MisterV, 2022.11.01. 11:50:25 -
NB2 #15529 Bruti 4 perc (ebből egy sztorizás volt másfél perc)... nagyon nem volt miről beszélnie... -
#15528 Erről van felvétel? -
#15527 A honlapjukon nem írták, hogy ismétlés, én meg rég óta nem néztem már... de akkor így jártam. Azért páran letöltötték már. Lehet ők is meglepődnek, ha látták a korábbit.
Az extended rádiókabaré készül... a fele már megvan (3db korábban felvett szám volt eddig benne, így azok nem hosszítottak lesznek), jelenleg 1:23:30-nál tartok. Folyt. és kész 1 hét múlva.
Utoljára szerkesztette: MisterV, 2022.10.31. 23:32:38 -
SirTomax #15526 Showder Klub S29E04 -
SirTomax #15525 Ez a 2022. 03. 19-ei adás ismétlése volt.
Utoljára szerkesztette: SirTomax, 2022.10.31. 21:37:22 -
#15524 Régen valaki rendszeresen feltöltötte... most én maradtam ébren, hogy rögzítsem netről, amiből nem lesz rendszer, mert összevágásnál csúszott a hang, 9x kellett korrigálni, szóval nem 2 perces meló volt:
Aradi Varga Show 2022. 10. 29.
Szerintem a kezdeti részekhez képest laposabb. A "munkamániások" jelenetei jók voltak, de most mintha túlfiguráznák a dolgot. Az effektek, hátterek sokat javultak, de fordított arányban csökkent a humor minősége... legalább is engem nem tudott végig lekötni, pedig még a "kókusz" korszakban (ottfelejtett mikrofon) minden számukat kedveltem. Tudom, hogy sok a kabaréba és a show-ba is dolgozni egyszerre, ráadásul a másodikba fejből és nem papírról (mert mindenhova néznek, így gondolom annyi helyen a súgógépben sem találnák meg egyből hol tartanak), de a mennyiség emiatt a minőség rovására megy. -
#15523 Kabarématiné október 29-30. -
Obsitosur #15522 Sziasztok!
Bár nem kabaré, de nagyon keresem Csákányi László:
Állítsátok meg a Földet című műsorát.
Köszi:
Miki -
Obsitosur #15521 Még azt szeretném kérdezni, hogy van olyan oldal, ahol fent van az összes Heti Hetes? Ha igen, tudna rá valaki meghívót küldeni?
Köszönettel:
Miki
[email protected] -
Obsitosur #15520 Sziasztok!
Azt hiszem, hogy Vkaroly gyűjtötte a Rádiókabarékat a 80-as és a 90-es évekből, ezeket szeretném kérni.
Köszönettel:
Miki -
Obsitosur #15519 Sziasztok!
Teddy mondta, hogy lehet, hogy leadja a Klubrádió az Angyalföldi Hetes nagy részét, de azt nem mondta, hogy mikor. Majd légyszi írjátok meg, mert nem szeretnék róla lemaradni!
Köszi:
Miki
[email protected]
A mailt jobban észreveszem, mint az üzeneteket.
Köszi!