17056
A letöltésekhez ajánlott segédprogram: JDownloader
automatán tud letölteni minden szolgáltatótól, nem kell foglalkozni azzal, hogy betelt vagy lassan jön.
A feltöltők munkáját nem kritizálni, hanem megköszönni illik!
Mediafire mappák!
Ikovacs:
Új feltöltések
BUÉK
Comedy Central
Filmek
Hofi
Humorfesztivál
Kabaréklub
Meggyűrűztek
Kabarématiné
Poén Péntek
Rádiókabaré
Rádiókabaré 2012
Showder Klub
Showder Klub 2012
Poén Péntek - Van képünk hozzá
Vegyes
Varga Ferenc József
Válogatások
Lajos9920:
Sas-kabaré
Vkaroly:
Balázs Péter kabaré
Hogy volt?!...
Telepódium
Szilveszter Anno
Poén Péntek - Retro Kabaré
SirTomax:
Archívum
automatán tud letölteni minden szolgáltatótól, nem kell foglalkozni azzal, hogy betelt vagy lassan jön.
A feltöltők munkáját nem kritizálni, hanem megköszönni illik!
Mediafire mappák!
Ikovacs:
Új feltöltések
BUÉK
Comedy Central
Filmek
Hofi
Humorfesztivál
Kabaréklub
Meggyűrűztek
Kabarématiné
Poén Péntek
Rádiókabaré
Rádiókabaré 2012
Showder Klub
Showder Klub 2012
Poén Péntek - Van képünk hozzá
Vegyes
Varga Ferenc József
Válogatások
Lajos9920:
Sas-kabaré
Vkaroly:
Balázs Péter kabaré
Hogy volt?!...
Telepódium
Szilveszter Anno
Poén Péntek - Retro Kabaré
SirTomax:
Archívum
-
#8416 Hofi mondta is - régen egy-egy poént hetekig tudott mondani a fellépésein, most meg reggel elolvas egy hírt, estére már nem aktuális.
(nem pontos az idézet) -
VKaroly #8415 Ja igen, erre el is felejtettem reagálni. Én nem hiányolom. Neked hiányzik? Ma amikor egy vak komondort vagy egy azerbajdzsáni baltás gyilkost gyakorlatilag három nap alatt elfelejtesz a "háttérzaj" miatt, szerintem nem tudnának belőle dolgozni a humoristák. Markos-Nádasban se értik már sokan, hogy "-De miért pont a Kossuth-szobor? -Mér', mér', hát az integető elvtársat Budaörsről mégse vihettem haza a gyereknek."
Bödőcs talán az egyetlen kivétel, de szerintem ő is inkább egy általánosabb poénba szőné, hogy Selmeczi Gabriella naponta hányszor mondja ki azt, hogy "gyurcsánybajnai" meg "elmútnyócév".
VK -
#8414 És a közéleti, politikai dolgokról egy szót se... -
#8413 Én is voltam már három kabaréfelvételen, tényleg nagyon más hangulat, mint utána meghallgatva :) -
VKaroly #8412 A magam részéről -bár én relative régi bútordarabnak számítok kabaréfogyasztásilag, tehát nem vagyok trendi- a régi szerzőket és a régi hangokat (színészek) hiányolom. Ők ugyanis a mai Rádiókabarékba ugyanúgy beleférnének.
A mai srácok védelmében annyit azért hozzátennék, hogy a "régi kabaréban" se volt mindenki Hofi. Sose szerettem például Bach Szilviát, az Ayala/Brindisi párost, Éles Istvánt amikor Hofit "parodizált" borzalmasan és még sorolhatnám.
Azt gondolom, hogy oltári nagyot fordult ám a világ az elmúlt években. A rádióműsoroknak szerintem semmi jelentősége (és hallgatottsága) nincs már. A Dumaszínház "felépült" az utolsó Humorfesztiválból, azóta az létezik, aki az RTL Klubon szerepel, a rádió másod/sokadlagos. Ezért van standup orrvérzésig a Kossuthon is abban a heti egy órában, mert az a menő.
Ugyan gazdaságilag nem érné meg feltétlenül (de ugye közszolgálati rádióadóról beszélünk, ahol az értéknek kellene dominálnia a gazdaságosság felett, ezért finanszírozom az adómból, veletek együtt), az lenne a javaslatom, hogy elő kellene venni a régi szerzőket, előadókat, színészeket és óvatosan visszacsempészni a kabaré rádióműsorokba. Ezzel lehetne szinesíteni is a kínálatot, másrészt talán újra fel lehetne kelteni kicsit az érdeklődést a rádióműsorok iránt, hogy az se kapcsoljon el róla, aki az RTL-en "edződik".
A szeptemberi kabaré felvételén egyébként ott ültünk Ikovaccsal a Stefánián, én a legjavát élveztem (első ilyen alkalmam volt), az élő műsornak teljesen más a hangulata, mint a "doboz előtt ülve". Igaz összehasonlítási alapom nem nagyon van, mivel a rádiós változatot ennyi kritika után még nem mertem meghallgatni... :)
VK -
zitababa5 #8411 Sziasztok!
Találtam egy fizetős oldalt de tele van kabaré videó ritkaságokkal...
Ha vkit érdekelne:
http://retrokabarevideok.blogspot.hu
Remélem sok retro kabaré kedvelő tud válogatni.... -
#8410 Nagy igazságok íródtak itt az előttem jegyzettekben, de ha már ennyire belesodródtunk, írjatok arról is, hogy szerintetek kellene-e politikásabb kabarékat adni a rádióban, vagy jó ez a semmit mondó mostani is nekünk halgatóknak?
Egyébként örülök, hogy végre ez az oldal igazi fórumként működik!
Beszéljük, meg, mert bízok benne,hogy az illetékesek is olvassák. -
zsorzsi88 #8409 Sziasztok!
Szerintem alapvető változást az hozott, hogy a humorfesztivált, majd pedig a Petőfi Rádió 2007-es "újrapozíciónálását" -vátöwörd- követően az addigi havi 1 új műsort felváltotta a heti rendszerességgel jelentkező. Ez magával vonzotta, hogy a Dumaszínházban fellépők közül mind többen teret kaptak a rádióban is, mert egyszerűen a rádió is futószalagon gyártatta az újabbnál új Kabaréklubokat és Rádiókabarékat. Ennek természetesen másik oldala is van, óhatatlanul "hígul" az adás színvonala, de én ezt nem egyértelműen az előadók számlájára írnám. Minden héten, hónapban senki nem tud ugyanolyan színvonalat hozni. Nem véletlen, hogy pl. Hofi is a színpadi esteken kívül csak a szilveszteri műsorban lépett fel (abban, hogy egyáltalán a szilveszteri rádióműsorban szerepelt óriási szerepe volt Gábor Lászlónak, ha jól tudom). Nem tartanám hülye ötletnek, ha ritkábban jelentkezne a Rádiókabaré új műsorral, ami ha úgy tetszik "kidolgozattabb" lenne, és nem is kéne teletömni stand up-okkal sem.
Korábban a 8 évente megrendezendő humorfesztivál bőségesen elegendő volt az új nemzedék felfedezéséhez, és ők a következőig szépségesen -csúnya szóval élve- "be is értek". Ez most máshogy van. A Dumaszínház állandó jelleggel termeli az előadókat, akik aztán szerepelnek a rádióban is. A felgyorsult élethez alkalmazkodnak ők is.
Lehet vitatkozni :) -
BBendegúz94 #8408 Kedves Mindenki!
A Dombi ügyhöz szeretnék hozzászólni, mint a már új generáción felnövő ifjúság egy tagja. Való igaz, hogy manapság a Rádiókabaré botrányosan van összeállítva, közelében nincs a 4-5 évvel korábbi szinthez képest (se). Lévén, hogy én akkoriban kezdtem el kabarét hallgatni, a humor után érdeklődni, ezért én már azt a szintet veszem alapul.
Számomra is vannak "fekete lovak" a magyar humor világában (Pl.: Felméri, Hajdú, stb). Fél éve ott voltam egy Humorhétfőn a Dumaszínházban. A fellépők Rekop, Zsók Levente, Bellus és Bruti voltak. Úgy mentem oda, hogy mindenki jó, és Belluson megpróbálok nem elaludni. Rekop olyan műsorral jelentkezett, hogy a falat kirúgták (azóta sem hangzott el se TV-ben, se rádióban), Zsók és Bruti ellenben mind ismételtek, nem igazán volt új műsorszám a produkciójukban. Ellenben büszkén mondhatom, hogy a fekete ló túl élt, Bellus adta az este legjobb műsorát, 40 percen keresztül beszélt, ismétlés nem volt, kis híján "Badári magaslatokba emelkedett". Bár Badártól mindezek ellenére kilóméterekre van.
Számomra kiderült, hogy jó műsort összedobni, bár Bellus történetét vélhetően nem hallhatjuk később sem TV-ben sem rádióban, terjedelme miatt, hiszen az a 40 perc 1 sztori volt, tehát nem sokat lehet belőle farigcsálni. Rekop műsorát se biztos, hogy leadják majd, hiszen a műsora akár "etnikai vagy társadalmi rétegeket sérthet". Ezt ő mondta a műsor után nekem. Ennek ellenére azt mondom, hogyha Uszticsra anno nem volt sértődés, akkor ezzel a műsorral szemben abszolút méltatlannak érzem azt, hogy nem kerül adásba! -
Lantee #8407 Igazad van, kinek a pap, kinek a paplan.
DE azt ismerjük el, hogy abban az országban, ahol NÓTA TV és MUZSIKA TV egymás mellett bőven megfér, és a Házibuli Attilával nézettségi rekordokat döntöget a Családi Titkok című borzadvánnyal, addig igenis jogosan állítom, hogy nagyon alacsonyan van az a bizonyos léc. ;)
Dombóvári Istvánt, mint humoristát továbbra sem, de mind embert már tisztellek! Tisztellek, hogy bejöttél az oroszlán barlangjába, elmondtad a véleményed, és kiállsz magadért. Ez becsülendő! -
dombovariistvan #8406 Ha megsértődtem volna,nyilván nem is reagálok...ahogyan senki más sem.
Én nem fogok változtatni és nem keresgélem,hogy miféle kategóriába férek bele.Azt meghagyom az igényeket kiszolgálni kívánókat.
A stand-up nem erről szól.
Azt meg hogy alacsony minőségi elvárásúnak nevezed azokat akiknek az én műsorom tetszik...nos erre felesleges bármit is mondanom.
Én ilyen vagyok,ennyi vagyok...ha gondolod,ne hallgass meg többet.
Ez nem sértődés,hanem megoldás. :)
Maradok tisztelettel: -
SirTomax #8405 Kedves Dombóvári István!
Köszönöm a válaszát.
Szó sincs róla, hogy akár Önt, vagy bármely más kollégáját okoljam a kabaré színvonaláért. Hiszen, olyan ez mint egy kirakós játék. Valaki az írásaival járul hozzá, valaki az előadásával, a stand up-osok egyszerre mindkettővel, vagy pl. Boncz Gézának már az is elég volt, ha csak felment a színpadra, mindenkinek azonnal jó kedve lett. A végén pedig a szerkesztő besűrítette az anyagot, fogyaszthatóvá tette. Hogy most mi változott, mi romlott el, arról hosszasan lehetne beszélgetni. Rengeteg ilyen elmélkedést lehet ezen a fórumon olvasni.
Tisztelettel,
SirTomax -
#8404 Egyébkémt meg is sértődhetsz, attól még mi várjuk, hogy visszajöjjön a rádióba az igényes közéleti humor.
-
Lantee #8403 Kedves István!
Elhiszem, hogy neked, mint előadónak igencsak vacakul eshet a negatív kritika, hátha még olyan durván is van megfogalmazva, ahogy én tettem.
Mint ember, nem kívántalak bántani, mert - bár nem ismerlek személyesen, de - valószínűleg egy kedves, aranyos, tisztességes állampolgár vagy.
Csupán azt kérdezném tőled, hogy visszanézed-e a saját előadásaidat, fellépéseidet? Megnézed, meghallgatod-e a pályatársaid előadásait (akár magyar akár külföldi)? Szerinted az általad képviselt előadásmód és humor mennyire fér bele az intelligens humor, vagy úgy egyáltalán a HUMOR keretei közé? Elhiszem, hogy Magyarországon (főleg bizonyos rétegek számára) elég alacsonyan van a minőség léce, de ne ez legyen a mérce.
Írod, hogy van önálló ested, és inkább az alapján ítéljelek meg, mint a mindenki által elérhető Rádiókabaré vagy Showder Klub alapján.
Nos, kedves István, ha 5-10 perc alatt képtelen vagy vicces-humoros történetet előadni, akkor miért kéne elhinnem, hogy 20-30-50 percben csak úgy sziporkázol?
Nem vagyok kritikus, nem vagyok humorista, egyszerű kabarérajongó vagyok, aki ezen a fórumon (is) véleményt formál.
Néha rohadt vicces vagyok, sokan könnyesre röhögik magukat rajtam, a történeteimen vagy az előadásmódomon, de van önkritikám, és tudom, hogy a stand-up nem az én műfajom, tehát nem megyek el humoristának.
Hiába dobok össze egy isteni rántottát, attól még nem vagyok szakács!
Megsértődni nem kell, de változni lehet, és érdemes is.
Üdv -
dombovariistvan #8402 Kedves Sir Tomax!
Köszönöm a véleményét amit tiszteletben tartok!
Tőlem nem kell félteni a Rádiókabaré nívóját,mert idén is még csak egyetlenegyszer voltam és azt biztos hogy nem ismételtem.
Én a terjengősebb beszélgetések híve vagyok,ezért a rádióban tényleg nem biztos hogy kellőképpen érvényesülök,ezért is megyek ritkán.
A politikai humort régi elődökre hivatkozva is hiába kéri tőlem számon bárki. Számomra a politika minden aspektusból semleges dolog,soha nem fogok vele foglalkozni,aki egy kicsit is ismer az tudja. Legyek bármilyen felszínes,de én nem fogok tranzakciós illetékről és társairól poénokat írni.
Remélem nem vesztettem el az összes hallgatómat! :)
Tisztelettel! -
SirTomax #8401 Kedves Dombóvári István!
Ne értsen félre, nem akarok senki vitájába beszállni. Csak annyit szeretnék, ha ezt a kis közösséget, akiket ez a fórum képvisel, megértené.
Tény, hogy a magyar közönség számára 50 éve a humor és a Rádiókabaré szinte egyet jelent. Ennek az az oka, hogy évtizedeken keresztül igen magas színvonalon adagolták, és hozzászoktunk ehhez a szinthez.
Az egyik "titka" ennek a nívónak az volt, hogy minden szerző és előadó műveinek a legjavát hozta a rádióba. Erről persze a szerkesztő gondoskodott.
Most jelenleg ott tartunk, hogy néhányan kétszer-háromszor is elmondják a Rádiókabaréban szó szerint ugyanazt a történetet ugyanazokkal a poénokkal. (Ne legyen félreértés, nem a válogatás műsorokról beszélek.) Ennek az okát nem tudom. A szerkesztő felelőssége nyilván benne van, de az előadó is ludas. A színvonal kérdése persze már szubjektív dolog. Nincs statisztika a kezemben erre vonatkozó felmérésről.
Szerintem egy humoristának ebben a kérdésben abból kell kiindulni, hogy a széles ismertséget a Rádiókabaré jelenti (meg persze a TV, de az más kategória, azt itt hagyjuk), nem az önálló estek. Így azt gondolná az ember, hogy ha kap egy előadó 5 percet az éterben, akkor belead apait-anyait.
Ezt a néhány sort nem bántásból írom. Senkit sem akarok megsérteni. Egyszerűen csak arról van szó, hogy sok mindennel egyetemben, már a kabaré műfaját is félteni kell kis hazánkban. Mi ennek adunk hangot.
Üdvözlettel,
egy nagyon régi kabarérajongó.
(Név és cím, privát üzenetváltásban elérhető.) -
dombovariistvan #8400 Szakértőkém!
Valóban jól végigkövetted a 2006os Humorfesztivált! Én semmiféle kitüntető figyelmet nem kaptam,még a döntőbe se jutottam be. Rengeteget kellett dolgoznom,ahhoz hogy eljuthassak oda,ahol most vagyok. Azt írod lejjebb rólam:Nyolcvanas évekbeli Hahota vicceket pufogtat,azt is szarul.
Van egy önálló estem minden hónapban a Dumaszínházban és van egy másik közös estem is,mondjuk azokkal a kollegáimmal,akik nálad a frappánsan elnevezett BOTRÁNYSZAR kiemelt kategóriába tartoznak.
Nem kérem hogy legyen más véleményed rólam,csak gyere el egyszer és alkoss úgy véleményt,hogy láttál is valamit,nem csak egy-egy elcsípett 5perces rádiókabarét.
Cső! -
carcass69 #8399 Vida Péternek nem tudnak olyan rossz anyagot írni, amelyikből Ő ne hozná ki a maximumot. Nekem mondjuk hiányzott Bödőcs, bíztam benne, hogy megmenti a szinvonalat... -
VKaroly #8398 Rádiókabaré - Kabarématiné - 177. rész - Saly Noémi - 2. rész
egyben, vágatlanul
itt
VK -
#8397 A szeptemberi kabarénak a második részét is csak 2-re osztályoztam.
Az én értékrendem szerint ez nem ért többet. -sajnos- -
VKaroly #8396 Rádiókabaré - 2013. szeptember - 2. rész
egyben, vágatlanul
itt
VK -
#8395 Sajnos sok cégnél, munkahelynél egyébb helyeken csak a 80-as és a 443 port van engedélyezve.
célszerűbb lenne szerintem áthelyezni a 80-as vagy a 443 portra az adást. -
Lantee #8394 Bellus - SKIP
Orosz - SKIP
Ez is rövid kabaré lesz... -
#8393 Rádiókabaré 2013 szeptember - 2. rész
Nyitó - Hadházi László
? - Hadházi László, ? (lemaradtam róla)
A színész és az alkohol - Elek Ferenc, Vida Péter
Bellus István - Duma
Revizorok nyaralnak - Hadházi László, Vida Péter
Orosz György - Duma
-
#8392 Én nem élek facebookon :) (viszont megvan a hangjáték, úgyhogy már meghallgattam régebben) -
zsorzsi88 #8391 Pedig Facebookon beharangoztam :D
Ma 23:40-kor ne érjen meglepetésként a második része! :) -
#8390 Tegnap este az Utas és Holdvilág egy cseppet meglepett :) -
kstoller #8389 nagyon köszi! -
VKaroly #8388 Érdekes, OSX-en Safari alatt nekem is. Firefoxon viszont megy.
itt
VK
-
kstoller #8387 csak nekem nem működik az adfly? beragad 2 mp-nél. fel tudnád bárhova máshova rakni a prémiumokat, mert egyben szeretem letölteni... -
VKaroly #8386 Prémium - Rádiókabaré - 90. rész
egyben, vágatlanul
itt
VK -
J00hnny #8385 Szia! Nem hinném hogy ez volna a gond, mert itt nálam semmi sem változott és most mégis jó. Nem értem mi lehet.
-
zsorzsi88 #8384 Ja igen, ez nem jutott eszembe. Lehet, hogy akkor ezért nem szól J00hnny-nál sajnos.
Ezt nagy-nagy örömmel hallom :) -
#8383 Fontos lehet, hogy céges zárt hálózat mögött nem működik, ha a megfelelő port nincs nyitva - én se tudom munkahelyen hallgatni sajnos. De esténként otthon ez szól :) -
zsorzsi88 #8382 Szia!
De szól most is, július 29. óta állandóan. Nálam mindkét linken működik.
Ezzel pl. winampban megnyitva hallgatható:
Link 1
itt pedig a TuneIN oldalon keresztül:
Link 2
Ezenkívül okostelefonon is hallgatható a TuneIN alkalmazással. -
#8381 Egy - két szösszenet az ez évi heti hetesekből.
Azoknak akik hiányolnak egy kis politikát...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!http://hyaq7m.1fichier.com/en/
6 tracks, 22 minutes 46 seconds
1. Dési János - IstenKirály (3:58)
2. Heti 7 - Mecky, a kecske (5:45)
3. Heti 7 - Rózsika nyugdíjba megy (2:15)
4. Kern András - Elfogtunk 1 levelet-Nyugdíjas buli (4:18)
5. Kern, Gálvölgyi - Elfogtunk egy telefont (3:18)
6. Kern András - Elfogtunk egy levelet-Férfiak nélkül (3:12)
Jelszó:Ikovacs
-
#8380 Rádiókabaré 2013 szeptember - 1. rész - vágva
A yup kiterjesztést át kell nevezni zip-re
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
http://co9rcp.1fichier.com/en/
http://www.mediafire.com/?jbs7dm3fd21g43c
Jelszó:Ikovacs
15 tracks, 52 minutes 43 seconds
1. Rk201309 - Bevezető szignál (0:20)
2. Hadházi László - Nyitó duma (9:18)
3. Hadházi László - Felkonf (0:12)
4. Aradi T, Elek F, Mikó I, Vida P - Sólyom végveszélyben (6:27)
5. Hadházi László - Felkonf (0:27)
6. Bruti - Tóth Imre dal (3:57)
7. Hadházi László - Felkonf (0:08)
8. Lengyel Tamás, Mikó István, Vida Péter - Fogorvosnál (6:26)
9. Hadházi László - Felkonf (0:52)
10. Redenczki Mária - Duma (6:26)
11. Hadházi László - Felkonf (1:58)
12. Aradi Tibor, Lengyel Tamás - Bulivonat (6:19)
13. Hadházi László - Felkonf (0:51)
14. Kovács András Péter - Duma (8:25)
15. Rk201309 - Vége szignál (0:37)
-
J00hnny #8379 Sziasztok. A Rádió bonbonierre adása csak időszakos volt? Miért nem szól jelenleg? Én egyik fentebb megadott elérhetőségen sem tudom hallgatni. Vagy nálam van a hiba? -
Lantee #8378 Gondolom nem csak a magam nevében beszélek, mikor azt mondom, hogy régen jobb volt. Hofin, Markos-Nádason nőttem/nőttünk fel, és - bár nekik is voltak gyengébb műsoraik - a mai napig etalonnak számít egy-egy számuk, vagy poénjuk. Jött a kilencvenes évek, ami szintén kitermelt egy Fábry Sándort, aki dumában mai napig ott van, csak ne lenne ilyen elfogultan fideszes. Jött vele Maksa Zoli is, aki ugyan az főleg az idősebb korosztályt célozta meg, de őt is szívesen hallgatom.
2006-ban végigkövettem a Humorfesztivált, és volt néhány igencsak tehetséges kölyök, aki a végén semmiféle eredményt nem ért el. Trabarna, Dombóvári, Beliczai bezzeg megkapta a kitüntetett figyelmet, és orrvérzésig nyomják őket. Nincs egy kontrollcsoport? Amikor néha megnézem a Showder Klubbot, ideges leszek, hogy a kamera totálisan unott arcú közönséget pásztáz, de megy alatta a konzerv-ováció. Comedy Central detto. Ha valaki vicces, akkor azon NEVETNEK az emberek. Ha valaki nem, akkor hiába nyomatják alá a röhögést, előbb-utóbb mindenki elkapcsol.
A politika igenis kötelező eleme a magyar kabarénak! Hiába kényes dolog ez most Magyarországon, egyszerűen kihagyhatatlan. Az emberek ezzel kelnek fekszenek, kell nekik valaki, aki fogyasztható formába csomagolja, és egyben a feszültséget is csökkenti. Amig ilyen kényesen kerülik a témát, addig nem lesz rendes kabaré. -
#8377 Azért annak örülök, hogy olvassák a "kabaré"-ban (már szerintem rég nem az)fellépők is.
Csak azt nem tudom, hogy érdekli-e őket az, amit mi itt leírunk.
Annakidején egyet értettem azzal, hogy leváltották Farkasházyt, de most már kezdem őt visszasírni.
Hiányzik a régi minőségi, értelmes humor!