17056
A letöltésekhez ajánlott segédprogram: JDownloader
automatán tud letölteni minden szolgáltatótól, nem kell foglalkozni azzal, hogy betelt vagy lassan jön.
A feltöltők munkáját nem kritizálni, hanem megköszönni illik!
Mediafire mappák!
Ikovacs:
Új feltöltések
BUÉK
Comedy Central
Filmek
Hofi
Humorfesztivál
Kabaréklub
Meggyűrűztek
Kabarématiné
Poén Péntek
Rádiókabaré
Rádiókabaré 2012
Showder Klub
Showder Klub 2012
Poén Péntek - Van képünk hozzá
Vegyes
Varga Ferenc József
Válogatások
Lajos9920:
Sas-kabaré
Vkaroly:
Balázs Péter kabaré
Hogy volt?!...
Telepódium
Szilveszter Anno
Poén Péntek - Retro Kabaré
SirTomax:
Archívum
  • blue moon boy
    Hagyjuk hadd forrja ki magát! Előre ne törjünk pálcát senki fölött. Egy-két hónap, és elválik mi lesz a rádió kabaré-koncepciója. Ha majd akkor sem tetszik úgyis szóvá fogjuk tenni. De ha pozitívan változik azt is örömmel fogjuk ide lejegyezni.
  • ujunkies
    "Magyar Nemzeti Humor Galéria" - Ezt már az új vezetés rakta össze? Ezentúl trufák lesznek és mesemondók? Szeretem Sebőt és tisztelem, de a kabaré mást jelent. Tucatjával maradtak ki fontos humoristák, milyen galéria ez?
    Értem én, hogy "Magyar", meg "Nemzeti", de a humor miért marad ki? Mostanában ezt a néhány mesélős/népzenés számot már hallottam egy párszor, különböző médiumokban. Ennyi van és kész? Ezentúl ezeket adják le minden vasárnap? Remélem, hogy ez csak pillanatnyi mellényúlás és kabaré lesz a rádiókabaréban.
  • VKaroly
    Rádiókabaré - Kabarématiné - 193. rész - "Magyar Nemzeti Humor Galéria" - 2. rész
    egyben, vágatlanul

itt

VK
  • VKaroly
    Az "egyben, vágatlanul" sorozat folytatódik... :)

Rádiókabaré - Kabarématiné - 190. rész - BÚÉK 2014 plusz - 1. rész

itt

Rádiókabaré - Kabarématiné - 190. rész - BÚÉK 2014 plusz - 2. rész

itt

Prémium - Rádiókabaré - 105. rész

itt

Rádiókabaré - Kabarématiné - 191. rész - Sinkó Péter - 1. rész

itt

Rádiókabaré - Kabarématiné - 191. rész - Sinkó Péter - 2. rész

itt

Rádiókabaré - Kabarématiné - 192. rész - "A nyírfatekercsek titka" - 1. rész

itt

Rádiókabaré - Kabarématiné - 192. rész - "A nyírfatekercsek titka" - 2. rész

itt

Klubrádió kabaré - Előszilveszter - 1. rész

itt

Klubrádió kabaré - Előszilveszter - 2. rész

itt

Rádiókabaré - Kabarématiné - 193. rész - Magyar Nemzeti Humor Galéria - 1. rész

itt

Rádiókabaré - 2014. február - 1. rész

itt

VK
  • grekon
    KAP : Jelenetek egy nyugdíjas házasságból irása igen megegyezik ( 2-3 poén kivételével ) a klaszikus Gálvölgyi - Csala Jelenetek egy házasságból egyik részével .
    De amugy jó volt .
  • Dzsini
    Rádiókabaré 2014 február - 1. rész

Bálint Ferenc, Tóth Szabolcs - Nyitó
    Bálint Ferenc, Tóth Szabolcs - Telefonos ügyfélszolgálat
    Felméri Péter - Duma
    Bertalan Ágnes, Mikó István - Jelenetek egy nyugdíjas házasságból
    Bruti - Boldog születésnapot, vén majom
    Aradi Tibor, Varga Ferenc József - Kókusz
    Orosz György - Duma
    Aradi Tibor, Lengyel Tamás - Állítólag az atom
  • Dzsini
    Klubrádiókabaré 2014 január 1. rész

Trunkó Barnabás - Nyitó
    Tényi Anett, Gulyás Zoltán - Telefonos segítség
    Varga Ferenc József - A stadionok géniusza
    Bach Szilvia, Aradi Tibor, Gulyás Zoltán, Varga Ferenc József - Full Service
    Bach Szilvia, Aradi Tibor, Gulyás Zoltán Gálvölgyi János - Jósok
    (hírek)
    Aradi Tibor, Gulyás Zoltán - Szingli pasik
    Tényi Anett, Gálvölgyi János - Kátyúügyi illetékes
    Varga Ferenc József - Ballag a dakota
    Bach Szilvia, Tényi Anett, Aradi Tibor - Trafikban 5.
    Aradi Tibor, Varga Ferenc József - Sír a telefon

(hogy lehet ötödik a Trafikban, amikor az előszilveszteren volt a második? a többi nem került adásba?)

• Imremagdi
    Aradi Tibor facebook bejegyzése:

"Sinko Péter tegnap este utoljára mondhatta magát a Rádiókabaré főszerkesztőjének. Nyugdíjba vonulásával egy csodálatos korszak zárult le a Rádiókabaré történetében. Tegnap készült ez a fotó a színpadra lépésünk előtt. Rengeteget köszönhetek neki. Nélküle nem lettem volna az, aki vagyok a Rádiókabaréban. Nem lett volna apuuuuu, és póóóóóniiii sem! Nagyon fog hiányozni!"

• Dzsini
    M3 sajnos csak fizetős, ellenőrzött streamen van ha jól tudom, a Dunát és az M1-et el lehet kapni, azokhoz itt-ott fellelhető stream cím, van ebben a topicban sok link, ahol meg lehet találni.
  • grekon
    VLC-rol tudtam hogy képes rögziteni konvertálni , kis biztatásra sikerült is vele .

Köszönöm .

Ha valaki tud ajánlani hasonlo Duna , M1 , M3 linket hálásan fogadnám .
  • Dzsini
    Bármilyen stream rögzítő eszközzel, Streamripper, Streamrecorder és hasonló neveken találhatsz sokfélét (nem használtam, így nem reklámozom egyiket sem), de több lejátszó (pl. VLC) is képes a bejövő adatfolyamot kiírni.
  • grekon
    Hogyan lehet a linkről rögziteni ?
  • VKaroly
    http://www.mtva.hu/images/download/vetel/2014/mtva_transzponderek.pdf

VK
  • VKaroly
    Fix 128kbps AAC és van egy fix 128kbps MPEG1 Layer 2 is.

VK
  • Imremagdi
    Ehhez képest ez már majdnem eredeti: http://mr-stream.mediaconnect.hu/4734/mr1.aac

Eutelsat 9A műholdról is változó bitrátával érkezik?
  • Ikovacs
    Heti hetes 2014.01.26 Avi

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

http://bucuka.1fichier.com/en/

Jelszó:Ikovacs

• Dzsini
    Köszönet a pontos információkért!

Mondjuk beszédnek a 64 kilobit AAC bőven kellemes, én szinte minden hangoskönyvemet, kabarémat abban tárolom.
    (a hangjátékokat 96 kilobit AAC-ben, a háttérzenék és az effektek miatt)
  • VKaroly
    Na akkor én is hadd szóljak bele. A Kossuth jelenleg legjobb minőségben az Eutelsat 9A műholdról érhető el, mivel az a hivatalos terjesztési platformja az MTVA-nak tévé és rádió tekintetében. Minden kábeles és műholdas szolgáltató innen veszi át a műsorjelet, úgyhogy két dolog lehet a téhóm, jupici és egyéb szolgáltatóknál: vagy bemappelik egy az egyben a kapott jelfolyamot és akkor minőségvesztés nélkül küldik az előfizetőik felé vagy újraenkódolják és akkor már belekerül egy újabb konverzió. Ha a műholdas forrást rögzíti valaki, magát a bitfolyamot és abból dolgozik, analóg konverziók nélkül (lásd set-top box hangkimenete), az lesz a legjobb minőségű. A DVB-T-n egy 64kbps AAC hang van a Kossuth forrásának, igaz az a Kunigunda útjáról érkezik, de mégiscsak 64 kbps.

VK
  • MisterV #8999
    Az analóg adás problematikája pedig az, hogy háztartási gépek, villanykapcsolók, motor elhaladása a ház előtt, minden bezavarthat, illetve valamennyi alapzaja mindenképpen van a rádióvevőnek akár analóg akár digitális tunerről van szó. Szerintem szöveg esetében ennyi alapzaj kevésbé rontja az élvezhetőséget, bár még ez is feljavítható pl. egy Sound Forge-ban Noise Reduction pluginnal.
    Viszont amióta nem CD-ről mennek az adások, mint még a kabarécsütörtök idejében, azóta már az alapanyag sem a legjobb minőség, hiszen a rádiók se wav-ból dolgoznak, hanem mp3-ból. (Dolgoztam rádióban, persze nem a nagy államiban, de szerintem ott is ez a helyzet.) Ha pedig már maga az alapanyag mp3, miért várnál jobb minőséget rögzítés után?
  • Dzsini
    Persze mindehhez jön a kérdés, hogy az adó milyen minőségű forrást sugároz, milyen jelet kapnak a rádióadótól.
    Mert hiába minden digitális rögzítés és tökéletes aac jel, ha a forrás számukra egy 56 kilobites mp3 volt, és azt konvertálták át a sugárzáshoz, terjesztéshez.

Ezt a felét pedig nem igazán ismerjük.
  • MisterV #8997
    Ha már minőség, akkor DVB-T vevővel kéne rögzíteni magát az adatfolyamot és azt max átkonvertálni, bár eleve ha jól tudom aac-ben érkezik a jel, tehát tömör, csak nem minden lejátszó támogatja. Egyetlen kábel nélkül megoldott az elérhető legjobb minőség.
  • Imremagdi
    Ha már analóg, az már ott nem csúcsminőség. :)

Nálam: Samsung TV CI modullal, digitális kábel TV, optikai hangkimenet. Ez bemegy egy X-FI Elite Pro külső egységébe optikán...

Na ez a minőség!

Csak lusta vagyok felvenni. Minőség azért ennyit nem számít. Ikovaács kolléga tökéletes munkát végez.
  • Ikovacs
    Hát nekem nem gyöngébb...
    Esetleg a rögzítőeszközök beállításon és a jelerősségen kellene változtatni...
    Nekem mikrofon/vonalbemenet van kiválasztva!

• zsorzsi88
    A boxon az optikai audio kimenet mellett van analóg kimenet is, piros-fehér RCA-s. Egy olyan kábelem van, aminek az egyik fele piros-fehér RCA, a másik pedig 3,5mm-es sztereo jack. Kipróbáltam így összedugni a boxot meg a laptopot, de sajnos nagyon zajos volt. Lehet veszek egy ilyen kábelt a tescoban.

De ez így nem sokkal gyengébb hangminőségű, mint a digitális stream rögzítése?
  • Ikovacs
    Biztos, hogy nincs rajta audió kimenet?
    A Tcom adapteren ez is van!

DE: Az analóg RCA videó kimenethez tartozó piros, fehér a sztereó hang. Kell hozzá még egy RCA - jack fordító és kész! A 2014-es Buékot én is így vettem fel az egyszerűség kedvéért!

Esetleg Scart-Rca-jack kábel!

• zsorzsi88
    Sziasztok!

A Kossuth Rádió műsorát szeretném magas minőségben rögzíteni. Tudtok esetleg az 56 kbps aac+ -os streamen kívül jobb minőségűt?
    A UPC mediaboxon lévő digitális adás rögzítésének ötlete merült még fel bennem, de a laptopon 3,5mm jack mikrofon bemenet van csupán, a mediaboxon pedig optikai audio kimenet.

Válaszotokat előre is köszönöm!
  • Ikovacs
    Kabarématiné 2014.01.25 - 26
    Magyarország története I. - II. rész
    Szenzációs, nyírfatekercseken fellelt hangdokumentumokat mutatunk be a Kabarématinéban
    Közreműködik: Aradi Tibor, Csuja Imre, Dankó István, Máthé Zsolt, Molnár Piroska,
    Péter Kata, Vida Péter
    A műsort összeállította: Litkai Gergely
    Szerkesztő: Sinkó Péter

Nem volt ez már? Olyan ismerősnek tűnik...

A yup kiterjesztést át kell nevezni zip-re

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

http://b6qox5.1fichier.com/en/
    http://www.mediafire.com/?h1y6xvzkdoi266o

Jelszó:Ikovacs

Egyben:

1. Kabaréklub társulata - Egyben 1 (22:57)
    2. Kabaréklub társulata - Egyben 2 (22:57)

Vágva:

11 track, 44 minutes 18 seconds

1. Km Nyírfa - Bevezető Szignál (0:36)
    2. Kabaréklub Társulata - 01 - Rész (5:22)
    3. Kabaréklub Társulata - 02 - Rész (4:43)
    4. Kabaréklub Társulata - 03 - Rész (5:18)
    5. Kabaréklub Társulata - 04 - Rész (6:09)
    6. Kabaréklub Társulata - 05 - Rész (6:39)
    7. Kabaréklub Társulata - 06 - Rész (4:13)
    8. Kabaréklub Társulata - 07 - Rész (4:37)
    9. Kabaréklub Társulata - 08 - Rész (3:23)
    10. Kabaréklub Társulata - 09 - Rész (2:53)
    11. Km Nyírfa - Vége szignál (0:25)

• copass
    tót edu nem jó. nem is van sokat műsoron. ez látszik is.
    hajdú balázsnak vannak poénjai, eduhoz képest sokkal jobb.
    dombóvárit most már szeretem hallgatni, sokkal igényesebb poénjai vannak, mint eleinte.
    hadházi laci elég sokat ismétel, átgyúr poénokat mostanában, de ettől függetlenül a kedvencem marad.
    az ilyen poénjai miatt: "néz rá mint noé a harmadik tevére" :D
  • Imremagdi
    Hát én még olyan emberrel nem találkoztam, aki szereti Hajdu Balázst :D Jó nem csak szereti, hanem hallott tőle poént :d
  • BBendegúz94
    Én is hozzászólok, a mai helyzethez.

Vannak olyan alapvető emberek az Rk-ban, akik bár nem számítanak pártkatonának egyik oldal számára sem, annak ellenére vélhetően záros határidőn belül repülni fognak. Nem véletlen az se, hogy az Aradi-VFJ páros is megmutatta magát a Klubrádiónak. Szerintem valami önvédelmi mechanizmus indulhatott be bizonyos emberekben.

Az is különös, hogy a szélsőséges(ebb)nek mondható előadók (Litkai, Bödőcs, VFJ, stb.) egyre kevesebbet szerepelnek az Rk-ban. Én várom, hogy ők is betévedjenek egy Klubrádiókabaré felvételre, bármennyire is elítélik itt egyesek a stand up térhódítását, ők nagyon hiányoznak nekem a régi jól megszokott arcok/hangok közül.

Egyébként tudom, hogy a rádióban/tévében eddig nem hallott műsorok terén Litkai és Bödőcs is jól áll (3-4 külön önálló esttel járják az országot, ha jól tudom. Csak HA jól tudom, ezt ne vegyétek készpénznek!)

Ezen kívül, vannak olyan emberek, akiket én igényelnék, mert keveset hallani őt bárhol. Szőke Bandit néha látni a Paprika TV-n, de jobb szeretem, ha inkább dumál. Ha ilyen embereket beszervezne a Kossuth vagy a Klubrádió, annak rohadtul tudnék örülni. Hajós Andrásnak nagyon bírtam Comedy Centralos zenés műsorait. Imádtam, mert jók voltak a poénok, és "új" volt számomra a stílus, mert ilyet senki nem hozott előtte (médiában biztos nem). Tudom, hogy ez nem kívánságműsor, de ha már valaki vissza akarja hozni a "régi öregeket", akkor Sándor György a legnagyobb ő ha ismétel is sokkal jobb, mint egy Tóth Edu vagy Hajdú Balázs (ez nem a személyük elleni támadás, szimplán falra mászom tőlük).

Elnézést kérek, kicsit elragadtattam magam!
  • ujunkies
    Itt középtájon megtaláltok 1-2 mondatot róla.
    http://www.old.szentkoronaradio.com/nepszava
    (Nem mintha nem jöttetek volna rá magatoktól.)
  • ujunkies
    Eddig sosem hallgattam a klubrádiót, igyekeztem elkerülni a baller/jobber médiumokat, ha lehetett, de, hogy Viktorék fognak rákényszeríteni, hogy "áthallgassak", na, arra nem gondoltam :)
    Jó kis műsör lesz a Kossuthon, mint kabaré: Szeretlek Magyarország, Házasodik a gazda (b+) vagy valami hasonló szintű csoda. Már alig várom :)
  • grekon
    Tiszta Grizbegisztán ami folyik . .

Lehet nem vèletlen irta Litkai ?
  • Imremagdi
    Jelenleg nagyon úgy néz ki, hogy őket (pont őket...) a Klubrádió kabaréba kell meghallgatni.

Kell 1-2 hónap, 1-2 adás mire kialakul az új csapat.
  • ede13
    A sóderes híglevekért nem kár, de ha no more Kőhalmi vagy Bödőcs, az azért elkeserítő. Kövesdi is szokott nagy jeleneteket írni, VFJ-ről és Aradiról nem is beszélve. Úgy látom, rendelkezel "titkos" infókkal. Nyugtass már meg, hogy a fentiekkel nem csak haknikon meg youtube-on találkozhatunk a jövőben!
  • Imremagdi
    Kinyomta, összevesztek, elmarta maga mellől, teljesen mindegy.
    Lehet, volt pl: Hadházi, de nézd meg hogy mennyi jelenettel.
    Amúgy az még Sinkó Péteres volt.

"Rádiókabaré halott" kifejezés se tőlem származik, hanem olyan embertől, aki a mikrofon másik oldalán szokott állni.....
  • ede13
    Micsu? Most akkor ő a főszerk és kinyomta a kabaréból Litkait és csapatát? Vagy mi? Volt jópár dumaszínházas most is. Vagy nem teljesen vili.
  • Imremagdi
    Nah, akkor végre lehet beszélni róla. :)

Egy technikus, egy senki, jah bocs: pártkatona (ez jobb szó).
    Semmi köze a műfajhoz.

Nem véletlen, hogy nem volt szilveszterkor pl: Litkai Gergely a rádiókabaréba. Ő és még sokan másokat többet nem látjátok/halljátok a rádiókabaréba.

Mint rádiókabaré Kossuth rádióba néző szempontból halott.

Ha az illetékes ezért beszól, ám tegye, nem érdekel. Szabad országba vagyunk, elmondhatom a véleményem.
  • Obsitosur
    Sziasztok!

Most néztem a hangtárban a Kossuth február 1-jei műsorát, Mikó Róbertet írják a Kabarématiné és a Rádiókabaré szerkesztőjének. Ő kicsoda, mit lehet róla tudni?
  • ede13
    Szerintem nem tenne túl jót, ha központosítva lenne a humor szféra és dumaszínházas személy kerülne a főszerkszékbe. Gondolj bele! Showder Klub (Dumaszínház), CC bemutatja (nagy százalékban DSZ), Rádiókabaré (főként DSZ), Kabaré klub (főként DSZ), Van képünk hozzá (főként DSZ), Thália (főként DSZ). A külső személy sem szerencsés, ha báb, de lehet, hogy jó lenne egy társulati és amennyire lehet politikai szinten is független személy. Nekem első körben - átgondolva a fentieket - pl. Maksa jutott eszembe. Azt gondolom, hogy 27-30 évnyi pályán eltöltött idő után van kellő rálátása a dolgokra. Tudja mi merre hány lépés, és nyitott mind a régi nagyok, mind a jó (hangsúlyozom JÓ) újak felé egyaránt. A felsoroltak alapján akár Dolák vagy Laár is szóba jöhetne, de akár még Galla is, bár őt nehezebben képzelném el. Persze ez csak egy szerény vélemény, ami nem túl sokat jelent :)