Stand-Up Comedy, Kabaré
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem emlékszem, hogy valaha feltöltöttél vagy megosztottál valamit itt és ingyenesen!
Jobb ha kussolsz!
Mellesleg már több száz órát digitalizáltam és töltöttem fel és még nem jutott eszembe pénzt kérni értük!
Fura ezt pont tõled hallani aki dobogos helyen lennél az itt kért és kapott ritkaságokbol . .
Elgondolkodtato . .
Nem. És nem hülyék azért, mert nem kérnek érte pénzt, hanem a közös szeretet, rajongás és tisztelet miatt. A feltöltõk önmaguk részére amúgy is megcsinálják ezt, és onnantól nem okoz komoly traumát számukra egy feltöltés, és a link bedobása azért, hogy jónéhány hozzájuk hasonló rajongónak örömet, boldogságot okozzanak.
Másrészt azért, mert abban a pillanatban, hogy valaki pénzt keres ezzel minimum elvárható, hogy a jogtulajdonos (elõadó, szerzõ, stb.) részére a bevétel egy részét továbbítsa, hiszen egy másik ember szellemi termékébõl húz hasznot. Ha emlékszel nem túl rég pont emiatt állt le az online rádió is.
Ráadásul bármilyen nem hivatalos felvétel terjesztéséért pénzt kérni enyhén szólva fura ötlet - és az mindegy, hogy a rögzítõ/feldolgozó/feltöltõ mennyit dolgozott vele. Nézz körül az interneten, rengeteg zenekar teljes koncertjei(!) a 60-as évektõl napjainkig elérhetõek felvételben, szabadon, minden korlátozás nélkül (sokszor maguknak a zenészeknek az áldásával).
Utoljára pedig: a személyeskedést ezen a felületen felejtsd el, mert nagyon nem szép dolog.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Itt mindenki ingyen oszt meg, úgyhogy jó helyre jöttél... Mi lenne, ha az itteni feltöltõk is pénzt kérnének a munkájukért tõled? Vagy az nem munka? Én azért köszönöm.
Azért csinálják, mert másokkal meg akarnak osztani dolgokat, hogy örömet szerezzenek. Azért dolgoznak, hogy neked (nekünk) jó legyen. Baj van a minõséggel?
A jó kis nosztalgiázásokat is megkapod itt, ingyen.
Magam is foglalkozom digitális dolgokkal, mondjuk inkább állóképekkel. Egyrészt, bedigitalizálni egy VHS és utókezelni EGYSZER, a töredéke sincs annak, mint hétrõl hétre, ha fúj, ha esik felrakni és gondozni valamit. Másrészt az oldal INGYEN "szerzett" és kapott olyan felvételeket, amikért pénzt kér. A Hofi Tükrének felvételeit adják pénzért, részben, és más felvételeket, amikhez semmi közük. Mit kellett azokon "dolgozni"? Az elkészítésükért mást illetne pénz, azokat, akik elkészítették.
1-2 "extra" felvételt árulnak csupán. Egy kis hasznot szeretnének abból, amit Hofi felépített, tehát ne gyere a keresztes-lovag repi-szövegeddel...
Azt, hogy ki mit szól le, bízd rá. Szeretnéd cenzúrázni? Érvelj és ne taplóskodj!
Kapbenc nagyon korrektül leírta, hogy milyen tartalom van az oldalon, ez miért fikázás?
Csak akkor reagál valaki ilyen taplón, ha anyagi érdeke fûzõdik valamihez. A legjobb motiváció. Errõl ennyit.
A névtelenségrõl pedig annyit, hogy egy "zitababa5" írta mindezt (tök üres adatlappal...). "Szép, mint a cukrozott takony"...
A szint, amin kommunikálsz egy csomó Hofi-poént juttat eszembe 😊 Szerette az okos, mûvelt embereket.
Csak elõzõ hozzászólásomhoz hasonlóan tudok reagálni a névtelen ökörségedre:
" ...el kéne felejteni azt, hogy ingyen és bérmentve vkik azért dolgozzanak, hogy neked jó legyen...ez sehol sem mûködik a világon. Ha igényes szórakozást akarsz áldozz rá! Ha nem akkor meg NE szóld le mások munkáját, amire rengetegen áldoznak is majd"
Nem töltöm fel ide, mert velük szúrnék ki....
Ja "kapbenc" névtelenül a blogot fikázó majomnak üzenném, hogy több olyan videó és hangfelvételüket kaptam meg, ami tényleg sehol nincs fennt! Ja "kapbenc" mégvalami, ha szereted hofit te is ,akkor legalább tiszteld a blogot annyira- akik ezzel dolgoztak, hogy nem fikázod õket. Senki nem vette még a fáradtságot, hogy ennyire átfogó hofi világot tárjon elénk!
Egyébként sok itt feltöltõhöz hasonlóan NEM értem mire jó vki munkáját leszólni, amikor ezen fehér hollóknak köszönhetjük a jó kis nosztalgiázásokat!
Egyébként én jómagam írtam nekik és válaszoltak hogyan lehet a gyûjtemény az enyém...
VK
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Sok a topik számára érdekes ismétlés lesz rajta
Az elsõ ma este:
22:35 Pesti kabaré 1. rész
http://s2b-hu.ikariam.gameforge.com/reg.php?fh=400ce81271ab4218ebc88d115104c2f1
http://www.youtube.com/user/nemduma/videos
Pár éve még volt egy nemduma.hu címet viselõ oldal, ahol ezek teljes felvételként voltak fenn, de az OTP azóta megszüntette (biztos olcsóbb volt a youtube).
Sic vis pacem, Para Bellum.
Most már nyugodtabban alszom 😊
A hangfelvételeknél is azt érzem, hogy feltették a teljes mûsorokat, albumokat valamint a Kabarécsütörtökbõl kivagdosott részleteket amit úgy neveztek el, ahogy a bemondó tette vagy csak találomra. (Pl. Válaszadásra gondolkodási idõ nincs a teljes és János Vitéz a részlet) Aztán ott vannak olyanok mint pl. a Seprik az utcát és Fél deci rum, ezek a H-K-K albumokról vannak. Nem értem, mi értelme önmagában meismételni.
Az egész engem a pistike torrent oldalakra idõrõl-idõre felkerülõ 1.4Gb-os "Hofi összes" avagy "Hofi Géza A-tól Z-ig" címû gyûjteményre emlékeztet. Kivéve azt a KISZ felvételt.
De, ha megnéznéd a linket, amit beküldött a kedves Hofi-rajongó, akkor látnád, hogy olyan felvételeket hirdetnek, amelyek máshol nincsenek meg... A teljes Hofi életmûvet...
Na EZ érdekelne.
😊
Persze, ha még élnek!
Magam is rendelkezem egy kisebb 50 gigás gyûjteménnyel, majd ha a vizsgáknak vége, megnézem, mivel tudok beszállni a közösbe.
Bár azt hiszem, ami itt van, az már a minden, szóval nálam maximum csak egy valódi részhalmaza lehet a fentieknek 😊
Régóta használója vagyok az oldalnak, és regisztrálva is vagyok egy ideje, de még nem írtam ide. Most viszont egy kérdéssel egybekötött kéréssel szeretetnék elétek állni: Bödõcs Tibornak keresem azt a rádiókabarés mûsorát, amiben egy hölgyrõl mesél, aki székletürítésbõl írta a szakdolgozatát, majd Pepe barátjáról az aknás tengerparton, és egy himalájai kalanddal fejezi be a számot. Annak is bõven örülnék, ha meg tudnátok mondani, melyik felvételen hangzott el, de ha valaki valahogy még el is tudné küldeni nekem, azt nagyon megköszönöm...
Valamint hálás vagyok a feltöltõk munkájának!
"-A pénz olyan mint a vonat! Állandójan késik! Ha meg pontosan érkezik, te nem vagy ott!
Erre nagyanyám
-Nagyapád meg olyan mint a rossz pénz.. Állandójan elvész! Ha meg megvan, sose jó helyen!"
http://s2b-hu.ikariam.gameforge.com/reg.php?fh=400ce81271ab4218ebc88d115104c2f1
a hofiklub.blogspot.com oldalon találtam, ha valakinek megvan a teljes, légyszi ossza meg velem!
Köszi:
Miki
Nagy köszönet István beküldõnknek, aki 1977-bõl egy több órás Hofi privát készítésû hangfelvételt juttatott el hozzánk, amivel bõvült gyûjteményünk...
A felvtétel Tatán egy KISZ gyûlésen készült.
Egy kis ízelítõ:
http://data.hu/get/7175101/Hofi_-_1977_Tata_III.mp3
A komplett felvétel gyûjteményünkben hozzáférhetõ!
A felvétel, relikvia tartalmából:
- miért vette meg hofi az elsõ mercedesét?
- történetek a külföldi fellépésekrõl...
- mi a véleménye az 56-ban emigrát amerikás magyarokat nyalizó akkori magyar sztárokról?
- hogyan találkozott elõször kádárral?
- milyen botrány volt gyõrben ami miatt hofi ott soha többé nem lépett fel?
- milyen büntetést kapott hofi a rendõrkabaré felvétele után?
- hofi a vallásról...
- a lengyelekrõl...
- az akkori kultúrpolitikáról...
- a ki mit tud mûsorról
- színházi történetek...
.....
ÉS MINDEZ KÉRDÉS-FELELET formában a közönséggel vágatlan, SZÓKIMONDÓ hofi felvételek közül ritkaságszámba menõ õszinte stílussal, közvetlen az "építem a csatornámat" kabaréja hangvételében!
Kiss Ádám meg vagy nem akar szerepelni, vagy nem engedik, de jól van ez így. Az utolsó története, amin nevettem, a kocsmatöltelék faggatása: "hol van a kocsma?". De az azt hiszem nem ma volt.
Mondjuk mélyen szántó gondolatok nincsenek, lehet leakadt az eke. Gálvölgyi testnedvpoénjai, benzinkutas-behugyozós történet...
Ahj, de nem találom 2001 rádiókabaréit, pedig ez az év hiányzik a gyûlyteménybõl. Valakinek megvan elfekvõben?
Pontosan ezért írtam egy-két hónapja, hogy nekem abszolút nem hiányzik a politikai kabaré. Az MR-bõl "értelemszerûen" hiányzik, ebben meg van, nyakló nélkül... sõt, szinte minden az benne. Nem hiszem, hogy ezt (politikai kabaré) lehet ésszerûen, a ló alfelére való átbillenés nélkül csinálni mostanság. Hofi ilyen szempontból azért volt jó, mert a másfél órás elõadása nem végig az "átkos" alázásáról szólt, hanem, mert eltett három-négy olyan poént a mûsorába, amitõl minden jóérzésû párttitkárnak fölállt a szõr a hátán (már ha értették egyáltalán).
VK
Itt is- ott is van elég kifigurázni való dolog. Hadd lássuk hát!
Valóban a szerzõket kell szidni. De nagyon. Szeretem a "politikai humort", sõt, finoman szólva egyetértek azzal, ha valaki a mostani vezetésbõl ûz csúfot, de a hangsúly a 2. szón van. Ez sajnos nem vicces, inkább kényszeredettnek nevezném.
A többivel egyetértek 😊
Tény, hogy a szerkesztés vágás, konferálás még javításra szorul, de:
Végre jelenetek és politikai mondanivalók vannak a sok hülye, önjelölt standupos-sal szemben!
És miért az elõadók tehetnek arról, ha gyengébb egy jelenet?
Ez nem standup! A szerzõket kell akkor szidni!
Szombaton végigszenvedtm a CCBE - 9-et! Hát mit mondjak!
A Hajós, a Laár, A Varga Fj-Aradi, a Galla, a Janklovics és a Badár elment - bár azért egy kis vágás nem ártott volna!
A többiek 0 amatõrök, vagy pl. mint Bruti, pofátlanul ismételt! Már az októberi prémiumból megtudtuk a fûtés szerelési élményeit, pedig az egy ismétlõ mûsor. Vajon mikor mondta el? Talán tavaly?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
http://k798ei.1fichier.com/en/
Jelszó:Ikovacs
Újabb unalomba fulladó erõlködés és humortalanság.
Mélypont bukott hetihetesesekkel.
Mikor lesz a kabaré az kabaré?
Kapjuk már magunkat össze!!!
Egyébként köszönet a feltöltésekért
The sun rises every day....yet. http://elektromosfelulvizsgalat.hu/
A yup kiterjesztést át kell nevezni zip-re
http://avupvw.1fichier.com/en/
http://www.mediafire.com/?d7gossr7sscpbvr
1. KRk12 2 - Egyben (42:51)
Vágva
17 tracks, 42 minutes 45 seconds
1. KRk12 2 - Bevezetõ szignál (0:33)
2. Trunkó Barna - Nyitó duma (1:37)
3. Trunkó Barna - Felkonf (0:06)
4. Gálvölgyi János, Kuncze Gábor - Egyketted Iksz és a szóvivõ (10:54)
5. Trunkó Barna - Felkonf (0:39)
6. Bajor Imre, Varga Ferenc József - Kettõslátás (2:46)
7. Trunkó Barna - Felkonf (0:52)
8. Bach Szilvia - Utazási prospektus (5:46)
9. Trunkó Barna - Felkonf (0:46)
10. Bajor Imre, Varga Ferenc József - Illemhelyen (4:49)
11. Trunkó Barna - Felkonf (0:32)
12. Bajor Imre, Gálvölgyi János, Gulyás Zoltán, Varga F J - Mit adott nekünk az Európai Unió? (3:13)
13. Trunkó Barna - Felkonf (0:56)
14. Bach Szilvia, Tényi Anett, Gulyás Zoltán, Varga FJ - Reptéri biztonsági szolgálat (3:15)
15. Trunkó Barna - Felkonf (0:45)
16. Bajor Imre, Gulyás Zoltán, Varga FJ - A haza nem eladó (5:02)
17. KRk12 2 - Vége szignál (0:14)
Mellesleg, Dzsini szivességbõl csinálja a tracklistet, te miért nem próbálod meg!
És egy mûsor felvétele, konvertálása, megvágása legalább egy óra!
És akármilyen meglepõ, otthon is kell lenni és ráérni!
A feltöltõk munkáját nem kritizálni, hanem megköszönni illik!
Trunkó Barnabás - Nyitó
Gálvölgyi János, Kuncze Gábor - Egyketted Iksz és a szóvivõ
(reklám)
Bajor Imre, Varga Ferenc József - Kettõslátás
Bach Szilvia - Utazási prospektus
(hírek)
Bajor Imre, Varga Ferenc József - Illemhelyen
Bajor Imre, Gálvölgyi János, Gulyás Zoltán, Varga Ferenc József - Mit adott nekünk az Európai Unió?
Bach Szilvia, Tényi Anett, Gulyás Zoltán, Varga Ferenc József - Reptéri biztonsági szolgálat
(reklám)
Bajor Imre, Gulyás Zoltán, Varga Ferenc József - A haza nem eladó
http://ejzpyx.1fichier.com/en/