Stand-Up Comedy, Kabaré

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rádiókabaré - Kabarématiné - 194. rész - Válogatás 2012-bõl
egyben, vágatlanul

itt

VK

Rádiókabaré - 2014. február - 2. rész
egyben, vágatlanul

itt

VK

Dzsini
Rádiókabaré 2014 február - 2. rész

Bálint Ferenc, Tóth Szabolcs - Nyitó
Bellus István - Duma
Elek Ferenc, Lengyel Tamás, Szalóczy Pál - Nyesedékek
Somogyi András - Duma
Bertalan Ágnes, Aradi Tibor, Elek Ferenc - Jósnõ
Redenczki Mária - Duma
(lemaradtam a nevekrõl) Mikó István, Varga Ferenc József - Lassan járj, tovább lógsz
Hajdu Balázs - Duma

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
Klubrádiókabaré 2014 február 2. rész

Trunkó Barnabás - Nyitó
Bach Szilvia - Idegenvezetés a Nemzeti Fekete György Valódi Csarnokban
(reklám)
Gálvölgyi János, Gulyás Zoltán - Kalandozók
Bach Szilvia, Tényi Anett - Két nõ találkozik
(hírek)
Gálvölgyi János, Gulyás Zoltán - Parlamenti fitnesz 3
Aradi Tibor, Varga Ferenc József - Interjú Putyinnal
(reklám)
Gálvölgyi János - (lemaradtam a címérõl)
Bach Szilvia - Hajléktalan-dal

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Imremagdi
Farsangi Kabaréklub felvétel

Mi már jelmezbe öltöztettük magunkat, de az igazi farsangi kabaréhoz önre is számítunk február 11-én a Mikroszínpadon (volt Mikroszkóp). Az álarc lehull, és marad a színtiszta nevetés.

Mûsorvezetõ: Orosz György
Közremûködik: Aradi Tibor, Jakab Csaba, Gombos Szabolcs, Maksa Zoltán, Szép Bence, Szöllõsy-Csák Gergely, Nemes-Takách Kata, Vida Péter

http://s2b-hu.ikariam.gameforge.com/reg.php?fh=400ce81271ab4218ebc88d115104c2f1

Ikovacs
Ez a Magyar Nemzeti Humor Galéria is egy lopott ötlet!

A Klubrádió elõszilveszter 1-ben már megalakították a
Nemzeti kabarét, Bajor Imre, Gulyás Zoltán /6. szám/!

Akkor még röhögtem rajta, de most már várom a magyar nemzeti klotyókat is!

Hááát. Hogy Sinkó Péter milyen vonalat követett, az erõsen vitatható. _Szerintem_ olyat, amilyet épp tudott, korszakonként változót. Többek között azért is érdemel(t) megbecsülést, mert rettenetesen hosszú idõn keresztül képes volt látványos megalkuvás nélkül tolni a rádiókabaré szekerét, szíve, lelke bene volt, bármit is pakolt épp elé az élet.

Nem tudom, mit értesz "téves vonal" alatt, a hozzáértése, tapasztalata, biztosan hiányozni fog, ahogyan Hofi után sem jött még senki hozzá mérhetõ, az õ utódjainak sem lesz egyszerû felnõni a feladathoz. Ha egyáltalán megpróbálnak. Sajnos meglehetõsen pesszimista vagyok, bár ne lenne igazam. Ez a Nemzeti izé pl. máris egy nagyon rossz kezdet, igen magas labda, máris a megfelelni akarás sugárzik belõle. Aki ezt kitalálta, az vagy rettenetesen ostoba és nem érti, vagy nagyon is érti, de tojik rá magasról. Egyik változat sem túl kecsegtetõ. 😞

A Klubrádiós kabarét viszont reménytelinek látom, összes nyilvánvaló hibájával együtt. Talán majd ott kialakul valami, ha már a MR olyan lett, amilyen.
Huh...mar azt hittem viktornak ujabb agymenese volt.
Dzsini
Az volt a múltkori Kabarématiné címe (lásd a feltöltéseket)

Letezik ilyen, hogz Magyar Nemzeti Humor Galeria?! Ez most teljesen komoly?! Beszarok! <#taps>
Sziasztok, lehet hogy félreérthetõ volt az amit korábban írtam (Fudaraki és Ujunkies hozzászólásából következtetve) Amikor azt írtam, hogy semmi se változik, azt arra értettem, hogy az a vonal megy tovább, amit Sinkó Péter is követett. De most úgy érzem, hogy vannak olyanok, akinek már ez is téves vonal volt...

Fudaraki: amikor azt írtam, hogy nem pártolnak el a humoristák, akkor azt arra értettem, hogy maradnak a stand up-osok, Litkai, Kõhalmi, Bödõcs, stb. Az, hogy Gálvölgyi vagy Trunkó már más rádiónál hallható az nem lehet meglepetés számotokra, hisz már rég óta nem hallhatóak a MR1-es Rádiókabaréban. Az elmúlt években ha fel is tûntek, akkor is csak nagyon ritkán.
Kedves Péter,

Örülök a reakciódnak, legalább valami infó lejön hozzánk, nem csak találgatunk.
Mindemellett egy klasszikust idéznék: "ne arra figyeljenek, amit mondok, hanem arra, amit csinálok". A rádióban pedig trufák és mesemondók, valamint népzene megy kabaré címen. A nagyapám parasztember volt Erdélyben és nagyon szerettem, ha mesélt. Azt is ha mások meséltek. Szeretem a népzenét is. De ha húsboltba megyek nem anyacsavart szeretnék venni. Azt gondolom, Mikó Róbert kinevezése és a Magyar Nemzeti Humor Galéria (ezt a fszságot...) nem azt mutatja, hogy a "régi kerékvágásban" megy minden tovább...
Úgy szeretném, ha nem lenne igazam. Azt hittem(tük), a standup és a kabarés felhozatal felhígulása a legnagyobb problémánk (ezen a területen), hát most így tûnik, hogy nagyon nem...
MisterV
Az ember oda megy, ahol szeretik és fõleg megfizetik... Pl. Gálvölgyi nagyon sokat szerepelt annó, de a nagy váltás után eltûnt a rádióból. Újra hallható a Klubon, tehát õ csinálná, csak lehet a társaság, pénz az ami miatt a MR neki nem szimpi. (Vagy pl. Farkasházi miatt is, mert amíg õ ott dolgozott, addig õ is.) Csak találgatni lehet, de mivel máshol feltûnt egyik napról a másikra, kiderült, hogy nem visszavonult, csak a csapattal/vezetéssel/pénzzel lehettek problémái.
Nagy Bandó, Kern és még sokan a mai napig dolgoznak, de eltûntek a rádióból, ami óta a Petõfi zenei adó lett és eltûnt a Kabarécsütörtök és megannyi kabarémûsor. A Klub próbálja ezt az ûrt ennyi évvel késõbb a régi nagy nevekkel kitölteni, de még eléggé sután (visszhangok, stb.)... de valami már elkezdõdött és ennek örülni kell, nekik is lesz több év után akkora rutinjuk, hogy profi mûsort készítsenek, addig pedig a poénokat kell hallgatni, nem pedig a minõséget.

Hogy ki miért és hova távozott... tõlük kéne megkérdezni és fõleg azt, hogy hol és mikor hallhatóak legközelebb.
Kedves Péter!

Nem vagyok szakavatott és én sem tudom, hogy pl. Imremagdi honnan veszi az értesüléseit. A jövõbe sem látok bele, a jelent viszont tapasztalom és azt látom, hogy bizony, a rádiókabaré a "régi kerékvágásban" biztosan nem haladhat, hiszen (számos okból) a MR-ban több tucat év alatt létrejött régi mûhelynek vége. Csak remélni tudom, hogy kialakulóban van egy újabb, de hogy egy korszak lezárult az bizonyos.

Imremagdit pedig meghazudtolod, majd pedig közlöd, hogy vitázni nem akarsz. Ez semmiképpen sem elegáns, még akkor sem, ha netán igazad van. Azt is állítod, hogy nem pártolnak el "a humoristák". Ez konkrétan nem felel meg a valóságnak, sokan nem mennek már a MR közelébe (szintén számos okból) a régi arcok közül, van, aki inkább csak haknizik, meg klubrádiózik és van, aki meg ugye nyugdíjba ment.

Annak viszont örülök, hogy olvasod ezt a fórumot - és írod is -, mégha magam is szinte kizárólag csak olvasója vagyok.
Kedves Felméri Péter! Csatlakozva az elõttem szólókhoz, szerintem jó vagy, csak így tovább! A kabarékban imádom Vida Pétert,Hadházit,KAP-ot,Bödõcsöt és a Szomszédnénit. Akit nem szeretek,azt nem említem,megbántani nem szeretnék senkit sem.
Mint az elõttem szóló: köszönet és én is szívesen hallgatlak (bár mostanában nagyon felgyorsultál ;-) )
Kösz a megnyugtató szavakat Péter, örülök, én is örülök hogy marad a régi csapat.
Ui: Ne aggódj mert annak ellenére, hogy páran kritizálnak, szerintem jól csinálod, a showder klubban is az egyik kedvencem vagy.
Sziasztok, a nevem Felméri Péter, többször szerepeltem már a Rádiókabaréban. Kaptam már hideget-meleget ezen a fórumon, de inkább hideget 😊 Szoktam olvasni ezt a fórumot és gyakran töltöm le innen a Rádiókabaré adásait, mert épp lemaradtam egy részrõl, vagy mert le akarom menteni magamnak. Ezért köszönet is a feltöltõknek.

Olvasgattam az aggódásokat a Rádiókabaré jövõjét illetõen. Felbosszantott a rengeteg téves információ ami ezzel kapcsolatban megjelent itt, ezért gondoltam, hogy megnyugtatok mindenkit, hogy ne aggódjatok, továbbra is hallhatjátok majd a kedvenc humoristáitokat a Kossuthon, Litkait, Bödõcsöt, Hadházit, Kõhalmit, stb. Igaz, hogy új a vezetõség, de szó sincs róla, hogy elpártoljanak a humoristák. Minden pörög tovább a régi kerékvágásban. Nem kell mindent elhinni az ilyen ál-jólinformált felhasználóknak mint Imremagdi, aki nem tudom honnan veszi ezeket az értesüléseit:

- 2014. jan. 24. 16:27: "Nem véletlen, hogy nem volt szilveszterkor pl: Litkai Gergely a rádiókabaréba. Õ és még sokan másokat többet nem látjátok/halljátok a rádiókabaréba." - Ez egyáltalán nem igaz, Litkai lett az egyik társ-fõszerkesztõ.
- 2014. jan. 24. 16:52: "Rádiókabaré halott" kifejezés se tõlem származik, hanem olyan embertõl, aki a mikrofon másik oldalán szokott állni... - Igazság szerint ezt a kijelentését nem is igazán értem.

Szóval nem vitázni akarok, csak meg akartam osztani veletek, hogy mi a jelenlegi helyzet. Ne parázzatok, megy tovább a Rádiókabaré Kõhalmival és Bödõccsel, Hadházival és Litkaival, stb. 😊
Ikovacs
KM 2014.04.01-02 Magyar Nemzeti Humor Galéria 1-2

A yup kiterjesztést át kell nevezni zip-re

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

http://g6bvj2e3t3.1fichier.com/en/
http://www.mediafire.com/?3i9vn9bifk1441c

Jelszó:Ikovacs

1. Humorgaléria 1 - Egyben 01 (23:10)
2. Humorgaléria 2 - Egyben 02 (22:27)

Vágva:

18 tracks, 45 minutes 8 seconds

1. Humorgaléria 1-2 - Szignál (0:05)
2. Orosz György - Felkonf (1:01)
3. Boncz Géza - Lekvárosnaményi népi napok (5:34)
4. Orosz György - Felkonf (0:41)
5. Kõhalmi Zoltán - Duma 2006 - gyermekkor (8:31)
6. Orosz György - Felkonf (0:51)
7. Bodnár Bálint - A hölgyekrõl (1:54)
8. Orosz György - Felkonf (0:23)
9. Hofi Géza - Svédasztal - 2002 (3:52)
10. Orosz György - Felkonf (0:51)
11. Bodrogi Gyula - Párizsi történet (6:56)
12. Orosz György - Felkonf (0:29)
13. Sebõ Együttes - Trufa (2:48)
14. Orosz György - Felkonf (0:35)
15. Csizmadia István - Mariska és a pap (5:26)
16. Orosz György - Felkonf (0:24)
17. Nádas gy, Boncz G, Böröczky J - Új Kõmives Kelemen (4:34)
18. Orosz György - Lekonf (0:13)

Ikovacs
KlubRádió kabaré 2014. február 1.rész

Én az adás napja alapján tartom nyilván!

http://www.mediafire.com/?7b578djobzriurv
http://gzy61zmipc.1fichier.com/en/

19 tracks, 47 minutes 56 seconds

1. Klub Rk2014 02 1 - Bevezetõ szignál (0:26)
2. Trunkó Barnabas - Nyitó (2:08)
3. Tényi Anett, Gulyás Zoltán - Telefonos segítség (4:47)
4. Trunkó Barnabas - Felkonf (0:06)
5. Varga Ferenc József - A stadionok géniusza (4:05)
6. Trunkó Barnabas - Felkonf (0:56)
7. Bach Szilvia, Aradi Tibor, Gulyás Zoltán, Varga FJ - Full Service (4:15)
8. Trunkó Barnabas - Felkonf (0:39)
9. Bach Szilvia, Aradi T, Gulyás Z, Gálvölgyi J - Jósok (5:17)
10. Trunkó Barnabas - Felkonf (1:28)
11. Aradi Tibor, Gulyás Zoltán - Szingli pasik (5:00)
12. Trunkó Barnabas - Felkonf (0:43)
13. Tényi Anett, Gálvölgyi János - Kátyúügyi illetékes (4:01)
14. Varga Ferenc József - Ballag a dakota (1:39)
15. Trunkó Barnabas - Felkonf (0:36)
16. Bach Szilvia, Tényi Anett, Aradi Tibor - Trafikban 5 (6:49)
17. Trunkó Barnabas - Felkonf (0:15)
18. Aradi Tibor, Varga Ferenc József - Sír a telefon (4:12)
19. Klub Rk2014 02 1 - Vége szignál (0:34)

Ikovacs
Nyugi, nyugi!
Azért nem csak kabaré van a világon!
Ónos esõ, stb...
És azért dolgozni is kell vele...
És ma már harmadszor nem sikerült feltölteni 1fichiere...

Különben, kösz Dzsini!

Dzsini
Még nem került fel ide, nem véletlenül nem találod 😊

Sziasztok!

Lehet, hogy csak elkerülte a figyelmemet, de nem találom a
Klubrádiókabaré 2014 január 1. rész
letölthetõ linkjét. Felvette valaki?

Hálás lennék érte!
Ikovacs
Rádiókabaré 2014. február 1.rész vágva

http://tlziagjcmy.1fichier.com/en/
http://www.mediafire.com/?8y4r4dmspdims8r

17 tracks, 52 minutes 38 seconds

1. Rk2014 02 1 - Bevezetõ szignál (0:24)
2. Bálint Ferenc, Tóth Szabolcs - Nyitó duma (4:00)
3. Bálint Ferenc, Tóth Szabolcs - Felkonf (0:12)
4. Bálint Ferenc, Tóth Szabolcs - Telefonos ügyfélszolgálat (3:53)
5. Bálint Ferenc, Tóth Szabolcs - Felkonf (0:35)
6. Felméri Péter - Duma (9:08)
7. Bálint Ferenc, Tóth Szabolcs - Felkonf (0:19)
8. Bertalan Ágnes, Mikó István - Jelenetek egy nyugdíjas házasságból (6:02)
9. Bálint Ferenc, Tóth Szabolcs - Felkonf (0:24)
10. Bruti - Boldog születésnapot, vén majom (5:01)
11. Bálint Ferenc, Tóth Szabolcs - Felkonf (0:14)
12. Aradi Tibor, Varga Ferenc József - Kókusz (4:39)
13. Bálint Ferenc, Tóth Szabolcs - Felkonf (0:16)
14. Orosz György - Duma (10:19)
15. Bálint Ferenc, Tóth Szabolcs - Felkonf (0:19)
16. Aradi Tibor, Lengyel Tamás - Állítólag az atom (6:14)
17. Rk2014 02 1 - Vége szignál (0:39)

Ikovacs
Heti hetes 2014.02.02 Avi

http://x32i5bhvhh.1fichier.com/en/

Szerintem az Aradi-VFJ páros repülni fog, mert õk se szeretnek ráülni arra a bizonyosra, valamint a hatalom se szokta ismerni az (ön)irónia fogalmát. Bár fenn áll a kérdés, hogy mit csinálnának a "legjobb nõi karakterszínész" nélkül.

KAP lenne még az aki politikaibb is lehetne, de õ a tévében is megalkuvónak bizonyult, így hát a rádióban sem hiszem, hogy olyan igazán "véresszájú" lesz ezek után!

Sic vis pacem, Para Bellum.

Jogos az észrevétel, de úgy tudtam õ marad. Bár én nem vagyok bennfentes.
Imremagdi
És Hadházit se hagyjuk ki a sorból, mint író és elõadó õ az egyik legfontosabb! (elõadó: megírt jelenetekre is gondolok!)

Rádiókabaré nem csak Stand-up elõadásokról szól. Elmúlt évekbe kicsit növekedett az arány, de nem kell elfelejteni, hogy rádiókabaré alapja, lényege az elõre megírt (nagyrészt többszereplõs) szituációs jelenetek.

Nem török pálcát, az eddigieket értékeltem. A véleményem az, hogy Bödõcs, Kõhalmi, Litkai nélkül igen nehéz lesz jó kabarét csinálni. Nem feltétlenül értek egyet és szeretek mindent, amit csinálnak, de azt hiszem, ma Magyarországon õket nem lehet kihagyni. Egyik se az a típus, aki befogja a száját és pártigényeket szolgál ki (ellentétben Fábryval), ezért a választások elõtt szépen betömik a szájukat. Majd hallgatjuk a Jó Laci Betyár "vicceit"...
Remélem ebben nem volt semmi politikailag terhelt tartalom...

... ez már nem vicc... ha már a humort is "magyar nemzeti"-nek "kell elnevezni... na, kérem, ez a tiszta kabaré... (hogy konkrétabb jelzõt ne kelljen használjak egy humoros oldalon...)
Imremagdi
Márciusi kabaré el fogja dönteni, hogy merre is tovább.
1 hónapot kell csupán várni, nem többet.

blue moon boy
Hagyjuk hadd forrja ki magát! Elõre ne törjünk pálcát senki fölött. Egy-két hónap, és elválik mi lesz a rádió kabaré-koncepciója. Ha majd akkor sem tetszik úgyis szóvá fogjuk tenni. De ha pozitívan változik azt is örömmel fogjuk ide lejegyezni.

"Magyar Nemzeti Humor Galéria" - Ezt már az új vezetés rakta össze? Ezentúl trufák lesznek és mesemondók? Szeretem Sebõt és tisztelem, de a kabaré mást jelent. Tucatjával maradtak ki fontos humoristák, milyen galéria ez?
Értem én, hogy "Magyar", meg "Nemzeti", de a humor miért marad ki? Mostanában ezt a néhány mesélõs/népzenés számot már hallottam egy párszor, különbözõ médiumokban. Ennyi van és kész? Ezentúl ezeket adják le minden vasárnap? Remélem, hogy ez csak pillanatnyi mellényúlás és kabaré lesz a rádiókabaréban.
Rádiókabaré - Kabarématiné - 193. rész - "Magyar Nemzeti Humor Galéria" - 2. rész
egyben, vágatlanul

itt

VK

Az "egyben, vágatlanul" sorozat folytatódik... 😊

Rádiókabaré - Kabarématiné - 190. rész - BÚÉK 2014 plusz - 1. rész

itt

Rádiókabaré - Kabarématiné - 190. rész - BÚÉK 2014 plusz - 2. rész

itt

Prémium - Rádiókabaré - 105. rész

itt

Rádiókabaré - Kabarématiné - 191. rész - Sinkó Péter - 1. rész

itt

Rádiókabaré - Kabarématiné - 191. rész - Sinkó Péter - 2. rész

itt

Rádiókabaré - Kabarématiné - 192. rész - "A nyírfatekercsek titka" - 1. rész

itt

Rádiókabaré - Kabarématiné - 192. rész - "A nyírfatekercsek titka" - 2. rész

itt

Klubrádió kabaré - Elõszilveszter - 1. rész

itt

Klubrádió kabaré - Elõszilveszter - 2. rész

itt

Rádiókabaré - Kabarématiné - 193. rész - Magyar Nemzeti Humor Galéria - 1. rész

itt

Rádiókabaré - 2014. február - 1. rész

itt

VK

KAP : Jelenetek egy nyugdíjas házasságból irása igen megegyezik ( 2-3 poén kivételével ) a klaszikus Gálvölgyi - Csala Jelenetek egy házasságból egyik részével .
De amugy jó volt .
Dzsini
Rádiókabaré 2014 február - 1. rész

Bálint Ferenc, Tóth Szabolcs - Nyitó
Bálint Ferenc, Tóth Szabolcs - Telefonos ügyfélszolgálat
Felméri Péter - Duma
Bertalan Ágnes, Mikó István - Jelenetek egy nyugdíjas házasságból
Bruti - Boldog születésnapot, vén majom
Aradi Tibor, Varga Ferenc József - Kókusz
Orosz György - Duma
Aradi Tibor, Lengyel Tamás - Állítólag az atom

Dzsini
Klubrádiókabaré 2014 január 1. rész

Trunkó Barnabás - Nyitó
Tényi Anett, Gulyás Zoltán - Telefonos segítség
Varga Ferenc József - A stadionok géniusza
Bach Szilvia, Aradi Tibor, Gulyás Zoltán, Varga Ferenc József - Full Service
Bach Szilvia, Aradi Tibor, Gulyás Zoltán Gálvölgyi János - Jósok
(hírek)
Aradi Tibor, Gulyás Zoltán - Szingli pasik
Tényi Anett, Gálvölgyi János - Kátyúügyi illetékes
Varga Ferenc József - Ballag a dakota
Bach Szilvia, Tényi Anett, Aradi Tibor - Trafikban 5.
Aradi Tibor, Varga Ferenc József - Sír a telefon

(hogy lehet ötödik a Trafikban, amikor az elõszilveszteren volt a második? a többi nem került adásba?)

Imremagdi
Aradi Tibor facebook bejegyzése:

"Sinko Péter tegnap este utoljára mondhatta magát a Rádiókabaré fõszerkesztõjének. Nyugdíjba vonulásával egy csodálatos korszak zárult le a Rádiókabaré történetében. Tegnap készült ez a fotó a színpadra lépésünk elõtt. Rengeteget köszönhetek neki. Nélküle nem lettem volna az, aki vagyok a Rádiókabaréban. Nem lett volna apuuuuu, és póóóóóniiii sem! Nagyon fog hiányozni!"

Dzsini
M3 sajnos csak fizetõs, ellenõrzött streamen van ha jól tudom, a Dunát és az M1-et el lehet kapni, azokhoz itt-ott fellelhetõ stream cím, van ebben a topicban sok link, ahol meg lehet találni.

VLC-rol tudtam hogy képes rögziteni konvertálni , kis biztatásra sikerült is vele .

Köszönöm .

Ha valaki tud ajánlani hasonlo Duna , M1 , M3 linket hálásan fogadnám .
Dzsini
Bármilyen stream rögzítõ eszközzel, Streamripper, Streamrecorder és hasonló neveken találhatsz sokfélét (nem használtam, így nem reklámozom egyiket sem), de több lejátszó (pl. VLC) is képes a bejövõ adatfolyamot kiírni.

Hogyan lehet a linkrõl rögziteni ?
http://www.mtva.hu/images/download/vetel/2014/mtva_transzponderek.pdf

VK

Fix 128kbps AAC és van egy fix 128kbps MPEG1 Layer 2 is.

VK

Imremagdi
Ehhez képest ez már majdnem eredeti: http://mr-stream.mediaconnect.hu/4734/mr1.aac

Eutelsat 9A mûholdról is változó bitrátával érkezik?

Ikovacs
Heti hetes 2014.01.26 Avi

http://bucuka.1fichier.com/en/

Dzsini
Köszönet a pontos információkért!

Mondjuk beszédnek a 64 kilobit AAC bõven kellemes, én szinte minden hangoskönyvemet, kabarémat abban tárolom.
(a hangjátékokat 96 kilobit AAC-ben, a háttérzenék és az effektek miatt)

Na akkor én is hadd szóljak bele. A Kossuth jelenleg legjobb minõségben az Eutelsat 9A mûholdról érhetõ el, mivel az a hivatalos terjesztési platformja az MTVA-nak tévé és rádió tekintetében. Minden kábeles és mûholdas szolgáltató innen veszi át a mûsorjelet, úgyhogy két dolog lehet a téhóm, jupici és egyéb szolgáltatóknál: vagy bemappelik egy az egyben a kapott jelfolyamot és akkor minõségvesztés nélkül küldik az elõfizetõik felé vagy újraenkódolják és akkor már belekerül egy újabb konverzió. Ha a mûholdas forrást rögzíti valaki, magát a bitfolyamot és abból dolgozik, analóg konverziók nélkül (lásd set-top box hangkimenete), az lesz a legjobb minõségû. A DVB-T-n egy 64kbps AAC hang van a Kossuth forrásának, igaz az a Kunigunda útjáról érkezik, de mégiscsak 64 kbps.

VK

MisterV
Az analóg adás problematikája pedig az, hogy háztartási gépek, villanykapcsolók, motor elhaladása a ház elõtt, minden bezavarthat, illetve valamennyi alapzaja mindenképpen van a rádióvevõnek akár analóg akár digitális tunerrõl van szó. Szerintem szöveg esetében ennyi alapzaj kevésbé rontja az élvezhetõséget, bár még ez is feljavítható pl. egy Sound Forge-ban Noise Reduction pluginnal.
Viszont amióta nem CD-rõl mennek az adások, mint még a kabarécsütörtök idejében, azóta már az alapanyag sem a legjobb minõség, hiszen a rádiók se wav-ból dolgoznak, hanem mp3-ból. (Dolgoztam rádióban, persze nem a nagy államiban, de szerintem ott is ez a helyzet.) Ha pedig már maga az alapanyag mp3, miért várnál jobb minõséget rögzítés után?