Stand-Up Comedy, Kabaré
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bálint Ferenc, Tóth Szabolcs - Nyitó
Bellus István - Duma
Elek Ferenc, Lengyel Tamás, Szalóczy Pál - Nyesedékek
Somogyi András - Duma
Bertalan Ágnes, Aradi Tibor, Elek Ferenc - Jósnõ
Redenczki Mária - Duma
(lemaradtam a nevekrõl) Mikó István, Varga Ferenc József - Lassan járj, tovább lógsz
Hajdu Balázs - Duma
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Trunkó Barnabás - Nyitó
Bach Szilvia - Idegenvezetés a Nemzeti Fekete György Valódi Csarnokban
(reklám)
Gálvölgyi János, Gulyás Zoltán - Kalandozók
Bach Szilvia, Tényi Anett - Két nõ találkozik
(hírek)
Gálvölgyi János, Gulyás Zoltán - Parlamenti fitnesz 3
Aradi Tibor, Varga Ferenc József - Interjú Putyinnal
(reklám)
Gálvölgyi János - (lemaradtam a címérõl)
Bach Szilvia - Hajléktalan-dal
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Mi már jelmezbe öltöztettük magunkat, de az igazi farsangi kabaréhoz önre is számítunk február 11-én a Mikroszínpadon (volt Mikroszkóp). Az álarc lehull, és marad a színtiszta nevetés.
Mûsorvezetõ: Orosz György
Közremûködik: Aradi Tibor, Jakab Csaba, Gombos Szabolcs, Maksa Zoltán, Szép Bence, Szöllõsy-Csák Gergely, Nemes-Takách Kata, Vida Péter
http://s2b-hu.ikariam.gameforge.com/reg.php?fh=400ce81271ab4218ebc88d115104c2f1
A Klubrádió elõszilveszter 1-ben már megalakították a
Nemzeti kabarét, Bajor Imre, Gulyás Zoltán /6. szám/!
Akkor még röhögtem rajta, de most már várom a magyar nemzeti klotyókat is!
Nem tudom, mit értesz "téves vonal" alatt, a hozzáértése, tapasztalata, biztosan hiányozni fog, ahogyan Hofi után sem jött még senki hozzá mérhetõ, az õ utódjainak sem lesz egyszerû felnõni a feladathoz. Ha egyáltalán megpróbálnak. Sajnos meglehetõsen pesszimista vagyok, bár ne lenne igazam. Ez a Nemzeti izé pl. máris egy nagyon rossz kezdet, igen magas labda, máris a megfelelni akarás sugárzik belõle. Aki ezt kitalálta, az vagy rettenetesen ostoba és nem érti, vagy nagyon is érti, de tojik rá magasról. Egyik változat sem túl kecsegtetõ. 😞
A Klubrádiós kabarét viszont reménytelinek látom, összes nyilvánvaló hibájával együtt. Talán majd ott kialakul valami, ha már a MR olyan lett, amilyen.
Fudaraki: amikor azt írtam, hogy nem pártolnak el a humoristák, akkor azt arra értettem, hogy maradnak a stand up-osok, Litkai, Kõhalmi, Bödõcs, stb. Az, hogy Gálvölgyi vagy Trunkó már más rádiónál hallható az nem lehet meglepetés számotokra, hisz már rég óta nem hallhatóak a MR1-es Rádiókabaréban. Az elmúlt években ha fel is tûntek, akkor is csak nagyon ritkán.
Örülök a reakciódnak, legalább valami infó lejön hozzánk, nem csak találgatunk.
Mindemellett egy klasszikust idéznék: "ne arra figyeljenek, amit mondok, hanem arra, amit csinálok". A rádióban pedig trufák és mesemondók, valamint népzene megy kabaré címen. A nagyapám parasztember volt Erdélyben és nagyon szerettem, ha mesélt. Azt is ha mások meséltek. Szeretem a népzenét is. De ha húsboltba megyek nem anyacsavart szeretnék venni. Azt gondolom, Mikó Róbert kinevezése és a Magyar Nemzeti Humor Galéria (ezt a fszságot...) nem azt mutatja, hogy a "régi kerékvágásban" megy minden tovább...
Úgy szeretném, ha nem lenne igazam. Azt hittem(tük), a standup és a kabarés felhozatal felhígulása a legnagyobb problémánk (ezen a területen), hát most így tûnik, hogy nagyon nem...
Nagy Bandó, Kern és még sokan a mai napig dolgoznak, de eltûntek a rádióból, ami óta a Petõfi zenei adó lett és eltûnt a Kabarécsütörtök és megannyi kabarémûsor. A Klub próbálja ezt az ûrt ennyi évvel késõbb a régi nagy nevekkel kitölteni, de még eléggé sután (visszhangok, stb.)... de valami már elkezdõdött és ennek örülni kell, nekik is lesz több év után akkora rutinjuk, hogy profi mûsort készítsenek, addig pedig a poénokat kell hallgatni, nem pedig a minõséget.
Hogy ki miért és hova távozott... tõlük kéne megkérdezni és fõleg azt, hogy hol és mikor hallhatóak legközelebb.
Nem vagyok szakavatott és én sem tudom, hogy pl. Imremagdi honnan veszi az értesüléseit. A jövõbe sem látok bele, a jelent viszont tapasztalom és azt látom, hogy bizony, a rádiókabaré a "régi kerékvágásban" biztosan nem haladhat, hiszen (számos okból) a MR-ban több tucat év alatt létrejött régi mûhelynek vége. Csak remélni tudom, hogy kialakulóban van egy újabb, de hogy egy korszak lezárult az bizonyos.
Imremagdit pedig meghazudtolod, majd pedig közlöd, hogy vitázni nem akarsz. Ez semmiképpen sem elegáns, még akkor sem, ha netán igazad van. Azt is állítod, hogy nem pártolnak el "a humoristák". Ez konkrétan nem felel meg a valóságnak, sokan nem mennek már a MR közelébe (szintén számos okból) a régi arcok közül, van, aki inkább csak haknizik, meg klubrádiózik és van, aki meg ugye nyugdíjba ment.
Annak viszont örülök, hogy olvasod ezt a fórumot - és írod is -, mégha magam is szinte kizárólag csak olvasója vagyok.
Ui: Ne aggódj mert annak ellenére, hogy páran kritizálnak, szerintem jól csinálod, a showder klubban is az egyik kedvencem vagy.
Olvasgattam az aggódásokat a Rádiókabaré jövõjét illetõen. Felbosszantott a rengeteg téves információ ami ezzel kapcsolatban megjelent itt, ezért gondoltam, hogy megnyugtatok mindenkit, hogy ne aggódjatok, továbbra is hallhatjátok majd a kedvenc humoristáitokat a Kossuthon, Litkait, Bödõcsöt, Hadházit, Kõhalmit, stb. Igaz, hogy új a vezetõség, de szó sincs róla, hogy elpártoljanak a humoristák. Minden pörög tovább a régi kerékvágásban. Nem kell mindent elhinni az ilyen ál-jólinformált felhasználóknak mint Imremagdi, aki nem tudom honnan veszi ezeket az értesüléseit:
- 2014. jan. 24. 16:27: "Nem véletlen, hogy nem volt szilveszterkor pl: Litkai Gergely a rádiókabaréba. Õ és még sokan másokat többet nem látjátok/halljátok a rádiókabaréba." - Ez egyáltalán nem igaz, Litkai lett az egyik társ-fõszerkesztõ.
- 2014. jan. 24. 16:52: "Rádiókabaré halott" kifejezés se tõlem származik, hanem olyan embertõl, aki a mikrofon másik oldalán szokott állni... - Igazság szerint ezt a kijelentését nem is igazán értem.
Szóval nem vitázni akarok, csak meg akartam osztani veletek, hogy mi a jelenlegi helyzet. Ne parázzatok, megy tovább a Rádiókabaré Kõhalmival és Bödõccsel, Hadházival és Litkaival, stb. 😊
A yup kiterjesztést át kell nevezni zip-re
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
http://g6bvj2e3t3.1fichier.com/en/
http://www.mediafire.com/?3i9vn9bifk1441c
Jelszó:Ikovacs
1. Humorgaléria 1 - Egyben 01 (23:10)
2. Humorgaléria 2 - Egyben 02 (22:27)
Vágva:
18 tracks, 45 minutes 8 seconds
1. Humorgaléria 1-2 - Szignál (0:05)
2. Orosz György - Felkonf (1:01)
3. Boncz Géza - Lekvárosnaményi népi napok (5:34)
4. Orosz György - Felkonf (0:41)
5. Kõhalmi Zoltán - Duma 2006 - gyermekkor (8:31)
6. Orosz György - Felkonf (0:51)
7. Bodnár Bálint - A hölgyekrõl (1:54)
8. Orosz György - Felkonf (0:23)
9. Hofi Géza - Svédasztal - 2002 (3:52)
10. Orosz György - Felkonf (0:51)
11. Bodrogi Gyula - Párizsi történet (6:56)
12. Orosz György - Felkonf (0:29)
13. Sebõ Együttes - Trufa (2:48)
14. Orosz György - Felkonf (0:35)
15. Csizmadia István - Mariska és a pap (5:26)
16. Orosz György - Felkonf (0:24)
17. Nádas gy, Boncz G, Böröczky J - Új Kõmives Kelemen (4:34)
18. Orosz György - Lekonf (0:13)
Én az adás napja alapján tartom nyilván!
http://www.mediafire.com/?7b578djobzriurv
http://gzy61zmipc.1fichier.com/en/
19 tracks, 47 minutes 56 seconds
1. Klub Rk2014 02 1 - Bevezetõ szignál (0:26)
2. Trunkó Barnabas - Nyitó (2:08)
3. Tényi Anett, Gulyás Zoltán - Telefonos segítség (4:47)
4. Trunkó Barnabas - Felkonf (0:06)
5. Varga Ferenc József - A stadionok géniusza (4:05)
6. Trunkó Barnabas - Felkonf (0:56)
7. Bach Szilvia, Aradi Tibor, Gulyás Zoltán, Varga FJ - Full Service (4:15)
8. Trunkó Barnabas - Felkonf (0:39)
9. Bach Szilvia, Aradi T, Gulyás Z, Gálvölgyi J - Jósok (5:17)
10. Trunkó Barnabas - Felkonf (1:28)
11. Aradi Tibor, Gulyás Zoltán - Szingli pasik (5:00)
12. Trunkó Barnabas - Felkonf (0:43)
13. Tényi Anett, Gálvölgyi János - Kátyúügyi illetékes (4:01)
14. Varga Ferenc József - Ballag a dakota (1:39)
15. Trunkó Barnabas - Felkonf (0:36)
16. Bach Szilvia, Tényi Anett, Aradi Tibor - Trafikban 5 (6:49)
17. Trunkó Barnabas - Felkonf (0:15)
18. Aradi Tibor, Varga Ferenc József - Sír a telefon (4:12)
19. Klub Rk2014 02 1 - Vége szignál (0:34)
Azért nem csak kabaré van a világon!
Ónos esõ, stb...
És azért dolgozni is kell vele...
És ma már harmadszor nem sikerült feltölteni 1fichiere...
Különben, kösz Dzsini!
Lehet, hogy csak elkerülte a figyelmemet, de nem találom a
Klubrádiókabaré 2014 január 1. rész
letölthetõ linkjét. Felvette valaki?
Hálás lennék érte!
http://tlziagjcmy.1fichier.com/en/
http://www.mediafire.com/?8y4r4dmspdims8r
17 tracks, 52 minutes 38 seconds
1. Rk2014 02 1 - Bevezetõ szignál (0:24)
2. Bálint Ferenc, Tóth Szabolcs - Nyitó duma (4:00)
3. Bálint Ferenc, Tóth Szabolcs - Felkonf (0:12)
4. Bálint Ferenc, Tóth Szabolcs - Telefonos ügyfélszolgálat (3:53)
5. Bálint Ferenc, Tóth Szabolcs - Felkonf (0:35)
6. Felméri Péter - Duma (9:08)
7. Bálint Ferenc, Tóth Szabolcs - Felkonf (0:19)
8. Bertalan Ágnes, Mikó István - Jelenetek egy nyugdíjas házasságból (6:02)
9. Bálint Ferenc, Tóth Szabolcs - Felkonf (0:24)
10. Bruti - Boldog születésnapot, vén majom (5:01)
11. Bálint Ferenc, Tóth Szabolcs - Felkonf (0:14)
12. Aradi Tibor, Varga Ferenc József - Kókusz (4:39)
13. Bálint Ferenc, Tóth Szabolcs - Felkonf (0:16)
14. Orosz György - Duma (10:19)
15. Bálint Ferenc, Tóth Szabolcs - Felkonf (0:19)
16. Aradi Tibor, Lengyel Tamás - Állítólag az atom (6:14)
17. Rk2014 02 1 - Vége szignál (0:39)
http://x32i5bhvhh.1fichier.com/en/
KAP lenne még az aki politikaibb is lehetne, de õ a tévében is megalkuvónak bizonyult, így hát a rádióban sem hiszem, hogy olyan igazán "véresszájú" lesz ezek után!
Sic vis pacem, Para Bellum.
Rádiókabaré nem csak Stand-up elõadásokról szól. Elmúlt évekbe kicsit növekedett az arány, de nem kell elfelejteni, hogy rádiókabaré alapja, lényege az elõre megírt (nagyrészt többszereplõs) szituációs jelenetek.
Remélem ebben nem volt semmi politikailag terhelt tartalom...
1 hónapot kell csupán várni, nem többet.
Értem én, hogy "Magyar", meg "Nemzeti", de a humor miért marad ki? Mostanában ezt a néhány mesélõs/népzenés számot már hallottam egy párszor, különbözõ médiumokban. Ennyi van és kész? Ezentúl ezeket adják le minden vasárnap? Remélem, hogy ez csak pillanatnyi mellényúlás és kabaré lesz a rádiókabaréban.
egyben, vágatlanul
itt
VK
Rádiókabaré - Kabarématiné - 190. rész - BÚÉK 2014 plusz - 1. rész
itt
Rádiókabaré - Kabarématiné - 190. rész - BÚÉK 2014 plusz - 2. rész
itt
Prémium - Rádiókabaré - 105. rész
itt
Rádiókabaré - Kabarématiné - 191. rész - Sinkó Péter - 1. rész
itt
Rádiókabaré - Kabarématiné - 191. rész - Sinkó Péter - 2. rész
itt
Rádiókabaré - Kabarématiné - 192. rész - "A nyírfatekercsek titka" - 1. rész
itt
Rádiókabaré - Kabarématiné - 192. rész - "A nyírfatekercsek titka" - 2. rész
itt
Klubrádió kabaré - Elõszilveszter - 1. rész
itt
Klubrádió kabaré - Elõszilveszter - 2. rész
itt
Rádiókabaré - Kabarématiné - 193. rész - Magyar Nemzeti Humor Galéria - 1. rész
itt
Rádiókabaré - 2014. február - 1. rész
itt
VK
De amugy jó volt .
Bálint Ferenc, Tóth Szabolcs - Nyitó
Bálint Ferenc, Tóth Szabolcs - Telefonos ügyfélszolgálat
Felméri Péter - Duma
Bertalan Ágnes, Mikó István - Jelenetek egy nyugdíjas házasságból
Bruti - Boldog születésnapot, vén majom
Aradi Tibor, Varga Ferenc József - Kókusz
Orosz György - Duma
Aradi Tibor, Lengyel Tamás - Állítólag az atom
Trunkó Barnabás - Nyitó
Tényi Anett, Gulyás Zoltán - Telefonos segítség
Varga Ferenc József - A stadionok géniusza
Bach Szilvia, Aradi Tibor, Gulyás Zoltán, Varga Ferenc József - Full Service
Bach Szilvia, Aradi Tibor,
(hírek)
Aradi Tibor, Gulyás Zoltán - Szingli pasik
Tényi Anett, Gálvölgyi János - Kátyúügyi illetékes
Varga Ferenc József - Ballag a dakota
Bach Szilvia, Tényi Anett, Aradi Tibor - Trafikban 5.
Aradi Tibor, Varga Ferenc József - Sír a telefon
(hogy lehet ötödik a Trafikban, amikor az elõszilveszteren volt a második? a többi nem került adásba?)
"Sinko Péter tegnap este utoljára mondhatta magát a Rádiókabaré fõszerkesztõjének. Nyugdíjba vonulásával egy csodálatos korszak zárult le a Rádiókabaré történetében. Tegnap készült ez a fotó a színpadra lépésünk elõtt. Rengeteget köszönhetek neki. Nélküle nem lettem volna az, aki vagyok a Rádiókabaréban. Nem lett volna apuuuuu, és póóóóóniiii sem! Nagyon fog hiányozni!"

Köszönöm .
Ha valaki tud ajánlani hasonlo Duna , M1 , M3 linket hálásan fogadnám .
VK
VK
Eutelsat 9A mûholdról is változó bitrátával érkezik?
http://bucuka.1fichier.com/en/
Mondjuk beszédnek a 64 kilobit AAC bõven kellemes, én szinte minden hangoskönyvemet, kabarémat abban tárolom.
(a hangjátékokat 96 kilobit AAC-ben, a háttérzenék és az effektek miatt)
VK
Viszont amióta nem CD-rõl mennek az adások, mint még a kabarécsütörtök idejében, azóta már az alapanyag sem a legjobb minõség, hiszen a rádiók se wav-ból dolgoznak, hanem mp3-ból. (Dolgoztam rádióban, persze nem a nagy államiban, de szerintem ott is ez a helyzet.) Ha pedig már maga az alapanyag mp3, miért várnál jobb minõséget rögzítés után?