17471
A letöltésekhez ajánlott segédprogram: JDownloader
automatán tud letölteni minden szolgáltatótól, nem kell foglalkozni azzal, hogy betelt vagy lassan jön.
A feltöltők munkáját nem kritizálni, hanem megköszönni illik!
Mediafire mappák!
Ikovacs:
Új feltöltések
BUÉK
Comedy Central
Filmek
Hofi
Humorfesztivál
Kabaréklub
Meggyűrűztek
Kabarématiné
Poén Péntek
Rádiókabaré
Rádiókabaré 2012
Showder Klub
Showder Klub 2012
Poén Péntek - Van képünk hozzá
Vegyes
Varga Ferenc József
Válogatások
Lajos9920:
Sas-kabaré
Vkaroly:
Balázs Péter kabaré
Hogy volt?!...
Telepódium
Szilveszter Anno
Poén Péntek - Retro Kabaré
SirTomax:
Archívum
  • ede13
    Oké, akkor a rádiókabarét a jelenlévők zöme leírta. DE: mi a helyzet a Showder Klubbal? Az új évadból lement már kettő (?) rész. Vélemények? Tapasztalatok?
  • Imremagdi
    Fábry jó volt? Én kabarét/poént akarok hallgatni, és nem mesedélutánt! Nem beszélve a 3-4 történet közti ide-oda ugrálás.
    Személyesen ez altatónak jó, másra nem.

Vezető író meg elmehet haza aludni. Mert "szakmájához sokat nem ért...

Dumaszínházasok egymásnak írnak szöveget? Hát a nagyok biztos nem.
    Kisebbekről (Csendi és társai) el tudom képzelni.

Már csak egy kérdés van számomra: Rádiókabaré Litkai, Hadházi stb... miatt volt jó, vagy Sinkó Péternek ilyen jó hatása volt a szövegírókra.
    Első Dumakabaré nekem erre választ adott.
  • kapbenc
    Sziasztok!

Nagyon sok hozzászólás stand-up és koppintás témában. Igyekszem rövid lenni.

1. Állítólag Richard Pryor kihagyhatatlan, akármilyen régi (igen, a Dutyi diliből) valamint Woody Allennek is van stand-up lemeze.

2. Számomra meglepő volt, amikor a Humorfesztiválon (emlékeztek, a rádióműsor, aminek ellopták a nevét Litkaiék és idén már nincs is) Nagy Bandó azt mondta egy próbálkozónak, hogy "az embrióst ÉN már mondtam a rádióban" Szerinte tehát nem az volt a lényeg, hogy ki találta ki, hanem, hogy egy médiumban, adott esetben a Magyar Rádióban ki mondta először. Érdekes hozzáállás, számomra mindig is egy másokat másoló volt.

A héten jelent megy egy cikk az o****.hu-n az EU csatlakozás grafikonokon. Ma százalékosan kevesebben beszélnek idegen nyelveket, mint 10 éve. Azaz mindig is lesz lételeme a külfödi dolgok ellopásának és magyarul, sajátként eladásának. Fenyő Miklós óta ebből él a fél szórakoztatóipar. Mert a buta, "külföldiül nem értő" magyar úgysem jön rá. Ha pedig igen, addigra már úgyis sztárt csinált a tolvajból.

De ismeritek a mondást, "A tavalyi jobb volt". Tíz év múlva a mostani kabarét fogjuk jó időszakként emlegetni.
  • Ikovacs
    Nekem annyira nem tetszett!

A Fábry szerintem qrva gyönge volt, a régi ordenáréságait és poénszerűségeit hozta, a Nádas a 12-15 mps felkonfjaival csak a pénzért sameszkodott, eladta magát, a többi - 4 nem archív - nem volt rossz!

Azért ez 4, egy RK-ban kevés!

• blue moon boy
    Nekem tetszett a mai kabaré.
    Osztályzat: 4-es.
  • ujunkies
    Akkor egy pont Mikónak?
    :)
  • Ikovacs
    Rádiókabaré 2014 május - Ebbe jól beleléptünk - 1. rész vágva

Rk2014_05.zip

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

http://osztott.com/wpyN/
    http://uphos9hrv4.1fichier.com/
    http://www.mediafire.com/?f6pdp029ejcbic2

Jelszó:Ikovacs

25 tracks, 52 minutes 40 seconds

1. Rk2014 05 1 - Bevezető szignál (0:33)
    2. Nádas György - Nyitó duma (1:22)
    3. Nádas György - Felkonf (0:09)
    4. Fábry Sándor - Duma 1 (12:13)
    5. Nádas György - Felkonf (0:29)
    6. Friderikusz János - EU kompatibilis lábtörlő (archív) (1:02)
    7. Nádas György - Felkonf (0:17)
    8. Tényi Anett, Aradi T, Jakab Cs, Vida P - Vállalat (5:59)
    9. Nádas György - Felkonf (0:39)
    10. Jakab Csaba - Hal-lat-lan (2:56)
    11. Nádas György - Felkonf (0:04)
    12. Fábry Sándor - Duma 2 (4:22)
    13. Nádas György - Felkonf (0:18)
    14. Éles István, Farkasházy Tivadar - Az EU csatlakozásról (archív) (1:12)
    15. Nádas György - Felkonf (0:12)
    16. Tényi Anett, Éles István - A tizedik évfordulóra (2:52)
    17. Nádas György - Felkonf (0:40)
    18. Vida Péter - EU-agitátor (2:36)
    19. Nádas György - Felkonf (0:10)
    20. Fábry Sándor - Duma 3 (4:15)
    21. Nádas György - Felkonf (0:30)
    22. Éles István, Ayala - In memoriam Cseh Tamás (4:51)
    23. Nádas György - Felkonf (0:01)
    24. Fábry Sándor - Duma 4 (4:08)
    25. Rk2014 05 1 - Vége szignál (0:50)

• VKaroly
    Rádiókabaré - 2014. május - "Ebbe jól beleléptünk" - 1. rész
    egyben, vágatlanul

itt

VK
  • Dzsini
    Rádiókabaré 2014 május - Ebbe jól beleléptünk - 1. rész

:07 Nádas György - Nyitó
    :08 Fábry Sándor - Duma
    :21 Friderikusz János - EU kompatibilis lábtörlő (archív)
    :22 Tényi Anett, Aradi Tibor, Jakab Csaba, Vida Péter - (?)
    :29 Jakab Csaba - Hal-lat-lan (Némethi Lajos verse)
    :32 Fábry Sandor - Duma 2
    :37 Éles István, Farkasházy Tivadar - Az EU csatlakozásról (archív)
    :38 Tényi Anett, Éles István - A tizedik évfordulóra
    :42 Vida Péter - EU-agitátor
    :45 Fábry Sándor - Duma 3
    :49 Éles István, Ayala - Dal (?)
    :54 Fábry Sándor - Duma 4
  • Dzsini
    Nem szabály, hogy a szerző adja elő a standupot, se külföldön, se itthon. Nálunk például a Dumaszínházasok közös kalapba írják a szövegeket, és volt már több példa is arra, hogy egy szöveget vagy poént többen is "elpróbáltak", mire rájöttek, hogy melyikük szájából szól jól, kinek a stílusához illik. Fábrynak is szövegírói vannak nagyon rég óta, és a külföldieknél se ritka a közös munka (pl. Blue Collar comedy tour).
  • VKaroly
    Rádiókabaré - Kabarématiné - 213. rész
    egyben, vágatlanul

itt

VK
  • ujunkies
    Úgy értettem, hogy ott dolgoztak mellette (Sinkó csak "magnós srácként" referált a 168 óra riportjában Mikóra). Tehát nem műkörmösök voltak, hanem hallottak már rádiókabarét és ott voltak, amikor készült.
    A többivel egyetértek. Itt a különbség a kabaré és standup között. Az egyiket felolvashatja Bajor, Gálvölgyi, stb. a másikat a szerzőnek kell, hiszen karaktere része az egésznek. Még akkor is, ha nem éppen egy beszédvirtuóz (lásd Kőhalmi :) ).
  • gazsula
    Az hogy ezek Sinkó alatt slameszoskodtak, nem gilt. Aki döntési helyzetben van, az a Mikó nevű és a Nyitrai nevű. Ezek sohasem voltak a rádiókabaré közelében sem. Ezek erőltették az új hangot. Le lett itt nyúlva kérem valami. Mikról hirlik, hogy azt tervezte, hogy a standuposok írják le a humoros mondanivalójukat, és majd odaadják egy színésznek, mert azok jobban hangsúlyoznak. Hm. Ilyen tervekkel választották utódnak.
  • ujunkies
    A baj az, hogy aki jobb, az tájszólásban nyomja. Még a hochdeutschot értegetem, de pl. ha osztrákul beszél hozzám valaki, hát eladhatna, mint a marhát.

Én is utánanéztem és meglepődtem, hogy még a német humoristák egyike-másika is úgy tartja, hogy a németeknek nincs humoruk (!)... Nesze neked :)
    Itt a cikk: http://www.globalpost.com/dispatch/germany/110121/german-comedy
    Itt van néhány tipp, de nem vitt nagyon tovább, engem legalábbis.
    http://www.reddit.com/r/LANL_German/comments/1qo5yz/can_anyone_recommend_any_good_german_standup/
    Itt még egy cikk, ahol pozitívan nyilatkoznak róluk:
    http://online.wsj.com/news/articles/SB10001424127887324755104579073071540678580?mg=reno64-wsj&url=http%3A%2F%2Fonline.wsj.com%2Farticle%2FSB10001424127887324755104579073071540678580.html
    Én Mittelmeiert hallgattam anno, de nem voltam elájulva. Megnézem Dieter Nuhrt, hátha találok valamit, amit érdemes meghallgatni.

Ha találsz valamit, légy szíves írd meg ide.
  • Dzsini
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_stand-up_comedians#Germany - első próbának érdemes lehet tőlük keresgélni, akár Youtube-on, akár más felületeken, ahol hanganyagok vannak... (a listán feljebb vannak osztrákok is)
  • BBendegúz94
    Külföldi humoristák terén vannak kérdéseim... Nekem a németem egy fokkal (igazából sokkal) jobb, mint az angolom... Mindenféle ironikus válasz mellőzése nélkül (tudom, hogy mi az általános vélekedés a német humorról) tudtok nekem segíteni? "Jó", tehát vicces német nyelven beszélő (nem kell németnek lennie, lehet osztrák, svájci, de felőlem üzbég is) humoristát keresek. Én örülnék! A segítséget előre is köszönöm!

UI: Axel Stein-ról hallottam, hogy stand upol, de felvételt, vagy hangfelvételt sem találtam (nyilván a filmjei nészerűbbek - passz). Ha esetleg ebben tudnátok segíteni, az is jó lenne!
  • ujunkies
    Az előzőt írtam neked, bocsi.
    Nem ártana egy edit button :)
  • ujunkies
    Biztos vagy benne, hogy a szerkesztők tényleg totálisan agyhalottak? Nem zárom ki, csak kérdezem. Mert ha nem pontosan tudják, hogy amit leadnak szemét. Sinkó mellett sameszoskodtak, igazi humort/kabarét hallgattak éveken át, csak ragadt rájuk valami, nem?
    Szerintem arról lehet szó, hogy azok a humoristák, akik számítanak valamit, nem tudnak azonosulni ezzel a politikailag hátulról meghá.. támogatott kabaréval (lásd közmédia - egy olyan szereplője sincs, aki számítana valamit, de legalábbis nagyítóval kell keresni a sok dilettáns gyökér között). Arról nem beszélve, hogy az államilag finanszírozott kabaré az állam szerint, olyan témákat nem szabadna, hogy érintsen, ami a mostani vezetésnek zsenáns. Az igazi humoristák pedig nem viselik el a szájkosarat. Az újaknak meg mindegy, ők lehetőséget látnak benne, pénzt is kapnak - mi kell még? Az, hogy mindennek nyoma marad és 20 év múlva igazi kabarés csapatok használják a "standupjaikat" csapatépítő tréningeken, már a jövő baja...
  • ujunkies
    Csak egy rövid gondolat még: én is sokat gondolkoztam, azon amit írsz, hiszen előfordult velem, hogy olyan viccet hallottam Hofitól, amit már ismertem. De számomra mindig az volt a csodálatos, hogy úgy adta elő, hogy a már ismert csattanón is tudtam nevetni. Na ez a valami.
    Végigizgulsz egy krimit, úgy, hogy már tudod ki a gyilkos...
  • ujunkies
    Igazad van, teljesen jogos. De, amit megemlítettem Galla és a felrobbanó Pokemon gyár, nem egy vicc volt, hanem egy konkrét sztori. Elejétől a végéig. És csalódás volt a számomra. Nem egy poén, hanem egy egész poénsorozat - a plágiumvizsgálaton fele ennyiért a popsijára csapnának (az is nevetséges, ha valaki egy ismert, szakállas poént Boncztól, Hofitól úgy ad elő, mintha a sajátja lenne - Fábry legalább (néha) hozzáteszi, hogy "ahogy xy mondaná" és a műsora végén ott a stáb, ami írta a szövegét). Azonban itt szerintem ennél jóval több volt.

Itt élek én is, látom, hogy mi folyik, hallgatom a kabarét, tudom, hogy kevés az újdonság, kevés a tehetség, de valahogy pont Gallától nem vártam, hogy lemegy a mezei egy standup-setes, vidéki kulturházashaknis szintre. Az is igaz, hogy kevesen beszélnek nálunk angolul, de ennyire nem. Még ha egy zulu standup-ból nyúlt volna... :)
  • Dzsini
    És amikor egymásnak írnak sztorikat? Vagy amikor egy már évek (évtizedek) óta közismert sztorit adnak elő?
    "Sziasztok, Kiss Ádám vagyok, a ma esti szövegemben Litkai Gergely, Hadházi László és Pataki Balázs szövegeit adom elő úgy, mintha velem történtek volna."
    És ha egy hónap múlva valaki más adja elő, ráadásul kicsit finomítva (mert próbálgatják, hogy melyiküknek fekszik jobban)?
    Én már több amerikai standupostól is hallottam a nálunk is évtizedek óta ismert felüljáró alá beszorult teherautós sztorit (no mi van beszorult? - nem, felüljárót szállítok), a saját stílusukban, saját élményként előadva. Ki lehet a szerző? Hogy lehetne rá hivatkozni? :)

Egy jelenet, főleg ha nyomtatásban is megjelenik, egyértelmű szerzőségi adatokat tartalmaz, nagyjából fix szöveggel, forgatókönyvvel. Egy vicc nem. Hofi is ezernyi viccet mondott el a fellépésein, akkor azok onnantól az övéi?
  • gazsula
    Én is ott voltam a "rádiókabaré" felvételén. Fábry tényleg jó volt, de mint régi "fan" akár idézni is tudom a rádióban már elhangzott poénjait. Már szilveszterkor is egy régi számát turbózta fel. (Első peep show az APEH-hal szemben) A többi viszont siralmas.
    Nehéz minősíteni az „új” rádiókabarét indulatok nélkül. A baj szerintem az, hogy az új vezetés szemmel láthatóan azt hiszi, sőt valószínűleg mélységesen hisz abban hogy ez az igazi, ez az „új standupos generáció”. Ebből kibillenteni nehéz őket, pláne így hogy csak ezen a fórumon dohogunk, amit valószínűleg nem olvasnak ezek. Én mindenesetre írtam egy tiltakozó emilt. Be van mondva a műsor végén, hogy „főszerkesztő” Nyitrai Kata. Tudom, hogy az ilyen cégeknél úgy van a posta, hogy né[email protected] Nevek közben pont. Tehát ha valaki írni akar, akkor így tegye. Az én emilem nem jött vissza, tehát „becsapódott”.
  • ujunkies
    Igen, azt, ahogy korábban is: XX angol szerző, vagy Monty Python jelenete.

Nyilván, ha valaki az egész sóját úgy legózza össze, akkor hosszú lenne thanks-lista és ciki is :))
  • Dzsini
    Rengeteg, és nem csak nála, hanem a mostani standupos generációnál is :) (nem az új, ami múlt héten volt, hanem az "előző")

Ahogy Nagy Bandó is internetes viccoldalakról gyűjtögette az anyagát, ők is oda nyúlnak, ahova lehet. Lefordítják, kicsit átírják a mi környezetünkre, és eladják - az a néhány emberke, aki meg hallgatja az amerikai/angol standupokat és a magyarokat is, meg bólogat rajta. Mégis mit mondhatnának? "Ezt a standupot George Carlin 1975-ös fellépése alapján írtam"? :)

• ujunkies
    Hát igen, kicsit utánanéztem George Carlin standupjainak a youtube-on és mégrögtön az elsőnél (/watch?v=Dotst9uK2SA) beleszaladtam egy Galla koppintásba (autóvezetés, baleset, stb.). Tudom, hogy a karrierjét nagy részben arra alapozta, angol sketch-eket ad elő magyarul, de ott legalább jelezte, hogy kitől van a jelenet...
    Hát, csalódtam.
    Vajon hány csontváz dől ki még a szekrényből? :)
  • Imremagdi
    Facebook-n rádiókabaré oldalon egy vélemény a tegnap felvételről.
    (azt láttam, hogy alig fogytak a jegyek)

"Ha ma este a Tháliában - ahol arcpirítóan kevés néző volt – nem Fábry vitte volna el számomra meglepően remek, szórakoztató monológjával az első teljes órát, akkor a jegy ára totális pénzkidobás lett volna.
    Az a maroknyi fellépő nem is értem, hogy tud azonosulni ezzel a színvonal alatti előadással.
    A régi felvételek hangulata, amikor még voltak igazi poénok, és a könnyünk folyt a nevetéstől, már csak emlék. Nagyon szomorú és megbocsáthatatlan, amit a Rádiókabaréval tettek."
  • ede13
    Bill Hicks műsorok közül is van pár feliratos. Ugyanakkor a monitorral pofoztam fel magam, mikor megláttam, hogy valaki SZINKRONIZÁLTA Jeff Dunham HASBESZÉLŐ műsorát.
    ...

-.-
  • Dzsini
    Van, amiről lehet beszélgetni, van amiről meg szerintem nem... részemről nem tartom épületesnek leírni tizenhatodszor, tizenöt formában, hogy mi nem tetszett azok közül, amit mindannyian meghallgattunk (ha meg valaki elég hevesen írja le, hogy neki mi nem tetszett, akkor az se nagyon fogja leírni, hogy neki meg igen, akinek mégis, nehogy vita legyen belőle).

Ez legalább egy olyan téma, ami nem volt még nagyon kibeszélve, és hátha hallunk egymástól olyasvalamiről, amit érdemes meghallgatni, és még nem találkozott vele mindenki.

Azoktól pedig, akik az adott nyelvet épp nem beszélik, és így kimaradnak belőle elnézést kérek a többiek nevében is. Sajnos nagyon kevés ilyen műsor van meg feliratozva, bár találkoztam már több felvétellel, amihez készült - pl. Jeff Dunham műsorait biztosan megcsinálták már, Carlin felvételeket is láttam már feliratozva.
  • ede13
    Lám-lám, ahogy bedobja valaki a külföldi stand-upot (ami valóban az), máris elkezd pezsegni az élet.
    Robin bátyánktól a következőt ajánlanám, csak hogy lássuk, messze van a filmbéli karaktereitől: Robin bácsi és a szerelmes együttlét
    A Jelenetek egy házasságból sorozat egyszerűen verhetetlen (amit MisterV is említett).
    VFJ és Maksa egyszemélyes karakterszínházai se semmik, azok ugye nem hagyományos értelemben vett stand-up műsorok.
    DE én azt mondom, hogy a rádiókabaré egyik legszebb gyöngyszeme ez: Édes ékes apanyelvünk
  • ujunkies
    Hofi standupos volt, de még milyen :)

A zenében pedig szerintem a mainstream pop-ra igaz, amit írsz. Ha kicsit körülnézel kincsek vannak. Maradandóak. Szerintem egy The Knife-ot 20 év múlva is bármikor meghallgatok, vagy Radioheadet és ne soroljam. Coco Jumbót, meg Ákost meg eddig se.
    De ha holnaptól nincs könnyűzene, akkor még ott a klasszikus...
    Azért zenében milliószor jobban állunk, szerencsére, mint kabaréban.

Mellesleg szerintem felfújt dolog a kabaré-standup szembeállítás - két műfaj egy művészeti ágon belül. Mint a kő- és a faszobrászat. Egyik sem jobb, mint a másik. Csak más.
  • Tofa
    Üdv,
    Robin Williams stand-upjait én is csak ajánlani tudom. A filmekért, amikben szerepelt, nem rajongok annyira, de a stand-upjain remekül szórakoztam, legyen akár régi darab, akár friss. Valami hihetetlen figura.
  • MisterV #9439
    Én még mindig úgy vagyok vele, hogy nem feltétlenül kell stand-up felé elmenni... Kern - Taxi, Gálvölgyi-Csala - Pillanatok egy házasságból, Utazási prospektus, Hófehérke és a 7 elgyötört törpe, Hugyos Józsi, Áruházi csata, ...

Egy stand-up-ra mikor fog bárki is évekkel később emlékezni? Egy igazán jó kabaréra viszont még akkor is emlékszünk, amikor már rég nem aktuális témákkal foglalkozik.

Gondolj csak bele... nekem van egy telefonom, ami már több, mint 10 éves és még mindig működik, a maiakban viszont már az aksi sem cserélhető némelyikben. Akkor ha már a technikában sem törekszenek a tartósságra, mit várjunk mástól?

Nem lesz több Hofi, nem lesznek nagy nevek/színészek a kabaréban, akiktől jó volt. Nem véletlenül tanul egy színész több évig, mire kikerül a színpadra. A stand-up-osok többsége soha nem tanult beszédtechnikát, előadásmódot, ... és azért nem mindegy, hogy egy szép verset kellő hangsúllyal, szünetekkel, vagy szimpla felolvasásként kapunk. Így el lehet gondolkodni, hogy maga a vers (esetünkben a kabaré) a fontos, hogy megkapjuk egy monoton beszédhibás gyerek tolmácsolásában, vagy inkább akár egy igénytelenebb verset, de jó előadásban.

Én zenével foglalkozom, ott kb. ugyanez a helyzet. Az éves kiadott friss zenék 60-70%-a 80-as évekbeli slágerek koppintása, annyival feldobva, hogy egy néger rápofáz a zenére és 2 hangszert kicseréltek. Zenében sincs már maradandó, amit 2 év múlva még mindig dúdolnának, de ami meg 20 éve volt, azt mégis kívülről fújják a fiatalok is.

Felgyorsult a világ és így lett igénytelenebb. Amikor még magnóval kellett lesni a kabarékat, teljesen más feeling-je volt a dolognak és érték volt, mert én vehettem fel. Most szimplán rákeresek, letöltöm, beletekerek és el is felejtem.

A túl nagy szabadság, lehetőséget sokasága elveszi az élvezeti értéket.

Én már nem várok semmit a mai kabarétól. Lehet, hogy a fiatalságé a jövő, ám én még a jelenben élek és szeretnék most felnőtt, befutott, bizonyított humoristákat, jeleneteket hallani. Nagyravágyó lennék? Úgy tűnik, így marad a nosztalgiázgatás és a régi nagy nevettetők felidézése, az újak pedig humorizáljanak a fiatalságnak, akik nem tudják még/már, hogy milyen az igazán jó és időtálló humor.
  • roland1974
    Sziasztok!

Köszi az itteniek munkáját!
    Én is nagy gyűjtő vagyok én speciel a klasszikus kabaré film felvételeket gyűjtöm. Csere partnereket keresek!
    Az alábbi linken tölthető le a klasszikus kabaré film felvételeim gyűjteménye:
    Kabaré film gyűjteményem

Ha van olyan klasszikus kabaré videód ami ezen nem szerepel írj az [email protected]
    mail címemre és mehet a csere.
    Nagyon keresek szilveszteri felvételeket, további telepódiumokat vagy farkasházy kabarékat, kabaré est felvételeket a régmúltból.

Ha nincs cserealapod, de vmi érdekel a listámból, akkor is nyugodtan írj, valamit kitalálunk:)
  • ujunkies
    "Mrs. Doubtfire, Adrian Cronauer a Jó reggelt Vietnamból vagy John Keating a Holt költők társaságából"
    Ezeket a filmeket pozitívum vagy negatívumként említetted? Én kiütést kapot tőlük. Mindig ugyanaz a könnyes szem, buta mosollyal - az egyarcú színész.
    Egyre kiváncsibb vagyok mit tudhat, mint standupos.

Muszáj találnom valamit, mert a mostani magyar humortól, kevés kivétellel csak sírni tudok. Elkezdtem a Kakukk Marcit és a Bakterházat hallgatni hangoskönyvben - ezek legalább viccesek :)

• Dzsini
    Ha belegondolsz, egy standupos tulajdonképpen ripacs kell, hogy legyen, hiszen túlzásokból, erőltetett dolgokból (is) épül fel a műsora.

Robin Williamsnél pedig azért nem ugyanaz a kategória Mrs. Doubtfire, Adrian Cronauer a Jó reggelt Vietnamból vagy John Keating a Holt költők társaságából.

Egy esélyt pedig - szerintem - mindenki megérdemel a lenti listáról (és még sokan mások is, akiket hirtelen kifelejtettem) - legfeljebb nem tetszik az a stílus, amit ő előad, és továbblépsz. Vagy elteszed máskorra, amikor éppen olyan kedved lesz. George Carlinból is néha sok tud lenni, amikor könnyed, inkább idétlenkedős, sztorizós poénkodásra van hangulatom :) Ettől még ő nem lesz rossz, csak épp akkor nem nekem szól, amit mond.
  • ujunkies
    Tyűha, nagyon köszönöm!!
    (Robin Williams neve meglepett, nem ismertem, mint standupost, viszont, mint színész, az egyik legnagyobb ripacs a földön. Bocs. Lehet, hogy Hollywood mutálta el csúnyán. Adok neki egy esélyt :) )

Köszönöm még egyszer.
  • Dzsini
    Apai nagyapja volt mexikóba emigrált magyar orvos. Ő már igazából amerikai-mexikói, csak a családneve Szekely.
  • YetiinLochNess
    Louis C.K. szerintem zseniális, ráadásul úgy tudom, hogy ő magyar származású is. (C.K. = Székely)

• Dzsini
    ó, és Whoopi Goldberg - nem véletlenül vezette éveken át az Oscar gálákat, óriási dumás ő is - nagyon sok komikus (vagy kevésbé komikus) színésznek van standupos múltja.
  • Dzsini
    Tényleg, Dunham kimaradt, ő is jó, még hallgatva is, kép nélkül.