Stand-Up Comedy, Kabaré

Oldal 1 / 353Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SirTomax írta (#17628):
Egyetértek Imremagdival. A rádiókabaré Fábry-korszaka egyértelműen mélyrepülés. Maga Fábry nyilatkozta sokszor, hogy soha ennyi műsorideje nem volt még a kabarénak a rádióban. Ilyenkor mindig felment bennem a pumpa. Minek minden héten majd egy órányi kabaré, amikor a 99%-a hallgathatatlan, kínosan rossz. Nem alkotó műhelyt, hanem egy a résztvevőknek jól fizető gyárat csinált. Fábry legnagyobb bűne, hogy semmilyen szerkesztői munka nem volt érzékelhető. Válogatás nélkül nyomták be a rosszabbnál-rosszabb írásokat, hogy meglegyen a műsoridő. Néha ő maga is megjelent, 20 percet beszélt, ami alatt vagy valami régi számát mondta el sokadszorra is, vagy valami teljesen érdektelen, unalmas, poén nélküli dumát. De más előadók is gátlástalanul mondták el ugyanazokat a régi poénokat, amiket már többször is elsütöttek a rádiókabaréban.

Még a legjobb színészek is érezhetően szenvedtek a rossz jelenetek felolvasásnál. De több olyan színészt is meghívtak, akiknek egyszerűen nincs érzékük ehhez a műfajhoz. A színvonalat egyedül azok az A-kategóriás stand-uposok hozták, akik egyáltalán hajlandóak voltak elfogadni a meghívást: Felméri, Aranyosi, Badár, Orosz, Szomszédnéni, stb. (elnézést akiket kihagytam). Viszont több olyan Zs-kategóriás stand-upos is szerepelt rendszeresen, akiket még egy klubba sem hívnék meg, annyira gáz amit csinálnak.

A Farkasházy-korszakban és előtte is, rengeteg energiát fektettek a válogatásba és az ígéretes írások csiszolásába. Ezt a munkát teljes egészében zárójelbe rakták.
Megszűnt a vidékjárás is, amit szintén bűnnek tartok.

Szerintem a mindenkori rádiókabaré-szerkesztő felelőssége lenne az archívum megóvása és az ismétlő műsorok szervezése is. A kabarématiné volt ilyen mostanáig, de az utolsó néhány évben a klasszikus kabarészámokat teljesen levették a műsorról. Az archívum sorsát pedig homály fedi. Szóbeszédek vannak, hogy a nagy részét kidobálták digitalizálás nélkül, de bizonyosságot erről nem lehet tudni, mert illetékes erről soha nem nyilatkozott.

Vida Péter semmilyen érdemi változást nem hozott. Csináltatott egy új szignált és minden műsorból lecsípett magának 10-12 percet valakivel beszélgetni. Minden más maradt.

Mióta feljött az utóbbi évek rádiókabaréinak véleményezése, én is gondoltam megírom a saját gondolataimat, de.. Közben olvasva a Te üzeneted, rájöttem semmi szükség rá. Ugyanis az én véleményem teljes mértékben ugyanez,
az első szótól az utolsóig.

ximix írta (#17629):
45 perctől
https://www.youtube.com/live/9cdtmLf0X38?si=kcn37tAyOtXANpEs&t=2700
Utoljára szerkesztette: ximix, 2026. 08. 21. 13:22

Ezt és a hasonló nyilatkozatokat ismerem. Én azt írtam, hogy illetékes még soha nem beszélt erről. Azt tekinteném hiteles és biztos információnak.
ximix

SirTomax írta (#17628):
Az archívum sorsát pedig homály fedi. Szóbeszédek vannak, hogy a nagy részét kidobálták digitalizálás nélkül, de bizonyosságot erről nem lehet tudni, mert illetékes erről soha nem nyilatkozott.

45 perctől
https://www.youtube.com/live/9cdtmLf0X38?si=kcn37tAyOtXANpEs&t=2700
Utoljára szerkesztette: ximix, 2026. 08. 21. 13:22
Egyetértek Imremagdival. A rádiókabaré Fábry-korszaka egyértelműen mélyrepülés. Maga Fábry nyilatkozta sokszor, hogy soha ennyi műsorideje nem volt még a kabarénak a rádióban. Ilyenkor mindig felment bennem a pumpa. Minek minden héten majd egy órányi kabaré, amikor a 99%-a hallgathatatlan, kínosan rossz. Nem alkotó műhelyt, hanem egy a résztvevőknek jól fizető gyárat csinált. Fábry legnagyobb bűne, hogy semmilyen szerkesztői munka nem volt érzékelhető. Válogatás nélkül nyomták be a rosszabbnál-rosszabb írásokat, hogy meglegyen a műsoridő. Néha ő maga is megjelent, 20 percet beszélt, ami alatt vagy valami régi számát mondta el sokadszorra is, vagy valami teljesen érdektelen, unalmas, poén nélküli dumát. De más előadók is gátlástalanul mondták el ugyanazokat a régi poénokat, amiket már többször is elsütöttek a rádiókabaréban.

Még a legjobb színészek is érezhetően szenvedtek a rossz jelenetek felolvasásnál. De több olyan színészt is meghívtak, akiknek egyszerűen nincs érzékük ehhez a műfajhoz. A színvonalat egyedül azok az A-kategóriás stand-uposok hozták, akik egyáltalán hajlandóak voltak elfogadni a meghívást: Felméri, Aranyosi, Badár, Orosz, Szomszédnéni, stb. (elnézést akiket kihagytam). Viszont több olyan Zs-kategóriás stand-upos is szerepelt rendszeresen, akiket még egy klubba sem hívnék meg, annyira gáz amit csinálnak.

A Farkasházy-korszakban és előtte is, rengeteg energiát fektettek a válogatásba és az ígéretes írások csiszolásába. Ezt a munkát teljes egészében zárójelbe rakták.
Megszűnt a vidékjárás is, amit szintén bűnnek tartok.

Szerintem a mindenkori rádiókabaré-szerkesztő felelőssége lenne az archívum megóvása és az ismétlő műsorok szervezése is. A kabarématiné volt ilyen mostanáig, de az utolsó néhány évben a klasszikus kabarészámokat teljesen levették a műsorról. Az archívum sorsát pedig homály fedi. Szóbeszédek vannak, hogy a nagy részét kidobálták digitalizálás nélkül, de bizonyosságot erről nem lehet tudni, mert illetékes erről soha nem nyilatkozott.

Vida Péter semmilyen érdemi változást nem hozott. Csináltatott egy új szignált és minden műsorból lecsípett magának 10-12 percet valakivel beszélgetni. Minden más maradt.
Az lehet, de én attól még elismerem Fábryban a profi dramaturgot és a profi beszédet, szókincset.
Később talán, az nem is izgat túlságosan, mivel én még bőven a Dumaszínház előtti, termékeny időszakról beszélek. Az akkoriban formálódó történeteit sokszor előadta mindenfelé, kellőképpen személyesek és egyediek, és persze később sem hallottam hasonlót a többiektől.
Utoljára szerkesztette: _tki_, 2026. 08. 19. 18:26
Akkor még egyszer...

Szóval azt ugye tudod, hogy Fábry poénjainak a nagy részét a standuposok írták? 😊
az ugye megvan, hogy a Fábry poénjainak a nagy része a standuposoktól jött? 😊
Léteztek olyan emberek, mint Fábry, akik rendkívül jól képesek szöveget megformázni, feszessé, részletdússá, élvezetessé tenni műveltséggel, tapasztalattal, sőt még kiválóan elő is adni.

Ritka képesség ez, semmi köze a főként testfunkciók működésével elfoglalt, visszataszító, évtizedek alatt egy-két jó villanást felmutató stand up-hoz és alulmúlhatatlan közönségéhez, vagy az aszott, jellegtelen rádiókabaréhoz.

Csak éppen ha elfogy az alapanyag, az élmény, a mesélnivaló, akkor kiderül, hogy mégsem íróféle az illető, és onnan meredeken vezet lefelé az út - a többi (tv-, rádióműsorok és a kulisszák mögötti összefüggések) meg sosem érdekelt, legyen ez az én hibám.
Utoljára szerkesztette: _tki_, 2026. 08. 19. 11:46

Imremagdi írta (#17621):
Ahogy YT is írtam, de ha olvastad ezt a csoporot évek óta, akkor Fábry és a Rádiókabaréban betöltött szerepében itt sokunk nem ért veled egyet...
Én nagyon szeretném, ha visszatérne a régi megszokott Rádiókabaré.
És úgy általában a kabaré műfajában egy nagy reforma lenne szükség.
És itt nem csak a Rádiókabaréra gondolok.

Kevesebb és minőséggibb tartalom. Kb 10 éve ezt mondom, Kíváncsi leszek, hogy ez mikor fog a döntéshozókban tudatosulni. Kabaré az művészet és nem üzlet!

A youtubeon is elolvastam és ott is kértelek, hogy részletezd hogy mire gondoltál pontosan, hogy miben lett rosszabb, mit vett el Fábry a Rádiókabarétól. Amúgy meg persze, régebben minden jobb volt, de gondolom neked nagyobb és több panaszod is van.
Imremagdi

felméripéter írta (#17617):
Köszi! Hetente jön ki új beszélgetés, lesz még olyan, amelyikben szóba jön a Rádiókabaré. Majd ide is bedobom a részeket, ahogy haladunk 😊

Ahogy YT is írtam, de ha olvastad ezt a csoporot évek óta, akkor Fábry és a Rádiókabaréban betöltött szerepében itt sokunk nem ért veled egyet...
Én nagyon szeretném, ha visszatérne a régi megszokott Rádiókabaré.
És úgy általában a kabaré műfajában egy nagy reforma lenne szükség.
És itt nem csak a Rádiókabaréra gondolok.

Kevesebb és minőséggibb tartalom. Kb 10 éve ezt mondom, Kíváncsi leszek, hogy ez mikor fog a döntéshozókban tudatosulni. Kabaré az művészet és nem üzlet!

http://s2b-hu.ikariam.gameforge.com/reg.php?fh=400ce81271ab4218ebc88d115104c2f1

Ebben a videóban Aranyosi Péterrel beszéltük ki az egy évvel ezelőtti, Partizánnak adott interjújának következményeit:
A sorozat első beszélgetése. És persze itt is szóba jön a Rádiókabaré 😊
Sziasztok!
Köszönöm szépen minden feltöltőnek és hozzászólónak a sokéves Rádiókabarékkal kapcsolatosakat!
Elvettem-, és néhányszor kivettem részem ennek a fórumnak a működéséből.
Mivel egy ideje másképp alakulnak a dolgaim, ezért most elköszönök mindenkitől itt a Fórumon.

További jó Fórumozást mindenkinek!

Ui.: Ha nagyon kíváncsi lennék ezután még egy darabig, vissza-vissza nézek, de már nem írok!

Üdv: Peti

grekon írta (#17616):
Köszönjük . Minél több ilyet .
Lesz folytatás a kaiserrel miért szállt ki a rádiókabaréból ??

Köszi! Hetente jön ki új beszélgetés, lesz még olyan, amelyikben szóba jön a Rádiókabaré. Majd ide is bedobom a részeket, ahogy haladunk 😊

felméripéter írta (#17615):
Sziasztok, megosztom veletek ezt a beszélgetést Aradi Tiborral. Szóba kerül a Rádiókabaré és annak jövője is.

Köszönjük . Minél több ilyet .
Lesz folytatás a kaiserrel miért szállt ki a rádiókabaréból ??
Sziasztok, megosztom veletek ezt a beszélgetést Aradi Tiborral. Szóba kerül a Rádiókabaré és annak jövője is.

smith09 írta (#17607):
Visszatérően hallgatom " digitizedbyfulop94 " csatornáját. Remek és régi felvételeket tesz fel rendszeresen. Ajánlani tudom mindenkinek.

Akkor akár be is linkelhetted volna . .
Mert én átnézém a juhtyúk csatornáját s négy méternyi lakodalmas rotty közepette leltem 4-5 kabaret , s ebből egyikbe belehallgatván a 6 felvételböl 5 megvala a SirTomax által likelt
kabarekazettak (igentesen remek ) gyüjteményben . .
Ami letölhető . .
Utoljára szerkesztette: grekon, 2026. 06. 10. 21:57
Sziasztok!
A 2010-es Búék első fele Ikovacs rögzítése, míg a második fele hasonló hangminőségből 128kbps-ból 192kbps készítettem.
A többi teljesen az itteni feltöltők rögzítése.
Az alábbi BÚÉK Rádiókabarék egységesen lettek rendezve. Pl.: minden évbe (fájlokba) színes borítót tettem, valamint a metaadatokban az Album előadó, és az Album egységes módon van megnevezve.

BÚÉK_1988-1997_Rádiókabaré
BÚÉK_1998-2004_Rádiókabaré
BÚÉK_2005-2010_Rádiókabaré
BÚÉK_2011-2018_Rádiókabaré
BÚÉK_2019-2026_Rádiókabaré

Üdv: Peti
smith09
Visszatérően hallgatom " digitizedbyfulop94 " csatornáját. Remek és régi felvételeket tesz fel rendszeresen. Ajánlani tudom mindenkinek.
kjozsef056

Mert még gyerek vagy a kabaré hallgatásba . .

SirTomax

Irtam privátot .

kjozsef056 írta (#17604):
Nem értem a humoristákat... Ennek az aranyosi önállónak a 90%-a már 76x lerágott és elhangzott poén volt. De sajnos kb az összessel ez van. Kiss Ádám übernonpluszultra műsorát is vártam mint az állat aztán ott is kb csak ismétlés volt

Szabadságon voltak az írók. A legjobb, amikor több "humorista" is ugyanazt az anekdotát meséli, mintha velük történt volna meg. 🤣

SirTomax írta (#17603):
Aranyosi Péter - Covid maszktól ársapkáig (2026)
Kabarélexikon - 233. rész - Kincses Zoltán
Kabarématiné - 1331. rész (2026.06.06)
Kabarématiné - 1332. rész (2026.06.07)
Rádiókabaré - 2026.06.06.
Showder Klub S36E06
Utoljára szerkesztette: SirTomax, 2026. 06. 09. 14:27

Nem értem a humoristákat... Ennek az aranyosi önállónak a 90%-a már 76x lerágott és elhangzott poén volt. De sajnos kb az összessel ez van. Kiss Ádám übernonpluszultra műsorát is vártam mint az állat aztán ott is kb csak ismétlés volt
Rádiókabaré - 2026.06.06 Házigazda : Felméri Péter

Vida Péter - Müller Péter Sziámi
Móricz Tamás : Magyar Péter üzenetrögzítöje - Aradi Tibor , Bach Szilvia , Kerekes József , Vida Péter
Lorán Barnabás (Trabarna) -
Vapausz Attila : Parlamenti munka - Győri Péter , Bokor Barna
Hekl Krisztina : Vajon mire gondolt .. - Gubás Gabi , Bach Szilvia
Wéber Tamás : Élet képtelenségek - Vida Péter
Aradi Tibor : Élet a barkácsáruházban - Aradi Tibor, Vida Péter
Kincses Zoltán : Gazsi és Pesta meg az érettségi - Vida Péter, Kerekes József
Bach Szilvia - Jolika és a hatalmas összeesküvés

NB2 írta (#17600):
vagy esetleg vár csöndben türelmesen, mert ahogy eddig mindig SirTomax feltölti őket a következő héten

Mint írtam vissza lehet nézni a teljes 2 óra 30 percet reklámmal eltekerés nélkül.. De már 2 napja megnéztem torrenten..

bg800306 írta (#17597):
RTL+-on vissza lehet nézni, most próbáltam, ingyenes csomaggal is elindult.

vagy esetleg vár csöndben türelmesen, mert ahogy eddig mindig SirTomax feltölti őket a következő héten

kjozsef056 írta (#17596):
Tegnap volt tv-ben a Kiss Ádám 40/20 adása... bizom benne hogy nemsokára felkerül, mert ennyi k*****ott reklámot agyam kiégett. Sajnos a telekom appban nem beletekerhető így félbehagytam és onnan se lehet folytatni előről kéne kezdeni 😞

RTL+-on vissza lehet nézni, most próbáltam, ingyenes csomaggal is elindult.
Tegnap volt tv-ben a Kiss Ádám 40/20 adása... bizom benne hogy nemsokára felkerül, mert ennyi k*****ott reklámot agyam kiégett. Sajnos a telekom appban nem beletekerhető így félbehagytam és onnan se lehet folytatni előről kéne kezdeni 😞
Sziasztok
Köszönöm szépen a feltöltők munkáját és minden feltöltést! :-)

Ikovacs BÚÉK 2010-es Rádiókabaréját elkészítettem teljesre.
BUEK_2010 Radiokabare 192kbps-vagva
Az első fele, ami Ikovacs linkjei között amúgy is megtalálható, míg a második fele 128kbps ".mp3"-ból lett "Audacity"-vel megvágva, majd ".wav"-ba mentve, ami után "EZ CD Audio Converter"-rel 192kbps ".mp3"-ba konvertálva.
Minőségbeli különbséget Ikovacs anyagának MP3 192kbps első fele, és az általam beszerzett második fele anyagának MP3 128kbps tömörítése között laikus füllel nem érzékelhető. Szinte egy minőségnek tűnik. Hangerőben is megegyezik a két eredeti anyag. A második felében néhány vágásnál érzékelhető pillanatnyi szünet.
Megjegyzés: A Rádiókabaré anyagot elláttam saját borítóval, és az összes fájlnév Ikovacs Tracklista írását követi.
Akinek így is jó, töltse.

Szép napot mindenkinek!
Üdv, Peti
Imremagdi
Varga Ferenc József miért nincs már a Rádiókabarében? Ő öntött így vagy a rádió?

http://s2b-hu.ikariam.gameforge.com/reg.php?fh=400ce81271ab4218ebc88d115104c2f1

Rádiókabaré - 2026.05.23. Házigazda : Orosz György

Vida Péter - Füzi Gábor
Móricz Tamás : Plázasürgüségi - Bozó Andrea , Ifj. Jászai László , Schneider Zoltán
Bach Szilvia - Kálmán sportol
Horváth Tibor : Muki - Vida Péter , Ifj. Jászai László , Nádas György
Maksa Zoltán -
Ürmös Zsolt : Zebrák titkos élete - Vida Péter , Bozó Andrea , Nádas György , Aradi Tibor
Babauz Attila : Hat nyalásos - Schneider Zoltán , Vida Péter
Aradi Tibor : 1 nap a szálodában - Aradi Tibor , Vida Péter
Szia teszt!

SirTomax biztosan fel fogja tenni, csak várj egy picit.
Sziasztok!
Esetleg valaki nem mentette le tegnap?
Viasat3 05.22 19:00
Dumaszínház
Ez nem hiszti! - Női stand-up előadók a színpadon
Gondolatok a Rádiókabaréról
Rádiókabaré - 2026.05.16. Házigazda : Orosz György

Vida Péter - Ifj. Jászai László
Szabados Gábor : Apróságok - Bozó Andrea , Schneider Zoltán , Vida Péter
Noe Bex -
Véber Tamás : Ovodában - Petridisz Hrisztosz , Faragó András
Oda Ábel : Plüsmacskák - Schneider Zoltán , Vida Péter , Nádas György , Ifj. Jászai László
Aradi Tibor : Azt irja - Aradi Tibor , Bach Szilvia
Falugyűlés - Ihos József , Schneider Zoltán , Bozó Andrea , Ifj. Jászai László , Nádas György , Vida Péter
Nem bírom a hangját de az a Dóra nem Nóra inkább véletlenül? 😊

Mr. Blende

Cziras írta (#17583):
https://www.youtube.com/watch?v=RQB8DwmYdog

köszönöm szépen
https://www.youtube.com/watch?v=RQB8DwmYdog

davideni írta (#17581):
üdv!a heti hetes új részeit nem rögziti véletlenül valaki?

Szia. Én az újat hol torrentről szedem le, hol az RTL+ ról nézem vissza, a réginek a közelében sincs....

A régi részeket pedig az RTL yutub csatornájára töltik felfelé napi rendszerességgel

üdv!a heti hetes új részeit nem rögziti véletlenül valaki?
Oldal 1 / 353Következő →