17494
A letöltésekhez ajánlott segédprogram: JDownloader
automatán tud letölteni minden szolgáltatótól, nem kell foglalkozni azzal, hogy betelt vagy lassan jön.
A feltöltők munkáját nem kritizálni, hanem megköszönni illik!
Mediafire mappák!
Ikovacs:
Új feltöltések
BUÉK
Comedy Central
Filmek
Hofi
Humorfesztivál
Kabaréklub
Meggyűrűztek
Kabarématiné
Poén Péntek
Rádiókabaré
Rádiókabaré 2012
Showder Klub
Showder Klub 2012
Poén Péntek - Van képünk hozzá
Vegyes
Varga Ferenc József
Válogatások
Lajos9920:
Sas-kabaré
Vkaroly:
Balázs Péter kabaré
Hogy volt?!...
Telepódium
Szilveszter Anno
Poén Péntek - Retro Kabaré
SirTomax:
Archívum
automatán tud letölteni minden szolgáltatótól, nem kell foglalkozni azzal, hogy betelt vagy lassan jön.
A feltöltők munkáját nem kritizálni, hanem megköszönni illik!
Mediafire mappák!
Ikovacs:
Új feltöltések
BUÉK
Comedy Central
Filmek
Hofi
Humorfesztivál
Kabaréklub
Meggyűrűztek
Kabarématiné
Poén Péntek
Rádiókabaré
Rádiókabaré 2012
Showder Klub
Showder Klub 2012
Poén Péntek - Van képünk hozzá
Vegyes
Varga Ferenc József
Válogatások
Lajos9920:
Sas-kabaré
Vkaroly:
Balázs Péter kabaré
Hogy volt?!...
Telepódium
Szilveszter Anno
Poén Péntek - Retro Kabaré
SirTomax:
Archívum
-
NB2 #17494 Kik nem nézik a nyugati filmeket? :) 30 év alatt szerintem az emberek 80%-a már streameket néz. -
Miért ne lenne műsor?
Nézz meg egy régi műsor újságot
70-80-90 évek első fele.
Egyik adón volt este most színház közvetítés a másikon esetleg valami film, aztán ennyi.
Meg nézd meg milyen műsorok voltak akkor.
Az embereknek sokkal magasabb az ingerküszöbe. Régen volt kettő csatorna és kb annyi.
Mikor mo.-n elkézdték sugározni a " nyugati " filmeket mindneki azt nézte, ma már megsem nézik sokan azokat.
-
SirTomax #17492 Kabarélexikon - 220. rész - Elek Ferenc
Kabarématiné - 1305. rész (2026.02.21)
Kabarématiné - 1306. rész (2026.02.22)
Rádiókabaré - 2026.02.21. -
Cziras #17491 Rengeteget tudnék mesélni.
Még általános iskolás voltam.. pénteken délután átmentem Édesanyám szüleihez hétvégére ott aludni és hétfő reggel mentem haza hogy iskola...
Mindig vártuk hogy milyen kabaré műsor lesz az m1-en.
Hát más korszak volt az biztos...jobb is volt... lehet csak azért mondom mert gyerek voltam, de szerintem jobb volt...
most meg van 120 csatorna, de műsor az nincs...
Az m3 csatornát is sokat néztem amikor még tévén látható volt. Hogy miért kaszálták el passz.
Neten már külön nem nézem.
31 vagyok,és még most voltam gyerek... megy az idő...
-
Vónos négyes igazi klasszikus, de én az optikusnál c bohózatot is szeretem.
Nóti Károly és Lőrincz Miklós műveit szerencsére rendszeresen játszotta a Szeszélyes Évszakok ill különböző más műsor annak idején az MTV -n.
Kellemes nosztalgia ezeket újra nézni ma is. -
Cziras #17489 Sziasztok!
Hát új kabarék és új bohózatok már nem lesznek az a korosztály többsége már kihalt sajnos...
Sok mindennel így van.
A kabarék bohózatok többségét is láttam, van amit többször megnézek szívesen... Ilyen a Vonós négyes pl és tudnék még mondani sokat
Viszont még mindig vannak olyanok így is amikre rácsodálkozom hogy jéé ezt még nem láttam ez nekem új...
Köszönjük szépen SirTomax-nak és az egész közösségnek hogy vagytok nekünk. :) -
mini-Max #17488 Köszönöm! Majd később újra felkerül a második rész is remélem. -
SirTomax #17487 Jelenleg az 1. rész érhető el:
A pesti légionárius - REJTŐIÁDA két részben, 1. rész
A 2. részből nekem csak a kabaréjelenetek vannak meg körítés nélkül:
Rejtő Jenő - A három légionista (Csurka László, Cseke Péter, Haumann Péter, Huszti Péter, Pápai Erika, Rajhona Ádám)
Rejtő Jenő - Szeánsz a fegyházban (Székhelyi József, Bánfalvy Ágnes, Haumann Péter, Balázs Péter, Rajhona Ádám)
-
Hozzászólásokat olvasva az irány egyértelműen nem jó ami a kabarét illeti . : /
Napokban láttam a Stefánia úti kultúrpalotát ahol a rádiókabarét szokták felvenni.
Nagyon kis impozáns épület.
Nem tudom a felvételek ma is nyíltak lehetnek e - szívesen elmennék egy ilyen felvételre. -
mini-Max #17485 Keresem A pesti légionárius REJTŐIÁDA két részben műsort, a nemzeti archívumos minőségben.
Köszönettel! -
Laser1 #17484 Sziasztok!
Ma meghallgattam a SirTomax által feltöltött 2026.02.14-én leadott Rádiókabarét.
Sajnos csalódtam a műsorban. Így már köszönöm, de nem érdekelnek a heti kabarék sem.
Még bízom benne, hogy az év végi szilveszteri Rádiókabaré jó lehet számomra.
Ha felkerül ide a műsor, köszönettel meghallgatom.
Addig is időnként idenézek.
Üdv: Peti -
Laser1 #17483 Szia!
Köszönöm szépen a feltöltéseidet és a velük lévő munkád! :-)
SirTomax #17482 Kabarélexikon - 219. rész - Schneider Zoltán
Kabarématiné - 1303. rész (2026.02.14)
Kabarématiné - 1304. rész (2026.02.15)
Rádiókabaré - 2026.02.14. -
grekon #17481 Rádiókabaré - 2026.02.14. Házigazda : Maksa Zoltán
Vida Péter - Fabó Tibor
Szabados Gábor : Apróságok - Bozó Andrea , Fabó Tibor , Kautzky Armand
Elek Péter - hotel , gatya
Horváth Tibor : Káposzta - Csőre Gábor
Majláth Mikes László : Ünnepi zavar - Janza Kata , Major Melinda
Bellus István -
Hekl Krisztina : Festők - Fabó Tibor , Trokán Péter
Varga Ferenc József , Aradi Tibor : Állatkerti körkép - Aradi Tibor , Vida Péter -
SirTomax #17480 Kabarélexikon - 218. rész - Bezerédi Zoltán
Kabarématiné - 1301. rész (2026.02.07)
Kabarématiné - 1302. rész (2026.02.08)
Rádiókabaré - 2026.02.07. -
Laser1 #17479 Sziasztok!
Geminivel beszéltem és elnézést kérünk a hibás infókért.
Sajnos ő is belesett a "túl magabiztos AI" csapdájába, és összekevert két Kazal-számot.
Megemlítettem a SirTomax által feltöltött Kazal-számot és a megadott mp3 fájl nevét.
Köszöni a kiegészítést, és elmentette a memóriájába. Mostantól körültekintőbb lesz/leszünk.
kjozsef056 #17478 Ncore-ra egyre több önálló estet raknak fel, akit érdekel onnan is begyűjtheti őket -
SirTomax #17477 Róna Tibor - Ételszínvonal (Kazal László)
Az AI ilyen ügyekben használhatatlan, csak hallucinál, hiszen nincs a neten erre vonatkozó megbízható adattár. -
Laser1 #17476 Szia, FordFusion!
Az alábbiakat tudtam meg Geminitől:
"Nézzük ezt a kabaré-rejtvényt! FordFusion kérése nagyon konkrét, és szerencsére a részletek alapján beazonosítható a darab.
Kazal László és a „Könnyű ételek”
A keresett előadás címe: Kazal László: Én és a gyomrom (vagy néha csak „Könnyű ételek híve vagyok”-ként emlegetik).
Ez egy klasszikus Kazal-magánszám, amelyben a művész a rá jellemző hadaró, mégis érthető stílusban adja elő az „étkezési szokásait”.
Néhány fontos infó a fórumtársadnak:
A szövegről: Pontosan úgy van, ahogy írta. Kazal először elmeséli a hétköznapi „szűkös” étrendet (ami valójában egy lakoma), majd jön a hétvége a borral és a süteményekkel.
A dal: A dal címe: Álom, álom, édes álom (paródia), de leginkább a refrénjéről ismerik: "Mert a könnyű étkezés híve vagyok...".
Hol találja meg? * Ez a szám szerepel a „Kacagó mikrofon” vagy a „Kazal László legnépszerűbb számai” című archív kiadványokon.
A YouTube-on is fent van több változatban. Ha beírja a keresőbe, hogy: "Kazal László - Én és a gyomrom" vagy "Kazal László - Könnyű ételek", meg fogja találni."
Ui.: sajnos nekem nem dobta ki a YouTube-kereső a Gemini általi címek alapján a keresett előadást.
FordFusion #17475 Keresek egy előadást, amit Kazal Lászlótól hallottam valamikor, talán egy kabarécsütörtökben. Arról szólt, hogy elmesélte hogyan étkeznek először hétköznap, majd hétvégén. Utána jött egy zenés szám amiben arról énekelt, hogy miről álmodik.
Próbálok néhány dolgot felidézni: "... azután lemegyek egy kisvendéglőbe, no mondom egy rostélyos még lecsúszik, azután mindig fatányéros lesz belőle..." "... ennyit eszünk hétköznap, mert szűkösebben étkezünk hétvégén rendesebbn, azután jönnek még hozzá egyéb programok is. ... 2liter bor, esős időben 4liter bor" Itt talán szerepelt még a hétvégi programok között a lóverseny, ill. a valamilyen kiállítás/vásár
A zenés szám: " De azéert valami igaza lehetett ennek az orvosnak, mert jajj nekem, de nagy a veszedelem amikor álmodom. Nagy kaják jönnek felém óriási tálakon... a marhasült a harcban már kimerült, elesett mint a hős mert a vad sertés harci csapat úgy látszik túl erős... " "...kávét iszom süteménnyel, mert a könnyű étkezés híve vagyok. Jaj de jó a habos sütemény, mogyoróval az ő tetején ... s mert minden falat olyan könnyű mint a hab, hát mint könnyű ételt eszem én..."
Utoljára szerkesztette: FordFusion, 2026.02.08. 22:00:01 -
Tudom, hogy a retro világát éljük, de nekem akkor is hiányzik az, hogy még ma is legyen évente 1-2 maradandó szám, ahogy a Taxi, a törpék, Lepsénynél még megvolt, stb. beleivódott az emberekbe és elég csak ezeket leírni (noha nem ezek voltak a tényleges címek), mégis a többség tudja, hogy miről beszélek.
Én 5-8 évig jártam felvételekre, már magam sem tudom meddig, de számomra a kis Márványterem sokkal hangulatosabb volt, mert közelebb voltunk a színpadhoz, az előadókhoz és persze egymáshoz és egyfajta közösség alakult ki... ahova nem mindenki kiöltözve járt. A Stefániában már sok színházi öltözet (nyakkendő, öltöny, stb.) és rengeteg pofázás a nézőtéren, azaz már nem szórakozni ment, hanem azért, hogy ott legyen. Nekem emiatt a kisebb terem volt szimpatikusabb. Ám a "Téli kert" a sötét nézőtérrel, a rossz hangosítással bár kisebb vagy azonos a Márványteremmel, mégsem adta azt a hangulatot.
Emellett a Márványban ingyenesek voltak az előadások, de fel kellett iratkozni, tehát oda "külsősök" kevésbé jöttek, inkább csak a megszokott társaság, épp ezért volt kevesebb a "rendbontó" és nulla füttyögő volt.
Azaz a hely és annak nagysága azt is befolyásolta, hogy csak kabarérajongók voltak-e ott, vagy épp olyanok, akik csak benéztek, ajándékba kapták a jegyet.
A régi nagy színészek még élnek (Gálvölgyi, Kern, Koltai, stb.), akiket még más vezetéssel vissza lehetne csábítani és ők tudnák hozni a színvonalat, de inkább szinkronszínészekkel és kisebb gázsival folytatják sajnos. Jelen pillanatban nem látom, hogy valaha is visszatérhetne a régi stílus és színvonal... még választások után sem. -
grekon #17473 Rádiókabaré - 2026.02.07. Házigazda : Aradi Tibor
Aradi Tibor : Drágáim - Aradi Tibor , Vida Péter
Vida Péter , Balogh Tamás
Bach Szilvia : Öregaszonyok bolt előtt - Janza Kata , Bach Szilvia
Szabados Gábor : Apróságok - Balogh Tamás , Janza Kata , Zayzon Zsolt
Major Melinda : Randiguru 2 - Major Melinda , Mészáros Máté
Kincses Zoltán : Gazsi és Pesta meg a farsang - Csőre Gábor , Vida Péter
Véber Tamás : Szakácsviadal - Bach Szilvia , Csőre Gábor
Varga Ferenc József : Feng shui - Vida Péter
Maksa híradó - Maksa Zoltán , Aradi Tibor , Vida Péter -
Cziras #17472 -
Cziras #17471 -
SirTomax #17470 Ezért (is) kellene a szerzőknek saját kútfőből dolgozni, nem a netről. -
NB2 #17469 Annyit azért megemlítek, hogy információáramlás sebessége. A 80-as években simán hallottál egy viccet, azt a rádiókabaréban el lehetett sütni 3 hét múlva is, mert az ország felének új volt. Most meg már egy hét múlva is idejét múlt vagy, mert a net világában fél nap alatt körbe ér bármi a világban. -
Laser1 #17468 Szia, SirTomax!
Köszönöm szépen, hogy leírtad az évtizedes tapasztalataid által összefoglalt és pontokba szedett mai kabaré gondokat.
Valóban, ahogy elolvastam, egyet értek Veled. Habár nekem kevés kabarékkal kapcsolatos információim vannak, - nem is nagyon járok az információk után - , csak hallgatom a kabarékat, mint kikapcsolódásként.
Tényleg az is jó lenne, ha nem lennének a fő adásokban már korábban elhangzott ismétlések. Arra pl. most is van egy műsor: Kabarématiné.
Üdv: Peti
-
Jarinka1978 #17467 Tökéletesen megfogalmaztad mire kellene figyelniük!
Más:
-
Jól összefoglaltad.
Mint jó kabarét szerető ember keveslem a havi 1 órát, de átérzem a kabaré szerkesztőre nehezedő nyomást és ezért jogos lehet az egy hónapnyi idő, hogy ne legyen erőltetett a humor és jöjjön az a múzsa. -
SirTomax #17465 A hetvenes évek közepétől hallgatok rendszeresen kabarét, így elég jó összehasonlítási alapom van ahhoz, hogy vegyem a bátorságot összeállítani egy listát a mai kabaré gondjairól. Nem akarok sokat írni, csak a legfontosabbakat említem.
1. Mennyiség
Fábry és Vida többször kiemelték, hogy milyen sok órányi anyagot adtak le, de a minőségről soha egyikük sem beszélt. Ha egy szerzőnek szűk határidőre kell leadni anyagot hétről hétre, ha van ihlete ha nincs, akkor lehet az akármilyen tehetséges is, biztos hogy előbb-utóbb előveszi a régi anyagait ismét, vagy jön a rengeteg szemétre való írás. Vissza kell térni a régi rendszerre, havonta egy kabaré (bőven elég egy órás adás), egy hosszú nyári szünet és év végén egy 3 órás szilveszteri adás. Ez egy évben kb. 12 órányi kabarét jelent. Ettől többet nem szabad, mert az már a színvonal biztos romlását jelenti.
2. Szerzők, szerkesztők
Egy olyan szerkesztőbizottság kell, akik gondosan kiszűrik a szemetet és folyamatosan keresik a tehetségeket. Az ígéretes írásokat csiszolják amennyire csak lehet, akár próbaközönség előtt is tesztelhetik az anyagot. Most több olyan szerző is rendszeresen megjelenik, akiknek nincs keresnivalója ebben a műfajban. Ezektől csendben meg kell válni.
3. Témák
Vissza kell hozni a politikai, ellenzéki humort. Enélkül nincs az egésznek semmi értelme.
4. Előadók
A kabaré nehéz műfaj színészi oldalról is. Csak nagyon keveseknek van hozzá érzékük. Jelenleg sokan szerepelnek olyanok, akiket rossz hallgatni, mert a poénokhoz nincs ütemérzékük, ripacskodnak, és nem csak azért, mert egy rossz írást kell valahogy előadni.
A standup-os előadókat sokkal jobban meg kell válogatni. Nagy részük a kabaréban kritikán aluli. Vissza kell csábítani a nagyokat, Kőhalmit, Hadházit, Litkait és még lehetne sorolni a neveket (nem csak előadóként, hanem szerzőként is). A ZS-kategóriás standup-os előadók telefonszámait törölni kell a szerkesztők noteszéből.
5. Terem, közönség, taps
Ha nincs kellő számú közönség és elég nagy terem, akkor a hangulat nem tud kialakulni, még akkor sem, ha jók az írások. A nézők rengeteget tudnak dobni vagy éppen rontani egy előadáson. A kulturálatlan, füttyögető, huhogó nézők teljesen elrontják ezeket a felvételeket. A legalja az alákevert műtapsok és erőltetett nevetések. Már a tévében is ez megy (Viasat, RTL, ATV, stb.). A rádiókabaré arról volt híres, hogy nincs ilyen, de újabban többször is tetten lehet érni, hogy a "nézők" akkor is nevetnek, tapsolnak, amikor nincs poén. Nyilván a szerkesztő úgy gondolja, hogy ne teljen el 20 másodperc reakció nélkül.
Önmagukban persze ezek még nem feltétlenül oldják meg a gondokat, de nélkülük biztosan nem lesz változás jó irányban. Pedig kell valami tenni, mert egy ilyen nagyszerű műfajt nem szabad így kinyírni. -
A régi nagy kabarékat jól menedzselték, sok színházi vagy filmszínész volt az előadók között, oldalágról csak egy páran tudtak bejönni, most fordítva, ismeretlen emberek az egyik napról a másikra futnak be.
A régi felállásban a művek többségében voltak akik írták és voltak akik előadták, szakma az szakma, lehet, hogy egy kezdő író munkáját egy elismertebb író átnézte és kijavította, hogy a poén jobban csattanjon, és azért volt a régi kabaré jobb talán, mert a mércét, a nívót nem engedték alább, míg ma sokszor saját kútfőből, saját előadásmóddal próbálkoznak, több kevesebb sikerrel, most is vannak írok, de ma már nem annyian, mint hajdanán és talán nincs egy kompetens aki átnézné a műveket, passz. -
SirTomax #17463 Kabarélexikon - 217. rész - Görög László
Kabarématiné - 1299. rész (2026.01.31)
Kabarématiné - 1300. rész (2026.02.01)
Rádiókabaré - 2026.01.31.
Showder Klub S35E07 -
Nyilván meg volt az ára ennek is. Lásd Hofi, Nagy Bandó, de ez régen volt.
Bár meghallgatom a Defekt duót vagy a Sas Jóskát és ma borzasztónak tűnik.
-
Jarinka1978 #17461 Szia!
Ezzel a szilveszterrel én is elengedtem az új kabarékat.Van elég régi szerencsére. -
molmolmol #17460 egy kis nosztalgia... -
NB2 #17459 Politika, politika, politika...
(tényleg még a hülye komcsik is engedték, hogy vicceljenek velük) -
Teljesen egyetértek. Köszönő viszonyban sincs az elmúlt 5 esetleg 10 év a korábbiakhoz. Tavaly évvége óta egy kedves user tölti fel a régi kabaré kazettákat és cd ket. Többek közt a 90 es évek 2000 évek eleje Szilveszteri kabarét is.
Ha valaki nem ismerné ezeket a műveket ajánlom én is figyelmébe.
Ugyanúgy mint Sándor Györgyöt vagy Nagy Bandót. -
Laser1 #17457 Szia, kedves MisterV vagy másképp DJ. V.!
Hálásan köszönöm Neked mindkét fórumon tett munkádat és feltöltéseidet.
Sajnálom, hogy Neked már nem felel meg a mostani kabaré.
Én még kitartok egyelőre, mert kikapcsolnak, még ezekben az időkben is elhangzó egyes kabaré műsorok.
Viszlát, Neked!
"Volt már sok gáz összeállítás..."
...mert most 30%-al "olcsóbb" a gáz... hát jutott oda is bőven.
Bocs a politikáért, ha lenne még Humoróra, tuti lenne jópár rezsis, gázos szám benne, na meg választásos.
Nekem a szilveszteri RK is gáz volt. Akartam rá jegyet venni, de már csak 1 napra volt a 2-ből (ezért kihagytam inkább), de így visszahallgatva nem bántam meg, hogy egyre se mentem. Azt hittem, hogy a lapos RK után legalább a szilveszteri nevettető, de talán párszor elmosolyodtam, nevetés nem nagyon kerülgetett.
A RK 1-2 részét hallgattam csak mostanában, így meglepett az új szignál és az új struktúra is, hogy egy része csak beszélgetés.
Oké, régen is voltak riportok (sakkozók, Montágh Imre beszédtanár, Bálintgazda, stb.), de azokban volt humor, és némi ismeretterjesztés, nem csak történet mesélés. Nekem üres az egész.
És persze a korábbi számok új előadásban még mindig megy. Egy újszülöttnek minden vicc új, de ha újra előadnák a klasszikusokat is (Hófehérke és a 7 elgyötört törpe, ReklámSámson, Lepsénynél még megvolt, Én, a Gyula meg az Ottó, Kőbezárt lélek, stb.), szentségtörés lenne. Amikor annó előadták, az úgy volt jó. Más "szinkronnal" és 1-2 szó cseréjével újra - annak aki ismeri az eredetit - nem olyan mulattató.
A nagy kabarégyűjtők (Ikovacs, VK) idejében érezték, mikor kell elhagyni a süllyedő hajót. Még pár hónapja én is fontolgattam a Humoróra folytatását, de az új kabaréanyagok csekély része üti meg azt a szintet, amit használtam volna, plusz a hírek is hónapokig 1-1 téma körül forognak már jó ideje, így letettem a tervemről... ahogy már RK felvétel látogatója sem leszek többé, amíg ez van, ami van. Évekig jártam felvételekre, mert jó volt a hangulat, de a végefelé már nem azon voltam, hogy még, még... hanem azon, hogy mennyi van még hátra?
Szóval a kabaréhoz való kötődésem ezzel az utolsó szilveszterivel, meg a trágálkodó standupokkal ért véget.
Számomra a humor nem ez.
Annó egész nap kabarét hallgattam munkaidő alatt (és kívülről ismertem mind), most már inkább bármi mást, csak ezt a vergődést nem.
Bízom benne, hogy lesz változás a választások után és talán visszatérnek a régi fellépők, színészek (Nagy Bandó, Sándor György, Gálvölgyi, Kern, stb.), de szerintem ez csak hiú ábránd. Ez jobb már nem lesz.
Köszönöm mindenki munkáját, aki feltöltött, megosztott!
Viszlát! -
kjozsef056 #17455 Volt már sok gáz összeállítás ,de ez most nagyon gáz volt (showder klub)