54
  • TarazaMavis
    #54
    Ja egyetértek BlueGene\Q 28. és Reaper AoD 30. hozzászólásával.

    Még a jobb éttermekben is van olyan alkalmazott, aki a mobilokat kezeli. Én a suliban igazából a portásra bíznám a mobilokat, de ennél a szekrény tényleg jobb. Aki ilyen "happy" sz..rokat csinál az bizti életunt. Középiskolában még 4.-ig én is kibirtam mobil nélkül,de aztán már tényleg kellett. A rossz munkaszokással kapcsolatban igazad van. Most volt amikor ismerősöméknél aludtam, s akkor a mobiljáték jól jött, mert nem akartam túl korán felrázni őket, úgyis tovább szoktak aludni, mint én.
  • Gladiator
    #53
    nem tudom, visszafele olyan fél 10 körül nem sok fény szűrődik be az ablakon. ami buszon van lámpa, az meg lófaszt sem ér, okostojás. De hogy megnyugtassalak, fölfelé menet tanulni szoktam.
  • wabobo
    #52
    "Játék mobilon: Hetente 3x megyek fel pestre, majd 3 óra az út oda-vissza. Tök jó, hogy nem bambulok magam elé meredten, hanem vmivel el tudom ütni az időt. "
    Igen, azt hiszem mondandódból és stilusodból kitűnik, hogy mobil nélkül tényleg nem egy könyvre bambulnál meredten 3 órát. Pedig mennyire más lenne a véleményed e témáról...
  • Dave77
    #51
    "Telefon telefonálásra való, ezt úgy látszik sokan nem értik" Aha, de ez már réges-rég nem erről szól. Ruhát is azért vesznek az emberek, hogy külső hámrétegünket textíliával takarva ellenálljon az időjárás/hőmérséklet hatásainak. A karóra is azért van, hogy mutassa pontosan az órát, percet. A napszemüveg pedig erős napsütéskor védi szemünket a káros sugaraktól. Nem kötelező a divatot, technikai fejlődést követni...
  • NonsenS
    #50
    Itt mindenki arról beszél, h mert a telefonokba minek kell kamera meg minden, de az alapvető problémáról nagyon kevesen. Az ilyen őrültek, akik megvernek másokat, telefonra veszik és aztán felteszik a netre, azok alapból "hibásak". Az ilyen embereket kéne úgy agyon verni, ahogy ők teszik másokkal, azt venni kamerára és ugyanúgy feltenni a netre. Plusz még kártérítés a károsultnak. Tom, h nehezen megoldható, de akkor is a telefonok betiltása az iskolákban nemcsak h nem megoldható, hanem nem is akadályozná meg ezeket a "happy slappinges" figurákat tettük elkövetésében.
  • Hegyikecske
    #49
    és ezért szerinted a telefon a hibás?
  • Enlight
    #48
    Igen, de ha egy olyat veszel, amivel valóban minőségi képet / videót lehet felvenni, + az egyéb funkciói is megfelelnek a magasabb igényeknek, ott a telefonálás már másoddrangú lesz, ergo az nem telefon, hanem valami multifunkcionális készülék. Telefon telefonálásra való, ezt úgy látszik sokan nem értik. Régen vezetékes telefon volt, na azzal többnyire tényleg csak telefonálni lehetett, ha viszont megfigyeli az ember, a mai telefonokat nem azzal próbálják eladni, hogy telefonálni lehet vele, hanem a kinézettel, és egyéb mellékes funkciókkal -> belemagyarázzák az emberbe, hogy ettől lesz jobb.
    Ha csak telefonálásra + sms-írásra alkalmas mobilok lennének, nehezen készítenének iskolai veréseket ezek az őrültek.. vajon cipelnének emiatt kamerát?:S A telefon többnyire ott van az embernél, egyesek meg ilyen hülyeségekre használják, mert unalmukban nem tudják mit kezdjenek vele.
  • waterman
    #47
    akkor van értelme ezeknek az extra szolgáltatásoknak, ha minőségiek is. egy 320*240es felbontással nem fényképezném le a mókust a kocsim tetején amint rágja a tobozt, mert minek. egy 2 megapixelessel meg simán, mert akkor már látszik is valami a képen. valaki írta lejjebb, hogy aki ébredni akar, az vegyen ébresztőórát - és aki sokat utazik? mekkora könnyedség, hogy nem kell 65 féle dolgot cipelni.. miért baj, ha van mp3 lejátszó meg rádió benne? unalmas percekre tök jó. csak ne 32 mega legyen, mert annak nincs értelme. és megintcsak előjön a minőség kérdése..
    azok meg akik a brutalitásukat örökítik meg egy telefonnal, azok nem normálisak. azokat kéne jóól elverni és felrakni a netre.
  • Enlight
    #46
    Szal nincs értelme elég sok funkciónak...beleépítik persze, beléd erőszakolják, hogy ez jó, ez kell bele, ettől lesz mindentudó egy telefon, hosszabb feature lista, díszes-csicsás kinézet, de amúgy a gyártók szarnak az ember fejére, csak jöjjön a zsé nekik. Egyedül a zenehallgatás az, amire azt mondom - ha tényleg van olyan minőségű, mint egy normál mp3 lejátszó - ha kell az embernek, akkor megéri.
  • Enlight
    #45
    10-ből 9.5 embernek kéne fullextrás mobil??? hehehe, ezt igen-igen erősen kétlem:DDD
    Szerintem csak a fiatal korosztály hiteti el magával, hogy tényleg szüksége van a sok beépített szarra (ezek csak azért vannak, hogy el lehessen adni). Én nem vagyok nyugdíjas, mégse kéne mindentudó telefon. T610-em van, de már marhára unom, hogyha az 1-2 alap funkciót, amit használni akarok, azokért végig kell rágni a fél menürendszert, olyan idiótán van megoldva.. 3310-es a legjobb telefon, azt könnyen és gyorsan lehet használni, nincs rajta felesleges sallang, és ennélfogva az ára is normális (volt).
    Nemtom, nekem mondjuk eszembe nem jutna telefonnal "megörökíteni" a dolgokat (marha nagy élmény utána visszanézni a pixeles képeket), játék meg, pff, én 2 dolgot tapasztaltam velük kapcsolatban: 1. vannak fps-ek, autószimulátorok, stb, "összetett" játékok, amelyeket a kis képernyő miatt abszolúte értelmetlenség feltenni egy telefonra. A logikai játékokban meg minden telefon verhető szvsz..én legalábbis sakkban meg amőbában lenyúztam a sajátomat, meg haverom fullextrás sonyját is.. nincs elég számítási teljesítményük, hogy komoly ellenfelet jelentsenek. Egy Palm az már más, annak nagyobb a képernyője valamivel, a cpu is erősebb, de mobilra játék? Szerintem 1-2 kivétellel élvezhetetlen mind. Pedig láttam egy párat.
  • Hegyikecske
    #44
    khm #17esre, nah késő van má'
  • Hegyikecske
    #43
    ja amúgy ez inkább a #18asra ment, de ma már nemírok többet :D
  • Hegyikecske
    #42
    egyetértek, ha megyek valahova nem fogom magammal vinni a fél háztartást viszont ha látok valami jót, meg tudom örökíteni ami amúgy elveszne... ha tudom h akarok fényképezni viszont, akko persze h a jobb digitális fényképezőt viszem, amúgy az h van egy véleményed az oké, de ezzel ne tégy olyan kijelentéseket h nem is kéne gyártani, mert felesleges, ezzel gyakorlatilag magadról állítassz ki ien bizonyítványt. Hidd el 10 emberből 9,5nek lenne igénye egy fullextreás mobilra (az a fél ember az idősek közül kerül ki, de erre kitaláltak fapados mobilokat amin csak alap funkciókat lehet használni, ajánlom h vegyél olyat ez esetben) nah de már nagyon off lett
  • Hegyikecske
    #41
    akkor csak úgy zárójelben megjegyzem h nem csak rosszra lehet használni, ráadásul nem is cska arra h beszélj rajta, én pl az enyémre feltettem szótárt, játékokat zenéket, kisfilmeket MINDENT! ha unatkozol csak előveszed, vagy akár mmsbel elküldöd a tanárnaka doga kérdéseit aztán már jön is vissza a válasz, a modern technika előnyei :) ebből a beszéd nálam csak egy kis hányad, de eszembe nem jutna vkit azér megverni h felvehessem meg ienek... hülyék ezek!
  • Hegyikecske
    #40
    lool, biztos nincs más megoldás? na igen, menekülni a baj elől mindig könnyebb mint szembeszálni vele, pedig mint itt a képeken is látható a mobillal felvett videó nem valami jó minőségű, pláne ha még nagyítás is van rajta...
  • insomniac
    #39
    gladiatornál az igazság..
    akinek nem tetszik, vegyen egy régi téglát és verje rá magát h neki csak telefonálni kell..
  • Gladiator
    #38
    és a barátaidat hogy hívod fel, hogy akkor hol s mikor taliztok? lehet, csak én vagyok ilyen baromi ismert ember, de ellentétben veled, nekem nem csak az iskolában/munkahelyen vannak barátaim. Suli után felhívom őket, hogy tali vhol. Ha nem lenen mobil mit csinálnál? hazamennél, megírnád a levelet, elmennél a posátra, feladnád, hogy akkor 3 nap múlva itt és itt? Miért ne lehetne kihasználni a technika lehetőségeit? Fényképezőgép mobilban: Nyilván nem azzal megyek el egy egy hetes túrára a Mátrába fényképezni, hanem viszek magammal rendes gépet, de ha mondjuk megyek az utcán, látok valmi érdekeset, és ne adj Isten nincs nálam a majd másfél kilós fényképezőm, azért jó, hogyha a telómmal tudok, ha nem is olyan minőségű képet csinálni. Zene: A mai mobilok már nagyon jó minőségű zenét tudnak lejátszani. Egy átlag füllhalgató úgysem tud leadni egy bizonyos minőségű zenénél jobbat.
    Játék mobilon: Hetente 3x megyek fel pestre, majd 3 óra az út oda-vissza. Tök jó, hogy nem bambulok magam elé meredten, hanem vmivel el tudom ütni az időt. Igaz, nem egy szimulátor a mobil, de logikai játékoknál a grafika tök mind1.
    Aztán pár hasznos dolog még: ébresztő, óra, számológép, wap...
    Nem mondom, hogy nem tudnék nélküle élni, de nagyságrendekkel megkönnyíti az életem.
  • Skynet85
    #37
    Na végig olvastam valmennyi hozzászólást:) Szerintem ez már ez önmagában egy eredmény:)Közben a következők fogalmazódtak meg bennem kezdjük a tényekkel annó mikor én állsulis voltam egyálltalán nem volt mobilom közép suliban is aszem csak 3-tól és nem is hiányzott.

    Tudom sokat változott a világ tény, hogy egyfajta biztonság érzetet nyújt ha ott van a embernél, de sajnos látva a mai állsulisokat akiket jobban érdekel hogy Pistékének a telóján milyen vagány játékok is futnak mint sem, hogy lemásolják az aznapi matek házit, mert azt már el sem várom hogy otthon csinálják meg:) akkor elgondolkodok, hogy tényleg idelye lenne lépni nem hinném, hogy milliárdokba kerülne egy olyan teló ami csak telefonálásra és sms fogadására lenne jó és mondjuk csak ezt engednék be a sulikba.

    Ettől függetlenű otthon meg máshól olyan csilivili mindenre jó de semmire sem igazán telót használhatna amilyet csak a milliomos szülők megengedhetnek neki.

    Visszatérve a cikhez nem vagyok egy brutális természetű, de mondjuk ha véletlenűl az én majdani gyerekemet vernék meg csak így saját bevallásuk szerint ,,fun"-ból, akkor én is vinném a videó kamerát és fel vennék velük egy úgyan ilyet főszerepben velük...
  • CsőKujts
    #36
    Amúgy érdekelne, hogy szerinted mi történhet egy kisiskolás gyerekkel hazafele amiért a hatóságokat kell hívnia.. Kicsit netséges.
  • CsőKujts
    #35
    Ja mobil se volt, meg eltorzult agyú hülyék se voltak akik hazafelé esetleg szétverik a gyerekeinket.
  • CsőKujts
    #34
    Pfff. Megszólalt egy happy slappinges. :)
    Már miért lenne korlátolt? Te vagy az .. Személy szerint örülök, hogy valaki "egészségesen" gondolkodik a dologról. Továbblépek. Szerintem a mobilt csak segítségkéresre, max barátnővel való enyelgésre van értelme használni. A barátokkal úgyis találkozik az ember minden nap...
  • Enlight
    #33
    "De a gyerek egyedül megy suliba, akkor már odafele történhet bármi, ami indokolhatja, hogy elérje gyorsan a szüleit, vagy a hatóságokat.
    Suli után is a legtöbb gyerek jár különórákra, különböző foglalkozásokra, így nem árt, ha a szülő rá tud szólni, hogy mikorra ér haza, hol jár éppen.."

    Ok, de régebben meg nem is volt mobil, és akkor sem tűntek el százával a gyerekek hazafelé menet, vagy ha történik velük valami, azon a telefon nem segít. Ma meg már ott tartunk, hogy nem egy óvodásnál látok telefont. Pedig 20 éve is volt élet nélküle. Persze a szülők aggódnak, de erre megint csak azt tudom mondani, hogy régen nem volt mobil, amin utolérhették volna a gyereket. Szerintem sok szülő túlzásba viszi az aggódást (és ez bizonyos esetben még rosszabb is lehet, mintha kevésbé törődnek a gyerekükkel)
  • CsőKujts
    #32
    Sajnos az ilyen betegagyú egyéneket nyilvánosság előtt kéne hülyére verni. Az használna...
  • Ulkesh
    #31
    Ennek a szabályozzásnak van egy kis ellentmondásossága:
    "A kormányhatározat értelmében a diákok ugyan továbbra is magukkal vihetik telefonjaikat az iskolába, de azokat már nem csak az órák, de a szünetek során is kikapcsolva kell tartaniuk. "

    "A bajor kormány csak azért nem tiltotta ki az oktatási intézményekből a mobilokat, mert figyelembe vette a szülők azon óhaját, hogy megmaradhasson a gyerekekkel való kapcsolatba lépés lehetősége."

    Egy kikapcsolt mobillal mi módon lehet kapcsolatba lépni??

    --

    "amugy nem egy olyan nagy dolog számomra sem a telefon , gyakorlatilag mire kellhet egy suliban?"

    A suliban semmire.
    De a gyerek egyedül megy suliba, akkor már odafele történhet bármi, ami indokolhatja, hogy elérje gyorsan a szüleit, vagy a hatóságokat.
    Suli után is a legtöbb gyerek jár különórákra, különböző foglalkozásokra, így nem árt, ha a szülő rá tud szólni, hogy mikorra ér haza, hol jár éppen..
  • I love Techno
    #30
    amugy nem egy olyan nagy dolog számomra sem a telefon , gyakorlatilag mire kellhet egy suliban? sztem az iskolák többségében van nyilvános telefon is meg az irodákban is meg a legtöbb tanárnál is szal ha vmi történik az iskolában ahol elvileg kell az iskolai idő alatt tartózkodni akor van telefon kéznél (plusz amikor még fel sem találták a mobiltelefont akor is volt élet....) , azon kivül meg hogy óra-ként lehet használni semi haszna csak a figyelem elterelésre meg az esetleges puskázásokra jók.... , viszont az biztos hogy fura lenne a mai világba ha hirtelen teljes körüleg kitiltanák mert arra azért egy nagyon jó dolog mikor az ember megy haza mongyuk az iskolából és gondol egyet aztán nem haza akar meni hanem a haverokal elmegy mongyuk biliárdozni vagy sörözni akor ténleg jó ha ott van és nem kell egy hüje fülkét keresni , az egy megoldás lenne mongyuk ha lene az emberkéknek saját lezárható szekrényük az iskolában ahova mongyuk minden regel beteszik a telefont mikor mennek el az iskolából kiveszik csak ezt biztositani magyarországon nem sok iskola tugya tudná kuföldön nem tudom.....
  • I love Techno
    #29
    elvileg a mobiltelefonok órán való használata mindig is tilós volt legalábbis a jobb helyeken , még főiskolán a legtoleránsabb tanár sem engedfi hogy az óráját megzavarja egy telefonálgató diák pláne nem közép vagy általános iskolában
  • BlackRose
    #28
    Nekem erről eszembe jut a Dead Poets Society című film amelyben a diákok rádiót halgatnak és azt hazudják, hogy radár amit gyakorlatból építenek, mert persze a suliban el vannak zárva külvilágtól és csak tanulni vannak ott. Persze nem vagyok ennyire konzervatív, de szerintem az iskola azért van, hogy tanuljanak, és semmi másra, az órákon irányított szocializálódásnak van csak helye (az anyaggal kapcsolatos eszmecsere, stb.) a szünetekben persze mehet a többi barátkozás meg stb. de csak a szünetekben. A baj abban van, hogy ma nem tudni mikor van mi, az órákon minden van csak tanulás nincs, és ez azonkívül, hogy a gyerekek buták maradnak, egy nagyon téves munkaszokáshoz vezet és késübb a munkahelyükön is mindent csinálnak csak dolgozni felejtenek el. Persze mivel én nem vagyok érintett, ez csupán az én véleményem, nem szentírás. De azért a teljes tiltást nem tartom jó megoldásnak, főleg azért is mert most már késő, amikor még nem igen voltak mobiltelefonok akkor kellett volna tiltani és büntetni az órán való használatukat, de a szünetben megengedni. Szóval most is csak egy gyenge pedagógiai marhaságnak vagyunk a tanúi. Nem a gyerekek a felelőssek a viselkedésükért hanem azok akik nevelik őket a felnőttek, most amikor elb...ták a dolgokat akkor a gyerekek isszák meg a levét. Na de ez tipikus a mai szuperszaki állományra mindenütt. Most lehet, hogy én tévedek, de azt szeretném tudni, hogy mi alapján állapították meg, hogy mi a probléma és azután mi a problémára a megoldás, komoly tudományos alapú kutatással, vagy egy-két hülye szubjektív véleménye alapján. Azt hiszem ez a második történt.
  • Cleawer
    #27
    ja és amire még használ6ó a telefonom : óra
  • Cleawer
    #26
    én a telefont 90%ban ébresztésre használom,mert telefonálni nem lehet vele ,mert olyan szar a "vétel" :P,meg elvétve 1 sms.
    Az h a telefon sokat tud ,az nem rossz dolog.Hallottam 3MPes fényképezőgépes talót ,aminek a képe ,több mint jó(telókhoz képest).
    Egy 3Mp-s fényképezőgép 20K,mp3 lejátszó 10-20K között,+ az a sok kis baromság amivel ellehet ütni az időt..(játékok,számológép...)maga a multifunkciós telefon nem rossz.
    Picit elgondolkozom akkor ,amikor vki mutat egy 200 pixelből álló képet,hogy milyen szép...erre gonoszul előhúzom az 5MP-s gépet:)
  • Enlight
    #25
    Öcsém, te meg függesz ezektől? Én el tudok menni úgy otthonról, hogy csakis a lakáskulcs van nálam, amivel bezárom az ajtót..és képzeld, nem érzem elveszett embernek magam, mert nincs nálam a nélkülözhetetlen fényképezős, videovágós, százféle játékkal telenyomott, franc se tudja még mire jó kütyöm, ami nélkül az emberek manapság alig tudnak meglenni.
  • insomniac
    #24
    akkor viszont olyan nadrágokat kell gyártani, amiben elfér a telefon, mp3player, digitális fényképező, ébresztőóra, kisnaptár, játékkonzol, rádió stb...
    az internetet fórumozásra találták fel?
  • Enlight
    #23
    Te meg olyan korlátolt vagy, hogy ennél értelmesebbet nem sikerült hozzászólnod a témához! :P
  • asysoft
    #22
    A cikkhez meg: ezzel a tiltással semmit sem érnek. Úgysem tudják majd betartattni, és legfeljebb nem a suliban küldözgetik át a cuccokat, hanem előtte... Ez a happy slap vagy mifene meg nagyon szánalmas, remélem aki ilyen "hobbit" űz, egyszer hasonló áldozata lesz...
  • asysoft
    #21
    Ha a telefon telefonálásra való, miért kell neked SMS? Ja, mert használod, a többit meg nem?:) Van, aki kihasználja a telefonja szolgáltatásait, és van, akinek meg megfelel a legalapabb is, mert tényleg csak telefonálásra (nomeg SMSre) használja... Te úgylátszik az utóbbi kategóriába tartozol.
  • nenad
    #20
    egyetertek a torvennyel.
  • FecaA
    #19
    aha fateromat is fél óránként hívják munkamiatt! Én inkább ettől őrülök meg! Kül lehet, hogy nem a legolcsóbb "mindenttudó" telót kell megvenni, azt akkor még jó is lesz :P Mondjuk pl. az N70-est tök sokminednre lehet használni és egész jó... csak sajnos elég lassú... :( (saját tapasztalat) De majd az n80-as.....
  • Deffyant
    #18
    te olyan korlátolt vagy hogy az már fáj...
  • Enlight
    #17
    Sosem értettem azokat, akik 50 dologra akarják használni a telefonjukat..a telefon telefonálásra való, azért hívják telefonnak...akinek annyi esze van, hogy kiad több pénzt nagyobb "tudású" telefonra (melynek egyéb funkciói minőségben messze elmaradnak a hasonló feladatok elvégzésére alkalmas egyéb készülékekhez képest), az szvsz pénzt dob ki, csak nem veszi észre..mondjuk mp3 lejátszó az még talán ok, de egyebek minek? most komolyan! Az ember azért vesz telefont, hogy fényképezzen vele? vagy hogy filmet forgasson? :S
    Másrészt meg itt van ez a nagy mobilszenvedély...ha 3 napig nem szabadna senkinek mobilhoz nyúlnia, sztem megőrülnének az emberek
  • FecaA
    #16
    1et értek!
    Off:
    Ratchet rlz! :D
  • insomniac
    #15
    sosem értettem ezt a "telefonnal telefonálni kell" elméletet.. miért baj az, ha van egy kütyüd amiben benne van egy 2MP-s kamera, mp3lejátszó, stb... ez miért rossz?
    emléxel amikor a 2megapixel volt a csúcs digitgépeknél? kb 3-4 év alatt ez már megvalósult mobilban is. nem hosszu idő..