Falcon 1: olcsó húsnak híg a leve?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sracok nemhallotatok meg a perpetum mobilerol? 😊)

Sz-tem az edig fellot raketak nem szennyeztek annyira a foldet, mint az eddig hasznalt autok.

© rohadt alma 2006. márc. 29. 16:36 | Privát | Galéria | Válasz | #25

A "alacsony költségû rakéták új generációja" miben más?

2006. márc. 29. 18:19 | Privát | Galéria | Válasz | #26

Hogy gyanúsan olcsó

Sz-tem egyszeruen csak MADE BY CHINA 😊)

Sanyix
Jaja jólenne már egy ócsó ûrbejutási lehetõség 😊
Bár szerintem a jövõ a repülõ kinézetû (és légkörben repülõ viselkedésû <#smile> ) ramjet/scramjet/hagyományos rakéta hajtómûvekkel kombinált ûrrepülõké, amelyek remélhetõleg önmaguktól pályára tudnak majd állni külsõ segédrakéták nélkül, és persze ûrsikló szerûen vissza is tudnak térni. Bár ez gondolom még elég távoli jövõ, de jó lenne.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Ackro
hehe!
ezt bármikor utána csinálom egy ötezer forintos játékrakétával 😛
én pl inkább a teleport fejlesztésekre adtam volna a lóvét kijött volna belõle a kutatók egynapi uzsonnája, meg még vagy háromszáz évig nem térül meg, de még mindig jobb mint belelõni az óceánba 😄

[NST]Cifu
Attól függ, vannak rakéták (bár inkább csak az amerikaiak ás az új Ariane V.) amik folyékony H2 + O2 üzemanyagot használnak, az orosz rakéták többsége inkább kerozin + O2 üzemanyagú, de például az Ariane IV. Hidrazint és Nitrogén tetroxidot (UDMH + N2O4) égetett...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
A másik lehetõség az integrált hõvédõ burkolat, viszont a kellõen könnyû burkolat meg eléggé drága, és még így is plusz terhet jelent. Szerintem kreatív ötlet, mégha tényleg kissé morbidnak is tûnik...

Akárhogy is,én azt mondom,hogy az ürge legalább értelmes dologra költi a pénzét,szurkolok neki,hogy a következõ sikerüljön.....<#eljen>

ja tépõzár 😄
rakétatechnika a papucson...
"csak nehogy a terroristák kezére kerüljön"
😄
a c4-et is azzal erõsítik magukra ezekután, mert jól tart 😄
GulaSoft
6 millió dollár és tépõzáras lerántó rendszer!!

A következõ mûhold vajon mélytengeri mûhold lesz, mert szerintem az is oda jut<#nyes>
Sanyix
Hát én úgytudom, hogy a rakétákon az ûrbe emelõ fokozat, hidrogén és oxigén hajtóanyagú, úgy meg nem hiszem, hogy nitrogén oxidok keletkeznének, inkább víz keletkezik 😊
Ha az ûrsikló orbitális hajtómûvei meg hidrazint használnak, az nem gond, mert azt már az ûrben használja 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

uniu
hmm... lehet hogy kevertem kicsit, hibrid meghajtasra modositanak akkor. Tehat az oxidaloszer folyekony, az egheto anyag pedig szilard. Ezek a raketak igenytelenebbek, de erosen kornyezetszennyezok.

\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"

DanyyX
A hidrazin folyékony...

ICSC0281 - HIDRAZIN

\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"

[NST]Cifu
A Hidrazin emlékeim szerint folyékony rakéta-üzemanyag, tényleg elég toxikus, de a rakétatechnológiában elterjedt, pl. az ûrsikló orbitális hajtómûvei is ezt használják.

DanyyX
Jó, igazad van.

Nekem meg azzal van bajom, hogy akkor keletkeznek-e nitrogén-oxidok, vagy nem? Mert ugye elég magas a hõmérséklet... Amúgy a nitrogén-oxid környezetszennyezõ, szal ha a hidrogén+oxigén üzemanyagú rakéták hajtómûve magas hõmérsékleten mûködik, akkor az esély megvan a nitrogén-oxid keletkezésére ergo a nagy rakéta is lehet környezetszennyezõ.

Sanyix
És Komolytalannak pont azzal volt baja, hogy milyen környezetszennyezõk a rakéták, úgy általában, olvass vissza mielõtt válaszolsz.

Lacc
És ha nem erõltetnék az ûrkutatást akkor minek kellene ilyen hajtómû? Légköri repülésben még csak fel sem merült, hogy esetleg ilyen elveken alapulú hajtómûvet kellene fejleszteni.
DanyyX
Hogy gyanúsan olcsó <#nyes>

A "alacsony költségû rakéták új generációja" miben más?

A hülye ötletek valósulnak meg a leggyorsabban...

dirty dogg
szerény véleményem szerint nem kéne annyira eröltetni az ûrkutatást, amíg valamilyen következõ generációs hajtómûvet nem találnak föl. mágneses elven mûködõt vagy valami hasonló módon mûködõt.

If it ain\'t broken, don\'t fix it.

DanyyX
Pont arról volt szó a cikkben, hogy kerozinnal, meg folyékony oxigénnel megy. Amúgy szén-dioxid meg víz lesz az égéstermékben, az biztos. Rakétánál nemtom, hogy pl. nitrogén oxidok keletkeznek-e.

uniu
Nem a folyekony meghajtasu raketak a problemasak, hanem a szilard hajtoanyaguak. Utobbik ugyanis erzeketlenebbek, lehet tarolni oket hosszu idore. Nos, a szilard meghajtasnal(foleg katonai) hasznalatos hidrazin igen mergezo anyag, es ez talan erdekesebb.

uniu
A Discovery meg stb-t felvivo raketak 20-30 tonnat visznek ebbol. Es kerozint hasznalnak mert olcsobb.

Sanyix
Hány autó fogyaszt 10 litert és hány rakéta 100 tonnát (mondjuk ez hülyesség mert ennek töredékét sem fogyasztja még egy nagyobb rakéta sem)?
Amúgy általában hidrogén oxigén üzemanyagot használnak a rakétákban, ami valószínüleg vízzé ég el, ami nem túl veszélyes 😊

Azért azokat, akik ilyen rakétát építenek, nem nevezném kóklernek...😊
Sanyix
Miért szerinted én kérdeztem hova? Egyértelmû...

Úgy hogy elrugdoslak odáig. 😊)
Mr Csé
hogy fogok igy a holdra jutni gecik?

A félelem az elme gyilkosa Szembenézek félelmemel Hagyom hogy áthaladjonrajtam

Mondjuk nem ártott volna üresen próbálkozni elõször... <#wilting>
A V2-re epult az egesz Apollo program. Nem volt az rossz cucc.
uniu
5letnek nem rossz. A V2 es raketak ennel alacsonyabb technikai szinten epultek, es azt a szinvonalat csak el tudjak erni mar... es mar az is jo lenne.

"Ha csak beinditod az autodat, mar tobb kart okozol vele a kornyezetnek, mint annak a raketanak a hajtomuve egy felszallas alkalmaval. Mi is a kerozozin egestermeke?"
Ezt meg hogy számoltad ki? Egy autó fogyaszt mondjuk 1 óra alatt 10 liter benzint, 1 rakéta meg 1 perc alatt 100 tonnát. Biztos ugyanannyi CO2 keletkezik...
Ezek túl sok filmet néznek, a rakéta neve a Csillagok háborújából, a "házi fejlesztésû Merlin fõhajtómû" a Star Trekbõl, vagy valamely varázslós mesébõl... <#gun>
Házilag inkább dvd lejátszót építenének. <#wow3>

Képzelem, mit szólhattak "az Egyesült Államok Légierejének Akadémiáján tanuló kadétok", akik odaadták a mûholdjukat néhány kóklernek... <#falbav>
nem😛 az arról volt híres, hogy volt benne egy Vuki😊))

Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.

ott a pont... de itt nincs egy nagydarab szõrös szerelõ hogy megcsapkodja a masinát menet közben ha elromlik 😊
Gyakorlatilag ugyanaz mint a benziné.
Csakhát a ralétákban ideális (tökéletes) az égés (100% O2, vagy egyéb oxidáló szer), úgyhogy ott tényleg CO2-vé és vízzé ég el.
rigidus
"tehát csomó kerozint fognak elhasználni ilyen célra.

Itt Nagy-Britanniaban naponta tobbszaz tonnanyi kerozint egetunk el naponta a repulogepeken. Egy-ket ilyen raketaval tobb, vagy kevesebb...

Ugye készletek+környezetszennyezés."

Ha csak beinditod az autodat, mar tobb kart okozol vele a kornyezetnek, mint annak a raketanak a hajtomuve egy felszallas alkalmaval. Mi is a kerozozin egestermeke? <#nemtudom>

"A 21 méteres, kétfokozatú Falcon 1 a Star Wars híres Millenium Falconja (Ezeréves Sólyom) után kapta a nevét."

Arról már ne is beszéljünk, hogy az is arról volt híres, hogy örökké elromlott 😊
DanyyX
Ha ilyen rakéták nyomulni fognak, az azért lesz jó, mert ugye kerozinnal mennek és olcsók is, tehát csomó kerozint fognak elhasználni ilyen célra. Ugye készletek+környezetszennyezés. +az ûrszemét is halmozódik. De azért hajrá. Home edition rakéta rulez <#vigyor0>

bppity
Miért, szerinted egy hordozórakéta, amelyiknek a célja "egy apró tudományos mûhold földkörüli pályára állítása volt", az hová tart?
Egyébként meg a NASA sem úgy kezdte, hogy minden tökéletesen mûködött. Ha nem adják fel, és pénz is lesz, akkor biztos sikerülni fog.

Az állatok nem hazudnak. Én sem, mégsem vagyok....

Sanyix
Az ûrbe? 😊

Sehova, ki kellett volna jutnia az ûrbe...
1ébként DE komolyan hova kellet volna esnie ? 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;