13
Mai mikrohullámú szolgáltatások, tapasztalatok megosztása
 • stp4trick
  #13
  Tedd össze a kezed. Nekem is mikrom van, mivel nincs másra lehetőség. Már rég ADSL-em lenne, ha nem hagyták volna ki ezt a szakaszt, ahol lakom. Ritka a fix elérési sebesség, a töltés még hagyján, de mikor 800 és 3000 közötti pingek vannak, hát a hajamat tépem. 256-ért fizetek 4k-t. Ismétlem csak muszájból van ez.
 • Zséé
  #12
  Mikrohullám az csak kaja melegítésre jó
 • CybeRick
  #11
  Ami most nálunk működik 4-12ms között van. És 3500Huf a havi díja 512K/s
 • hofitom
  #10
  Én csak 2 de most eljött a könnyes búcsú ideje. A saját DHCP szerverhez töb mint 300 milisecundum volt a válasz idő, úgy hogy berágtam.
  Szaggat, szar, csak azért kötöttem ezt be mer tékomékat nem komálom a lenyúlós telefon előfizetésük miatt de most már inkább bevállalom.
 • DanielT
  #9
  Mikrohullám mellett egy büdös érvet nem tudnék felhozni, az ADSL -nek pedig nem találkozom negatívumaival.
 • CybeRick
  #8
  Kábeltévé? Nálunk helyi kábel van, olyan szinten műxik, hogy statikus villámcsapás kárt okoz minden TV-ben 1-2éven belül. És nem csillagpontos.
  Jelenleg nincs telefonvonalam, és csak T-com köthető, na azt nem vagyok hajlandó. Ezért szerettem volna többet megtudni az alternatívákról. ADSL3G? Mobilon? Jelenleg azt használom, nem rossz, csak kicsi a sávszélesség jelenleg az ADSL-hez képest, ill. a csomagom 3990HuF és most akciósan 500Mb a Pannonnál. Fórumozni, kissebb letöltésekhez OK.
 • Inquisitor
  #7
  Kábeltévé? És/vagy T-Com vonalon, T-Comot kikerülő ADSL2 (ADSL3G) nem lehetséges?
 • CybeRick
  #6
  Köszönöm, az ilyen tapsztalatokat vártam, hogy megossza valaki. Az ADSL-el az a problémám, hogy nem vagyok hajlandó T-Com telefonvonalat beköttetni, akkor már inkább mobilról netezek, amíg nem történik valami csoda :)
 • Inquisitor
  #5
  Szerintem egyértelmű. A legtöbb Wlan szolgáltatás sokkal lasabb, mint az árban vele azonos ADSL elérés. Allergiás az időjárásra, hidegre, melegre, fagyra, esőre ... és mostanában azt vettem észre, hogy minnél több a Wlan cucc a környékemen, annál tönn interferencia hibát ír ki (érds megszakad vagy bemegy nullába a sebesség!), pedig elvileg nem zavarhatnák egymást.
 • CybeRick
  #4
  Igen, a legfrissebb hozzászólás is bő 3éves, a kérdésem pedig nem konkrétan a mikrohullámú internet tapasztalatokra vonatkozik, hanem a jelenlegi ADSL és MIKRO szolgáltatások minőségére, áraira stb..
 • Inquisitor
  #3
  Szerintem NINCSENEK előnyei a Wlan internetnek, kivétel az a ritka esett, amikor fel és le is egyformán gyors (ezért ADSL-nél elég sokat kell fizetni), meg ha nincs ADSL/Kábelnet lehetőség. Instabil, szakadozó, sok problémával. 3 éve szívok vele.
 • artschi
  #2
  az egyik előnye az, hogy a mikrohullámú internetnek már van topikja:  szerintem innen ki tudod szemezgetni az előnyöket/hátrányokat.

  Kérdésedre válaszolva a mikrohullámú internet hátránya az, hogy nincs garantálva a fix sebesség, mint az ADSL-nél azaz eléggé változó, főleg rossz idő esetén (pl. havazás). Előnye, hogy olcsó.
 • CybeRick
  #1
  Ugyan hasonló témában kb: 4évvel ezelőtt volt egy-két hozzászólás, de úgy érzem ideje kissé mai szemmel is áttekinteni a piacot. Arra szeretnék választ kapni, és szerintem még sokan mások is, milyen hátrányai illé. előnyei vannak a két rendszernek egymással szemben. Ezért várom a hozzászólásokat, előre is köszi.