Digitalfilm Egyesület: Fizessen valaki jogdíjat!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Érdekel titeket a filmszemle idei felhozatala. Mert itt mindent megtaláltam róla!!!
Guild Wars in game: Warwick Sanders, Spirit Of Falling Battlefield 3: Typo83 BFBC2: ILLNeo
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Érdekesek a soraitok, de azért senki se talált még magyarázatot arra, hogy miért akarják az emberekrõl a 26-ik bõrt is jogdíjakkal lehúzni.
Mi a helyzet a szerzõk jogdíjaival? Ismerõsöm szerzõ (zene), veszi a boltban a matricás lemezt, hogy a saját munkáit archiválja, esetleg a megrendelõhöz az anyagot digitálisan ejuttassa. Õ fizet jogdíjat, és mit kap? Majd valami morzsát, kb. egy év múlva. Szóval a sok szövegbõl, hogy mi jut vissza és kihez, szerintem a fele sem igaz...És ha valaki letölt, mert tetszik valami, akkor nagy valószínûséggel meg is fogja venni. Én is így vagyok vele. Persze nem mindent, mert amirõl kiderül, hogy vacak, azt nem veszem meg, sõt a letöltött állománya is hamar törlésre kerül, minek tároljam ha nem kell?
A fizetõs tartalom letöltése talán járható út lenne, de persze tudni kéne pontosan, hogy mit fogunk letölteni, és az ára is legyen arányos a letöltéssel. Átalány módjára nem fogok adózni jogdíj oldalon egy szolgáltatónak sem, a cikkbõl kiindulva, ez azért röhej lenne. Na további jókat Mindenkinek!
de a digitális rögzités, máolás igen
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
És én még annak idején ezt gondoltam: miért töltenék le filmeket a netrõl, ha ez illegális? Inkább veszek egy tuner kártyát, és azzal veszek fel filmeket. Igaz messze nem lesz Dvd minõségû, és premier filmet sem adnak, de legalább szabad.
Most, hogy ezt tudom, csak ennyit mondok: csak azért is használni fogom!!!
"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz
BURN.HU / CDGRAB.HU
ne kérdezd meg, akkor miért lehet DVD felvevõt kapni
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
Tegyük fel, hogy kábeltv-rõl felveszek egy filmet (mpeg2-be tömörítve). Ezt kiírom egy DVD lemezre, saját felhasználás céljából. Mondjuk néha megnézem.
Akkor ezzel illegális cselekedetet hajtok végre, vagy ezt megtehetem? És ez beletartozik abba a kategóriába, amiért az üres DVD lemezért fizetek jogdíjat?
"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz
aki ismeri szorríMaci
Az emberek azt mondják rám túl naív vagyok... És én hiszek nekik!
Csak az a gond, h ez jó magyar szokás szerint lehúzásba torkollott és horror összegeket követelnek tõlem jogdíj címén, így termelnel extraprofitot.
Lehetne ezt normálisan is csinálni, h mindenkinek jó legyen. Legjobb példa Szlovákia, ott ugyanúgy fizetsz jogdíjat az adathordozók után, ugyanonnan veszik + a lemezeket mint a magyar kereskedõk, ugyanannak az uniónak vagyunk a tagjai.
Csak azt nem értem, h akkor Szlovákiában hogyan lehet 1 DVD lemezt 80 Ft-ért venni hivatalos üzletben, számlával!?
<#nemtudom>#nemtudom><#nemtudom>#nemtudom><#nemtudom>#nemtudom><#nemtudom>#nemtudom><#nemtudom>#nemtudom>
Azaz: film, zene magáncélra szabadon letölthetõ. Akár jogsértõ forrásból is.
Ezek szerint ha nem nyomtad tovább pénzért és nem programokról van szó, akkor nem tudnak csinálni veled semmit, sõt kártérítést követelhetsz a vinyód és személyes cuccaid jogtalan lefoglalásáért...
Az álláspontjuk tömören szvsz:
"Bocs, de a hulladék filmjeinket nem tudjuk elég emberrel megnézetni ezért le akarjuk húzni az összes internetezõt"
Lakossági bejelentés? Hm. Ha megkapod a feljelentõ nevét, akkor érdemes lenne majd elbeszélgetned vele az ügy után :) Természetesen szigorúan barátian.
"Én most fogom megfizetni a jogdíjat, 25 db másolt filmet vittek el a nyomozók, a 250db eredeti vagy jogtiszta közül, lakossági bejelentés alapján."
Hogyis van ez? Na ne mááááááá! Mesélj róla, ha szabad kérnem!
Demokráciában élünk, vagy legalábbis a PR duma errõl szól. Legalább próbálják már meg a vezetõk fenntartani a látszatot, vagy takarodjanak ebbõl az országból, mert diktatúrikus eljárásokra nem vagyunk vevõk. Akkor már inkább az anarchia, meg az autó gyújtogatások (persze kizárólag BMWt meg Mecit:-).
A piacon olyan zöldséget veszek amit szeretek, tehát akkor veszek sárgarépát ha szeretem és ugye akkor szeretem a sárgarépát ha már ettem sárgarépát. :-D
Software is like sex! It\'s better when it\'s free! ;) - Linus Torvalds -
Igen. A piacon csak megnézem, megtapizom, megszagolom, SÕT (bár nem tudom ez manapság már mennyire divat) megkóstolom (pl. dinnye lékelés). A kedves delikvens se sûrûn járt piacra életében.
A kibaszott TFT monitort is csak ott veszem meg ahol ki lehet próbálni, ahol meg nem, azok tartsák meg maguknak.
Net és egyébb dolgok ma Magyarországon drágábbak mit egy kicsit nyugatabbra pedig állítólag oda tartozunk:)Én most fogom megfizetni a jogdíjat, 25 db másolt filmet vittek el a nyomozók, a 250db eredeti vagy jogtiszta közül, lakossági bejelentés alapján. Kíváncsi leszek mennyi kedvezményt adnak a sok vásárolt filmért:), minden játékom és szoftverem erdeti volt,(Xp,totalcom.,Néró,stb.)a merevlemezem csak családi videókat tartalmazott mégis elvitték.
Mi nem értünk hozzá mi van rajta el kell vinni!
(agyon iskolázottak)!Visszatérve a témához, amit letöltöttem és megnéztem, arra érdemesnek teláltam, azt meg is vettem vagy megnéztem Moziba. Vannak ilyen emberek is de ezek után amit velem mûveltek 25 másolt filmért és mert volt DVD-író a gépembe, minden kit arra buzditok szarjaon minden jogász és jogvédõ szervezetre!
Sztem tudja magáról, h nagy marha, de hát ügyvéd hazudnia kell.
Meg kinézte már azt az Audit is... <#banplz>#banplz>
Egy barátomat várom ma vacsorára. Dr. Hannibal Lecter
ennyire mocsok legyen valaki, hogy még több lóvét húzna ki a szegény magyar emberekbõl
sokan annak is örülnek, hogy tellik egy kis szar netre, nem hogy még több adót keljen fizetni!!!!
Szent tûz lobog bennem, Olthatatlan lángal, Ûz az árral szemben, Harcba a Világgal!
Szent tûz lobog bennem, Olthatatlan lángal, Ûz az árral szemben, Harcba a Világgal!
egy z betûvel és egy ékezet nélkül jobban mutatna...
Olyan ember nem született, aki a digitális média olcsósításában lát jövõt, nem egy újabb jogdíj és adó bevezetésében??
Én megválasztom áprilisban, komolyan...
:-)))
Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak
Holnap tartok errõl egy sajtótájékoztatót.
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
Speciel én (1-2 kivétellel) nem rajongok a magyar moziért.
A cikk nagyon tetszett így ebbõl a szemszögbõl! Gratulálok hozzá!
Persze mindenhez hozzá kell férnem, mert ezek után nekem járna. :)
Pár beszerezhetetlen albummal kezdeném a sort....
Erkel úr észrevehetné, hogy nem a 15ik században vagyunk egyrészt, másrészt a piacon ránézésre látszik, hogy szép-e a gyümölcs, és szoktak adni kóstolót is
Ennyit olvastam a cikkbõl, de már nevetnem kellett ;]
hátö .. az elõzõ aláírásom sokkal jobb volt :]
Ennyi erõvel minden autósnak kilehetne küldeni gyorshajtásos büntetést havonta, mert biztosan gyorsan ment. De aki nem ment gyorsan? Egyébként meg mi a fenének kellenek a magyar hitvány Koltai meg kiöregedett fazonok filmjei? Akinek kellenek, fizessen érte, de ne hajtsák be olyanokon, akiket a wc-be kergetnek hányni. Ha lennének eredeti történetek, új fiatalos arcokkal, vagy TEHETSÉGEKKEL (pl. Rudolf Péter, aki szerintem nagyon tud, nemcsak az Üvegtigrisben nyújtott sikerei miatt), és hangsúlyozom, akiket érdekel, azoktól esetleg lehetne valami jelentéktelen összeget begyüjteni, hogy ne töltse le warez helyekrõl, de nem igy ilyen formán.
Egyébként az ilyen, és még kismillió hasonló dolog jellemzi igazán magyarországot. Undoritó, de a poén, hogy minden további nélkül megtehetik, és meg is teszik. De azt már politikának hívják.
Ne aggódjatok, 2 hónap múlva kitalálnak valami mást, pl. fizessen mindenki havonta annak megfelelõen, mennyi billenytût üt le a billenytûzetén. De mivel ellenõrizni úgysem lehet, ezért havonta mindenki adókánt fizessen 1-2 ezer forintot, mert biztos olyan dolgot pötyögött be, ami jogellenes, vagy másnak árthat, vagy megkárosított valakit.
Abit AB9 / Core2Duo [email protected] / 2*1GB 800mhz Geil Ultra / Zotac AMP 8800GT 512Mb overlocked
Abból mennyi az ún. közönségsiker?
Ezért mennyit is akarnak elkérni a szolgáltatóktól?
Inkább regisztráljanak 1 SMSWEB elérést, ahhoz nem kell ennyi marhaságot összehordani, meg égetnie magát ország-világ elõtt..
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
csak ehhez ki kellene dolgozni egy olyan p2p monitoring rendszert, ami figyelné h mely mûveket hányszor és hányan töltöttek le és ez alapján dotálnák az egészet. ez lenne a minimális követelmény. a többi meg ahogy alakul. de ez nem csak a kiadók stb., hanem a felhasználók részérõl is óriási ellenállásba ütközik. jó látni, h valami ilyesfajta kezdeményezés itthon is megindul. de az nem járja, h most akkor mindenki varezol, mink meg összeszedjük a pénzt jól és majd annak adjuk meg úgy akinek a mi általunk kidolgozott szabályok alapján jár.