136
  • dez
    "50 millió kód van"

Kódsor. :)
  • Kaadi
    persze hogy dagad a botrány, hiszen sok hardware-es cég ezzel az új oprendszerrel akarta népszerűsíteni az ünnepek alatt a termékeit. most a Dell, Gateway, HP és sok más gyártó új szlogent kell találjon a karácsonyi bevásárlási szezonig... hacsak nem fognak Beta-val piacra nyomulni. szánalmas ez a kapkodás. még menthetnének valamit, ha az XP-hez csinálnának valami SP3-as csomagot néhány új funkcióval, mert a Vista menthetetlen és a sok halogatás miatt a potenciális vásárlók egyre szkeptikusabbak. "biztos tele lesz BUG-al" a leelterjettebb vélemény a neten (főleg az USA-ban).
  • dez
    "az ilyen komplex feladatok halálosak, mert megölik a kreativitást, kiszívják a programozók életerejét és szinte lehetetlenné teszik, hogy előre tervezhessünk. Ezenkívül nem szabad megfeledkezni a biztonsági kockázati tényezőkről sem és a feladat nagysága miatt akár frusztrálttá is válhatnak a munkatársak"

Hát szerintem meg - mint általában - nem a kód nagysága a baj (lásd Linux, stb.), hanem a programozók túlhajtása és robotnak nézése a vezetők részéről. Ez az, ami frusztrál. Plusz a hanyag szervezés (aminek kapkodás a vége), amivel megint csak a programozók dolga van megnehezítve.
  • dez
    Az nem csak csicsa.
  • jzombi
    "Azért ekkora ökörséget is már rég hallotam.Vszinüleg évet akartál irni..."
    Nem, komolyan gondoltam. Bár így utólag belegondolva valóban rövid a 2 hónap, de szerintem őszre kész lenne. Mondjuk nyílt forrású projectnél a "kész" állapot nem egészen olyan mint a zárt forrásúak esetében.
  • asysoft
    Áhh, mióta megvan az XGL, milyen fontos lett a csicsa! Szerintem a Vistának nem csak az új UI lesz az újdonsága, kár ezt olyan csodafegyverként értékelni:)
  • asysoft
    X-box csoport áthelyezéséhez csak azt tudom mondani, hogy ők ma vajon mit csinálhatnak?:) X360 megjelent, ahhoz olyan sokat már nem kell nyúlniuk... Ellenben tudtommal eleve úgy tervezték, hogy egy Vista-PC-vel összekapcsolva digitális szórakoztatóközpont legyen. Namármost, ennek a megírására kik lennének alkalmasabbak az X-teamnél?:)
    A többihez nem igazán akarok hozzászólni... Szerintem ha valóban a 60%-át kéne újraírni, nem egy hónap csúsztatást jelentettek be volna.
  • Snecie Smicie
    butacság ;<
  • k0zi
    Az is lehet, hogy a késés oka egyszerű üzleti lépés. Csak nézzétek meg mit alkotott a Novell (Suse 10.0 + xgl) valamint a Red Hat (Fedora Core 5 + aiglx). Szerintem csak kicsit elemzik a helyzetet, nehogy piacot veszítsenek.
    2 hónapos csúszás meg abszolult nem annyira vészes egy ilyen projectnél.
    Ettől függetlenül nem kizárt, hogy a pletykák igazak és a szoftver krízis mintapéldáját láthatjuk :)
  • assdf
    "Adják ki nyílt forrásúvá, két hónap alatt kész lesz."

Azért ekkora ökörséget is már rég hallotam.Vszinüleg évet akartál irni...
  • jzombi
    Ne félj, ők még ilyenkor is simán tudják mi a helyzet, a Microsoft teljesen kezében tartja a dolgokat, stb.:) Amúgy sajnálom, hogy ennyit késik a Vista, azt meg mégjobban, hogy mennyi újítást kihagynak belőle...
    Adják ki nyílt forrásúvá, két hónap alatt kész lesz. A baj csak az, hogy egy vasat se fognak érte kapni:)
  • fonak
    FteR/kbupdate hol van ilyenkor? :)
  • NEXUS6
    Egy korábbi cikkel kapcsolatban a Longhorn-Vista projekt újrakezdéséről BlackRose kifejtette hogy milyen látványos és hatékony változásokat csináltak a M$-nél, amikor a Longhorn hasonlóan kezdett szakadékba csúszni, és szerinte ezzel ki is húzták a probléma "méregfogát".

Viszont a jelek szerint továbbra is létezik egy határ, amit a mérnöki rendszerek nem fognak tudni átlépni, bármennyit is költsenek rájuk. (Lásd még a hasonlóan bonyolult űrrepülőgép rendszert)
  • NEXUS6
    Rajtam nem múlik;)
  • code1005
    A fentiek tudatában nehéz éjszaka elé nézünk...
  • Lacc
    Bizony nyugdíjas meló lesz a különféle biztonsági frissítések írogatása...